Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti Jalgpalli Liit - mis toimub???

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Leidsin arengukavast ja värkidest (ok, lasin GPT-l ka otsida), et ühesõnaga spordipsühholoogia, aktiivne mõtlemine väljakul ja taktikaline taip läbi harjutuste. Ehk mängija peab mõtlema väljakul, mitte ainult standardeid drillima.

Kommentaar

Algselt postitas Andres. Vaata postitust

Levada tsitaadi teine pool ka oluline: "Aivarit ma tunnen, tean tema meetodeid, tema võimalusi ja minu jaoks on ta mees, kes täitis viimastel aastatel need kohustused, mis ta endale võttis."

Minu rikutuse astme pealt vaatab siit vastu Levadiale lubatud jalgpallihall, mine tea ehk muudki. Minu kogemus meie jalgpallist on õpetanud, et see maailm on palju pragmaatilisem ja igasugune jutt aadetest ongi foorumis/saunalaval ventileerimiseks. Pmst on meie vutt nagu Aafrikasse demokraatia viimine. Kui sul on probleeme jooksva veega, siis võid avatud ja kaasavast juhtimisest ning mis tahes unistustest rääkida küll, aga võidab mees, kes teeb laentsi, kohe nüüd ja praegu, ja ei oota sult peale hääle ning noormängijate tootmise väga midagi. See eelnev siis oli piltlikustamiseks, ilmselgelt on siin veel muid tahke ka ning leiab mingeid x erisusi.

Isiklikult on mul väga kahju, sest ise pean avatud ja kaasavat juhtimist vundamendiks, millele saab ehitada midagi, mis võiks kunagi kokku lõpuks ka ilusa suure pildi moodustada, mille kannataks ka seina peale riputada ja teistelegi näidata.
      Kuldsed sõnad ja hea võrdlus, jääb üle vaid nõustuda...

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
        Ma nimelt loen praegu "Inverting The Pyramid" raamatut, mis räägib jalkataktika ajaloost.
        Muu seas selle raamatu autor Jonathan Wilson on väga huvitava jalgpalli ajakirja (The Blizzard) peatoimetaja. See on kirjanduslik-dokumentaalse kallakuga ajakiri. See pole mingi "väravad, punktid, sekundid". Selle ajakirja artiklid on lihtsalt suurepärased!

Kommentaar

Leidsin arengukavast ja värkidest (ok, lasin GPT-l ka otsida), et ühesõnaga spordipsühholoogia, aktiivne mõtlemine väljakul ja taktikaline taip läbi harjutuste. Ehk mängija peab mõtlema väljakul, mitte ainult standardeid drillima.
          Siia ette peaks käima palli valdamine. Ei pea silmas n.ö kõksimist, vaid palli surmamist ja söötmist - see tähendab, et sa suudad 48h magamata olles 12h järjest mängida ning ühe silmaga päikesesse vaadates pika söödu endale jooksu peale ette võtta nii, et esimene samm on diagonaalis sööt üle väljaku kaaslasele jalga jooksu peale.

See, kuidas meil palli omaksvõttu ja söötmist eiratakse oleks umbes sama, et laps nihverdab ennast kooli emakeele eksamile tähti tundmata.

Ehk. Kui sa palli ei valda, siis sa (keha ja pea) ei saa vatti, sa ei arene. Ja siis jääbki mulje, et sa ei tee üldse trenni ning vastased on parema füüsisega.
          Või nuh - tehtav trenn on madala kasuteguriga.

Ja. Palli valdamise õppimiseks/õpetamiseks pole vaja halli, muru, pro-litsentsi, presidenti, jalatseid, propagandat... Jumal teab mida veel.
          see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Ja äkki keegi informeeritum oskab vastata järgnevale küsimusele.

Pohlaku kavas oli "noortekoondised ühtse mängufilosoofiaga mängima". Mida see tähendab?

Ühesõnaga. Mis see ühtne filosoofia on? Mis formatsioon? Mis positsioonidel milliseid omadusi tahetakse? Millisel positsioonil meil on selle filosoofia jaoks piisavalt hea mängija, millisel mitte? Kes selle filosoofia välja töötas? Millal seda viimati uuendati?
            Informeeritum ma pole, aga talupojaloogika ütleb, et noortekoondistes on nii kaitses kui rünnakul kokkulepped samad nagu A-koondises. Seda vist mainitud ka, et asja vedavale Sarajärvile pakuvad tuge A-koondise peatreenerid.

Täiesti teisest kohast näide, aga Soome kossus on näiteks nii, et kui u21 vms noortekoondislane läheb rahvusmeeskonda, siis ta teab täpselt sealseid loogikaid ja toimemehhanisme ehk sisuliselt kõik koondised lähtuvad rahvusmeeskonna lähenemisest. Mis soomlaste enda meelest on nende korvpallikoondise edu üks alus.

Ehk siis ideeliselt saan aru, et isegi kui U21 koondise peatreeneri meelest oleks kõige parem edu saavutada 3-4-3 tiki-taga lähenemisega, siis reaalsuses on edust tähtsam noormängijate täiskasvanute koondisesse ettevalmistamine, kus nad teaksid juba valikakna esimesele kogunemispäeval, mida Henn neilt nõuab ja ootab. Ning nad on sellega harjunud.

Kommentaar

Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust

Siia ette peaks käima palli valdamine. Ei pea silmas n.ö kõksimist, vaid palli surmamist ja söötmist - see tähendab, et sa suudad 48h magamata olles 12h järjest mängida ning ühe silmaga päikesesse vaadates pika söödu endale jooksu peale ette võtta nii, et esimene samm on diagonaalis sööt üle väljaku kaaslasele jalga jooksu peale.

See, kuidas meil palli omaksvõttu ja söötmist eiratakse oleks umbes sama, et laps nihverdab ennast kooli emakeele eksamile tähti tundmata.

Ehk. Kui sa palli ei valda, siis sa (keha ja pea) ei saa vatti, sa ei arene. Ja siis jääbki mulje, et sa ei tee üldse trenni ning vastased on parema füüsisega.
              Või nuh - tehtav trenn on madala kasuteguriga.

Ja. Palli valdamise õppimiseks/õpetamiseks pole vaja halli, muru, pro-litsentsi, presidenti, jalatseid, propagandat... Jumal teab mida veel.
              Pallikontroll kiirustel nõuab talvel kindlasti halli ja suvel kvaliteetset muru. Jalanõusid ka kui muru kastetud.

Kommentaar

PRO litsentsi ja lastejalgpalli treeneri vahe on üüratu. 1 jagab siiski mängu peensusi.

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
                  Informeeritum ma pole, aga talupojaloogika ütleb, et noortekoondistes on nii kaitses kui rünnakul kokkulepped samad nagu A-koondises. Seda vist mainitud ka, et asja vedavale Sarajärvile pakuvad tuge A-koondise peatreenerid.

Täiesti teisest kohast näide, aga Soome kossus on näiteks nii, et kui u21 vms noortekoondislane läheb rahvusmeeskonda, siis ta teab täpselt sealseid loogikaid ja toimemehhanisme ehk sisuliselt kõik koondised lähtuvad rahvusmeeskonna lähenemisest. Mis soomlaste enda meelest on nende korvpallikoondise edu üks alus.

Ehk siis ideeliselt saan aru, et isegi kui U21 koondise peatreeneri meelest oleks kõige parem edu saavutada 3-4-3 tiki-taga lähenemisega, siis reaalsuses on edust tähtsam noormängijate täiskasvanute koondisesse ettevalmistamine, kus nad teaksid juba valikakna esimesele kogunemispäeval, mida Henn neilt nõuab ja ootab. Ning nad on sellega harjunud.
                  Seda saan ma talupojamõistusega aru jaa, aga milline see ühine taktika ja filosoofia siis on? Kas treener võetakse "meil selline filosoofia ja mängige nii" või tuleb uus treener ja siis hakkavad noored tema järgi u14ni mängima?

Kommentaar

Mäletan ma valesti, et seda ühtse filosoofia juurutamise juttu räägiti meile juba Frank Bernhardti ajal, kui mitte juba varem? Aasta siis oli...

Lisaks, noortetöö tärnide süsteemi jutt, mis üldkogul käis, siis tärnidest räägiti klubidele juba 2021 (või siis 2022 a väga algus).

Kommentaar

Lisaks, noortetöö tärnide süsteemi jutt...
                      Ütle palun, mis tähendab "noortetöö tärnide süsteem"? Ei kuulnud sellest.

Kommentaar

Mäletan ma valesti, et seda ühtse filosoofia juurutamise juttu räägiti meile juba Frank Bernhardti ajal, kui mitte juba varem? Aasta siis oli...

Lisaks, noortetöö tärnide süsteemi jutt, mis üldkogul käis, siis tärnidest räägiti klubidele juba 2021 (või siis 2022 a väga algus).
                        Kas just tema ajal aga väga ammu aega tagasi küll.
                        BVB - Vaprus

Kommentaar

Algselt postitas Tallinec Vaata postitust
                          Ütle palun, mis tähendab "noortetöö tärnide süsteem"? Ei kuulnud sellest.
                          Kui ma nüüd peast ei eksi, siis arengukava osas mainiti. Meeles on ja kui keegi ette ei jõua, siis pärast jaane kuulan üle, aga pmst tegu noortetöö hindamisega, milega peaks kaasnema ka mingisugune präänik.

Kommentaar

Nagu ma aru sain, on see mingi sertifitseerimine - et mis taseme treeningut pakud, sellele vastavalt tärne omad. Üks näitaja näiteks see, et palju treenereid treenitavate kohta jms.
                            BVB - Vaprus

Kommentaar

Igakord kui ilma pohlaku nõusolekuta klubi vahetad kaotad ühe tärni?
                              Dreams cant be buy

Kommentaar

Working...
                              X