MM oli suur kohalik teleedu. Finaalinumbritesst vähe üllatanud, üle 40 miljoni ka eng kanalitest. A kui kõike seda kiirelt selgitada, siis kogu USA TV aasta kokkuvõttes jääb ette ainult NFL.
Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
MM 2026 (üldine teema)
Collapse
X
-
Ma heldimusega seda turniiri meenutama kindlasti ei hakka, sest otsustavad mängud olid suht igavad, va. mõned pärlid (aitäh Norra!) ja eelkõige selle tõttu, kuidas FIFA on seda üritust räigelt solkinud:
1) 48 tiimi. Krt no tegelt oli väga igav ja etteaimatav grupivoor, mingid Haitid ja Jordaaniad ei pidanuks seal olema. Surmagruppe sisuliselt enam pole ja õige turniir hakkab alles kuskil kaheksandikfinaalis.
2) Joogipausid. Tehku siis nii, et 1 minut pausiks ja seda ainult 25+ temp puhul. Aga see, et 6 min pausi reklaami näitamiseks...
3) Baloguni punase tühistamine. Õnneks see USA-t ei aidanud, pigem oli vastupidine efekt. Siia juurde võib lisada Ronaldo keelu tühistamise enne turniiri. Ma saan täitsa aru, kui päriselt arvatakse, et FIFA on teadlikult mõne tiimi poole kallutatud (ma ise nii ei arva) - lihtsalt igasugune usaldusväärsus selle organisatsiooni suhtes on kadunud.
4) Kohtunikud ja vile. Paraguay - Prantsusmaa. VAR-i rakendamine oli ebaühtlane ja konarlik. Üldiselt siiski suured otsused olid õiged. Aga kõige imelikum oli play-off voorus järjepidev kollaste mitte andmine (ka kohtades, kus 100% peab andma) esimese joogipausini. Tundub mingi lollakas FIFA poolne suunis.
5) Finaalis 27 min vaheaeg. No hullemat mängu solkimist annab välja mõelda. FIFA läheb enda reeglite vastu.
Ei näe kahjuks, et midagi lähiajal paremaks muutuks, sest pea kõik alaliidud toetavad Infantino jätkamist...Kommentaar
-
Minu meelest oli alagrupivoor seekord päris lahe. Kõike ei jõudnud vaadata, aga head meelelahutust ja väravaid jagus. Play-offid oli pigem igavam osa - liiga palju kardetakse kaotada, aga nii on see alati olnud.
64 vs 48 on kallim, pikem ja raskem korraldada. 32 oli tegelikult optimaalne - finaalturniir peab ikka olema mõeldud parimatele, aga nii, et kogu maailm saab osa.the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaireKommentaar
-
Mulle ka tegelikult meeldis, et tänu kolmandate kohtade edasipääsufaktorile hoidis viimased grupimängud põnevamad. Tõsi, suurtel nagu otseselt mingeid painet edasi saada ka polnud. 64 miinus on suuresti see, et kui tuleb "kaks parimat edasi", siis tänavune B-grupp oleks selleks hetkeks otsustatud, C-grupp samuti, E ka valdavalt (suurim draama ehk Ecuadori pingutus olnuks pointless) jne. Aga mis mul veidi häirib kogu selle 64 tiimi puhul, et ei taheta kuskil väga öelda, et MIKS on FIFAl seda ikkagi vaja ja mida siis ka 48 puhul prooviti saavutada, et Hiina turgu on vaja ja 64 pealt saaks Hiina sisse (äkki, kui veidigi pingutavad). Et see "suurem kandepind" ei seisne otseselt "rohkem riike", vaid "suured riigid turu järgi" peaksid sisse saama, sest see on pmst kõige selgem variant normaalseks suurenemiseks, mida kapitalistlik mudel tähendab.
Ehk siis turniiri üldine kvaliteet kannatab, aga kui saad miljardi inimesega meeskonna juurde, siis mega. Mingeid Kuubasid ja Jamaicasid jne, nende juurdesaamine meeldib ilmselt minule ja McNamarale, kuna me isehakanud vutipuritaanid, aga FIFA mõtleb ikka suurelt (loe: hiina peab mängima, rsk!)Kommentaar
-
Vaatasin kiirelt üle, laiendatud turniiriga saaks ilmselt peale Indoneesia (275 miljonit inimest), Nigeeria (220 miljonit), Hiina ja äkki ka India (miljard ja 1,4 miljardit). Ja Euroopa peaks saama nii palju juurde, et Itaalia ikka peale saaks.Kommentaar
-
Eks nöis, kui ametlik stat väljas... võib olla nüüd ka juba on. Mulle vahepeal tundus, et iga teine värav löödi peaga
Ja neid, keda Palagani punase kaardi pausile panek häirib... kus te mingi viimased 10 aastat olete olnud... või seni on kõik olnud koshher?
Üks meeldiv üllatus oli n.ö kusikute hea mäng, mis aitas kindlasti kaasa sellele, et mõnd mängu vaatasin rohkem, kui arvanuks.
Ainukene reaalsest perses teema on see, et turniiri korraldatakse mingis tuhandes riigis. Aluataks selle nullimisest ja siis vaataks edasi.see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."Kommentaar
-
Üks riik ei suudaks sellist palagani väga ära hallata. Mitme riigi peale jaguneb korralduslik kulu ja muudab selle kohalikele valitsustele söödavamaks. Noh, et ei pea LAVi kombel kogu infrat nullist üles ehitama. Siis muidugi saad mitmekordse meediaruumi kaasatud, saad hunniku local sponsoreid eri riikidest (kas teadsid ntx, et esmakordselt ajaloos oli MMi sponsoriks üks indiaani suguharu? Seattles!) Ja, noh, FIFA juhtkond saab korraga rõõmsaks teha mitu alaliitu.
Eks nöis, kui ametlik stat väljas... võib olla nüüd ka juba on. Mulle vahepeal tundus, et iga teine värav löödi peaga
Ja neid, keda Palagani punase kaardi pausile panek häirib... kus te mingi viimased 10 aastat olete olnud... või seni on kõik olnud koshher?
Üks meeldiv üllatus oli n.ö kusikute hea mäng, mis aitas kindlasti kaasa sellele, et mõnd mängu vaatasin rohkem, kui arvanuks.
Ainukene reaalsest perses teema on see, et turniiri korraldatakse mingis tuhandes riigis. Aluataks selle nullimisest ja siis vaataks edasi.Kommentaar
-
Eks selle MM-i suurusega on ka see isiklik vaatepunkt, et kes kui palju mänge vaatab. Kui mõnda liigat päriselt vaatad (mõni hull isegi mitut!), isegi kui ainult oma lemmiktiimi mänge, ja noh, ilmselt ka mingeid CL mänge...siis on seda jalkat niikuinii kõriauguni ja paljudele rohkem kui vaadata jaksad/jõuad. Ja siis veel pool suve kõiki neid mänge otsa panna on päris hull. Siis tahaks eelkõige ikka suurte madistamist näha.
Aga jah, vist on päris palju ka neid, kes ainult koondisejalkat või isegi ainult suurturniire vaatavad. Või kelle jaoks see on põhiline. Neile äkki sobibki hästi 48 või 64 tiimi - tore, et nii palju mänge, mida jälgida, ennustada, oodata jne!
Oleks hea huumor kui Itaalia 64 tiimiga suudaks kuidagi ikka välja jääda
Eesti sinna saamist vist ei usuks 128 tiimiga ka
Kommentaar
-
Raske on täpset arvu öelda, kuid kuni 1982 aastani osales MM-finaalturniiril 16meeskonda ning kuni 1976. aastani osales EM-finaalturniiril vaid 4 (!) meeskonda.
Mäletan, et 1994. aastal oli mul "rekord" – vaatasin selle maailmameistrivõistluste ERANDITULT KÕIK (!) mängud ära. Muide, siis avastasin enda jaoks Boliivia koondise, mis mängis tookord ikka täiesti ebatavalises stiilis. Nii aeglaselt ja individuaalselt nii tugeva tehnikaga, nagu oleks see meeskond 90ndatesse üle tulnud otse 50ndatest. Mul on isegi mõte vaadata mälestuste värskendamiseks uuesti mõnda Boliivia koondise mängu 1994. aasta MM-ilt.Kommentaar
-
Samas veel EM2000 oli mänge (näiteks Norra-Sloveenia), mille täituvus jäi alla 75%. EM1996 oli mäng Rumeenia-Bulgaaria vastu St. James Parkil, mida vaatas 19 000 vaatajat, staadion ise mahutas 50+. Selles osas on suurturniirid muutunud lennureiside odavamaks muutumise ja muidugi üleüldise elatustaseme tõusuga väga ahvatlevaks suureks ajada. USA oli kaval lüke, kuna seal on pea igal riigil mingi oma diasporaa, kes vaatama läheb. Ehk siis ongi kahe otsaga asi, et staadionid saab täis, see hea. Aga mänge on nii palju, et staadioneid pole ühes riigis piisavalt.Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar