320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

MM 2010 finaal

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Ka lühike arvamus siia, süvenemata väga põhjalikult kõikidesse eelnevatesse postitustesse. Ja nii uskumatu kui see ka ei ole, siis kalduksin siinkohal pigem dwidengi poole.

Infoks kõigepealt, et finaali vaatasin laias laastus erapooletuna, v-o kaldusin pisut Hispaania poole, kuna Holland oli sel turniiril üsna ebasümpaatse mulje jätnud eelnevalt (ja eks nad finaalis ka seda kinnitasid). Nagu paljud teisedki arvan, et tugevam ja parem meeskond võitis, kuid samas ikkagi ei olnud vilepartii kuigi hea.

Leian, et sellise mentaliteediga ei saa vilistama minna, et see on nüüd finaal ning seetõttu peab kuidagi teisiti vilistama, kui seda tavapäraselt teeks... lihtsalt selleks, et "mängu mitte ära rikkuda". Fakt on see, et Webbi otsused ei olnud juba mängu algusest saati ühes liinis, pisematest eksimustest ei räägi, kuid esimese poolaja kollased kaardid meeskondadele ei olnud võrreldavad. Jah, tahan öelda, et olgu finaal või mitte, aga Holland oleks pidanud avapoolajal saama ühe (kui mitte kaks) punast kaarti, seevastu Hispaaniale antud kaardid olid üsna kergelt antud. Ja sellest kõigest ka läks see jutustamine ja mölisemine lahti.

Kes ütleb, et Holland poleks ühemehelises vähemuses suutnud midagi korda saata? V-o oleks vasturünnakud seda ohtlikumaks kujunenud? Oleks, oleks. Aga öelda, et punast ei saanud anda, kuna see oleks finaali ära rikkunud, on ka nõrk.

Ja punase kaardi väärilised vead punase kaardi väärilisteks vigadeks, kuid minagi ei näinud Webbi kindlust või seda, et ta oleks sarnast liini hoidnud. Seetõttu ma ei saa seda pidada heaks vileks. Mängu lõpptulemust ja võitjat see ilmselt küll väga ei mõjutanud, kuid ilusast, huvitavast ja hästi vilistatud finaalist sellegipoolest rääkida ei saa.

Elia blokeerimisega on ka kusjuures minu arust nii ja naa. Küll ja veel on sarnastes situatsioonides vigu vilistatud ning minu maitse ütleks, et pigem oli viga. Samas blokeerimise puhul on reegleid alati erinevalt tõlgendatud. Võtame või olukorra, kus pall veereb otsajoone suunas ning kaitsja blokeerib ründajat ilma mingi soovita palli mängida... Ja vea saab selles situatsioonis tavaliselt ründaja, kui too palli koukima läheb. Ehk siis ebaloogiline. Veidi.

Kommentaar

Algselt postitas skint Vaata postitust
      Elia blokeerimisega on ka kusjuures minu arust nii ja naa. Küll ja veel on sarnastes situatsioonides vigu vilistatud ning minu maitse ütleks, et pigem oli viga. Samas blokeerimise puhul on reegleid alati erinevalt tõlgendatud. Võtame või olukorra, kus pall veereb otsajoone suunas ning kaitsja blokeerib ründajat ilma mingi soovita palli mängida... Ja vea saab selles situatsioonis tavaliselt ründaja, kui too palli koukima läheb. Ehk siis ebaloogiline. Veidi.
      Mu arust on neil situatsioonidel ikka vahe sees... Situatsioonid, kus mängija oma kehaga palli katab, eeldab, et pall on mängija valduses ja seal ei saa blokeerimisest rääkida. Elia situatsioon, kus ta oli ilmselgelt Ramosest möödumas ja pall oli siiski tema valduses või siis oli ta võitluses Fabregasega(oli vist?), siis oli Ramose sekkumine antud situatsioonis kindlalt viga. See on aga üks situatsioon ja antud mängu iseloomu arvestades ei olnudki see ehk nii suur eksimus, kui vile olnuks ühtlaselt jõulist mängu soosiv. Kaootilisust arvestades ja sellele eelnevat ning järgnevat situatsiooni arvestades oli aga tegemist täiesti arusaamatu vilega.

Olen skintiga nõus, vähemalt rindu sõitmine oli kindlalt punase kaardi olukord, ja kui lasta mängul selliseks jõuliseks arenenda ja mitte karistada määrustekohaselt, siis ei ole ka hiljem mõtet täiesti võrreldamatutes olukordades samaväärseid karistusi kohaldada. Kui jõuline mäng, siis jõuline mäng. Punase kaardi puhul oleks ehk tagasi tõmmatud, aga kuna sellisesse situatsiooni nii tolerantselt suhtuti, siis mis seal ikka, laseme edasi. Ja nii see Webb lasi nagu kompressor, kohati oli vool olemas ja vile üürgas, kohati voolukatkestuse korral, vaikis sootuks. Saa siis aru, mis on lubatud ja mis mitte.

Kommentaar

tuleb mängida määruste piires, mitte ülbata. easy.
        see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Algselt postitas dwideng
          Punase kaardi puhul oleks ehk tagasi tõmmatud, aga kuna sellisesse situatsiooni nii tolerantselt suhtuti, siis mis seal ikka, laseme edasi. Ja nii see Webb lasi nagu kompressor, kohati oli vool olemas ja vile üürgas, kohati voolukatkestuse korral, vaikis sootuks. Saa siis aru, mis on lubatud ja mis mitte.
          Punase kaardi puhul oleks Hispaania võtnud oma hoopis kiiremini ja kindlamalt. Ei mingit nii-öelda võrdsete võimalustega mängu.
          Aga läheb see soigumine siin ikka naeruväärseks küll. Niikuinii tuli MM-i finaali vilistada nagu lasteaiakasvataja. Mängijad peavad ikka ennast ise ka suutma kontrollida, mitte tegema platsil, mis parajasti pähe tuleb.
          Nõme selliseid õigustusi lollustele lugeda.
          the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
          because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
            tuleb mängida määruste piires, mitte ülbata. easy.
            Teen ettepaneku kuulutada välja ülemaailmne anarhia...

Kommentaar

Algselt postitas dwideng Vaata postitust
              Elia situatsioon, kus ta oli ilmselgelt Ramosest möödumas ja pall oli siiski tema valduses või siis oli ta võitluses Fabregasega(oli vist?), siis oli Ramose sekkumine antud situatsioonis kindlalt viga.
              Oli blokeering või mitte, kuid mulle on arusaamatu miks blokeeringut üldse veana nähakse - palli jala eest ära löömine peaks siis veel räigem viga olema ju.

Muide mina ennast mingiks jalgpallispetsiks ei pea - ma ei ole sellel alal mingit haridust saanud, ei tööta sellel alal, ma ei tea paljusid asju ja eksin ning vajadusel tunnistan seda. Tutvustan lihtsalt enda vaateid asjale - absoluutset tõde pole olemas.
              BVB - Vaprus

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara Vaata postitust
                Punase kaardi puhul oleks Hispaania võtnud oma hoopis kiiremini ja kindlamalt. Ei mingit nii-öelda võrdsete võimalustega mängu.
                Aga läheb see soigumine siin ikka naeruväärseks küll. Niikuinii tuli MM-i finaali vilistada nagu lasteaiakasvataja. Mängijad peavad ikka ennast ise ka suutma kontrollida, mitte tegema platsil, mis parajasti pähe tuleb.
                Nõme selliseid õigustusi lollustele lugeda.

Kui on viga ja see on punast kaarti väärt, siis tuleb see ka anda. Nõme on kujundada mingit võrdsete võimalustega mängu, kui on tegemist ilmselgelt määruste rikkumisega. Nõme on kohtuniku sitta vilepartiid õigustada vastandades seda kaotajameeskonna frustatsioonile kaotuse pärast, eriti kui tsiteeritav ei ole kordagi maininud, et punase kaardi vilistamine oleks toonud võidu hollandile Jutt on sitast vilepartiist, mis ei pruukinuks üldse mängu lõppseisu muuta.

Kommentaar

keegi ei olegi eriti õigustanud, nagu mängu iseloom ja tähtsus vabandaksid sitta vilet, see on rohkem nagu sinu isiklik aksioom, et vile oli sitt ja punkt.

üldiselt ei viitsi samuti väga rohkem vaielda. keegi ei ütle, et Webb oleks teinud ideaalse partii, aga see sõnnikuloopimine hakkab ka vaikselt ära tüütama.
                  armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Algselt postitas elx Vaata postitust
                    Oli blokeering või mitte, kuid mulle on arusaamatu miks blokeeringut üldse veana nähakse - palli jala eest ära löömine peaks siis veel räigem viga olema ju.

Muide mina ennast mingiks jalgpallispetsiks ei pea - ma ei ole sellel alal mingit haridust saanud, ei tööta sellel alal, ma ei tea paljusid asju ja eksin ning vajadusel tunnistan seda. Tutvustan lihtsalt enda vaateid asjale - absoluutset tõde pole olemas.
                    Tõenäoliselt on sellel mingi mõte sees... Näiteks, et kiirem mängija saaks oma kiirust kasutades tõestada, et kiirusest on jalgpallis kasu ja et oma kiirusele on Tal võimalus värav lüüa, sööt anda vms. Kui asjale selliselt läheneda, siis miks üldse, keegi peab teistest parem olema, võiks ju omaväravaid taguda ja leppida viigiga.

Ei pea minagi ennast jalgpallispetsiks, aga selle võrdlemisi kehva mängu peasüüdlaseks pean siiski kohtunikke. Küllap sellepärast, et eelnevates mängudes oli see seltskond niipalju jama kokku keeranud. Ehk siis, kuna teemaks on MM2010 finaal, siis neid nüansse, mis seda mängupilti mõjutasid väga palju. Kui inimvõimete piirid ei võimalda enam adekaveetseid hinnaguid anda, sest mäng on nii kiireks läinud, siis tuleb rakendada vastavaid tehnoloogiaid.

Kommentaar

Algselt postitas vincent Vaata postitust
                      keegi ei olegi eriti õigustanud, nagu mängu iseloom ja tähtsus vabandaksid sitta vilet, see on rohkem nagu sinu isiklik aksioom, et vile oli sitt ja punkt.
                      Just, minu kindel seiskoht oli, et vile oli sitt ja punkt! Ei tasu mulle, siis hakata pookima külge paranoilisi arvamusi, nagu oleks vile olnud Hollandil kaotuse põhjuseks. Üritaks paranoiat ja objektiivset lähenemist eristada, siis ei tule ka "sõnnikuloopimist". Keegi ei võta Teilt MM tiitlit ära.

Algselt postitas vincent Vaata postitust
                      Aga see sõnnikuloopimine hakkab ka vaikselt ära tüütama.
                      Räägib mees, kes siseneb diskussiooni sõnadega: "Jumal tänatud, et siin ikka mõned mõistusega tegelased veel alles on"...

Kommentaar

dwideng, ma saan aru küll, et tagasihoidlikus on voorus ja minu sõnad 100% puhas arrogantsus. Aga kui sa ei ole jalgpallispets, kuid esined resoluutselt, siis teeb see praegu sinust sitatähtsa inimese.

aga tõele au andes - you made your point. thank you. come again.

õnneks on inimesed erinevate arvamustega, muidu poleks põhjust viina võtta.

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
                          Aga kui sa ei ole jalgpallispets, kuid esined resoluutselt, siis teeb see praegu sinust sitatähtsa inimese.
                          Kui ma ei ole poliitik või ei oma politoloogias vähemalt bakalaureuse kraadi, siis ei tohi ma valima minna?

Antud turniiri jooksul ja üldiselt jalgpallis olen ma näinud vaid ühte spetsi - kaheksajalg Paul, ülejäänud ajavad nii palju jura, et spetsina võib ennast igaüks tunda.

Kommentaar

valima peab minema, aga ma kahtlen, et sa täie südamerahuga hääletad

Kommentaar

Algselt postitas dwideng Vaata postitust
                              Näiteks, et kiirem mängija saaks oma kiirust kasutades tõestada, et kiirusest on jalgpallis kasu ja et oma kiirusele on Tal võimalus värav lüüa, sööt anda vms.
                              Kiirem mees jookseb ringiga mööda:P Sama teeb ka tehnika- ja söödukunn. See keld tundub umbes sama, et kui kellelgi on väga tugev löök, siis ei tohi pallile jalga ette panna ning väravavaht ei tohi palli tõrjuda.. sest muidu ei saa ju see eriti kunn lööja oma väravalöömise oskust demonstreerida.
                              BVB - Vaprus

Kommentaar

Algselt postitas elx Vaata postitust
                                Kiirem mees jookseb ringiga mööda:P Sama teeb ka tehnika- ja söödukunn. See keld tundub umbes sama, et kui kellelgi on väga tugev löök, siis ei tohi pallile jalga ette panna ning väravavaht ei tohi palli tõrjuda.. sest muidu ei saa ju see eriti kunn lööja oma väravalöömise oskust demonstreerida.
                                Ei saa ju ringiga mööda joosta, kui kaitse "ringi trajektooril" töllerdab ja seda meelega teeb. Kompenseerimaks vastase triblamise tulemusena tekkinud taskaalukaotust või oma aeglast jooksuvõimet, ei ole kena teisele mehele sisse sõita Aga, vahet pole, mulle tundus veana ja mu jalgpalli kohtunikust sõber arvas ka, et Ramos blokeeris, aga pidavat olema nibin-nabin. Olgu siis nibin-nabin.

Kommentaar

Working...
                                X