Algselt postitas fcfloraforever
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
2024. aasta EM Eestisse ?
Collapse
X
-
Eesti ei saa lähima 50 aasta jooksul korraldama täiskasvanute suurturniiri ja see on päevselge. Samamoodi võivad finaalturniirist unistada ka armeenlased ja aserid, kuigi ka neil on suuremad lootused.
Pohlak võiks ikka aru saada, mida eelkõige vajatakse, esmalt tuleks panustada kohalikku jalgpalli, mitte unistada püüdmatutest asjadest. Loodetavasti 24. aastal Aivar muidugi pukis enam ei istu
Kommentaar
-
Kuigi ka minule tundub 2024. aasta EM Eestis pisut ulmelisena, siis ma säärast negatiivsust nagu mõndade postitustest kumab, küll ei mõista. Nimelt vaadates arengut viimase 18 aasta jooksul, on riigis tehtud ikka tohutu hüpe (tõsi jalgpalli see pole eriti puudutanud) ja arvata on, et areng on edaspidi veelgi kiirem, olenemata majanduslangusest. viisteist aastat on pikk aeg. kas tublid infrastruktuurikirujad ja hotellinduse laimajad jnejne arvavad tõsimeeli, et isegi ilma EM-ita oleksid need viieteist aasta pärast täpselt samal tasemel? Pigem on ikka nii, et niisugused tarvilikud alad arenevad raudpolt kaugemale, kui kujutada osakaksegi. Ma ei taha siin mingeid õhulosse ehitada, aga tuletan meelde, et jutt pole mitte järgmisel aastal EM-i vastuvõtmisest, vaid viieteist aasta pärast. See on täiesti sobiv aeg süsteemide loomise, projekteerimise, ehitamise, kaalutlemise, kalkuleerimise ja muude vajalike toimingute tarvis.
Räägime rahast! Keegi kisas siin, et Ukrainia ja Poola on rikkamad kui Eesti - tõsi, raha on neil paratamatult rohkem, aga mida rohkem on riigil raha, seda rohkem on ka kulutusi. Oleneb, mis suunda riik panustab ja oleme ausad, vähe on Eestis valdkondi mis ei saaks tulu EM-i investeeringutest ja läbiviimisest. Ja pealegi, toetused suursponsoritelt ja jalgpalli organistatsioonidelt on tohutud.
Ma ei ütle, et tegu oleks kindlasti õige otsusega - ei, aga väärib kindlasti kaalumist. Vaevalt, et EMi korraldamise tõttu noortetöö või meistriliiga edendamine katki jääks - selleks on omad ressursid. EM oleks riikliku tähtusega ja riigi tasandil, jalgpalliliidu rahalised vahendid moodustaksid sellest nii väikese osa, et poleks üldse mõtet neid kasutadagi.
Üldiselt teisi sõimata siin niimoodi on totter, eriti siis kui ei suudeta mõistlikke põhjendusi teise arvamuse lammutamiseks tuua. Hea on olla ju pigem erapooletu, kaaluda asja mitmest küljest, mitte võtta kohe üks jäik seisukoht ja siis selle tagant valjult tuututada nagu plastpasunatatid alekokil.
Kommentaar
-
Algselt postitas Nohik Vaata postitustIRWWWWWWWWWW sa oled ikka täiesti lammas ju. Esiteks näita mulle artiklit, kus kirjeldatakse kuidas poolakad nälgivadTeiseks kas sa seda tead, et poola keskmine palk on enam vähem sama suur kui Eestis?
Elatustase ei loe vaid see kui palju riigil raha on.
Issand jumal sa oled 10 aastane voi?
1. Masu= Majanduslangus, surutis, recession, mitte mingisugune majanduspoliitika tüüp:P
2. Sa arvad, et majanduslanguses on ainult ameeriklased süüdi siis oled absoluutne debiilik. Üle maailma tehti samasuguseid vigu.
3.Sa samuti arvad, et holokausti ei toimunud ja ameeriklased ei käinud kuul jne?
4.Sa arvad, et Ameerika riigijuhid ja pangajuhid pohjustasid masu meelega?
Eesti on liiga väike ja vaene EMi voi MMi jaoks... Ok vaatame näiteks sisemajanduse koguprodukti Eestis, Poolas ja Ukrainas. Meil on see 19 miljardit dollarit, Poolas 403 ja Ukrainas 115. Jah üksikisiku kohta on Eestis parem seis aga siiski on Poolas ja Ukrainas rohkem raha... Eestis ei ole samuti megamultisupermiljardäre nagu Rinat Akhmetov, kes ise ehitaks hiigel statkasi.
Vaata palun Eesti teid... Poola maanteedega ei anna vorreldagi ja ikka ei olda täiesti rahul seal sellega. Kas sa toesti arvad, et Eesti riigil oleks raha, et need maanteed valmis ehitada, et lennujaama suurendada, et ehitada juurde üks 30 000-40 000 statka ning suurendada Arenat, ning et ehitada Hotelle? EM ei ole mingi mottetu Eurovisioon... EMile tulevad sajad tuhanded inimesed.
Saad sa aru, et mingi 15 aastaga ei tule hiigelhüpet Eesti arengus... See on sama hea jutt kui et 30 aasta pärast läheb esimene eestlane Eesti ehitatud raketiga Marsile.
IRW ja Eestis on jalka populaarsem? Soomes on veikausliiga keskmine vaatajate arv nati alla 3000. Palju see Eestis on? Üle kümne kordne vahe. See väide, et Soomed pole kottinud EMi korraldamine on kah eriti debiilne.
Kogu sinu juttu lugedes tundub, et sa oled lihtsalt idioot. MIs kuradi artiklitest sa räägid? See kogu jutt näitab lihtsalt sinu harimatust ja kitsast maailmavaadet. Keskmine palk - sa ilmselt ei jaga ikka midagi. See, kui palju on keskmine palk ei näita midagi. Riigi arengutaset näitab keskklass. Ja mina julgeks öelda, et Eesti riigi keskklass on kordi rikkam kui Poolas, ammugi rääkimata veel Ukrainast. Küsiks, et kas sa mees oled üldse kunagi Poolas käinud? Käi ära ja siis räägime edasi. Muidugi pole seal asi nii hull kui 10-15 aastat tagasi, kuid sellist kolosaalriiki on ikka väga raske majandada. Ja keskmisest palgast veel. Keskmise palga tõmbab üles eliitklass ehk kõrgklass. Riigijuhid, ärimehed ja teised hästi teenivad inimesed. See ei tähenda aga ammugi seda, et keskklass teeniks keskmist palka. Niisamuti pole asjad ka Eestis.
Ja masu, kurat, ma tean, mis see on. Sina enda kitsa silmaringiga ei saanud nagunii midagi aru, mis ma öelda tahtsin, niiet pole mõtet ka seletada, sest sa nagunii ei saaks aru. Sa oled ise lihtsalt idioot, kui usud kõike seda USA sitta ja muud. Raudselt oled ise ka juut. Holokausti kohta pole ma midagi rääkinud, kuigi jah, ma ei usu, et ameeriklased käisid kuul, kuid see ei puutu ilmselt siin asjasse.
Ma pole rääkinud, et Eesti hakkab EM-i korraldama üksinda. Oled sa tõesti nii loll, et seda arvata? Eesti korraldaks seda koos kellegi teisega, mistõttu ei oleks ka probleemiks riigi suurus. Pealegi ma pole üldse rääkinud, et Eesti seda kindlalt korraldaks. Ma lihtsalt räägin, et see pole 15 aasta pärast võimatu. Ma loodan ja toetan Eesti jalgpalli, mitte ei tee seda esimesel võimalusel maha nagu mõned siin, kes arvavad, et kõik on jama, pask ja mõttetu. Ja sai ei tea sittagi, mis 15 aasta pärast olla võib. Mõtle tagasi aastale 94 ja siis mõtle uuesti. Ja mis puutub siia kosmoseprogramm? Eesti marsile? Mõtle mingi parem võrdlus, see näitab jälle sinu lapsikust. Multimiljonäride kohta ütleks, et jumal tänatud, et meil selliseid pole, tõesti.
On sul mingeid andmeid, et Soome on kunagi tahtnud EM-i korraldada? Kui jah, siis ütle mulle palun, miks nad seda teha ei saanud. Sa räägid publikust ja 10 kordsest vahest. Ma ei usu, et see päris nii suur on. Igatahes kui ongi, siis on ka meie rahvaarvu vahe kuskil viie kordne, niiet pole midagi imestada.
Kokkuvõttes püüan ma öelda, et pole mõtet lahmida ja kõike maha teha. Toetada tuleb ja uskuda asjadesse, isegi kui nad võivad veits utoopilised tunduda. Nõustun kasutaja nonoh arvamusega.
Kommentaar
-
OT: Mulle väga meeldib lugeda arukaid, hästi argumenteeritud postitusi, mille on kirjutanud silmnähtavalt laia silmaringiga inimesed, kes teemat hästi valdavad ning kes üldse ei lahmi. Jätka samas vaimus, allarn."You didn't realize that they had guns? Big, long, dangerous machine guns. With war criminals attached to the trigger."
RocknRolla (2008)
Kommentaar
-
Algselt postitas eika Vaata postitustMulle kohe absoluutselt ei meeldi see Pohlaku ülevaltpoolt-allapoole mõtlemine. Kõigepealt toome Eestisse räige kahjumiga Brasiilia, siis unistame EMist ja äkki siis kuidagi hakkab ka jalgpallielu kihama. See asi peaks käima ikkagi teistpidi: kõigepealt võiks kohaliku jalgpallielu korda saada: fännid mängudele, klubide staadionid korda jne. Minu meelest oleks võinud kogu selle Brasiilia siia kutsumisele kulutatud raha (mis pole väike summa) kulutada pigem kohalike klubide toetamiseks, mitte ühekordseks mänguks.
Kommentaar
-
Algselt postitas Maekas Vaata postitustOT: Mulle väga meeldib lugeda arukaid, hästi argumenteeritud postitusi, mille on kirjutanud silmnähtavalt laia silmaringiga inimesed, kes teemat hästi valdavad ning kes üldse ei lahmi. Jätka samas vaimus, allarn.
Kommentaar
-
Mehhanisaator
See on naq jummala mõttetu jutt, mida siin mõned debiilikud ajavad. Ise olen nõus sellega et minig võimalus on et Eesti saab üheks korraldaja maaks. Aga ma ei saa aru nendest kes ajavad mingit mõtetut juttu,üks räägib marsist,teine Ameerikast ja kolmas paneb niisama segast,Normaalne. Teema on siiski: 2024. aasta EM Eestisse ?!
Kommentaar
-
Algselt postitas allarn Vaata postitustSry, olen küll sinu arvates idioot, aga küsiks siis sult kui haritud inimeselt, mis kuradi nipiga sa fännid mängudele saad? Jõuga hakkad vedama? See on rahva enda viga, et neid ML ei koti. Keda huvitab, leiab ka ise tee mängudele.
Kommentaar
-
Algselt postitas allarn Vaata postitustSry, olen küll sinu arvates idioot, aga küsiks siis sult kui haritud inimeselt, mis kuradi nipiga sa fännid mängudele saad? Jõuga hakkad vedama? See on rahva enda viga, et neid ML ei koti. Keda huvitab, leiab ka ise tee mängudele.Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.
Kommentaar
-
Algselt postitas jyriöö Vaata postitustNäed, mõtlen tagasi aastale 1994 ja 15 aastaga pole kottigi muutunud. Hea küll, oletame, et saab kaaskorraldaja ja raha staadionite ning infrastruktuuri jaoks, imekombel leitakse kõigele sellele ka rakendus peale turniiri. Aga kas see paneb tähtsaid onusid meie poolt hääletama? Pole vaja vastata, see oli retooriline küsimus. Esmatähtis on ikkagi kohapealse jalgpallihuvi ja -kultuuri olemasolu ning traditsioon. Niikaua, kui kohalik liiga on publikuhuvi mõttes täiesti marginaalse tähtsusega spordiala, ei toimu siin midagi tipptasemel infrastruktuuri olemasolust hoolimata. Ja korraliku traditsiooni tekitamine, nagu praegu tagasi vaadates näha võib, pole sugugi lihtne ega kiiresti teostatav asi. Mul pole midagi idee või ambitsiooni kui sellise vastu, aga mõtlemist peaks alustama kõige olulisemast, just nimelt sellest, millest eika rääkis.
Kommentaar
-
natukene OT-d teemal riigi elatustase.
Nii palju kui ma lugenud-kuulnud olen, siis üheks parimaks riigi arengu näitajaks on see, kui palju kulutab inimene oma sissetulekutest esmastele vajadustele, eelkõige toidule. 90ndate esimeses pooles oli see tugevalt üle 50%, paar-kolm aastat tagasi oli see kuskil 25% tuuris (see number mälu järgi, võin ka natukene eksida). Teisisõnu on areng olnud väga kõva (vbla see aasta see näitaja jälle tiba langeb...). Niisiis unustage riikide elatustaseme võrdlusmomendi juures ära keskmised palgad jms., antud näitaja annab ehk täpseima pildiEndal kahjuks Poola ja Ukraina andmeid ei ole.
Ise aga olen ka selle filosoofia pooldaja, et tuleb seada suuri eesmärke. Võib olla küll peaeesmärki ei saavutagi, ent püüdlustega selle poole jõuab juba väga palju ära teha. 15 aastat ka piisavalt aega veel arenguks. Mis aastal selle turniiri korraldaja muidu otsustatakse?
Kommentaar
-
Algselt postitas meesmuiste Vaata postitustnatukene OT-d teemal riigi elatustase.
Nii palju kui ma lugenud-kuulnud olen, siis üheks parimaks riigi arengu näitajaks on see, kui palju kulutab inimene oma sissetulekutest esmastele vajadustele, eelkõige toidule. 90ndate esimeses pooles oli see tugevalt üle 50%, paar-kolm aastat tagasi oli see kuskil 25% tuuris (see number mälu järgi, võin ka natukene eksida). Teisisõnu on areng olnud väga kõva (vbla see aasta see näitaja jälle tiba langeb...). Niisiis unustage riikide elatustaseme võrdlusmomendi juures ära keskmised palgad jms., antud näitaja annab ehk täpseima pildiEndal kahjuks Poola ja Ukraina andmeid ei ole.
Ise aga olen ka selle filosoofia pooldaja, et tuleb seada suuri eesmärke. Võib olla küll peaeesmärki ei saavutagi, ent püüdlustega selle poole jõuab juba väga palju ära teha. 15 aastat ka piisavalt aega veel arenguks. Mis aastal selle turniiri korraldaja muidu otsustatakse?
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar