320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

U-19 Koondis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
    Wikipediast saab selle info hõlpsalt kätte.
    Mina leidsin sealt vaid eelmise U19 EMi kohta sellist infot.
    The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

    Kommentaar


      Tegelikult sealt leiab veel publikunumbreid, kuigi jah, seda küll valikuliselt.

      Kommentaar


        Sõbrad, sõbrad, võtkem nüüd ikka natuke hoogu meie poiste materdamisega maha.
        Suurturniir pole arvutimäng, kus kõik on nii kergelt aru saadav, et võitja on hea ja kaotajad lihtsalt võimetud, sest:
        - mida väiksem on riik, seda väiksem on võimalus, et saadakse kokku knidlalt ühe vanuserühmaga (ligikaudu kaheaastase perioodi peale sündinud noortest) piiratud väga hea koondis. Võtke näiteks Eesti koondis ette ja üritage näiteks panna kokku väga hea meeskond vanusest 29-30, 27-28, 25-26 jne. Ehk korraliku 11 mehe leidmise tõenäosus langeb korralikult. u19 on veel selles suhtes ka tobe, et päris 16-aastast sa võtta ka ei saa, kuna seal on füüsises ikka mäekõrgune vahe sees.
        - vaadakse meeste klubisid. Kui A-koondises läheb meil ka meestel kõvasti aega, et kuidagigi ennast väljaku peal kehtestada, siis mida neist praegu veel tahta? Võtame näiteks mängija x, kes tuleb 20-aastaselt koondisesse, aga on siiani mänginud ainult Eesti liigas, kus ligikaudu tõsiseid mänge tuleb ette korda 12-15 hooaja jooksul. Aga seda ka pigem sellist, kus ollakse võrdsed. Korraga aga tulevad vastu tõsised profid, kes mängivad päevast päeva. Pea igal mängijal (kui välja arvata ürgtalendid, kes on saanud varakult välja) läheb ka A-koondises korralikuks tegijaks saamisel aega, kuni saab enda nime alla piisavalt mütsikesi, et natukenegi jalg värisemise lõpetaks ning ei hakkaks surve all paanitsema.
        Pange juurde kasvõi paljude jaoks esimest korda suure rahvahulga ees mängimine ja kõik muud sellised.
        - kui võtate veel juurde, et teistel meeskondadel on juba saatjaskonnas mehi, kes on Arno Pijpersist (panen üsna puusalt ja tunde järgi) kogenumad treenerid. Pijpers on ju CV-d vaadates pigem skaut ja häid kontakte omav mees, kelle suurim pluss on võime mängijaid välismaale edasi pushida. Ta pole mingi imetreener, kellest ainult Pohlak lubjakivi kihi all teemanti näeb. Läks meeskonnaga kaitsma, meeskond väristas - kõik. Kogemusi sa meeskonnale kulbiga pähe ei vala.
        - nüüd siis materdamise juurde. Te hakkate materdama mingeid 19-aastaseid mängumehi, kes peaksid kohe justkui kivi alla peituma. Jah, võime ju öelda, et nii karastub teras ja kasvõi Michael Jordan kottis alati enda meeskonnakaaslasi, mis allesjäänutest tegi tõelised kiskjad, kuid meil pole ju sellist valikut, et kõigile kohe vastu vahtimist anda ja loota, et nad üles tõusevad, aga kui ei tõuse, siis tuleb uus ja samaväärne asemele. Võtke natuke rahulikumalt ja katsuge end panna ühe keskmise noorjalgpalluri asemele, kes on siiani mänginud ainult Eesti liigas ja peab korraga suure rahvahulga ees ja ülitähtsatele mängudele tulema.
        Ehk võrdlus:
        Muusikakoolis käijad, kes siiani on esinenud õeptajate ees, aga peate esinema justkui eurovisiooni eelvooru vaheklipis otse laval. Väristate.
        Või siis näiteks kodused hobikokad, kellele meeldib jubedalt kartuleid praadida ja sinna juurde seafileed punases veinis sussutada. Aga peate korraga tegema mingitele vinguvatele köögikomandolistele süüa, kellele ei meeldi ilmselt su tapeet ka.
        Või siis näiteks noormehed, kes siiani on harjunud neiudega pimedas teki all asju ajama, aga korraga pead seda tegema kümnete naiste ees, kes ei võta küll aktiivselt osa, aga kritiseerivad iga sinu katset naist rahuldada.
        Ehk algul on raske, aga kui kogemus tuleb, siis läheb asi paremaks.
        Minu viis senti.

        Kommentaar


          Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
          Mina leidsin sealt vaid eelmise U19 EMi kohta sellist infot.
          Võib-olla tõesti, ma nii süvitsi ei uurinud ka.
          "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

          Kommentaar


            Jalpgalliliidule tulised kiidusõnad turniiri orgunni ja pealtvaatajate meelitamise eest. Väga kaunis on vaadata peaaegu täismaja telekast!

            ...ja nüüd paluks sarnast keskendunud tööd ja pühendumust publikuarvu kasvatamisel ka ML ja A-koondise mängudel. Aitäh

            Kommentaar


              sekundeerin markofkini viimasele lõigule! potentsiaali ju on, kui ainult oskaks keegi seda ära kasutada
              Catalunya is not Spain!

              Kommentaar


                Algselt postitas Marts Vaata postitust
                Tervist!

                On kellelgi (nt statistikakunn kesal) äkki andmeid selle kohta, kui suur publikuhuvi on varasemate U19 EM finaalturniiride vastu olnud?
                3.-15. juulini Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus toimunud U-19 Euroopa meistrivõistluste finaalturniir osutus ülipopulaarseks - 15 kohtumist külastas ühtekokku 46 412 pealtvaatajat.


                Võrreldes varasemate U-19 EM-finaalturniiridega edestas Eesti publikuarvult näiteks Soomet (29 700), Norrat (28 091), Šveitsi (43 170), Tšehhit (45 484), Põhja-Iirimaad (19 464), Rumeeniat (22 000) ja Liechtensteini (20 510). Alla jäime publikuarvult tõelistele vutimaailma tegijatele nagu Saksamaa (104 500), Ukraina (100 408), Austria (71 000) ja Poola (55 300).
                http://ufa-gruztaxi.ru/16154

                Kommentaar


                  Veidi tuunitud publik Rumeenias ja lisatud puuduv Prantsusmaa.
                  Publik kokku, keskmine ja korraldanud riigi kõrgliiga keskmine publik korraldamise aastal või kevad-sügis süsteemi mängiva liiga keskmine publik eelneval hooajal.

                  Võib ju olla rahul ja end õlgadest tõsta kui tublid me oleme aga ei saa jätta tähelepanuta masendav fakt, et Eesti on ainumas riik, kus kohaliku kõrgliiga keskmine publikuarv on rohkem kui drastiliselt madalam finaalturniiri keskmisest. (ehk siiski ka P-Iiri, enne nende Premieri reformimist)
                  Eesti ML on ainuke kõrgliiga selles reas, kus U-19 EM finaalturniiri külastas rohkem rahvast kui Meistriliigat hooajal kokku (36546), selline on eestimaalaste suhtumine ja lugupidamine Eesti kodujalgpalli...põskedele võõramaised lipuvärvid, pasunad suumulku ja kui parasjagu ei pinipasunda, siis kiljume võõramaist vännates end pildituks.

                  Huvitav, kas üldse leidus mõni nende tuhandete finaalturniiri külastanute hulgas, kes sai turniirist külge vutipisiku, et külastada järgmist koduliigavooru, puhtast uudishimust, uudishimust, mismoodi näevad väljakul välja ja saavad koduliigas hakkama needsamad Eesti noorkoondislased, keda nii innukalt sai põski punnitades, pasunat pikemaks puhudes, kannustatud.
                  Kui leidus selliseid, kas või üksainus, siis võib turniiri tõesti lugeda kordaläinuks.

                  2012 - Eesti------------ 46412-- 3094-- 203 ????
                  2011 - Rumeenia ------- 24670-- 1645-- 5022
                  2010 - Prantsusmaa---- 69912--- 4661-- 20089
                  2009 - Ukraina --- ---- 100408--- 6694-- 7574
                  2008 - Tšehhi- -------- 45484--- 3032-- 5147
                  2007 - Austria --- ------ 71000-- 4733-- 8022
                  2006 - Poola ---------- 55300---- 3687-- 5522
                  2005 - Põhja-Iirimaa---- 19464-- 1298-- andmed puuduvad
                  2004 - Šveits---------- 43170--- 2878-- 9025
                  2003 - Liechtenstein---- 20510-- 1367-- koduliigat pole
                  2002 - Norra----------- 28091-- 1873-- 6201
                  2001 - Soome---------- 29700-- 1980-- 2152
                  2000 - Saksamaa ------ 104500- 6967-- 31182

                  Kommentaar


                    Mis ma oskan öelda. Teenitud võit Hispaaniale! Palju õnne!

                    Vaatamata väga kehvale ilmale, tuli finaali ikka üllatavalt palju (7864) inimest vaatama, mis on imo väga positiivne nähtus. Hakkaks EJL (ja klubid ise!) nüüd ka kohaliku kõrgliiga publikunumbreid jõudsasti kasvatama, sest see ei ole normaalne, et 15-t U19 mängu külastab 10k inimest rohkem, kui 180-t Meistriliiga vastasseisu kokku, lol. Mõttekoht! Kasutamata potentsiaali on ju piisavalt!

                    Igatahes, tänud võimsa turniiri eest ja võib-olla kunagi lähiajal jälle. Miks mitte siis juba nt U17 finaalturniir? (U21 vast hetkel liiga suur suutäis)

                    Kommentaar


                      kutid kutid, ma loodan, et saate ise ka aru, et mõtlete praegu liialt ulmeliselt. muidugi - ML mänge võiks samuti massid vaatamas käia, but lets face it - seda küll lähitulevikus ei juhtu. Eesti jalka"fännidest" kipub saama selline seltskond, kes rahvuskoondise tagant ja üleüldse riikide vastasseisude taga seisab, aga klubide taga mitte. sama teema ju ka kossus, võrkpallis ja käsipalliski - ehk kõikidel peamistel pallimängualadel, mida eestis harrastatakse. natuke nagu itaalia moodi, ainult et vastupidiselt. enamikel "makaronidel" mõni klubi südames, aga kui riigiesindus kusagil väljas on, siis jätab suhteliselt külmaks. Meilt siis vastupanna peegelpilt sellisest olukorrast.

                      Kommentaar


                        Seda, et nö. "massid" Meistriliiga mänge külastama hakkaksid muidugi reaalselt ei juhtu, kuid kui saaks keskmise publikunumbri mingi 500-1000 kanti, vot siis juba hakkaks looma.

                        Kommentaar


                          Algselt postitas lrak Vaata postitust
                          natuke nagu itaalia moodi, ainult et vastupidiselt. enamikel "makaronidel" mõni klubi südames, aga kui riigiesindus kusagil väljas on, siis jätab suhteliselt külmaks. Meilt siis vastupanna peegelpilt sellisest olukorrast.
                          Kui kesa postitatud numbreid vaadata, siis paistab, et Eesti on terve Euroopa peegelpilt. Otsi kohta, kus võõraste noortekoondiste mängud oleksid populaarsemad kui enda koduliiga mängud. Rääkimata nii masendavatest kääridest.

                          Kommentaar


                            no mul on selline kõva kahtlus et kas üldse meie A-koondist oleks tulnud sellise ilmaga 7864 pealtvaatajat vaatama. väga kurb ja mõtlemapanev fakt.
                            Catalunya is not Spain!

                            Kommentaar


                              Vähe rahvast - probleem
                              Palju rahvast - probleem

                              Kommentaar


                                Algselt postitas papagoi Vaata postitust
                                Vähe rahvast - probleem
                                Palju rahvast - probleem
                                Ma pole kusagil kuulnud, et keegi KURTNUD oleks, et U19 mängudel palju rahvast oli. Küll aga on kaunis loogiline see, et selline pilt tekitab kodumaist jalgpalli südames hoidvatel inimestel õigustatud küsimusi - ja ootusi.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X