Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Eesti Jalgpalli Liit - mis toimub???
Collapse
X
-
Kui sa mõtled Bundesliga 2 (tugevuselt teine Saksa liiga) siis pika puuga on nad meie tippudest üle. Pole variantigi.
Mida pead silmas "välismaal kasvanud pallur"? Too konkreetne näide
Leave a comment:
-
Ega sa arvad, et Saksa 2 liiga meeskonnad on tugevam kui Flora, Levadia, Paide, Nõmme K?Algselt postitas Ell83 Vaata postitustKui meil oleks mängijad Bundesliga 2s, oleksime väga õnnelikud.
Mina pean silmas, et kui hetkel need noored, kes välismaal karjääri alguses, peaks nad 3-4 vb 5a pärast olema koondise tuumik.
Kahjuks (!), meil ei ole näiteid, et välismaal kasvanud pallur oleks saanud hea tase palluriks.
Leave a comment:
-
Kui meil oleks mängijad Bundesliga 2s, oleksime väga õnnelikud. Hetkel ainult Mets seal
Ma ei saanud väga täpselt su mõttest aru.
Mina pean silmas, et kui hetkel need noored, kes välismaal karjääri alguses, peaks nad 3-4 vb 5a pärast olema koondise tuumik. Osad juba praegu (Paskotsi, Shein, Vetkal, Jürgens, Vaher, Hein, Käit, Sillamaa, Mustmaa, Tunjov, Palumets) jne jne
Leave a comment:
-
Mul ei ole infot kui palju (vaevalt, et tuhanded või sajad), noori itaallased (näiteks) mängivad “eksootilistes” või nõrgemates Euroopa A-liigades (Gibraltari, Fääri Saarlaste, Põhja-Iirimaa A-liigades). Kuid see ei muuda olematuks põhimõtet, et „igas riigis A-liiga tasemele jõuavad umbes 1% noorpalluritest”.Algselt postitas plain Vaata postitustKui palju noored lähevad igast riigist teiste riikide A-liiga tasemele mängima?
Kui noormehena Klavan mängis koondises äärpoolkaitsjaks, teda oli rõve vaadata. Pärast keskkaitsjaks ümberkvalifitseerimist temast sai parimaks palluriks meie jalgpalli ajaloos. Aga Urmas Hepner, ei ole vist sellega nõus : )Algselt postitas ZinedineZidane Vaata postitust…Klavan kindlasti oli eeskujuks ja on veel ka praegu
Mis välismaa liigadest? Ega Saksamaa 2 liigast on hea valik meie tulevaks A-koondiseks…Algselt postitas Ell83 Vaata postitustLootus, et järgneva 3-4 aasta jooksul saame koondise tuumiku paika välismaal mängijatest
Leave a comment:
-
Kui palgad oleks nii kõrged, et välistreenerid tahaks meile üle tulla ja nad saaks normaalse grupi suuruse ise valida+ mängijad selekteerida.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Arvan, et Eestis on piisavalt jalgpalli mängivaid/harrastavaid noori (googlist leidsin, et 17000 poisi mängib vutti) Tundub reaalne?
Põhiline probleem on minu arust noortetreenerid ja nende ebapädev tase. Eestis pakutavad treenerikoolitused on samuti naljanumber (olen lapsevanemana tasuta pakutavad huvi pärast läbi teinud) Pooled "treenerid", kes neil koolitustel osalevad, on juba kuskil klubides juhendajad, enne kui üldse mingeid konspekte lehitsevad jne jne. Ja nagu keegi juba varem mainis, need enamus treenerid on ise mänginud max 2-3 liigas ning ei oska ilmselt elementaarseid asju õpetada.
Ärge saage valesti aru, mul pole inimeste vastu midagi. Nemad on imetillukesed sõnaõiguseta mutrid selles "võimsas süsteemis". Kel aega, vaadake huvi pärast ka meie nö tippklubide noorteliigade seise.
Noortekoondiste tulemused peegeldavad "imeliselt" meie noortega tehtavat tööd. Päevast päeva käib enesepetmine. Need nö regionaaltreeningud alates U14 on ka paras huumor.
Ma ei leia mitte ühtegi positiivset asja Eesti jalgpallis, millega võiks eputada, et on hästi. Võibolla ainus lootuskiir ongi need tublid kutid, kes on süsteemiväliselt (loe: mitte pohlak@co kaudu) läinud välismaale jalgpalli haridust hankima.
Viimane hea näide Vetkal. Lootus, et järgneva 3-4 aasta jooksul saame koondise tuumiku paika välismaal mängijatest
Ohjah, nüüd sai vist aasta lõpuni halatud. Tean, see siin hüüdja hääl kõrbes..aga ikkagi
Minu jutu mõte on, et kui soovime, et meie jalgpall areneks ja koondist hakataks meie koondise pärastvaatamas käima, peab kogu süsteem välja vahetuma ja muutuma. See tuleb rohujuure tasandil uuesti üles ehitada. Kui keegi soovib mind ümber veenda, et pole asi nii hull midagi, kuulan meeleldi
Raudset närvi
Leave a comment:
-
Oleks vaja rohkem lapsi jalgpalli juurde meelitada, siis suurem valik, midagi sellist nagu Hollandis. Võtame tavalise noorterühma ja siis vaatame, kes on potensiaalikad ehk 2tk grupi peale aga muidugi see ei tähenda, et keelgist ei võiks tulla ka meie uus Klavan, kedagi ei tohi kunagi maha kanda.
Ronaldod, Messi meelitasid kõvasti aga meie koondis, kes koguaeg kaotab või kes meelitab noori, Klavan kindlasti oli eeskujuks ja on veel ka praegu
Leave a comment:
-
Kui palju noored lähevad igast riigist teiste riikide A-liiga tasemele mängima?Algselt postitas Tallinec Vaata postitustIgas (!) riigis A-liiga tasemele jõuavad umbes 1% noorpalluritest. Ülejäänud jäävad 2-4 liiga ning "õlleliigade" tasemele. Või üldse ei mängi enam jalgpalli (ülikool, pereelu, töökoormus, grillimine õhtuti, teised hobid).
Leave a comment:
-
Igas (!) riigis A-liiga tasemele jõuavad umbes 1% noorpalluritest. Ülejäänud jäävad 2-4 liiga ning "õlleliigade" tasemele. Või üldse ei mängi enam jalgpalli (ülikool, pereelu, töökoormus, grillimine õhtuti, teised hobid).Algselt postitas Rein Vaata postitustÜtlen siis uuesti- Eesti noortesüsteemid on tihti üles ehitatud kvantiteedile mitte kvaliteedile. Toodetakse palju 2-4 liiga materjali ehk kvantiteeti.
Leave a comment:
-
Tegelikult talendikas mängija saab parema meeskonna mängimiseks, selles pole küsimus, peaasi, et kole kauaks ei jääks kuskile tiksuma, muidugi klubid ei taha ära lubada ja EJL üritab ka seda takistada jne aga üleöö ei ole loota, et meil oleksid igaspool head noortetreenerid, muidugi Reinu soovitus on ehk kõige parem, tuleks teha ennem eeltööd ja analüüsida kuhu oma laps trenni panna. Üldine tase tõuseb meil lihtsalt ajaga, peame sellega leppima, klubid on lihtsalt nõrgukesed ja alarahastatud.
Leave a comment:
-
Mis see küsimus nüüd oligi? Loed ikka mida teine inimene kirjutab?Algselt postitas Tallinec Vaata postitustMeie Premium Liiga meeskonnades mängivad kümneid noori pallureid. Võib olla sa sooviksid ütelda "kahjuks Eesti noortesüsteemid toodavad hulgaliselt 2-4 liigade (tip-tase Euroopa riikides) materjali".
Ütlen siis uuesti- Eesti noortesüsteemid on tihti üles ehitatud kvantiteedile mitte kvaliteedile. Toodetakse palju 2-4 liiga materjali ehk kvantiteeti. Seda sellepärast, et saada ainult pearahasid.
Leave a comment:
-
Meie Premium Liiga meeskonnades mängivad kümneid noori pallureid. Võib olla sa sooviksid ütelda "kahjuks Eesti noortesüsteemid toodavad hulgaliselt 2-4 liigade (tip-tase Euroopa riikides) materjali".Algselt postitas Rein Vaata postitustKahjuks Eesti noortesüsteemid toodavad hulgaliselt 2-4 liiga materjali.
Leave a comment:
-
Seda ma suuresti oma postitusega öelda tahtsin.Algselt postitas Eranio Vaata postitustReim ju ütles, et kui grupis tahad koormusi tõsta siis oled trennis peagi üksi. Ma ütleks, et meil on vundament olematu ja noortetreenerid harva pädevad. Just 1 treener on kõige tähtsam, et kohe omandada õige tehnika.
Kahjuks Eesti noortesüsteemid toodavad hulgaliselt 2-4 liiga materjali. Kvaliteetset kraami tuleb sealt vähe. Mina lapsevanemana teeksin ennem kõvasti eeltööd, ennem kui lapse trenni viiksin.
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: