Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

2024. aasta EM Eestisse ?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Martin Vaata postitust
    Tra. EM. Tulge maa peale. Ehitage alustuseks suurematesse linnadesse täismõõtmetes sisehallid ja vedage statale peldikud nind paar suupistet. Eelmisel aastal ei suudetud sedagi viimastki teha, sisehallist on räägitud kümnendeid.

EM, no tõesti.
    Hehe, mõni vähemalt seisab kahe jalaga kindlalt maa peal.
    "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Algselt postitas Nohik Vaata postitust
      Kalevi staadion, Lilleküla ja Saku Suurhall on ennast ju väga hästi ära tasunud. Aastaid juba raha teeninud omanikele.
      Loll jutt, marss suhu tagasi!
      Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust
        Loll jutt, marss suhu tagasi!
        Sul seal üldse arooniaid ei kasva või?
        armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Algselt postitas vincent Vaata postitust
          Sul seal üldse arooniaid ei kasva või?

Nohiku enamus juttu käib ju ulmevaldkonda. Inglise teema tiheda külastajana peaksid sa ju sellega kursis olema. Seega oli tõesti arooniat raske tabada.
          Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust
            Nohiku enamus juttu käib ju ulmevaldkonda. Inglise teema tiheda külastajana peaksid sa ju sellega kursis olema. Seega oli tõesti arooniat raske tabada.
            Ära loe minu postitusi sona-sonalt... enamus mu postitusi on kas ironiseerivad, halvad naljad voi lihtsalt trollimine (voi koike neid kolme) ülejäänud postitused on muidugi jah mu enda arunatukese puudumisest sellised siis. Jee!

Kommentaar

huvitav

Kommentaar

Algselt postitas marrrtin Vaata postitust
                Väga vale teema ja vana uudis (sommidega lepiti juba eelmine või isegi üleeelmine kuu kokku) . Õiges teemas oli jutt tund varem üleval juba
                INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

Poliitikud ka veits tõsisemalt ulmega tegelema hakanud.
                  Newton Heath 1878

Kommentaar

That made my day!!
                    F*cking super
                    Edit. Ma ise ka ei tea miks ma neid delfi kommentaare läksin lugema aga see oli hea:
                    1."Kujutaga ette, et näiteks Hispaania-Inglismaa poolfinaal toimub Narva jalkastaadionil."
                    2."Minu arvates väga väärt mõte. Reformikad vähemalt mõtlevad Eesti ainukesena suurelt ja tihti neil ka eesmärgid realiseeruvad. Võtke kasvõi euro näiteks."

Kommentaar

Minuarvates enne pole siin enne mõtet midagi korraldada, kui me pole end mõnele suurturniirile murdnud.
                      "Ajakirjaniku eelis on see, et tema saab oma arvamuse avaldamise eest raha, tavainimene aga peksa."

Kommentaar

Algselt postitas football2u Vaata postitust
                        Minuarvates enne pole siin enne mõtet midagi korraldada, kui me pole end mõnele suurturniirile murdnud.
                        Mis see siia puutub, kui küsida tohib?

Kommentaar

No kui me EMi korraldaksime olemegi ennast suurturniirile murdnud.
                          Jalgpall

Kommentaar

Vaadake, hoki MM-i ei taheta ka Ukrainale anda, kuna kohaliku meeskonna tase ei ole piisav. Ehk peeti seda silmas.

Kommentaar

Reformierakondlasest riigikogu aseesimees Keit Pentus ei pea ideed korraldada 2024. aasta jalgpalli EM Eestis utoopiliseks, kuigi praegust olukorda iseloomustab ta kui "toetuse otsimise faasi".

Kellega on sel teemal räägitud Eesti Jalgpalli Liidust?

Hakkasin seda võimalust uurima 2008. aasta jalgpalli EMi vaatamast koju tagasi tulles. 2008. olid korraldajateks Austria ja Šveits, mängud toimusid sealsetes suhteliselt siiski väikesetes linnades. Hinge jäi kripeldama, et miks ei võiks Eesti kasutada samamoodi võimalust läbi sellise mastaapse ürituse läbiviimise kogu teenindussektorile tõuke andmiseks, riigile tähelepanu toomiseks.

Mis kasu Eestile jalgpalli EMi finaalturniiri kaaskorraldamisest tulla võiks? Palju uusi Eesti sõpru - Eesti tuntuse kasv turismi sihtmaana. Tugev süst majanduse arendamisse - uued töökohad, tõuge infrastruktuuri uuendamiseks. Ja muidugi puhas jalgpallirõõm. Kindlasti maksab korraldamine palju, aga annaks minu arvates ka erakordselt suured võimalused, mida muul moel sellises mahus lihtsalt ei tekiks. Üldjuhul on ka üritus ise rahaliselt plussi jõudnud.

Eesti Jalgpalli Liidust kohtus meie erakonna väike delegatsioon võimaliku jalgpalli EM finaalturniiri Eestisse toomise teemal Aivar Pohlakuga esimest korda umbes aasta tagasi. Viimane kohtumine toimus nädal tagasi Mihkel Uibolehega. Praegune seis on veel nö toetuse otsimise faas, sest on selge, et nii võimsa ürituse kaaskorraldamise õigust saab Eestile taotleda ikka ainult siis, kui on üldine arusaam ja usk sellesse, et tegu on hea ja õige asjaga.

Kellega on sel teemal räägitud alaliitudega Soomes, Lätis ja Leedus?

Rootsi, Soome, Läti, Leedu jalgpalliliitudega on minu teada suhelnud Eesti Jalgpalli Liit. Kellega personaalselt seal räägitud on, oskab ilmselt Mihkel Uiboleht täpsustada.

Kui suur on uute staadionite ehitamise eelarve?

Enne detailide paika panekut oleks konkreetse summa nimetamine ennatlik, sest seda mõjutavaid asjaolusid on väga palju. Kui Eesti oleks ühe alagrupi mängude korraldaja, siis oleks juurde vaja ehitada üks täismõõtmetes staadion ja lisaks oleks otstarbekas edasi arendada juba olemasolevat Lilleküla A. Le Coq Arenat.

Uue staadioni puhul tuleks muuhulgas ka mõelda, kuhu seda rajada. Mina kaaluksin väga tõsiselt ka varianti, et juurdeehitatav staadion asuks Tallinnast väljas. See annaks esiteks võimaluse tutvustada kõigile EMi külalistele ja jälgijatele ka väljaspool Tallinnat asuvat Eestit ja looks töökohti ka Tallinnast eemale.

Ühe võimaliku asukohana võiks minu arvates tõsiselt kaaluda Ida-Virumaad. Seal leiaks staadion pärast jalgpalli EMi ka kindlasti piisavalt spordihuvilisi, et staadionile rakendust leida. Aga asukohana võiks kindlasti kõne alla tulla ka Lõuna-Eesti.

Kindlasti tuleks rahastamisel kasutada kõiki välisraha, sh järgmise perioodi Euroopa Liidu struktuurifondide kaasamise võimalusi vajaliku infra rajamisel.

Mis saaks neist staadionitest pärast EMi?

Tegu peaks olema multifunktsionaalsete staadionitega, mis jääksid meie enda jalgpalliklubide kasutada, kuid mida oleks võimalik kasutada aastaringselt ja ka muuks otstarbeks kui jalgpalliks. Ma arvan, et tasub kindlasti uurida ka teiste riikide kogemusi, sest eks samad küsimused ja vaidlused on üleval olnud praktiliselt kõikides riikides, kus finaalturniiri korraldatud on.

Uute staadionite rajamisest veel rääkides - eelmisest EMist jäi silma näiteks Klagenfurt, kus on elanikke alla 100 000 ja kus ehitati jalgpalli EMiks uus 30 000 vaatajat mahutav staadion just pidades silmas võimalust, et see hiljem kasutust leiaks. Või umbes 150 000 elanikkonnaga Salzburgi staadion, mis algselt mahutas 18 000 vaatajat, kuid mis EMi finaalturniiriks arendati edasi samuti 30 000 vaatajat mahutavaks staadioniks

Kommentaar

Ühe võimaliku asukohana võiks minu arvates tõsiselt kaaluda Ida-Virumaad. Seal leiaks staadion pärast jalgpalli EMi ka kindlasti piisavalt spordihuvilisi, et staadionile rakendust leida.
                                Huvitav, kas preili Pentusel on infot, milline on Ida- Virumaal näiteks keskmine jalgpallimängude külastatavus? Miskipärast arvan, et tal pole sellekohast ülevaadet.
                                Samuti kahtlustan, et Keitil pole kordagi pähe trehvanud mõtet, et Salzburgis või Klagenfurtis saab ilmselt tähtsamatel liigamängudel ja võib-olla ka koondisemängudel need suuremaks ehitatud staadionid vähemalt pooltäis.Eestis paraku mitte.
                                Natuke kahtlasena mõjub ka jutt, et tädil pole aimugi, kas ja mida arvaksid sellisest plaanist meie võimalike partnerite jalgpalliliidud.
                                Kokkuvõttes kõlab see kõik üsna rämeda poliitilise populismina.

Kommentaar

Working...
                                X