Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

mentaliteediprobleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'mentaliteediprobleem\'

Algselt postitas oku

\"Olukorras kus peatreener langetab järjest valesi otsuseid ja kus vägisi kipub jääma pilt, et Eesti koodnis on lihtsalt võimetu lööma väravat ... \" - Too mõni näide ka valedest otsustest, ole nõnda hea.
    .
    see on tegelikult väga hea palve. Et oskad sa tuua üldse jalgpalli ajaloos KINDLALT vale treeneriotsust? Kas see pole näiteks vale otsus, kui kaotusseisus tehakse vahetus alles viimase 5 minuti eel. Ning ainus taktika, mida sel juhul üritatakse, on pikk keskkaitse ette ning pikkade pallide ette toksimine. Millal meil sellega edu tulnud on? Vist Lemsalu lõi kunagi pika ette saadetud pallist poola vastu kolli, aga muud pole sellest tulnud.

Aga väga valed need otsused tõesti vist ikka pole. Lihtsalt kaotatakse

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Algselt postitas oku

\"Olukorras kus peatreener langetab järjest valesi otsuseid ja kus vägisi kipub jääma pilt, et Eesti koodnis on lihtsalt võimetu lööma väravat ... \" - Too mõni näide ka valedest otsustest, ole nõnda hea.
      .
      see on tegelikult väga hea palve. Et oskad sa tuua üldse jalgpalli ajaloos KINDLALT vale treeneriotsust? Kas see pole näiteks vale otsus, kui kaotusseisus tehakse vahetus alles viimase 5 minuti eel. Ning ainus taktika, mida sel juhul üritatakse, on pikk keskkaitse ette ning pikkade pallide ette toksimine. Millal meil sellega edu tulnud on? Vist Lemsalu lõi kunagi pika ette saadetud pallist poola vastu kolli, aga muud pole sellest tulnud.

Aga väga valed need otsused tõesti vist ikka pole. Lihtsalt kaotatakse
      Bärngrub on vale otsus, poisil pole pikust ju ollagi võrreldes Teeveriga! see on nali et ta sinna ette topitakse...idiootsus..

Kommentaar

Mind lõi tummaks. Demagoogia superstaar!

Hea emotsionaalne pühendus, kuid ise paraku ei suutnud ka parima tahtmise juures nõustuda öelduga. (ethan)

Mina ka ei nõustu koeraga ja lisan, et super demagoogiline postitus. Presidendi kõnesid ettevalmistav (loe: kirjutav) Eero Raun on siin poisike, kel palju õppida.

Eesti jalgpallikoondise tulihingelise fännina mainin, et iga koer leiab lõpuks oma kondi. (Selle, millega hambad murrab.)

Lihtsatel faktivigadel ja üleülbalistel üldistamistel ma antud postituses pikemalt ei peatu.

Kahju koerast, rsk ...

Kommentaar

Tegelikult võiks \"hinda mängijaid\" rubriigi all olllaka treeneri hindamise võimalus. Ok, see hinnang sinna tuleb tõenäoliselt veel subjektiivsem, kui mängijate hindamisel, kuid mingit väljundit oleks vaja.
          Ise näen treenri juures järgmisedi probleeme:
          a) ka kaotusseisus tehakse vahetused viimasel minutil. Ei ole meil oma ole-gunnarit, kes suudaks viimastel minutitel sekkudes mängu käiku muuta. Praegu ei saa vahtusmehed väljakul higisekski.
          b) mehi mängitatakse seal, kus ei ole nende harjunud koht. No ei ole meil sellist meisterlikkust mängijatel, mis lubaks iga positsiooni mängida. No kui Reim välja arvata

Kommentaar

Kuskil on millestki väga valesti aru saadud - minu eesmärk oli kõike muud kui sõnademaski taha peita oma igipõline viha Eesti koondise vastu vms. Pigem paiskasin ma välja mõned mõtted ja emotsioonid, mis mulle seoses Eesti koondise progressi ja esinemistega pähe turgatasid. Silp-silbilt minu posti lahti harutamine ja seejärel oma jalgpallialaste entsüklopeediliste teadmistega maha materdamine näitas selgelt inimese ühaülbalisust ja pealiskaudsust - nimelt sai juba oma algses postituses mööndud, et kirjutaja näol on tegu võrdlemisi jalgpallileige inimesega.

Selle asemel, et näha nende esmase posti sisu on vaja jällegi võtta rind paljaks ja asuda kodukamarat kaitsma, mida keegi pole isegi rünnata üritanud. Need olid mõtted, mis on teatavasti subjektiivne tõde : ma pole kordagi kuulutanud seda kui ühte ja ülimat tõde - see on peatreeneri töö ja ma lihtsalt avaldasin arvamust, et tema arusaam efektiivsest majandamisest ei ole õige, kuna tulemused ei kinnita seda.

Mis puutub nendesse mõnedesse pallurinimedesse, mis ma oma postitusse panin, siis võin öelda, et ma pole oma silmaga näinud ühtegi Tarmo Kingi mängu ja mul ei ole tema saatusest vähimatki, kuid pelgalt tema pildi nägemisele kuskil seltskonnajalehes vms. piisab, et öelda, et mees on tunduvalt kiirem kui meie ründeliini päntajalg. Ja Poom on puhtalt objektiivsetel põhjustel liiga vana ja liiga palju vigastuste all kannatanud, et mängida tipptasemel jalpgalli - selleks ei pea olema arst või tunnustatud jalgpallianalüütik, et seda näha (mees ei võistle ammu enam uute saavutuste nimel vaid võtab järjestikkuseid kaotusi sisse oma minevikult).

Mu postituse ajendajate hulgas oli peaasjalikult see pidev ja igikestev müra, mis käib jalgpalli ümbes ja söövitab ennast ka inimese ellu, kes kiivalt eelistab ise spordi tegemist selle vaatamisele jne. Ma lihtsalt tundsin, et on peale surutud liiga palju seda müra ja see ei ole võrdelises seoses tulemusega, mis seda teoreetiliselt peaks õigustama.

Ja ka kõige parema tahtmise juures ei mõista ma võrdlusi poliitika ja kõnemeistritega - tegu oli lihtsalt ühe inimese arvamusega, kes sisimas tahab jalgpallile paremat, kuid otsustas pimedate fanaatikute keskel mõndade subjektiivsele arvamusele põhinevate faktide osas suud paotada.

:

Ja nüüd siis publiku tungival soovil grandioossed alternatiivlahendused.

a) JEllele kinga ja riigi dotatsioonist tunnustatud coachi sisseostmine.
            b) Keelata üle 25a palluritel koondises mängimine.
            c) Keelata kõigil peale kahe ääremängija pikkade pallide andmine ja hakata nullist harjutama rahvusvaheliselt kasutusel olevat lühikest söötu.
            d) Lähtuda asjaolust, et iga mängu alguses on 11 mees 11 mehe vastu ja meie mehed ei pea olema kehvemad, sest meie kasvubaas on väiksem vms.
            e) Üritada teha ka meie jalgpallikoolidele selgeks, et puhtalt atleetlikuse pinnalt ei ole võidud garanteeritud ja rõhuda kindlale organiseeritud meeskonnatööle (jällegi vaja normaalseid treenereid, mitte flora koolkonna pikapallipoisse)

Kreeka võitis USA-d, Kreeka võitis jalgpalli EM-i. Nad ei panustanud atleetlikusele kummaski alas vaid pelgalt meeskonnatööle. Jalgpallist rääkides kasutati just taktikat a) hea treener b) kaitsev taktika (eestile peaks sobima) c) kiired tipumehed.

Koondise katsetele ei tohiks lasta ühtegi meest, kes jookseks 100m üle aja 12sec ja 400m üle 55sec. (eranditeks GK ja mõni kaitsja) Kiired poisid võib palli õpetada mängima, kuid paksu tehnjarri ei õpeta sa kunagi kiiresti jooksma.

Kommentaar

Tore jutt, ainult et täiesti mööda.

Asi ei ole ju braindead taktikas, lollis treeneris või vales mängijavalikus. Hoopis lihtsamas, meil pole lihtsalt mehi, kes oskaksid teha asju mida jalgpallurid peavad oskama - andma sööte ja sööte vastuvõtma, palle surmama ja endale ettemängima. Eestikatel, kus mäng veereb aegluubis ja vahel piisab lihtsalt keskmisest paremast füüsilisest vormist, võib sellest piisata. Suures mängus reeglina mitte.

Isegi Andres Operi puhul, kes prageu pallib meie mängijatest ju kõrgeimal tasemel, hoian ma hinge kinni igakord kui pall tema suunas liigub. Suudab ta seekord selle endale ilusasti ettemängida. Või põrkab pall jälle 15 meetrit paremale-vasakule-üle pea.

Need elementaarsed oskused on eriti vajalikud keskväljal ning pole imestada, et just seal on mängijate põud meil alati kõige suurem olnud. Kui kaitse- ja ründeliinis on viimase 15-aastaga põlvkonnad vahetunud, vaat et juba paar korda, siis keskele on valik ülinapp. Alles oli ju aeg, kui seal pallis igihaljas Marko Kristal. Ning 14-aastane koondisekarjäär on alles äsja osta saanud Martin Reimil. 14 aastat, see on pikk aeg ka väljakujunenud jalgpallikultuuriga maades, aga terve igavik kiiresti arenevas Eesti jalgpallielus. Mida vähem jääks järele eesti jalgpallureid rekordinterbatsionaalide kõrgliigas, seda parem see eesti jalgpallile oleks.

Mõnda aega võisid kriitikud ennast lohutada, et tegelikult on meil need uuel tasemel mängijad olemas, neid ainult ei lasta koondisesse. Nüüd, kus juba päris mitmeid pallureid on välismaale läinud ka opositsiooniklubidest, on see põhjendus samuti õhukeseks kulunud. On selgunud, et efektsetest puusanõksudest või eestikatel kuhjaga löödud värvatest, ei piisa kõrgemal tasemel läbilöömiseks. Nii on ka opositsionääride hulgast tulnud mängumehed mujal riikides jäänud paremal juhul statistideks ja halvemal juhul koju tagasi tulnud.
              Y R A

Kommentaar

mehed, rohkem kriitikat ja kriitilist meelt! kriitika ja enesega mitte rahulolu viib edasi. eks Koer ole asja veidi ule pingutanud oma mahlakate valjenditega, aga lugeda tuleks ridade vahelt. mulle meeldib selline elufilosoofia, mis oli kunagi firmas, kus pikalt tootasin- koige stabiilsem asi siin organisatsioonis on muutused.

ja MCNamara, sulle moningad marksonad- FC Porto 2003/2004, Kreeka 2004, ka Liverpool 2004/2005

ma kull ei tea tegelikult, mis meeleolus mehed platsile tulevad iga kord ja mis meeleolus nad mangivad, kuigi koik tunnistavad enne mangu, et lahevad voitma vms, aga valjakul on miskiparast ikka rohkem kaotajamentaliteet valja paistmas. viimases mangus ehk seda niipalju polnud, aga alati on mingi hull aukartus vastase vastu. tuleb voidelda iga hinna eest voidu nimel! ja olgem ausad, tegelikkuses meil ju lepitakse kaotusega. oeldakse kull, et polnud rahul selle manguga uldse jne, aga pange tahele- midagi ju ka ei muutu kui jargmine mang tuleb. samad mehed ikka platsil jooksmas, sama taktikaga. voi olgem ausad- meie jalgpallikoondisel ongi ainult uks ja sama taktika.
                Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo
                  ja MCNamara, sulle moningad marksonad- FC Porto 2003/2004, Kreeka 2004, ka Liverpool 2004/2005
                  Mis on postitaja arvates nende märksõnade taga? Luba ma arvan: nõrgad mängijad, kes kellegi \"geeniuse\" maagilise käe läbi võitjaks meisterdati.
                  Mis ma sellisest teooriast arvan? Bullshit. Et teatud tasemel jalgpalli mängida, on eeskätt vaja teatud tasemel mängijaid. Igal kolmel mainitud juhul olid need ka olemas. Taktika jalgpalli ei mängi.

Koerale aga teadmiseks, et ei ole olemas \"rahvusvaheliselt kasutusel olevat lühikest söötu.\" Sellist asja ei eksisteeri.
                  the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                  because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Oot McN. äkki seletaksid mulle siis lahti, et miks klubidel koondistel üldse treenerit vaja on?

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Oot McN. äkki seletaksid mulle siis lahti, et miks klubidel koondistel üldse treenerit vaja on?
                      Ilmselt mitte selleks, et mängijatele jalgpalli algtõdesid õpetada. Selleks on teine aeg ja teised inimesed.

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara

Algselt postitas dannar

Ilmselt mitte selleks, et mängijatele jalgpalli algtõdesid õpetada. Selleks on teine aeg ja teised inimesed.
                        aga kui taktika pole oluline. Kõigest saavad mängijad aru jne, et kas treeneriamet on välja mõeldud lihtsalt selleks, et teatud vananenud tegelased saaksid hea palgaga kohale?

Kommentaar

Algselt postitas dannar
                          aga kui taktika pole oluline. Kõigest saavad mängijad aru jne, et kas treeneriamet on välja mõeldud lihtsalt selleks, et teatud vananenud tegelased saaksid hea palgaga kohale?
                          Kas olen mina öelnud, et taktika pole oluline? Mina ütlesin, et heast taktikast pole kasu, kui mängijatel teatud tasemel oskused puuduvad.

Kommentaar

Algselt postitas koer

b) Keelata üle 25a palluritel koondises mängimine.
                            c) Keelata kõigil peale kahe ääremängija pikkade pallide andmine ja hakata nullist harjutama rahvusvaheliselt kasutusel olevat lühikest söötu.
                            e) Üritada teha ka meie jalgpallikoolidele selgeks, et puhtalt atleetlikuse pinnalt ei ole võidud garanteeritud ja rõhuda kindlale organiseeritud meeskonnatööle (jällegi vaja normaalseid treenereid, mitte flora koolkonna pikapallipoisse)

Eestil on kombeks mängitada mehi kelle aeg koondises on ammu läbi - Poom, Terehhov ja Reim ning mõnes mõttes ka Viikmäe...Kristalil oli see aeg ammu läbi ennem kui ta lõpetas jäi hiljaks oma 3 aastat lõpetamisega....Klavan & Dmitrijev olid ainuksed kes ei peksnud palli ette vaid tegid lühikesi maast sööte mis oli nauditav vaadata, Kruglov & CO seevastu peksisd palle ette koguaeg ja Terehhov läks palliga rohkem tagasi kui edasi...

Miks Eesti noortekoondiste juures on kõik flora-süsteemi treenerid? Lelov, Lillevere? Kes olid suht tühjad kohad omalajal mängijatena....miks mitte rakendada Sergei Ratnikovi U21 ette otsa? U Hepner kes teeb suurepärast tööd Levadia 2ga! Kes otsustas noortekoondiste treeneri kohad? Pohlak? Kristal rahvusmeeskonna asetreener:P nagu Pohlak mainis kunagi et näeb Kristalit ja Reimi koondise treeneritena...ohh jumal küll ma kardan seda päeva juba

Kommentaar

Ilukirjanduslik teos, mis baseerub foorumi vanade tegijate paljude mõtteavalduste refereerimisele.

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara

Algselt postitas lorenzo
                                Mis on postitaja arvates nende märksõnade taga? Luba ma arvan: nõrgad mängijad, kes kellegi \"geeniuse\" maagilise käe läbi võitjaks meisterdati.
                                Mis ma sellisest teooriast arvan? Bullshit. Et teatud tasemel jalgpalli mängida, on eeskätt vaja teatud tasemel mängijaid. Igal kolmel mainitud juhul olid need ka olemas. Taktika jalgpalli ei mängi.

Koerale aga teadmiseks, et ei ole olemas \"rahvusvaheliselt kasutusel olevat lühikest söötu.\" Sellist asja ei eksisteeri.
                                ma ei vaidagi seda, et teatud tase ei peaks olema mangijatel. ma ei arvagi, et kui pandaks kokku kamp mehi metsast ja naiteks Benitez on treeneriks, siis nad saavutaksid samu tulemusi.

nuud aga motle vahelduseks naiteks Liverpooli koosseisule ja kui treeneriks oli Houlllier ehk 2003/2004 ning kui treeneriks on olnud Benitez ja hooajale 2004/2005. palju siis koosseisuliselt muutust oli? aga tulemuses? voi vota naiteks Real Madrid del Bosque kae all ja ukskoik millise teise treeneri kae all peale seda, jatame hetkel Capello too mainimatta, sest ta nii vahe alles olnud.
                                Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Working...
                                X