320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

II liiga Ida/Põhi 2014

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    #16
    Paide Linnameeskond II – JK Loo 10:0 (4:0)

    Kui kohtuvad liidrid ja tabeli viimased, siis on selge, et suure tõenäosusega saab olema ühepoolne mäng. Tulemus räägib enda eest ning ega külalistele suurt sõnaõigust jäetudki.

    Esimestest minutitest alates pani kodumeeskond korraliku pressi peale ning survestamisega pääseti mitmel korral löögile, kuid avaväravat tuli veel veidi oodata. 9. minutil jõudis Ervin Kõll varem pallini ning seejärel lükkas kera vastu liikunud Loo puurilukust mööda. Eesposti juures oli valmis Tarmo Paju, kes ühe puutega mänguvahendi väravasse toimetas. Kuus minutit hiljem tsenderdati pall trahvikasti nurka, kus Paju palli kavalalt lati alla suunas, sedasi et kindamees üsna võimetuks antud olukorras jäi ja vaid napilt pallini küündis. Sellest jäi aga väheks ja seis oligi 2:0.

    Enamus ajast toimus mängutegevus Loo mängijate väljakupoolel ja Rene Puhkel tekkis paar helget momenti, kuid esimese korral oli puurilukk oma ülesannete kõrgusel ning teisel korral lajatas poolkaitsja palli väravavahi jalgadesse. 22. minutil realiseeris Paju oma kübaratriki, kui lükkas Andre Mägi söödu järel palli kolmandat korda Loo väravasse. Timo Lomp sai külalismeeskonna kaitsja eksimuse järel karistusalas löögile, kuid pall lendas latiriivest siiski üle.

    Tekkis üsna sarnane situatsioon Kõllil, kus ta jõudis pallini varem kui Loo puurilukk, kuid seekord sooritati löök, aga külaliste kaitsemängija klaaris palli väravajoonelt. Mõned minutid olid pooltunnist möödunud, kui Eerik Reinsoo kena kauglöögi järel pall oma teekonna väravas lõpetas.

    Poolajal tegi kodumeeskond omajagu vahetusi ja teise kolmveerandtunni avaminutil oli hea šanss Konstantin Kotivnenkol, kuid paarilt meetrilt sooritatud löök läks siiski raamidest mööda. Kiiresti võeti pall Loo mängijalt ära ja seekord veidi kaugemalt löögile saanud Kostja ei eksinud – 5:0. 70. minutil sooritas Loo oma esimese pealelöögi, kui Mark Kristjan Laaneti kauglöök üle värava lendas. Mõned minutid pärast seda andis Martin Saar palli Timo Lombile jooksu peale, kes seejärel kätte antud mammu kenasti ära kasutas ja eduseisu veelgi suurendas.

    Kostja suutis taas palli väravasse lajatada, kuid seekord oli paraku suluseis. Ei paistnud kuskilt mingit lisakäiku olema Loo omadel ja eks ta loomulikult raske oli lõõskava päikese käes mängida ja veel meeskonna vastu, kel mitmed mehed Premium liiga omad. 83. minutil sooritas Saar ohtliku löögi, kuid selle suutis blokeerida väravajoonel seisnud kaitsja. Carl Tubarik oli sealsamas palli noolimas ning saigi ise lõpuks palli väravasse rammitud.

    Hea moment tekkis Lool, kui kastis pääses vabalt löögile Eerik Elenurm, kuid pall veeres nende kahjuks tagumisest postist veidi mööda. 85. minutil söötis Margus Pahtma palli Kostjale, kes rünnaku lõpetuseks tõstis palli puurilukust üle väravasse. Paar minutit hiljem oli taas ärev olukord Loo värava lähistel, esialgse laviinina üritatut ei suudetud ära realiseerida, kuid moment hiljem lajatas Kõll lahtise palli raamide vahele. 90. minutil vormistati lõppseis, kui Pahtma äärelt tsenderdas, Saar palli omaks võttis ning teisega küttis mänguvahendi väravasse. Veel lisaminutil oli võõrustajatel kaks head momenti, kuid saun oli juba ammuilma kuumaks aetud ja enam rohkem ei suudetud halgusid alla ajada.

    Pealelöögid: 40:3
    Neist väravale: 21:0
    Postid/latid: 1:0
    Nurgalöögid: 10:0
    Suluseisud: 6:0
    Vead: 7:6

    Kommentaar


      #17
      Tallinna FC Levadia III – Paide Linnameeskond II 2:4 (1:3)

      Tihti just ei näe, et mängus jutti rämedaid prohmakaid tekitatakse, aga külalismeeskond Paide suutis seda ja ühe puhul tehti lohakas tagasisööt, mille napsas vahelt Mart Paul Preiman, kes pääses tänu sellele väravas seisnud Raiko Metsaga üks-ühele. Järgnes löök, kuid puurilukk sai näpud vahele ja pall lendas tänu sellele üle otsajoone. Viiendaks minutiks olnuks see paras külm dušš, kuid omade õnneks skoori ei suudetud võõrustajate poolt avada.

      Mõne aja pärast mängiti äärel kaitsjast kergelt mööda ning pääseti kasti ärevust tekitama. Ülejäänud olid oma ülesannete kõrgusel ning pall saadi lõpuks oma valdusesse. Nii mõnigi mees saatis kurjad sõnad teele, et eksijad end kokku võtaks – vängema kommentaari korral palus kohtunik asjasse rahulikumalt suhtuda. Alguse krambist sai Paide üle ja järjestikku hakati ise momente looma.

      Neist esimene kõige ohtlikum oli Martin Saarel, kes Leva kaitsja valearvestuse järel karistusalasse lidus, kuid paraku mängis poolkaitsja palli endale liialt tugevalt ette ning teiselt poolt jõuti võõrustajate poolt tulla ning pall minema lüüa. 16. minutil toimetati pall Rauno Rikbergile, kes pani oma kiiruse maksma ning kõige tipuks saatis palli ka puurilukust mööda – pall lõpetas teekonna väravas ning skoor oligi avatud.

      Külalised hoidsid initsiatiivi, kuid järgmine tõsisem moment saabus 33. minutil, kui Liivo Leetma pika tsenderdusega Riki üks-ühele mängis. Tipuründaja esimese löögi suutis Leva väravavaht tõrjuda, kuid pall lendas tagasi ründajale, kes seejärel mänguvahendit pisut sättis ning siis mammu latipõrkest sisse vajutas. Minutid hiljem oli taas soodne moment just Rikil – meeskonnakaaslased innustasid takka, et kübaratrikk ära tuleks, kuid kaval mõte pall üle puuriluku tõsta läks vette vedama, kuna kera lendas ka üle värava.

      39. minutil lõi kodumeeskond ühe tagasi, kui esiteks Paide kaitsja ei suutnud korralikult palli klaarida ja sekundid hiljem Preiman tugeva löögiga palli raamide vahele lajatas. Paide tõttas vasturünnakule ning Eerik Reinsoo saatis kauglöögi kenasti lati alla – 1:3 ning pingeid taas vähem. Viimasel minutil klaaris väravajoonel seisnud kaitsja Carl Tubariku pealöögi, kuid mängumees sai jätkuolukorras seekord jalaga proovida – vastase rikošetist veeres pall siiski nurgalöögiks.

      Juhan Jakobson saatis korraliku kauglöögi teele, kuid Raiko oli valvel ning püüdis ilma suuremate probleemideta. Paide poolelt tuli muhe lahendus rünnakul, kui Liivo andis tsenderduse kellelegi, kes selleni ei küündinud, kuid järgmisena oli valmis Riki, kelle kaks järjestikust ohtlikku lööki suudeti pareerida. 59. minutil söötis Riki palli just vahetusest mängu lülitunud Tanel Tuuleveskile, kes lõi omade neljanda.

      69. minutil vähendas omade kaotusseisu Oskar Friedrich Oengo ning sellega tekkis võõrustajatel ilmselgelt taas väike lootuskiir mängu päästmiseks. Sellest hoolimata midagi üleliia märkimisväärset ei suutnud kumbki lõpupoole valmis ehitada, väikese erandiga üks Paide rünnak, kus vahetusmees Konstantin Kotivnenko sooritas löögi, mis võttis Leva mängijast rikošeti ning seejärel vaadati, kuidas pall ülinapilt tagumisest postist mööda veeres.

      Pealelöögid: 8:22
      Neist väravale: 4:12
      Nurgalöögid: 5:6
      Suluseisud: 3:8
      Vead: 7:12

      Kommentaar


        #18
        Paide Linnameeskond II – Tallinna JK Visadus 4:0 (2:0)

        Kodumeeskonna poolelt alustati aktiivse innustamise ja omavahel suhtlemise-küsimisega, mida varem pole kohe avavile järel niivõrd aktiivselt omade poolt näinudki. Sellegipoolest pääses üristustest hoolimata esimesele löögile Visadus, kui kuna nende tipuründaja Azeez Adewuji Ibisomi pealelöök jäi nõrgemapoolseks, ei valmistanud see Paide väravavaht Raiko Metsale suurt probleemi.

        7. minutil küsis häälekalt palli Jasper Chibueze Uwaegbulam, kes mänguvahendi enda jalale saades lidus kiirelt trahvikasti, kus tema takistamisega hätta jäädi ja kõige lõpuks ründaja kukutati. Penalti oli tõsiasi ning palli taha asus ei keegi muu, kui Andre Mägi – pall kindlalt paremale nurka, Visaduse puurilukk ei suutnud löögile sisuliselt reageeridagi ning nõnda oligi skoor avatud.

        Veerandtunni möödudes tekkis Jasperil ideaalne moment eduseisu duubeldamiseks, kuid lähilöök lendas napilt väravaraamidest mööda. Esimesed avaminutid mängiti kui võrdne võrdsega, aga peagi said võõrustajad selge initsiatiivi endale ja külaliste väravavaht lausus ühel hetkel omade peale rahulolematult: „Pallivaldamine on ju neile 90-10 antud hetkel“ ning innustas siis omasid rohkem võitlema.

        Paide oli lähedal sooritamaks samasuguse mammu nagu käimasoleval MM-il sepistas Itaalia koondis võidumängus Itaaliaga, kus Andrea Pirlo kavalalt palli läbi lasi ning Claudio Marchisio vabalt löögile pääsedes omad juhtima viis. Seekord oli peaosades Liivo Leetma, kes palli sarnaselt läbi lasi ning Martin Saar, kes lajatas tugeva löögi lati alla, kuid Visaduse kindamees oli valvel ning tõrjus. 30. minutil oli Lauri Ellram jooksmas kiirrünnakule, kuid vastaste kaitsja Ivan Špol niitis ründaja maha ning teenis sellega kohtumise ainsa kollase kaardi.

        Antud trahvilöögile midagi erilist ei järgnenud, kuid peagi oli pall taas Paide käes ja läbiminekul olnud Jasper võeti paremal äärel maha – pidanuks küll kaart järgnema, kuid seekord kohtunik halastas. Pall anti kasti, kus Markus Mats Lellsaar kerkis Visaduse puurilukuga kõrvuti olles kõrgemale ning järgmisel hetkel lajatas juba palli kerge vaevaga võrku.

        Kaks helgemat hetke oli ka Visadusel, kui ühes situatsioonis Ibisomi ja Metsa vahel trahvikastis kokkupõrge oli. Pall lendas väravast mööda ja mehed oli siruli – Visaduse oma tahtis küll penaltit, aga kohtunik antud olukorras midagi määrustevastast ei näinud ning mäng jätkus. Poolaja viimasel minutil sai heast kohast üritada Hans Tiitsmann, kuid pall veeres nende kahjuks mööda ning 0:2 seisuls mindi väikesele pausile.

        Hingetõmbepausilt tulles alustasid pealinlased südikalt ja korralikult saadi üritada. Märkimisväärseimaks momendiks oli vast too rünnak, mille lõpetuseks Rasmus Värk lajatas palli otse Raiko suunas, kel jäi üle vaid pall püüda. 66. minutil tegid võõrustajate vahetusmehed soliidse rünnakui, kui esiteks Igor Rabtšuk paremal äärel suurepärase eeltöö tegi ja passi karistusalasse andis, kus Tarmo Paju mänguvahendi väravasse suunas.

        Kümme minutit enne kohtumise lõppu oli kodumeeskonnal järjest häid momente. Paju jättis vastaste puurilukuga silmitsi pääsedes väga hea momendi realiseerimata. Leetma hea läbisööt mängis ründajale sellise võimaluse kätte, kuid pall lajatati posti ja nõnda oligi olukord luhtunud. Ellram haistis võimalust, kui Visaduse omadel kerge peata olek oli – pall tõsteti mängijatest üle, kuid jälle oli õnnest puudu ja pall langes latis. Mängu esimesel lisaminutil suutis Paide oma neljanda siiski ära lüüa, kui Paju lükkas Rene Puhke söödust mängukera väravasse.

        Võttes arvesse antud kohtumist ja teiste mängude tulemusi suurendas Paide oma eduseisu lähimate jälitajate ees juba üheksale punktile, samas kui Visadus langes 14 meeskonna seas 11. kohale. Esimese ringi eelviimases voorus sõidab Paide külla Raasikule, kes on hetkel 2.-3. kohal koos Tallinna Dünamoga ja ilmselgelt tahab vahemaad liidriga vähendada. Raasiku on näidanud sel hooajal distsiplineeritud mängu ning olgu seis mis tahes, võideldakse alati lõpuni ning arvata on, et tuleb tuline andmine kahe tiimi vahel.
        Samal ajal lähevad Visaduse omad Maarjamäele, et seal mängida lähima rivaali Levadia III-ga, kes jääb Visadusest maha vaid kahe punktiga. Lisaks neile kahele pärlile leidub samas voorus veel teisigi äärmiselt põnevaid duelle, seega põnevust ja intriigi peaks olema oi-oi kui palju.

        Pealelöögid: 23:13
        Neist väravale: 11:4
        Postid/latid: 2:0
        Nurgalöögid: 5:2
        Suluseisud: 2:1
        Vead: 7:15

        Kommentaar


          #19
          Tallinna JK Dünamo – Tallinna JK Legion II 2:3 (1:1)

          Kohtumise eel võinuks öelda, et kodumeeskond on kindel favoriit kohtumise eel, kuna Dünamo asus 6. positsioonil, olles kogunud 22 punkti nagu ka neljandal ja viiendal kohal paiknevad Luunja ning Raasiku. Legion II hoidis aga koos Levadia III meeskonnaga tagantpoolt teist-kolmandat kohta vaid 11 punktiga. Ärevaks tegi siiski see, et viimasest kolmest voorust suutis Dünamo võita vaid ühes, samal ajal kui Legioni omad olid saanud kolm väärtuslikku võitu. Tõotas tulla siiski põnev mäng, sest ilmselgelt on Legion suutnud oma kaariku taas teele ajada ja suuremat ohtu teistele kujutada.

          Juba kolmandal minutil niitis võõrustajate Jevgeni Larin vastaste lubaval rünnakul vastase maha ja teenis selle eest kohtumise esimese hoiatuse kollase kaardi näol. 16. minutil viis Pavel Rubel külalised juhtima ning sellega võis juba ilmselgelt öelda, et meeskonnast, kes mängis hooaja esimesel poolel, on asi kaugel ning mehed tahtmist täis. Olude sunnil jõudis siinkirjutaja antud mängule kohale alles 19. minutiks, kuid selle eest sai ka antud hetkest alates näha omajagu atraktiivset ja põnevat jalgpalli.

          Lühikeseks perioodiks üritasid mõlemad pika palli tagumise kasuks, kuid pahatihti ei toonud see kasu ning siis otsustati õnneks hakata maast söötudega ikka lükkama ja üritama. Mark Holodilov sai vastasmängijatest palli läbi lüüa ning viimasel hetkel sai võõrustajate kaitsemängija pallile ka jala vahele, mille järel mängukera napilt üle lati lendas – see oli Legionile juba kolmas nurgalöök järjest, kuid antud löök jäigi omade kahjuks neist üritustest kõige ohtlikumaks.

          32. minutil teenis Dünamo karistuslöögi ja oli võimalus mööda äärt tõusnud mängija soodsale positsioonile mängida, kuid selle hoidis ära Legioni poolelt German Ussov, kes seisis lihtsalt pallile ette ja ei lasknud trahvilööki kiiresti lahti mängida – mängija teenis teo eest loomulikult ka kollase kaardi. Dünamo rünnakul lõi Artur Kašitski efektselt palli trahvikasti tagasi, kus kera lendas Emil Guseinovile, kes sai vabalt peale lajatada. Kodumeeskonna kahjuks lendas litter tagumisse posti ning seetõttu veel viiki ei järgnenud.

          Sõle Gümnaasiumi staadionile oli kolmapäeva õhtu kohta igati soliidselt rahvast tulnud. Eks seal on alati omajagu inimesi mänge vaatamas käinud, aga seekord märgiti protokolli suisa 80 pealtvaatajat. Igati soliidne jalkamatš, väljaku äärel mõnus sumin kohtumist jälgima tulnute poolt ning mingil hetkel kostus parklas ühest autost Modern Talkingu kuulsamad hitid – atmosfäär missugune!

          39. minutil tegi Dünamo paremäär kavala pette, mille järel sai vabalt tsenderduse kasti anda. Tekkis kommunikatsiooniviga Legioni puuriluku ja keskkaitsja vahel, sest neist teine lasi huvitaval kombel pallil läbi minna ja seejärel sai Emil Guseinov tekkinud hiilgava momendi kerge vaevaga väravaks realiseerida. Mängumees sai antud olukorras ka jalale kergelt viga, kuid publiku tunnustava plaksutamise saatel tõusis püsti ning sai kohtumist jätkata.

          Teise kolmveerandtunni alguses oli kodumeeskonnal hea võimalus minna ise juhtima, kuid Maksim Židkov suutis Legioni puurilukuga silmitsi olles palli väravast mööda lüüa. Endiselt jätkas soliidne mõlemapoolne üritamine, kus kumbki konkreetset initsiatiivi ei omanud. Paar minutit enne täistunni täitumist haistis Viktor Passikuta võimalust ning seetõttu sooritas kaugelt löögi – Dünamo puurilukk sai küll õrnalt pallile näpud vahele, kuid löök oli piisavalt meisterlikult sooritatud ning sellega lõpetaski mänguvahend oma teekonna väravas – 1:2 ning Legion tänu tõelisele mammule taas ees!

          Olnuksid ja võinuksid ei loe muhvigi, aga lihtsalt teadmiseks, et just eelmisel Dünamo rünnakul veeres Židkovi nõrk löök posti, mille järel Legion kiirelt rünnakule spurtis ja ise skoori tegid. Hetkeks läks ka päris emotsionaalseks õhkkond väljakul. Külalised tahtsid penaltit olukorras, kus pallile olid võidu jooksmas nii Dünamo väravavaht kui ka Legioni ründaja. Üpris fifty-fifty moment oli, kuid Dünamo puurilukk suutis palli ikkagi enda haardesse võtta ning kuigi ründaja kontaktist suure kaarega väljakule lendas, ei näinud kohtunik antud olukorras viga ja mäng jätkus.

          Antud tekkinud rünnakul kaotas Dünamo palli ja seejärel raiuti jõulisem viga külalismängija vastu, mille järel läks mängijate vahel tõuklemiseks. Kaarte ei järgnenud ning mehed rahustati maha. Mängu avavärava autor Rubel tekitas endiselt teravust ning rikošeti võtnud löögi suutis Dünamo kindamees siiski püüda. Dünamo poolelt sekkus vahetusest mängu lülitunud Aleksander Täht aktiivselt, kui juba teisel minutil väljakul oli ärev moment tekkimas. Legion tegi küll lohaka tagasisöödu, kuid kaitse suutis rehabiliteeruda ning kõige lõpetuseks sai Täht ise olukorras hoopis vea.

          72. minutil pani Maksim Kisseljov „õuna“ kasti teele ning tagumise posti juures olnud Passikuta suutiski palli raamide vahele saata ning sellega olid külalised juba 1:3 juhtima asunud. Passikutal oli minuti möödudes võimalus tõusta tõeliseks sangariks, kui sai puusalt lajatada tugeva löögi, kuid omade kahjuks lendas pall posti. 75. minutil teeniti mängu teine kollane kaart, kui Aleksei Latõnin niitis Dünamo kiirrünnakul Tähe maha.

          80. minutil heastas Židkov oma eelnevad eksimused ja seekord skooris, tehes kaotusseisu kodumeeskonna jaoks minimaalseks. Vabalt üritades tõstis mängumees palli väravast väljas olnud puurilukust üle – mõõdetult langes pall enne latti alla ning maandus sedasi väravas, et mängukera langemist jälginud ainus Legioni kaitsemängija ei suutnud seda minema lüüa.

          Külalised tegid iseendale kurja, kuna lasid mängul närviliseks minna. Veelkord üks suurepärane moment, kuid Holodilov ei suutnud paarilt meetrilt palli peaga raamide vahele saata. Selle asemel sai Dünamo viimastel minutitel ühe pealöögi mööda lüüa ning külaliste kiituseks tegi nende väravavaht kaks ilusat tõrjet tänu millele suuresti mäng jäigi 2:3 Dünamo poolt vaadatuna ja Legioni duubel kirjutas tabelisse neljanda järjestikuse võidu ning magusad kolm punkti, tõustes sellega hetkeks 14 meeskonna seas 10. kohale. Tänu sellele tulemusele langes mõneks päevaks (ehk kauemakski) Lasnamäe Ajax suisa 12. kohale. Noo halloo?! Hooaja lõpuks see kindlasti nii ei jää, aga igal juhul on selge, kelle tulemustes on siiani pidanud pettunud olema.

          Statistika alates kohtumise 19. minutist:
          Pealelöögid: 19:9
          Neist väravale: 9:5
          Postid/latid: 2:1
          Nurgalöögid: 7:3
          Suluseisud: 1:0
          Vead: 11:10

          Kommentaar


            #20
            Tallinna JK Dünamo - JK Kaitseliit Kalev 2:2 (2:1)

            Enda lolluse ja algusaja segamini ajamise tõttu jäin sellelegi mängule paarkümmend minutit hiljaks, mis ajaks oli juba seis 1:1, kuid räägin seekord lühidalt siiski ka muust, mis silma jäi. Esimene poolaeg möödus enamasti Dünamo domineerimisel, kuigi häid momente oli mõlemal meeskonnal. Ühes olukorras jäi võõrustajatel õnnest väheks ja tugeva löögi saatel lendas pall latti. Sellegipoolest suudeti oma teine lüüa, kui paremalt äärelt anti terav tsenderdus kasti, kus Emil Guseinov tagumise posti juures kerge vaevaga palli lihtsalt puurilukust mööda suunas ja võrgu sahisema pani.

            Teise kolmveerandtunni alustuseks oli märgata, et aktiivsemaks pooleks olid Kaitseliidu omad ja kodumeeskond oli seetõttu veidi ära vajunud. Ühes olukorras teenis Dünamo poolelt Anton Polotnjanõi kollase kaardi, kui tallad ees Sven-Jarno Lullule sisse lendas. Teenitud trahvilöögist lajatas Andrea Castelnovo palli posti. Võõrustajate Nikolai Bokanov puksles vastasmängijaga jõuliselt kahevõitluses - juba seal võinuks vile kõlada tollele vea fikseerimiseks, aga seda ei tulnud ning tublilt provokatiivsele käitumisele vastu pidanud Kaitseliidu mängija toimetas kahevõitluses peale jäämise järel palli meeskonnakaaslasele. Moment hiljem lendas frustreerunud Bokanov talle jalgadesse ja teenis teenitult kollase kaardi. Vähem kui viis minutit hiljem jäi aga kodumeeskond vähemusse, kuna sel samusel mängumehel sõitis kuppel ära ja ühes olukorras vist astus pikali olevale vastasmängijale peale (täpselt olukorda paraku ei näinud) ning teenis sellega kiirelt oma teise kollase ehk kokkuvõttes punase kaardi.

            Poolaja keskel võttis Dünamo karistusalas Maksim Židkov Kaitseliidu mängija maha ning otsus oli selline nagu ta reeglina ikka on - patustajale kollane ja teisele meeskonnale penalti. Mängukera taha asunud Castelnovo küttis palli vasakule väravasse ja kuna võõrustajate puurilukk selleni ei küündinud oligi mänguseis viigis. Seoses vähemusse jäämisega oli Dünamo ilmselgelt sunnitud rohkem kaitsvama formatsiooniga jätkama ja tõele au andes oli külalistel paar päris head momenti veel pärast viigistamist, aga rohkem ei suudetud võimalusi realiseerida ja lõpus juba sisuliselt mängiti aega ja tundus, et mõlemad olid tulemusega pigem rahul.

            Kommentaar


              #21
              Kas keegi oskab öelda, miks Paide - Türi tulemus -:+ on?

              Kommentaar


                #22
                Algselt postitas kannel Vaata postitust
                Kas keegi oskab öelda, miks Paide - Türi tulemus -:+ on?
                Kodumeeskond soovis viimasel hetkel mängu pidada hoopiski kunstmurul, vastaste ja EJL teavitamisega jäädi liiga hiljaks ning kuna meeskonnad kompromissi ei leidnud, teenisidki võõrustajad -:+ kaotuse.

                Kommentaar


                  #23
                  Türi võitis intriigiderohkes mängus Visadust

                  Türi Ganvix JK – Tallinna JK Visadus 3:1 (1:0)

                  Võõrustajad haarasid ohjad enda kätte juba avavilest alates, söötu lükati igati kenasti ning paar päris soodsat löögi kohta mängiti välja, kuid seni veel ei suudetud paraku väravat sahisema panna. Visaduse esimene pealelöök jällegist tekitas ärevust, kuid Türi puurilukk Martin Murumaa pareeris lati alla suunatud palli.

                  11. minutil anti külaliste poolelt tsenderdus kasti, kus kodumeeskonna keskkaitsja Raido Kangur palli kaugele ette minema lõi. Ründaja Ergo Eelmäe oli valmis ning kahe Visaduse kaitsemängija üle mängimise järel lajatas palli värava tagumisse nurka – 1:0! Veidi aega hiljem mängis kapten Kristo Kiik hea sööduga Eelmäe üks-üks olukorda, kuid seekord paraku ei suudetud vastaste puurilukku üle mängida ning eduseis püsis minimaalne.

                  Pealinlased ei suutnud pahatihti leida loogilisi lahendusi rünnakutel ja seetõttu oli lööke selgelt vähem võrreldes kodumeeskonnaga. Põhiliseks üritajaks oli Marion Adusoo, kuid täna polnud sihik päris paigas ja seetõttu jalga valgeks ei saanud. Ühel juhul treiti valmis sümpaatne rünnak, mille lõpetuseks lajatati pall neljalt meetrilt napilt mööda.

                  Seejärel hakkas taas Türi võimu näitama – esiteks langes rikošeti järel pall latis ning peale seda järgnes rünnak, kus Karel Seire pääses puurilukuga silmitsi, kuid teistkordselt suutis Egert Oiov säärasel juhul tõrjuda. Poolaja lõpetuseks lajatas Ergo heast kohast veel mängukera küljevõrku ning viimase tähelepanuväärse momendina suutis väravajoonel seisnud pealinlaste kaitsja alla nurka suunatud palli spagaadiga üle otsajoone lükata.

                  48. minutil teenis kohtumise esimese kollase kaardi kodumeeskonna poolelt Taavi Parts, kes võttis vastaste kiirrünnaku maha. Kolm minutit hiljem pidanuks võõrustajad vähemusse jääma, kuid kohtunik halastas ja Partsile teist kollast kaarti ei näidanud. Mängumees kiskus vastast särgist ning kuigi viga fikseeriti ja peakohtuniku Reelika Turiga naerusuiselt repliike vahetati, jäid kaardid seekord kodumeeskonna õnneks taskusse.

                  54. minutil karistus siiski saabus, sest pealinlased suutsid mänguseisu viigistada. Vabal positsioonil palli saanud Agu Rootsma haistis võimalust ning kauglöögist pall posti kõrvalt sisse lendaski – Türi kindamees ei suutnud suurt sellele reageeridagi. Täistund oli täis saamas, kui pall mõõdetult Visaduse kaitsjatest läbi mängiti ning Kiik tekkinud hiilgava võimaluse külmavereliselt trahvikastis ära lahendas – 2:1! Seejärel käskis peakohtunik külaliste väravavahil maha rahuneda ja tagasi värava juurde minna, sest too oli liikunud äärekohtuniku suunas ja nõudis antud olukorrast suluseisu.

                  Paar minutit hiljem peatas kohtunik mängu ja läks Visaduse treeneri/esindaja juurde, kes oli pingil rahulolematust emotsionaalselt välja näitamas. Tundus, et olukord laheneb ja Turi oli liikumas juba tagasi väljakule, kuid kommentaarid jätkusid ja seejärel pöördus õigusemõistja tagasi tolle isiku poole ja eemaldas ta tehnilisest alast.

                  Närvilisusest hoolimata oli Visadusel hea võimalus taas mängu viigistamiseks, kuid ühest kauglöögist lendas pall posti. Moment oli seda ohtlikum, et Ganvixi puurilukk poleks pallini küündinud ka siis, kui trajektoor oleks veidi rohkem raamide vahele olnud. Kohati ebakindlalt tegutsenud Murumaa heastas kõik 74. minutil kui lajatas palli kõrgelt Visaduse väljakupoolele, kus mänguvahendi trajektoori jälginud Seire seejärel ülikaunilt palli peaga üle Visaduse kindamehe väravasse suunas.

                  Kui siiamaani oli ka Visadus soliidselt otsimas võimalust mängu päästmiseks, siis Türi kolmas võttis selgelt neil motti maha ja enam polnud nende poolt suurt mänguilu. Ühes olukorras nõudsid võõrustajad valjuhäälselt penaltit, sest kaitsemängija blokeeris karistusalas palli käega, kuid vilet ei järgnenud ja mäng jätkus. Järjepanu teeniti ka nurgalööke, kuid realiseerimine polnud täna kõige parem ja seega rohkem lisa skoorile ei tulnud.

                  86. minutil kees külalismängijal Vallo Goroškol emotsioonid üle ja virutas selja taga teda hakkinud Türi mängumehele küünarnukiga rindkerre. Mitmed Ganvixi omad said seepeale arusaadavalt kurjaks ja pukslema hakanud mängijad lahutati kohtuniku poolt. Visaduse mängumees pääses antud olukorrast siiski vaid kollase kaardiga. Tänu võidule jätkab Türi tabelis 2. kohal, kuid samas on neil kaks mängu enam peetud, kui enamusel teistel meeskondadel, seega mingit langemist on oodata, aga igal juhul igati soliidselt esinetud siiani.

                  Pealelöögid: 29:13
                  Neist väravale: 12:5
                  Postid/latid: 1:1
                  Nurgalöögid: 15:3
                  Suluseisud: 1:1
                  Vead: 8:15

                  Kommentaar


                    #24
                    Paide Linnameeskond II – Lasnamäe FC Ajax 0:3 (0:0)

                    Alustati päris energiliselt ja kodumeeskonnale külalised midagi kergelt ei andnud. Nii, kui vähegi kasti lähistele jõuti mindi pallivaldajale kahekesi peale ning pahatihti jäädigi tänu sellele peale ning võeti pall vahelt. Esimene korralikum löök järgnes siiski Paide poolelt, kui Margus Pahtma mänguvahendi lati alla suunas – Ajaxi puurilukk suutis siiski raskustega üle lati tõrjuda. Möödus mõni aeg ilma millegi märkimisväärseta, sest rohkem käis kahevõitlus, kui raamide vahele pommitamine.

                    14. minutil mängis Lasnamäe keskkaitsja karistusalas palli käega ja tänu sellele fikseeriski kohtunik võõrustajatele penalti. Rauno Rikbergi poolt oli penalti siiski nigel ja paremale suunatud palli pareeris Ajaxi väravavaht üle otsajoone. Ligi minut hiljem oli ründaja eksimust juba heastamas, kui tõmbas vastase haneks ja seejärel pani tsenderduse kasti, kus esimene mängija pikendas palli edasi ning Rauno Kööp seejärel napilt mängukera latist üle saatis.

                    Ajaxi omad polnud kaugeltki mitte püssi põõsasse visanud ning tekkis ärevaid momente neilgi. Paide poolelt eksiti kaitses lubamatult mitmel korral, kuid senini suudeti siiski olukorrad ise neutraliseerida. Momentide realiseerijana ja samas ka loojana tuntud Sergei Tasso pani pika söödu trahvikasti tagumisse otsa, kus Sergei Kondratenko sai lähedalt pealöögile. Paide väravat kaitsnud Rauno Uusküla oli siiski mees omal kohal ning kiire reaktsiooni järel püüdis palli oma haardesse. Tegu oli muideks külaliste esimese löögiga raamide vahele ja üsna ohtliku momendiga oli tegu tõele au andes.

                    Mõlemapoolne üritamine jätkus ning Priit Raali teravast tsenderdusest lajatas Kööp palli põiklatti. Peagi treis kodumeeskond taaskordse sümpaatse rünnaku, aga Lauri Ellrami filigraanse läbisöödu järel suutis Ajaxi kindamees Artjom Jakovlev tõrjuda Raali ohtliku löögi. Kohtunik sai juba esimesel poolajal kahele külalismängijale suuliselt viimase hoiatuse anda, kuna patustati järjepanu ja mõne karmima vilemeh puhul oleks kindlasti juba kaarti nähtud. Sellegipoolest teeniti minut enne poolaja lõppu kollane kaart, sest pealinlaste Andrei Kobjakovile vilistati viga ja seejärel lõi mängija vihaselt palli väljakult minema.

                    Teise kolmveerandtunni juhatasid külalised enda jaoks kenasti sisse, sest 51. minutil kukutas Andre Mägi karistusalas Tasso ning penalti oli tõsiasi. Pall suunati alla vasakule, samal ajal kui Uusküla teisele poole viskus – 0:1! Peagi tekkis hiilgav võimalus kodumeeskonnal viigistamiseks, aga pantrihüppe järel suutis Ajaxi puurilukk tõrjuda Tanel Tuuleveski posti kõrvale suunatud pealelöögi. Neli minutit enne täistunni täitumist näitas kohtunik kollast kaarti Jevgeni Romanovile, kes võttis robustselt Riki maha.

                    Kolm minutit hiljem duubeldasid tallinlased eduseisu, sest A. Kobjakov lajatas karistusala joonelt palli rikošetist väravasse. Ei paistnud enam kuskilt tulema Paide jaoks vasturelva, pall ei tahtnud ees hästi püsida ja hoopis Lasnamäel tekkis väga hea moment mängu lõplikult ära tegemiseks, kui Ilja Ljapin pääses Uuskülaga silmitsi. Pall suudeti väravavahist mööda toimetada, kuid see lendas ka postist mööda ning seis püsis jätkuvalt null-kaks.

                    Ajax jätkas soliidse ründamise ja initsiatiivi hoidmisega ja seega oli 75. minutil järgnenud penalti igati loogiline jätk eelnevale. Tuuleveski jäi Tasso vastu aeglaseks ja seejärel vastaste mängija trahvikastis kukutatigi. Seekord lõi Tasso palli paremale ristnurka, Paide kindamees hüppas teisele poole.

                    Kodumeeskonnal oli hea moment löömaks oma auvärav, kuid Kööp lajatas vabalt positsioonilt palli tagumisse posti. Kolm minutit enne kohtumise lõppu teenisid külalised kolmanda kollase -Sergei Kobjakov, kes pidanuks juba avapoolajal vilemehelt hoiatuse saama, sest tegu oli suure patustajaga, niitis seekord Riki maha ja sai teenitud tasu kaardi näol. Kodumeeskonnal vahetused puudusid, kuigi Liivo Leetma oli ka pingil olemas, samas oli tegu mannetu mänguga ja teenitud võit külalistele, tänu millele saadi magusad kolm punkti.

                    Pealelöögid: 19:17
                    Neist väravale: 8:7
                    Postid/latid: 2:0
                    Nurgalöögid: 6:6
                    Suluseisud: 4:4
                    Vead: 10:11

                    Kommentaar


                      #25
                      Tallinna JK Legion II – Paide Linnameeskond II – 2:2 (0:0)

                      Nagu reegliks saanud, siis ka antud mänguks eeldatavalt tugevama vastu oli kodumeeskonna koosseisu mõned esindusmeeskonna mängijad appi toodud, saamaks head tulemust ja üllatamaks teisigi. Esimene ärevam moment tekkiski kodumeeskonnal, kui karistuslöök kiirelt lahti mängiti ja selle maha maganud kaitsjate vahelt Rauf-Roman Mikailov löögile pääses – Paide väravat kaitsnud Rauno Uusküla oli siiski valvel ning püüdis. Paide poolelt oli paaril korral võimalus Rauno Rikbergil skoori avamiseks, kuid paraku jäi mõlemal korral löök nõrgemapoolseks ja sedasi jäi vastaste puurilukul üle vaid pall kinni püüda.

                      Järgnes kaks kindlat võimalust mõlemalt poolt – esiteks sai kaitseliini taha palli kodumeeskonna Roman Sirotkin, kuid sihik oli paigast ära ja pall saadeti väravast mööda. Külalistel sai Rauno Kööp veel kauemgi mõelda, kuidas võiks 1-1 momendis palli väravasse toimetada, kuid ründaja viivitas löögiga ja kõige tipuks teeniti situatsioonist vaid nurgalöök. Suluseisust hoolimata pääses külalismängija heast kohast löögile ning külaliste õnneks oli Uusküla oma ülesannete kõrgusel. Seejärel ja veel mitmes teiseski olukorras sai omajagu puid alla tribüünipoolsel tegutsenud äärekohtunik, kes suutis küsimuste peale vaid käsi laiutada ja peakohtunikule viidata. Nagu äärekohtunikul poleks õigust suud lahti teha, kui vaja...

                      Sel hooajal alles kolmandas mängus osalenud Marten Mütt suunas peaga palli üle Legioni väravavahi, kuid väravajoonel seisnud Mikailov suutis palli minema toimetada. 25. minutil hüpati kahevõitluses Paide mängijale selga. Küünarnukk käis kõrgel ära ja nõnda langeski külalismängija murule. Vile vaikis, Legion pääses ise rünnakule ning sellele järgnes valjuhäälne sõnelemine. Tulivihane Riki suundus kurjustades kohtuniku suunas ja päris miks viga ei fikseeritud, mille peale kohtunik enda eksimuse teise eksimusega „heastas“ ja ründajale kollast kaarti näitas. Kõike seda poleks olnud, kui viga olduks varem ära fikseeritud, ega ju herr vilemees?

                      Mööda vasakut äärt tõusnud Pavel Dõmov tõmbas vastasest mööda ja lajatas palli postipõrkest auti. Samas olukorras sai Paide poolelt vigastada Margus Pahtma, kelle asemel sekkus mängu Volodja Erdei. Midagi konkreetsemat enam ei järgnenud ning nõnda lõppeski poolaeg kuiva null-nulliga.

                      Teine poolaeg algas mõlemalt poolt energilisemalt, kui oli möödunud poolaeg kulgenud. Momente tekutati järjepanu ja mõne aja pärast läksid külalised kohtumist juhtima. Uusküla tõrjus järjest nii Sirotkini, kui ka Dõmovi potentsiaalsed üritused, kuid „lauapalli“ saanud Sirotkin kolmandal korral ei lasknud end üle mängida ja suunas palli väravasse. Paide tõi vahetusest sisse endi selle hooaja senise resultatiivseima Tarmo Paju, kel tekkis loetud momendi hiljem ka hea võimalus, kuid paarilt meetrilt löögile pääsedes suunas pallivõlur palli peaga raamidest mööda.

                      Sellele järgnes järjekordne kena rünnak, kus Mütt sai veelgi lähemalt löögile, kuid sellelgi korral jättis löögitäpsus kõvasti soovida. Emotsioonid keesid ühes olukorras üle ja pukslema läksid vastaste poolelt Sirotkin ja külaliste äärekaitsja Keio Oja. Tollel pool küljejoont tegutsenud Anni Rahula luges meestele sõnad peale ja sellest piisas, peakohtunikul jäi vist suisa antud moment nägemata. Lisaks nagu eeldada võis juba enne avavilet, siis Mirza Gassimov oli ka üks silmapaistvamaid võõrustajate poolelt, kuid tema katmisega tuldi päris hästi toime ja samasugust soolot ei saanud mees korraldada nagu päev varem Esiliiga B-s Flora III vastu.

                      Paidekad olid indu täis päästmaks selle mängu ja 80. minutil vajutaski Kööp sportlikust vihast trahvikasti nurgast palli meestest läbi värava tagumisse nurka – 1:1! Peale seda oli neil endil hea võimalus juhtima minemiseks, kuid vahetusmeeste hea kombinatsioon suudeti neutraliseerida. Tanel Tuuleveski täpsest söödust sai lähedalt peaga löögile Erdei, kuid Legioni puuriluku pantrihüpe päästis omad halvimast.

                      Neli minutit enne lõppu andis Silver Kruusalu nõrga tagasisöödu, mille noppis vahelt Sirotkin, kes sekundid hiljem palli kindlalt väravasse saatis. Kas tõesti sellisest prohmakast võtab Legion magusa võidu ja Paide jääb neist ilma? Minut hiljem suutsid külalised justkui mitte millestki seisu aga viigistada, kui Kööbil ja Pajul lasti kastis omavahel sööta, mille lõpetuseks Paju ise eesposti kõrvalt mängukera raamide vahele lajatas.

                      Ärevust oli veel peale sedagi, kui Paide poolelt kaitse taas lubamatult eksis, kuid olukorra päästis see, et vastasmängija sattus suluseisu moment hiljem. Kõige lõpetuseks Paju võimalus, kus ründaja tõstis palli vastu liikunud väravavahist üle, mille järel paljudel hing kinni jäi, vaadates palli langemise trajektoori, aga kõige lõpetuseks langes siiski pall ka latist üle ning nõnda oli 2:2 lõppseis tõsiasi. Peakohtunikult ja ühelt äärekohtunikult paluks rohkem konkreetsust ja suhtlemist omavahel mängu ajal, samas kiitus Legionile sümpaatse pela eest! Kuna siiani lähimaks konkurendiks olev Raasiku viigistas Luunjaga, tähendas antud voor, et vahe esimesel ja teisel positsioonil oleva meeskonna vahel ei vähenenud. Samas suutis Welco tänu võidule veelgi lähemale tulla ja Raasikust jäädakse vaid punkti kaugusele. Läheb veel põnevaks!

                      Pealelöögid: 18:20
                      Neist väravale: 10:10
                      Nurgalöögid: 2:10
                      Suluseisud: 2:0
                      Vead: 13:12

                      Kommentaar


                        #26
                        Lasnamäe FC Ajax - Türi Ganvix JK 4:0 (2:0)

                        Külalised alustasid kohtumist tagasihoidlikult, omavahel ei räägitud piisavalt ja seetõttu oli eksimusi omajagu. Ka võõrustajad patustasid mitmel korral, aga nad suutsid end kokku võtta ja mõne aja pärast domineerima hakata. 14. minutil kaotati külalismängija poolt pall, Ervin Guzek spurtis kasti, sättis palli teisele jalale ja lajatas palli mõõdetult posti kõrvale. Viis minutit hiljem oli ideaalne šanss omadel juba seisu duubeldamiseks, kui Sergei Tasso andis läbisöödu Sergei Kobjakovile, kes siiski palli tagumisest postist mööda saatis.

                        Palju ei tulnud teise värava nägemiseks oodata, sest 24. minutil lasti Ilja Ljapinil rünnakut ehitada ja selle lõpetuseks küttis Dzmitry Papichyts trahvikastist palli lati alla. Ganvix selle eest otsis kogu poolaja jooksul vähegi kriitikat kannatavat söödumängu, mida ei suudetud kuidagi soliidselt käima panna. Alles poolaja viimastel minutitel sai Taavi Partsi hea söödu järel Martin Muiste Artjom Jakovleviga silmitsi, kuid ründaja ei suutnud paraku palli puurilukust mööda lüüa.

                        Teisel poolajal jätkus kodumeeskonna dominatsioon, kuid kriitikanoolena võib öelda, et mitmetele soodsatele löögikohtadele vaatamata saadeti päris paljud selgelt raamidest mööda. 63. minutil kukkus pealinlaste Dmitri Tšistjakov kastis kergelt, vilemees läks sellele haneks ning määras penalti. Mängija läks ise lööma, kuid Ganvixi õnneks püüdis Martin Murumaa paremale alla nurka suunatud palli. Sellele järgnes hea moment külalistele, kuid Muiste lähilöök jäi nõrgemapoolseks ning seetõttu oli see Lasnamäe kindamehele kergeks saagiks.

                        70. minutil pääses Emanuil Uhal uhkes üksinduses üks-ühele ja realiseeris külmavereliselt tekkinud momendi. Mitmed Ganvixi mängumehed nõudsid olukorrast suluseisu, kuid seda ei fikseeritud. Vahetusest sekkus Türi poolelt kenasti meeskonna noorim mängija Kristjan Kurim, kes Ergo Eelmäega mängis kenasti seina ja lõpetuseks pääses ise ka löögile, kuid Jakovlev püüdis.

                        Nõrga peakohtuniku (Dmitri Kirilov) kaheldavad otsused ajasid lõpuks tunded keema ning 76. minutil sai Peteri Pajumets rahulolematuse näitamise eest kollase kaardi. Paar minutit hiljem juba järgmise olukorra tõttu vilemehega sõnelusse sattunud Muiste võttis mölisemise eest samuti kollase ära. 84. minutil vormistati lõppseis, kui Türi eesliinis pall kaotati ning Ajaxi kiirrünnakul Konstantin Potapov terava nurga alt palli raamide vahele suutis saata. Ganvixist seekord Ajaxile vastast polnud, samas andis kõvasti tunda paari põhimehe puudumine, kel tuli kaartide tõttu mäng vahele jätta. Õigustused puuduvad, Ajax võttis teenitult kolm punkti.

                        Pealelöögid: 24:6
                        Neist väravale: 9:3
                        Nurgalöögid: 8:1
                        Suluseisud: 7:4
                        Vead: 10:8

                        Kommentaar


                          #27
                          Tallinna JK Dünamo - Paide Linnameeskond II 2:2 (1:1)

                          Esimeses ringis, kui need kaks meeskona kohtusid oldi vastavalt teisel ja esimesel positsioonil tabelis. Vahepealse ajaga on omajagu muutunud, Dünamo hetkel kuuendal kohal ja kuigi Paide jätkab esimesel kohal, on suudetud suur edumaa jälitajatega sisuliselt maha mängida ja teisel kohal hetkel paiknev Raasiku jääb vaid kahe punkti kaugusele, Welcoga on omakorda vahe kolm. Esimeses ringis suutis Paide kodus Dünamot 2:0 võita ning intriigi oli selles omajagu, seega võis seda ka läinud nädalavahetuse mängus oodata.

                          Kodumeeskonna poolelt oli algusperiood küll mitte just eriti paljutõotav ja tagasihoidlik, ent 10. minutil mindi siiski kohtumist juhtima. Jevgeni Larin pääses kasti, kus meeste puntrast suutis palli ikkagi Emil Guseinovile sööta, kel jäi üle mänguvahend tühja väravasse lükata. Jätkati mõlemapoolsete üritamistega ja märkimisväärne rünnak oli taas Dünamol, kui Anatoli Božko suutis palli Paide puurilukust Rauno Uuskülast mööda toimetada - keskkaitsja oli siiski valvel ning klaaris olukorra. Vasturünnakul oli omakorda pealinlaste puurilukk sunnitud kastist välja tulema ja palli minema lööma. See lendas täpselt Chris Leele, kes kaugelt koheselt lööki teele pannes üritas palli üle puuriluku toimetada, kuid paraku oli sihik seekord paigast ära ja võrku sahisema ei suudetud panna.

                          34. minutil sooritas Lee nurgalöögi, mille järel lajatas Rauno Kööp siseküljega palli väravasse ja seis oligi nõnda viigis. 41. minutil küttis omajagu kirgi olukord, kus viimane Dünamo kaitsja Aleksandr Gussev võttis värava suunas lidunud Kööbi maha. Pingilt juba hüüti õigustatult, et tuleb punane kaart anda, kuid kohtunik näitas siiski patustajale vaid kollast kaarti. Trahvilöögist endast midagi erilist ei tulnud ning sellega saigi avapoolaeg läbi.

                          Teisest kolmveerandtunnist oli vaevu viis minutit möödunud, kui Kööp sai võõrustajate eksimuse järel kolmelt-neljalt meetrilt vabalt löögi sooritada. Üritus läks paraku vett vedama ning pall lendas latiriivest üle. Kolm minutit hiljem oli Paide kiirrünnakule minemas, ülekaal oldaks peaaegu ära kasutatud, sest kahe ründavama formatsiooniga mängijat lükkasid omavahel söötu, kuniks Gussev palli teekonna käega peatas ja teo eest kohtunikult oma teise kollase ja seega kokku punase kaardi teenis.

                          Seejärel võtsid külalised muidu üsna võrdselt möödunud kohtumises initsiatiivi selgelt endale. Tanel Tuuleveskil oli soodne moment, kui vastaste puurilukk oli trahvikasti nurgas. Palli ei suudetud siiski piisavalt kõrgele lüüa ning Dünamo kindamees püüdis hüppelt mänguvahendi enda haardesse. Vähem kui minut hiljem lendas nurgalöögi järgses olukorras Tambet Anso pealöögi järel pall vastu tallinlaste kaitsemängijat, kes oli väravajoonel seismas.

                          Korralik surve pandi peale, Martin Saar saatis triblingu lõpetuseks palli puurilukust kenasti mööda, kuid kõrval asunud kaitsja oli valvel ning lükkas kera üle otsajoone. 62. minutil tõstis Andre Mägi kõrge palli ette Lauri Ellramile, kes oli kaitsjat edestamas ning pooleldi kukkumise pealt suutis palli värava poole lajatada. Puurilukk oli liikunud mängijate suunas ning seega vaadatigi moment hiljem pealt kuidas paari põrke järel pall oma teekonna väravas lõpetas - 1:2 Paide ees! Mäng võinuks 70. minutiks juba tehtud olla, kui Ellram maruilusa sööduga Kööbi üks-ühele mängis. Ründaja otsustas palli madalalt teele panna, kuid Dünamo väravavaht suutis jalaga tõrjuda antud löögi.

                          84. minutil saabus see, mida külalised kõige vähem oodanuks - kodumeeskond suutis seisu tasa teha. Nikolai Bokanov sooritas kaugelt karistuslöögi ning Uusküla ei suutnud korralikult palli tõrjuda, mille järel see ikkagi posti kõrvalt väravasse lendas. Draama jätkus, kui 90. minutil kingiti Järvamaa klubile võitu justkui kandikul - Dünamo kaitsjad lasid palli läbi, mille järel napsas selle vahelt Priit Raal. Paraku ei suutnud mängija ise kindlast kohast lööki sooritada ja pass anti vahetusmees Tarmo Pajule, kelle järgnenud löögi suutis väravavaht pareerida. Dünamo survestas veel kahel lisaminutil ning lõpuvile kõlades ei näidanud kumbki meeskond suuremat emotsiooni - tuim tulemus, mille järgi ei tulnud ilmselgelt kumbki.

                          Pealelöögid: 12:14
                          Neist väravale: 7:8
                          Postid/latid: 0:1
                          Nurgalöögid: 5:7
                          Suluseisud: 2:5
                          Vead: 18:11

                          Kommentaar


                            #28
                            Tallinna JK Legion II - Jõgeva SK Noorus-96 4:0 (1:0)

                            Kuigi algfaasis olid külalised sunnitud keskenduma rohkem kaitsetööle, suudeti ise kohtumise esimesed pealelöögid teha, millest siiski kumbki suurt ohtu võõrustajate väravale ei kujutanud. Esimene korralikum šanss oli just Legionil, kui Maksim Kisseljov tõmbas otsajoone juures vastasest mööda ja söötis Gleb Šalavinile, kes sai ka jala vahele, ent pall lendas siiski väheke väravast mööda. Jõgeva kiirrünnakul suudeti kodumeeskonna kaitseliinis segadust külvata ning kõige lõpetuseks tuli puurilukul pall üle otsajoone lükata. Sellele järgnenud olukorras pendeldas pall tükk aega trahvikastis mängijate vahel, kuniks üks neist pikali kukkus ja mäng peatati, millega oligi olukord lõppenud.

                            20. minutil nähti kohtumise esimest kollast kaarti, kui võõrustajate Aleksei Latõnin võttis lubaval rünnakul maha Nikolai Roobi. Kisseljov ja Pavel Iljuhhin hakkasid ühes olukorras üksteise peale vihaselt karjuma, kuna oli eelnevalt arusaamatus neil tekkinud ja ei suudetud rünnakut seetõttu löögiga lõpetada. Kuna mitmed teravamad venekeelsed sõnad läksid lendu, peatas kohtunik mängu ja käskis rahulikumaks jääda.

                            Latõnin lõi ühes olukorras nurgalöögi järgselt peaga värava, kuid pallivõlurile fikseeriti eelnevas olukorras viga ning seega püsis seis null-null. Jõgeva poolt lajatas Mihkel Kukk palli ristnurga suunas, kuid Legioni väravavaht noppis selle ära. Poolaja lõpus tegi kodumeeskond sunnitud vahetuse ja toimus väravavahtide vahetus. 39. minutil oli pall lõpuks reeglitepäraselt Jõgeva väravas. Uvarovi nurgalöögi järel sai keegi pea vahele ja mänguvahend langes Latõnini jalale, kes koheselt litri meestest läbi väravasse lajatas. Üldises toonis oli kodumeeskond domineerivamaks pooleks ja eduseis igati teenitud.

                            49. minutil teenis tahtliku käega mängu eest kollase kaardi külalismängija Vladimir Ingver. Neli minutit hiljem teenis mölisemise eest kollase kaardi Kisseljov, kes juba mitmendat korda polnud rahul fikseeritud suluseisuga. Külaliste poolelt pääses kollasest kaardist Eigo Loorius, kes paar meetrit enne karistusalasse jõudmist kukutas vastase. Trahvilöök tõrjuti ning "lauapallist" sai Latõnin lähedalt üritada, aga pall lendas posti.

                            59. minutil duubeldati eduseis, kui Pavel Rubel kaugelt-kaugelt täiest südamest peale virutas ja paljud ammuli suudega vaatasid, kuidas kuul lati all maandus, Jõgeva puurilukul polnud seal midagi teha, 2:0 oli maruilusa sooritusega reaalsuseks saanud. Jõgeva üritused olid teise kolmveerandtunni alguses väga harvadeks jäänud, üks nurgalöök sooritati sedasi, et pall põrkus otse posti, kuid kuna eelnevalt oli pall otsajoone ületanud, oligi moment juba sellega luhatud.

                            Palli ei suudetud samas pikemaks ajaks enda valduses hoida ja omajagu tsenderdusi läks liiga pikaks, tänu millele sai Legion taas rünnakuid ehitama hakata. 67. minutil andis Kisseljov kiirrünnakul söödu Rubelile, kes ainsa kaitsjaga paralleelselt olles küttis külmavereliselt palli Jõgeva väravasse, tehes seisuks 3:0. Vahelduseks pääseti ka külaliste poolelt löögile, kui Looriuse kauglöök posti lendas. Samas oli võõrustajatel mitmeid häid momente, kuid suurepäraseid võimalusi ei suudetud ära realiseerida, eesotsas Kisseljovi ja Juri Katšaniga.

                            Umbes kümme minutit enne mängu lõppu oli Jõgeval väga hea šanss löömaks oma kohtumise esimene värav. Roop andis hea passi ette ning Kukk sai vabalt positsioonilt üritada, ent Legioni puurilukk oli oma ülesannete kõrgusel ning tõrjus. Liinid olid soliidselt tõusnud ja pall lendas peale tõrjet Kristjan Kuldmäele, kuid tema ohtliku löögi suutis kaitsja blokeerida. 82. minutil kukutas Loorius trahvikastis Kisseljovi ja penalti oli tõsiasi. Kisseljov lõi mänguvahendi enesekindlalt keskele, samas kui Jõgeva puurilukk vasakule viskus.

                            Pealelöögid: 28:12
                            Neist väravale: 13:7
                            Postid/latid: 1:1
                            Nurgalöögid: 6:5
                            Suluseisud: 7:1
                            Vead: 9:11

                            Kommentaar


                              #29
                              Paide duublile piisas südika Levadia III vastu avapoolaja penaltist

                              Paide Linnameeskond II – Tallinna FC Levadia III 1:0 (1:0)

                              Tabeliliider oli võõrustamas pealinnast saabuvaid mängumehi, kes 14. meeskonna seas hoidmas hetkel 10. kohta. Paidel oli juba Maarjamäel peetud kohtumisest kogemus olemas, kus tehti endi elu raskeks ja lasti vastastel lihtsalt viigistada, tänu millele kujunes kohtumine üpriski põnevaks. Lõpuks võeti ikkagi kohustuslik võit ära ja ega seegi kord asjalood muutunud polnud.

                              Kuigi alguses kodumeeskond suurt paremat äärt ei kasutanud, siis ajapikku anti ka palle sinna ning Priit Raal tekitas mitmel korral teravust, ühe rünnaku lõpetuseks pääses kasti jõudnuna ka löögile, ent viimasel hetkel suutis kaitsja jalaga palli üle otsajoone lükata. Levadia pressis kõrgelt, kuid samas üritustest hoolimata konkreetse löögini niipea veel ei jõutud. Üks märkimisväärne üritus oli, kui Jaan Sinka passi Hannes Tirule ette teele pani. Idee oli igati hea, ent ründavam pool ei suutnud seekord löögile jõuda, sest võõrustajate kaitsja klaaris palli minema.

                              Paide omas initsiatiivi, ent probleeme oli nendelgi sellega, et löögile ei suudetud pääseda pahatihti. Paar minutit oli paarikümnest minutist möödas, kui senine kõige ohtlikum moment saabus. Raal võitles kenasti lõpuni ning tsenderdas palli Martin Saarele, kes liikus veidi rohkem värava suunas ning sooritas ka pealelöögi, kuid poolkaitsjale vastu liikunud Levadia puurilukk tegi hea tõrje ja päästis omad sellega.

                              34. minutil mängis Paide teenitud karistuslöögi kiiresti lahti ja sekundid hiljem oli pall trahvikastis olnud Raali valduses. Seejärel niitis külaliste Leo Kristopher Piel kodumeeskonna äärepoolkaitsja maha ning kollasele kaardile lisaks oli ilmselge jätk ka penalti. Ervin Kõll virutas palli külmavereliselt Levadia kindamehe selja taha ja sedasi oli lõpuks mänguseis 1:0. Poolaja lõpus sooritas Mati Oolo külaliste poolt paar lööki, neist esimene oli üpriski paljulubav, kui ülinapilt enne Rauno Uuskülat pallini jõudis. Väravavaht suutis siiski piisavalt segada ja moment hiljem oli juba Paide kaitsja jaol ning olukord luhtus.

                              Teise kolmveerandtunni alguses oli äärekaitsja Silver Kruusalu Paide rünnakuga kaunis kõrgele tõusnud ja teised utsitasid teda tagant, et julgelt ise pealelööki üritaks. Nii ka noor mängumees tegi ning pall raksatas latti. Ühes korralikult ärevust tekitanud situatsioonis napsas Rauno Kööp kõrgele tõusnud kaitsjalt palli ja lidudes kiirelt edasi andis söödu Konstantin Kotivnenkole, kuid paraku teine ründetuus ei suutnud potentsiaalset rünnakut löögiga lõpetada ja sinna see võimalus läkski.

                              70. minutil teenisid külalised oma teise kollase, kui Juhan Jakobson olukorda hilinedes Lauri Ellramile kossi lendas. Lühikeseks ajaks võttis Leva domineerimise enda peale ja üritati isuga viigiväravat lüüa, ent üritused suurt ohtu siiski ei kujutanud. Seejärel pani taas Paide kõrgema käigu sisse ja külaliste puurilukk hiilgas järjest kahe tõrjega. Viis minutit enne mängu lõppu sai külalismängija Jakobson õnnetul viisil vigastada ja roomates liikus väljaku kõrvale. Oma jalule kohe ei saanud, loodetavasti kõik on ikkagi korras ja kiiret naasmist! Seejärel pidi Leva treener väljakule lülituma viimasteks hetkedeks. 86. minutil teenis võõrustajatele esimese kollase Igor Rabtšuk, kes äärel hooletult vastasele sisse hüppas. Kõige lõpetuseks küttis Sinka paar minutit enne lõppu karistuslöögi selgelt väravast üle ning nõnda oli Paide teeninud võidu. Mitte kõige ilusama, aga samas igal juhul kole võit, kui ilus kaotus nagu klassikud ütlevad.

                              Pealelöögid: 22:7
                              Neist väravale: 13:2
                              Postid/latid: 1:0
                              Nurgalöögid: 4:7
                              Suluseisud: 1:1
                              Vead: 15:11

                              Kommentaar


                                #30
                                Lepmets lõi debüüdis värava ja Türi küttis Loole sauna

                                Türi Ganvix JK – JK Loo 9:1 (4:1)

                                Kuni tänase vooruni liigas kõige puhtama meeskonnana mänginud Loo meeskond teenis esimese kollase kaardi juba neljandal minutil, kui pärast teist järjestikust robustset viga näitas kohtunik viivitamatult kaarti Anti Shulzile. Antud kohtumine oli iseenesest eriline selle pärast, kuna Sergei Lepmets tegi Türi särgis oma debüüdi ja avapoolajal mängis väljakumängijana ründes. Teenitud karistuslöögi järel toimetati pall kasti, kust see minema löödi, kuid Kristo Kiik oli see, kelle jalale pall täpselt langes ning seejärel lajatas poolkaitsja palli imekaunilt lati alt sisse – 1:0. Eelnevalt oli Lool päris sümpaatne rünnak, kui diagonaali järel üks löögile pääses, kuid üritus siiski omade kahjuks ebaõnnestus.

                                12. minutil anti pikk pall ette, kus üks mängija kattis suluseisu ära, millele järgnes see, et Lepmets kõhklusele järgnevalt palli külmavereliselt raamide vahele lajatas. Omad innustasid mängumeest takka ning too ei jätnud võimalust lõpuks kasutamata ning seis oli seega saanud selgelt mugavam 2:0. Kuus minutit hiljem võttis Ergo Eelmäe Loo kaitsjalt palli vahelt ning sekundid hiljem virutas palli tagumisse nurka, kolm-null oli tõsiasi.

                                22. minutil järgnes külaliste ainus värav, kui poolkaitsja kodumeeskonna puurilukust varem pallini jõudis, selle värava ette suunas, kus Raimo Laid palli tühja lükkas. Kuus minutit hiljem läks konfliktiks Türi kapteni ja Loo poolelt Siim Metsaare vahel. Kiik teenis vea ees kollase ja Loo mängija rusikahoobi eest otse punase kaardi. Emotsioonid keesid üle ja kuigi üks Türi mängija viskas vastasmängijat palliga pärast antud intsidenti, pääses too seekord kaardist.

                                Eelmäe jättis korraliku mammu kasutamata ja sama tegid ka vastased, kui Laid ei suutnud kaitseliini taha palli saanuna momenti realiseerida. Kaks kaitsjat jõudsid piisavalt segada ja kõige lõpetuseks Türi kindamees püüdis palli oma valdusesse. Poolaja esimesel lisaminutil andis Lepmets täpse söödu Kiigele, kes palli ristnurka virutas ning lühikesele pausile minekuks seisuks 4:1 vormistas.

                                Teisest kolmveerandtunnist oli kuus minutit möödunud, kui need nelikümmend viis minutit väljakumängijaks lülitunud Ilves palli mõõdetult lati alla suunas, jättes vastaste väravavahi võimetuks. Paar minutit pärast seda teenis Loo poolelt kollase kaardi Viktor Matikainen, kes mõtlematult lendas suurel kiirusel selja tagant otsa Veiko Koksile, kes lendas väljaku äärde siruli ja vajas vopsust kosumiseks veidi aega.

                                Karistuslöögi järgselt pani Ilves terava nurga alt palli värav ette teele, kus Karel Seire ühelt meetrilt palli sisse lükkas. Vahetusmängija Martin Muiste üritas ühes situatsioonis palli väravast väljas olnud puurilukust üle tõsta, kuid kõige lõpetuseks lendas mänguvahend ka väravaltist üle. Et sellest veel vähe olnuks, ei suutnud ründaja üks-üks olukorda ära realiseerida.

                                75. minutil tegi seisuks 7:1 kodumeeskonna noorim mängumees Kristjan Kurim, kes tõmbas Loo kindamehest mööda ja lükkas palli raamide vahele. Paar minutit hiljem jooksid nii Loo puurilukk kui ka Karel palli suunas võidu. Ründaja jäi justkui kartma, ent kõige lõpetuseks suutis siiski löögi sooritada ja palli raamide vahele suunata. Omad innustasid nii Seiret, kui ka teisi, et ikka julgemini olukordadesse lõpuni mindaks.

                                Ilves, kes oli täna üks silmapaistvamatest, sooritas käärlöögi, ent omade kahjuks oli sihik paigast ära ja efektsest löögist pall raamide vahele siiski ei suundunud. 84. minutil tõmbas külaliste Joel Päärmann trahvikastis maha Sander Paalpere ning vilemehe otsus oli selline, et patustajale kollane ning kodumeeskonnale penalti. Lööma asus Karel, kes palli külma rahuga paremale küttis, samal ajal kui Loo väravavaht teisele poole viskus. Sellega oli võõrustajate hooaja resultatiivseim vormistanud kübaratriki, kui ka kohtumise lõppseisu.

                                Pealelöögid: 30:12
                                Neist väravale: 12:4
                                Nurgalöögid: 4:1
                                Suluseisud: 5:5
                                Vead: 12:17

                                Kommentaar

                                Working...
                                X