320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Henrik Ojamaa (FC Flora, Eesti)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Henning Berg kõlab küll päris suuruslikult. Ta vist on juhendanud seni kahte Norra klubi ning ka 10 mängu Blackburni, enne kui seal kinga sai aasta alguses.

    Kommentaar


      Mängijakarjäär on olnud parem, kui nüüd treenerikarjäät, kuid eks näis, äkki saabki oma tähelennu alguse sealt..

      Aga nagu varasemalt oli öeldud, Legias asjad ikka logisesid, ning peatreeneri vahetust oli oodata! Saab uus treener meestega harjuda pool aastakest, ning siis juba uue hooga ja uute täiendustega!

      Kommentaar


        Kõigepealt paar sõna Gornikuga peetud mängu suhtes. Vaatasin esimest poolaega ja oli näha, et Legia mängijad ei olnud väljakul mänguks üldse valmis. Gornik ei teinud midagi erilist, kuid Legia mängijad vahel lihtsalt lonkisid platsil. Mul on ka varasematest mängudest ja siin-seal üleskorjatud infokildudest jäänud mulje, et Legia suurimaks probleemiks on see, et meeskonna sisemine "keemia" ehk valmidus platsil üksteise eest võidelda, on paigast ära. Karikamängu ülekandes kõlas ka kommentaar, et "Urban karjub kõige rohkem nende peale, kes talle kõige lähemal ehk siis Heniek (Ojamaa) ja Wawrzyniak, kuigi nemad kõige rohkem pingutavad." Eks seetõttu on Legia juhatuse poolt tehtud ka teadlik valik välismaalasest treeneri toomiseks, et Legia Poola-kontingendil ei oleks võimalik mingit "oma punti" tekitada.
        Legia kodulehel Gorniku mängu järel tehtud küsitluses parima Legia mängumehe osas oli 257 hääletajast 11% arvates parim Ojamaa. See andis talle Augusto ja Pinto järel kolmanda koha: http://legia.com/news,38900-raphael_...gionistow.html

        P.S. Karikasarja 1/8 finaalid olid üldse omapärased - 5 mängus 8-st tulid võitjana välja madalama liiga või Ekstraklasas tabelis vastasest tagapool olevad meeskonnad.

        Kommentaar


          Uuest treenerist on legia.com üsna palju PR-infot üllitanud. Kiidulaulud Sir Fergusoni ja Ole Gunnar Solskjaeri poolt. Kommentaarid Legia omaniku ja skautingujuhi poolt. Üldiselt loodetakse, et Berg suudab meeskonna "Euroopa tasemele lähemale viia" (küsimus jääb, et miks mitte päris kohe Euroopa tasemele?).
          Erinevate kommentaaride hulgas jäid huvitavamatena silma kaks: Fergusoni lubadus, et aitab vajadusel Henningut alati sõbraliku nõuga ning Ole Gunnari sõnad, et Norra koondise kaptenina oli Berg sisuliselt mängiv treener.
          Bergi enda kommentaar selle kohta kuidas soovib Legiat mängima panna peaks "Heniekule" igati meeldima: "Soovime rivaali üle domineerida, mängida ründavalt, kiirelt, kõrge tempoga. Meil on tarvis rohkem intensiivsust. Peame teadma millal mängu kiiremaks muutma ja ohtlikult rünnata" (http://legia.com/news,38941-henning_...giacom_hd.html).

          Kommentaar


            Need viimased videod ei peagi töötama enam?

            Kommentaar


              Legias on kõrgemal toimunud kaadrivahetus. Nimelt klubi senised omanikud ITI Group on klubi maha müünud poola suurärimees Dariusz Mioduskile. Ehk keegi, kes poola keelt paremini oskab, suudab midagi olukorrale lisada.
              Inter - ausaim klubi Itaalias.

              Kommentaar


                Tegemist on sisuliselt investorivahetusega. Eelmine investor "Grupa ITI", mis on suur meediafirma ning omab mitut internetiportaali ja telekanalit TVN Turbo (suunatud peamiselt maskuliinsematele teemadele - tehnika, adrenaliinisport, kuid kus ka näiteks Eesti e-riiki tutvustatud), väljus peale 10 aastat oma investeeringust. Kui ITI Grupp 2004-ndal aastal Legia 22 mln PLN eest omandas, oli Varssavi klubi sisuliselt pankroti äärel, kuid vaadates nüüd Legia finantsolukorda võib eeldada, et investeeringust väljuti kasumlikult.
                Et Legia on ettevõtlusvormilt aktsiaselts, siis tähendas investorivahetus aktsiate ostmist. Neist 80% omandas senine Legia juhatuse liige Dariusz Mioduski, kes oli pikka aega 2,5 mld-se euro suurust investeerimiportfelli omava Poola investeerimisfirma Kulczyk Holding-u tegevjuht. Antud firmale kuulub näiteks ettevõtete grupp Kompania Piwowarska, millel kusagil 40% Poola õlleturu mahust - tuntumad õllemargid Lech ja Tyskie; ning lisaks suured energeetika, automüügi, logistika, keemia valdkonna ettevõtted.
                Ülejäänud osa aktsiatest ehk 20% omandas Legia tegevjuht Bogusław Leśnodorski (jääb selleks ka vähemalt 3 aastaks). Alates 2012 aasta detsembrist sellel ametikohal olnud Leśnodorski on suutnud lühikese ajaga üsna palju - lepitanud lahkhelisid fännide ja klubi omanike vahel, suutnud viia klubi turunduse uuele tasemele ning viinud klubi eelarve tasakaalu ning esmakordselt Poola spordis 100 mln zlotini.
                Eks nüüd hakkab ajakirjanduses ilmuma erinevaid arvamusi, kuid vaadates varasemaid artikleid, siis võib öelda, et uute investorite otsing Legiale on olnud õhus pikemat aega ning on räägitud ka idapoolsetest või Araabia riikidest pärit investoritest. Nii, et pole võimatu, et Mioduski ja Leśnodorski taga on investoritena keegi teine. Mida aga tähendab uue investori tulek Legiale?
                - Uued investorid kustutavad Legia 200 mln PLN-se võla ehk siis varem intressimakseteks kulunud raha jääb klubi arendamiseks;
                - Spekuleeritakse sel teemal kas uutel omanikel on veel raha uute mängijate sissetoomiseks või mitte. Selge on aga see, et varem tuli klubil kõik otsused kooskõlastada ITI-ga, mis viimastel aastatel klubile enam raha ei andnud. Nüüd aga on võimalik teha otsuseid puhtalt klubi eelarvest lähtuvalt;
                - Uued juhid on lubanud rõhuda klubi niigi eesrindliku noorteakadeemia arendamisele ning infrastruktuuri edendamisele.
                Kuidas Legia areneb on tulevikus näha, kuid "jalgpalliklubi kui investeering" projektide suurejoonelisi ebaõnnestumisis pole tarvis kaugelt otsida. Varssavi "Polonia" põhjakõrvetamine selle omaniku poolt, kes sisuliselt kõik klubi raha oma taskusse veeretas on kõigil üsna värskelt meeles.

                Kommentaar


                  Mõni sõna ka Legia esindusmeeskonna poole pealt. Meedia andmetel on lahkumas üks Legia kaitsvatest poolkaitsjatest - 22-aastase Dominik Furmani eest pakkuvat Toulouse 3 mln eurot või siis Tomasz Jodlowiec, keda tahtvat 2 mln euro eest Trabzonspor.
                  Meeskonna on naasnud paar laenul olnud mängijat, kuid kõige pingsamalt otsitava täienduse ehk siis uue ründaja osas kindlaid uudiseid pole. On räägitud ka mõnedest ulmevaldkonna nimedest nagu Man Unitedi William Keane (sügisel laenul Wiganis), Wolverhamptoni Björn Sigurðarson, kuid tõenäolisemad tulijad on sellised nimed nagu albaanlane Hamdi Salihi (hetkel Hiinas, varem DC United).

                  Kommentaar


                    Ojamaa ise: ausalt ja avameelselt.

                    Väidetavaid füüsilisi kokkupõrkeid pole olnud, see oli küll täielik Poola meedia väljamõeldis. Samamoodi nagu oli meedia väljamõeldis jutt, nagu oleks Eesti ja Hollandi mängul keegi mulle moraali lugemas käinud. Poolas sain meedia vahendusel teada, et mõned mängijad polnud minu esitustega rahul, kuid minuga isiklikult ei julgenud keegi mängijatest seda teemat üles võtta. Pean siinkohal ütlema, et ma pole kunagi kuulnud, et meeskonnaliikmed, kaasa arvatud treener, kedagi meeskonnast meedia kaudu kritiseeriks, kui tiimil kipub mõni mäng kehvemini minema.
                    Värvika karjääriga Henrik Ojamaa heidab pilgu minevikku, räägib elust Poolas ning arutleb oma esituste üle Eesti koondise särgis.
                    armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

                    Kommentaar


                      A lot of Ojamaa in this week's 'Thus Spoke RdS', best quotes from Estonian football world.
                      欢迎访问粉色APP导航【fenseapp.net】!本色下载app黄版下载,本色下载安装,本色秀app立即下载,本色秀直播app下载是超好玩的短视频手机APP,提供ios苹果下载/安卓下载。片源丰富,高潮迭起!
                      Rumori di Spogliatoio - Estonian football in English
                      Premium Liiga Clubs News
                      Facebook
                      Twitter

                      Kommentaar


                        Mõningaid uudiseid Türgis laagerdava Legia kohta.

                        Kõigepealt video treeningult, kus natuke ka Ojamaa show'd: http://www.youtube.com/watch?v=t30pclwFIdc#t=6

                        Üleminekutest:
                        Keskväljalt on Toulouse'i 3 miljoni euro eest müüdud 21-aastane kaitsev poolkaitsja Dominik Furman. Väidetavalt olid prantslased tahtnud teda juba eelmisele aastal, kuid nüüd kui kõlakate kohaselt hakkas noormeest jälgima ka Arsenal, siis tehti tehing lõpuks teoks.
                        Juurde on tulnud 22-aastane ründav poolkaitsja Guilherme (http://www.transfermarkt.com/en/guil...er_139607.html), kes senini kuulus SC Braga nimekirja. Tõenäoliselt saab tema rolliks "alumise ründajana" mängida ehk siis Henriku eelistatud positsioonil üks konkurent juures.

                        Poola Jalgpalliliidu aasta-auhindade jagamisel said Legia mängijad (ja endine treener) mitmeid auhindu.
                        Ekstraklasa parim mängija - Miroslav Radovic
                        Ekstraklasa parim noormängija - Dominik Furman
                        Parim treener - Jan Urban
                        Ekstraklasa aasta esi-11 - Dusan Kuciak (Legia Warszawa) - Paweł Olkowski (Górnik Zabrze), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Tomasz Brzyski (Legia Warszawa) - Dani Quintana (Jagiellonia Białystok), Sebastian Mila (Śląsk Wrocław), Miroslav Radović (Legia Warszawa) - Prejuce Nakoulma (Górnik Zabrze), Marco Paixao (Śląsk Wrocław), Paweł Brożek (Wisła Kraków)

                        Kommentaar


                          Eile toimus Legia aasta esimene kontrollmäng Tomski Tomiga, videokokkuvõte siit: http://www.youtube.com/watch?v=zHlySiLdpyg#t=391
                          Ojamaa alustas algkooseisus ja video järgi mängis paremat äärt. Mängujärgsel pressikonverentsil Berg kiitis nelja mängijat, üks neist oli ka Henrik. Videos näha paar tema osalusel toimunud rünnakut ning üks ohtlik kauglöök, mille Tomi väravavaht püüdis.

                          Kommentaar


                            Täna kell 14 algavat sõprusmängu FC Kölniga läheb Legia mängima asetusega 4-5-1, ründaja kohal alustab Ojamaa.
                            Eks näis kas Heniek laudauksele pihta saab

                            Kommentaar


                              17. Ojamaa 1:0 (hetkel juba seis 1:1 esimene poolaeg alles)

                              tundub, et sai
                              Je suis Nasfal

                              Kommentaar


                                Algselt postitas Linnupoja Vaata postitust
                                17. Ojamaa 1:0

                                tundub, et sai
                                Seekord peaga, vaatame kas jalaga ka õnnestub

                                Edit: Henrikult siis üks poolaeg. Värav nähtav siit: http://www.youtube.com/watch?v=mb9melj1AfE
                                Kölni väravavaht eriline esikinnas polnud, mõlemad sisselastud väravad eestnurgast.

                                Bergi sõnul mängis Ojamaa ründaja kohal, kuna sooviti näha kuidas ta seal hakkama saab. Samuti teisel poolajal Mikita ja Arak - Dwalishwili oskusi ja võimeid teatakse, nüüd taheti teistele anda võimalus tipuründaja positsioonil mängida. Lisaks ütlest treener Ojamaa kohta, et Henrik näitas täna oma paremaid külgi - kiirust ja tugevust, kuid Berg sooviks seda veelgi enam näha. Tööd tulevat aga teha väljakul liikumise kallal.

                                Ise ütleksin kommentaariks, et tipuründaja koht on Legia jaoks hetkel kõige valulisem teema ning väidetavalt vajavat kõige pakilisemalt täiendus üleminekuperioodi jooksul. Tundub, et Bergi käe all jätkatakse 4-5-1 formatsiooniga mängimist nii et Ojamaa vist ei saa eriti võimalusi "teise ründajana" silma paista. Ründava keskpoolkaitsja rolli on üsna kindlalt endale broneerinud Ekstraklasa eelmise aasta parim mängija Radovic ning järgmine nimi selle positsioonil on Pinto.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X