Kaitsest lähtuv kompaktne tegutsemine ei pea tähendama seda, et me terve satsiga oma kastis istume ning palli esimesel võimalusel puhtaks peksame. Loomulikult tuleb palliga ka ise võimalikult edukalt tegutseda, aga minu maitse jaoks peaks see Eesti koondise puhul olema sirgjoonelisem, mis jätab vähem võimalusi otsustavalt eksida, mille lappimine sellisel tasemel on meie jaoks juba liiga keeruline ülesanne. Hurda mängufilosoofia keskendub minu arvates siiski liigselt enda soovidele, mitte sellele, kuidas ja kas me konkreetse vastase vastu oleme võimelised võimalikult parima tulemuse välja mängima. Võime siin järgmisel aastal Hispaania vastu mängu avada ja isegi rohkem palli vallata, aga kui taga on 7, siis on sellest vähe kasu ja kui paar venda selle raames suudavad isegi 1vs1 olukordades kellelegi ära teha, siis ma ei tea kui positiivne silmajäämine see on. Kesmisele jalgpallisõbrale jäävad muidugi silma need ägedad (ääre)ründajad, kes vastaseid ette võtavad ja väravaid löövad, aga jalgpallis on palju rohkem elemente, millega on võimalik silma jääda

Kommentaar