Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

EESTI - portugal

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'EESTI - portugal\'

Algselt postitas oku
    Kusjuures mina olen küll üsna kindel, et portugali särkides inimesi on ka väljaspool away fännide sektorit.
    Minu täditütar tuleb ka sellele mängule Portugali särgis, mille taga on Ronaldo ja 17. Ostsin selle talle ise Portugalist, kui seal Eestit sai vaatamas käidud. Põhjus ju selge. Tüdruk on noor ja Ronaldo tore. Ja miks mitte Ronaldo mänguoskusi nautida?

Ja Oku, kui Leeds mängib Levadiaga, kelle poolt sa oled? Kui Leedsi, siis on see valik sama arusaamatu nagu sinugi tõstatatud küsimus. IMHO.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas Martin
      Ja Oku, kui Leeds mängib Levadiaga, kelle poolt sa oled? Kui Leedsi, siis on see valik sama arusaamatu nagu sinugi tõstatatud küsimus. IMHO.
      Vaevalt, et Oku passis on kuskil kirjas sõna Levadia, samas Eesti esineb seal tõenäoliselt korduvalt. Klubi ja koondise jalgpalli niimoodi võrrelda on suhteliselt kohatu ikkagi.

Iseenesest on muidugi täiesti mõistetav, et inimestele meeldivad ka muude riikide koondised peale kodumaa oma, sealt ka särgid ja muu sümboolika, aga samas nende omavahelises mängus tunduks ka mulle loomulik, et ollakse ikkagi oma riigi poolt (kaasaelamise aktiivsus on juba teine teema), mis siis, et staadionile satuti peamiselt hoopis mõnda kena välismaa noormeest vaatama.

Kommentaar

Algselt postitas vrz
        Iseenesest on muidugi täiesti mõistetav, et inimestele meeldivad ka muude riikide koondised peale kodumaa oma, sealt ka särgid ja muu sümboolika, aga samas nende omavahelises mängus tunduks ka mulle loomulik, et ollakse ikkagi oma riigi poolt (kaasaelamise aktiivsus on juba teine teema), mis siis, et staadionile satuti peamiselt hoopis mõnda kena välismaa noormeest vaatama.
        Klubi-koondis võrdlus on ehk kohatu küll (millega ma küll ei nõustu), kuid kas poleks loogiline, et võõrklubiga mängides toetad kodust klubi, kui oma riigi esindajat mingis karikasarjas või võistlusel? Kuid see selleks.

Ja ma ei usu eriti, et täditütar vaid Ronaldo ja särgi pärast Portugali poolt oleks. See võib omakorda muidugi mõistetamatu olla, et ühte särki kandes, toetad hoopis midagi muud. Kuid tänapäeva maailmas ei tohiks seegi teab kui veider olla, sest kuigi mingi mängija võib meeldida, on ülejäänud 10 tema kõrval suht suvad. Lisaks - särgi tähtsus on minu jaoks üha vähenemas, millele aitab kaasa ka kultuuride muutus. Nt. kaltsukast ostetud popid hilbud, millega ööklubid või ka tänaval möllata. Küsimus on pigem - kas särgi kandja on kohe ka klubi/riigi toetaja? Kui ei, siis ei tohiks ka häirida.

Kommentaar

Algselt postitas MartinKüsimus on pigem - kas särgi kandja on kohe ka klubi/riigi toetaja?
          Võin omalt poolt öelda, et särgi kandmine ei tee veel eeslist elevanti, if you know what i mean, Martin S. and Martin E. too.

Kommentaar

Selle asemel, et rõõmustada fakti üle, et ometi kord hakkavad Eesti elanikud koondise käekäigu vastu MM-võistlustel huvi tundma, nutetakse mingite pseudoprobleemide üle.
            Minu jaoks pole absoluutselt vahet, mis inimesel seljas on, kui ta staadionile tuleb. Või millist välismängijat/välisklubi ta imetleb. Seda, et mõni eestlasest Ronaldo-fänn Portugali toetama hakkab, ei usu nüüd küll mitte keegi.
            Mõnele näib paremini sobivat 25% täituvusega staadion, kus kõik on \"fännid\" ehk siis kannavad sinist koondisesärki ja näomaalinguid. See aga, et staadion on täis ja rahvast mitut sorti, ei sobi kohe üldse mitte. Taas üks viis inimesi jalgpallist eemale peletada on sundida neid mingi müütilise toetajaskonnaga end samastama.
            Minu arvamus.
            the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
            because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara
              Taas üks viis inimesi jalgpallist eemale peletada on sundida neid mingi müütilise toetajaskonnaga end samastama.
              Täiesti nõus. Hästi ja ilusasti öeldud!

Kommentaar

Miks te teemast mööda räägite? Tundub, et te ei saa tõeliseslt probleemist üldse aru. Kui vana see täditütar siis on, Martin?

Kommentaar

Mõnele näib paremini sobivat 25% täituvusega staadion, kus kõik on \"fännid\" ehk siis kannavad sinist koondisesärki ja näomaalinguid. See aga, et staadion on täis ja rahvast mitut sorti, ei sobi kohe üldse mitte. Taas üks viis inimesi jalgpallist eemale peletada on sundida neid mingi müütilise toetajaskonnaga end samastama.
                  Minu arvamus.
                  Ei saa aru. Kes on need mitu sorti rahvast ja müütiline toetajaskond? Kirvemeetodiga võttes saab mängul olla vaid kahte \"sorti\" rahvast - kodumeeskonna poolehoidjad ja vastaste fännid. Kui isik paneb Eesti-Portugali mängule minnes Ronaldo sägi selga, siis samastab ta end paratamatult selle riigi toetajana. Minu mõistus keeldub uskumast, et koondise poolt olijana ajaksin selga vastaste särgi. Mis puutub toetatava koondise atribuutika kandmisse, siis siin on igaühel loomulikult vabad käed, kuid sinistest särkides mängule ilmujaid müütiliseks toetajaskonnaks nimetada pole just adekvaatne. Ükspuha samastad sa siis end nendega või mitte.
                  Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö
                    Ei saa aru. Kes on need mitu sorti rahvast ja müütiline toetajaskond? Kirvemeetodiga võttes saab mängul olla vaid kahte \"sorti\" rahvast - kodumeeskonna poolehoidjad ja vastaste fännid. Kui isik paneb Eesti-Portugali mängule minnes Ronaldo sägi selga, siis samastab ta end paratamatult selle riigi toetajana. Minu mõistus keeldub uskumast, et koondise poolt olijana ajaksin selga vastaste särgi. Mis puutub toetatava koondise atribuutika kandmisse, siis siin on igaühel loomulikult vabad käed, kuid sinistest särkides mängule ilmujaid müütiliseks toetajaskonnaks nimetada pole just adekvaatne. Ükspuha samastad sa siis end nendega või mitte.
                    Toetajaskond on ju müütiline. Mina näen sellel seltskonnal väga vähe ühist. Isegi siin foorumis lähevad eri klannidesse kuuluvad \"fännid\" vahel omavahel kisklema.
                    Mind ei huvita väline atribuutika ja ise seda kunagi staadionil ei kanna. Sinine särk ei tee mind paremaks inimeseks või õigemaks jalgpallisõbraks. On inimesi, keda huvitab mäng ise.

Mis Ronaldo särki puudutab, siis on lihtsalt väiklane väita, et selle kandja Portugali toetab. Täpselt sama väiklane nagu keelata Eesti jalgpallihuvilisel näiteks rohelise salli ja punase jopega mängu vaatama tulemast. Tegelikult on see hullem kui väiklane.

Kommentaar

Sinine särk ei tee mind paremaks inimeseks või õigemaks jalgpallisõbraks. On inimesi, keda huvitab mäng ise.
                      Ja nendest sõnadest võib välja lugeda, et need, kes kannavad oma koondise särki või salli, teevad seda vaid eputamiseks, et telekasse või kuhu iganes saada. Mäng ju neid ei huvita.
                      Supplies!

Kommentaar

Algselt postitas vandersell

Sinine särk ei tee mind paremaks inimeseks või õigemaks jalgpallisõbraks. On inimesi, keda huvitab mäng ise.
                        Ja nendest sõnadest võib välja lugeda, et need, kes kannavad oma koondise särki või salli, teevad seda vaid eputamiseks, et telekasse või kuhu iganes saada. Mäng ju neid ei huvita.
                        Tegelikult ei või. Kes tahab, see kannab. Kes ei taha, see ei kanna. Kumbki pole sellepärast veel suurem fänn.

Kommentaar

Algselt postitas vandersell
                          McNamara eksib, kui ta väidab, et seda ei saa nendest sõnadest välja lugeda. Saab. Kuid küllaltki lihtne on ka üks või kaks lauset kontekstist välja rebida ja siis demagoogiliselt lahmida, sest sisuliselt pole ehk midagi vastu öelda.

Kommentaar

Toetajaskond on ju müütiline. Mina näen sellel seltskonnal väga vähe ühist. Isegi siin foorumis lähevad eri klannidesse kuuluvad \"fännid\" vahel omavahel kisklema.
                            Mind ei huvita väline atribuutika ja ise seda kunagi staadionil ei kanna. Sinine särk ei tee mind paremaks inimeseks või õigemaks jalgpallisõbraks. On inimesi, keda huvitab mäng ise.
                            Väga vähe ühist? Jumal tänatud, et sa Eesti koondise toetamist sinisärkide juures kõige tähtsusetumaks ühisosaks pead ja eri nö klannide vms triviaalseid probleeme olulisena esile tõstad. Ma ei väidagi, et sa rohelist salli ja punast jopet kandes kehvem inimene, halvem jalgpallisõber või nõrgem Eesti koondise toetaja oled.

Muidugi Ronaldo särki niisama tänaval kanda on iga inimese vaba valik, kuid mis assotsiatsioonid tekivad, kui sellise särgiga inimene Eesti-Portugali mängul staadionil jalutab? Et siis lähed näiteks Anfieldile Liverpool-Palace mängu vaatama, ajad Riihilahti särgi üll ja loodad tõsimeeli, et sind peetakse vähemalt neutraalseks või kogunisti Pooli poolehoidjaks?

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö
                              Muidugi Ronaldo särki niisama tänaval kanda on iga inimese vaba valik, kuid mis assotsiatsioonid tekivad, kui sellise särgiga inimene Eesti-Portugali mängul staadionil jalutab? Et siis lähed näiteks Anfieldile Liverpool-Palace mängu vaatama, ajad Riihilahti särgi üll ja loodad tõsimeeli, et sind peetakse vähemalt neutraalseks või kogunisti Pooli poolehoidjaks?
                              Ei looda. Mina ei looda mitte midagi. Samas oskaksin ma ka sellist käitumist mõista.
                              Aga mille nimel sina õigupoolest võitled? Et kõik inimesed näeksid staadionil välja ühtemoodi, käituksid ühtemoodi, mõtleksid ühtemoodi? Ei aitäh.
                              Siniste särkide kandjatest valdav enamus on väga tublid ja usinad Eesti koondise toetajad, aga seda võivad olla ka paljud nende seast, kes sinist särki ei kanna.

Kommentaar

Aga mille nimel sina õigupoolest võitled? Et kõik inimesed näeksid staadionil välja ühtemoodi, käituksid ühtemoodi, mõtleksid ühtemoodi? Ei aitäh.
                                Ei võitle ei ühe, teise ega kolmanda eest. Kahju muidugi, et minu jutu põhjal sulle selline mulje jäi. Minu huvi ja lootus on, et kodumängudel käiks järjest vähem rahvast, kes Portugali, Hollandi, Inglismaa jne värava järel rõõmust püsti kargaks.

Kommentaar

Working...
                                X