320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Viljandi JK Tulevik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas uhuu Vaata postitust
    Mis konkreetselt ta vaenulikuks tegi? Kas see, et ta on ainuke eesti president, kes on Eesti jalgpalli meistriliiga mängul käinud, et at on suur Ott Tänaku fänn? Et ta osales Tartu suusamaratonil, Tallinna linnamaratonil ja rattamaratonil jpt jooksu, suusa ja rattaüritustel?
    Ma räägin tippspordi suhtes ja te jahute kõik siin linnamaratonidest jne, mis on rahvaspordiüritused. Transi mängul ta käis ainult sellepärast, et tal oli vahepeal see mega Narva linna promotuhin peal ja midagi muud seal taga polnud. Ainukene fucking president, kes Eestile tiitlivõistlustel medaleid toonud sportlasi ei õnnitlenud. Tänaku fänniks hakkas ka PR osakonna survel, sest Tänaku vaimustus oli nii suur ja sellega sai natukene omale head kuvandit tagasi. Ma olen ise kuulnud ühe ettevõtte lauataga, kus ta külastusel käis ja ettevõtte tuleviku/oleviku projektidega tutvus, et spordi toetamise võiks kuhugi praktilisemasse kohta suunata jne ning see kährikust telefoni vilgutav seenetädi on seda iba ka mujal ajanud. Väga palju uute iduettevõttete jne suunda kahjuks selliste konnade väljaütlemised kujundavadki ja varsti on meil Eestis sporditoetamine full tabu. Muidugi Eesti ajakirjandus kõikidele ärimeestele 90ndate kombel allilma siltide asemel dopingumagnaat kleepides kindlustab, et ka vanem ärimaailm kaasa ei tahaks lüüa. Meie put*is ühiskonna ja poliitika spetsiifika ning tulevik spordi kohapealt on perses ja seda on nüüdseks ka võimatu enam päästa.

    Kommentaar


      Algselt postitas EldurKull Vaata postitust
      Mina kui eesti jalgpalli sõber oli täna kurb lugeda tänast uudist. Tekitab ikka küsimusi, et kuidas pole suudetud noori piisavalt koolitada ning tagala on ikka väga nukker. Mainin, et pressiteates räägiti, et alustati „alles“ 2011a. noortetööga taas, väike arvutus näitab, et sel aastal U17 vanuses olevad poisid olid siis 6a.

      Kirjutasin ülesse nende nn vanemad vanused:
      U17: võistkond puudub
      U16: II liiga, 10. koht(võistkondi 11). Liigasüsteemis 32 võistkonda ehk nendest platseeruti 22. kohal.
      U15: võistkond puudub
      U14: II liiga C-tasand 1. koht. Liigasüsteemis 48 võistkonda ehk nendest platseeruti 31. kohal.
      U13: Osaleti B tasemel, kus ühes grupis saavutati esikoht. A tasemel võistkondi: 31; B-tasemel võistkondi: 33.Ühesõnaga eestis jagati 32-35. kohta.

      Siin mõni teine on ka lähiminevikus olnud ka hädas rahadega, kuid erinevalt Tulevikust on neil eesti mõistes korralik noortetöö ja on võtta duublist või noortest piisaval tasemel mängumehi, et ära mehitada võistkond, et päris Ajaxit ei teeks.

      Duublist Viljand puhul pole ka mõtet rääkida, mäletavasti see loobus ka ju mõnd aastad tagasi ELB kohast. See isegi pole oluline hetkel, vaid isikkoosseis mis seal on olnud viimastel aastatel siis see pole kõrgliiga klubine kohane ikka, kuid mingid vanad peerud seal mängivad. Sel aastal vist üks esimesi aastaid, kus suures osa oli noori ja mõned vanad tegijad juures.

      Ühesõnaga nagu ka klubijuht juba Soccernet.ee-s tõdes, et klubi on juhitud valest otsast. Kahjuks on selliseid klubijuhte veel eestis, kes keskenduvad ainult esindusele ja mitte tervele klubile. Oleme ausad, kui klubi juhtida tervikult siis mõlemad saavad täiendada üksteist ja ei kannata kumbki.

      Kas mitte Mutle ei tunnistanud ausalt, et tema ongi vigu teinud ja võtab vastutuse? Mu teada võttis ja ilmselgelt ka võtabki, neelab uhkuse alla ja raisk, võtab. Au selle eest. Meie kohalikus vutis tehakse palju vigu ja selle tunnistamine on vääärt 5 punkti. Kümme aastat tagsi oleks liit appi tulnud või noh, vähemegi veel. Aga nagu siin mainiti juba, siis eks kirjeldab olukorda piisavalt kui üks väärtusetu prügiklubi ehitab endale tribüüni korraliku cashi eest, siis teine kes on putsis saatnud selle süsteemi on valus ja piinas. On see õiglus? Kindlasti mitte. Aga kirjeldab meie vutti hästi. Üks mees ei võta meil vastutust 30 aastat ja uhab ikka, et all is good

      Kommentaar


        Kas Tulevik jääb ainsaks loobujaks? Legioni peatreenerist president: „Ütlen ausalt: meil on raske.“

        Profiliiga my ass. Varsti 4 meeskonda alles.

        Kommentaar


          Kuram. Viljandi oli lähim koht, kus sai Tammeka võõrsilmänge vaatamas käia

          Kommentaar


            See osadel muidugi pull jutt, et Eestis vedelevad rahahunnikud maas nii, et raske neist mööda asutada, aga klubid ei oska seda üles korjata vms. Sisuliselt ikaldavad rahaliselt ju kõik pallimängualad (ja Eesti sport laiemalt). Ma küll nii kindel poleks, et absoluutselt kõigi Eesti klubide eesotsas on torbikud, kes ei oska raha küsida. Et äkki see ikka nõksa keerulisem, kui kodus diivanil lösutades tundub? Ei?

            Kommentaar


              Algselt postitas eika Vaata postitust
              See osadel muidugi pull jutt, et rahahunnikud vedelevad Eestis maas nii, et raske mööda asutada, aga klubid ei oska seda üles korjata vms. Sisuliselt ikaldavad rahaliselt ju kõik pallimängualad (ja Eesti sport laiemalt ka). Ma küll nii kindel poleks, et absoluutselt kõigi Eesti klubide eesotsas on torbikud, kes ei oska raha küsida. Et äkki see ikka nõksa keerulisem, kui kodus diivanil lösutades tundub? Ei?
              Tegelikult on asi lihtsam ja paljutki ikka juhtimise taga - võttes sots meedia turunduse näiteks, kui meil on Eestis pea igal noorel miljon kontot ja võimekus neid hästi manageerida on näiteks osad Eesti klubid alles 2021 lõpus enda jaoks sots meedia avastanud.

              Lihtsad lükked, aga kui sa ikka absoluutselt ei pinguta ja loodad et kaks plagu ja korra maakonna lehes pildike on kõik see turundus, mis sa tegema pead - siis on asi ikka sinus, et teadlikkus on kehvake.

              Kommentaar


                Kusjuures Kalev/Cramo teeb sotsiaalmeedias lvl välismaa tippklubid tasemel tööd, aga see publikunumbrites ei kajastu. Okei, oletame, et mingi vutiklubil x käib praegu keskmiselt 250 pealtvaatajat kohal, sponsorid ei tule taha. Siis hakkab retsilt sotsiaalmeedias paugutama, saab kohale keskmiselt 400 pealtvaatajat ning siis on sponsorid: "kurat, vägev värk, võta 100 000 eurot aastas, meil siin nurgas vaba raha." Ma ei tea... ei tundu väga reaalne. Samas ma äkki ise loll.

                Kommentaar


                  Algselt postitas Nasfal Vaata postitust
                  Ma imestan, et ikka jauratakse teemal, et Eestis on raha ja et ei osata kaasta. Tegelikuses ongi see, et uuema põlvkonna idufirmad ei tule kaasa ja on väga ebapopulaarne just meie riigis tippspordi toetamine ja muud ettevõtted kaovad ju meie riigist ära nii, et see raha kaasamine läheb tulevikus veelgi raskemaks. Muidugi ega ei aita kaasa ka see, et meil on riigi esindusisikud ikkagi meeletult tippspordi vaenulikud olnud ja vastutöötavad nagu Kersti Kaljulaid (uskumatult nõme kährik) ja ega ka Karis tundub suht samasse auku olevat mis võimendab seda ebapopulaarsust veelgi. Kurb on tulevik selle kohapealt.
                  Natukene OT-d, aga... Karise üks poeg on Eestis tipptreener, teine poeg on Tehvandi spordikeskuse juhataja. Tema ajal oli TÜ Rock Liinati eestvedamisel vägagi just tippspordile orienteeritud. Et Karist ma alla ei laseks või maha ei kannaks veel. Kuna ta on haridusinimene, siis loogiline, et algne esiletõusev fookus ehk sellel.

                  Idufirmadest, millest lisaks sinule mitmed siin rääkinud. Esiteks, idufirmad põletavad raha, teiseks nad põletavad investorite raha ning kolmandaks ei ole ühegi idufirma äriline fookus absoluutselt Eesti. Neid 3 komponenti kokku pannes, oleks väga naiivne loota, et mingi idufirma hakkab Viljandi või Tartu spordiklubi tootma ning naiivne on neile mittetoetamist ka pahaks panna. Seniste eesti spordi suursponsorite teguviis on ilmselt kombinatsioon neljast asjast - 1) neil on raha, 2) nad on jõudnud teatavasse vanusesse, kus "ühiskonnale tagasiandmine" on positiivselt sõnastatuna hingele lisaväärtust pakkuv, negatiivsena sõnastades "moevärk; 3) siseturule orienteeritud äris on teatav rahaline kasu (googleda Big Pank ja vaata kui vähese raha eest saab nt Big pank baltikumis publicity läbi Tartu võrkpalliklubi - viimase 10 aasta parim bang for buck turundus kogu baltikumis ilmselt) ning 4) nagu LaRaBla ütles - peenisepikendus. Kõik need 4 komponenti on omavahel seotud, kellel kaalub üks loogika üle, kellel teine. Startupperil ei kaalu aga mitte ükski loogika pmst.

                  OT-d jätkates, siis kas jalgpallis vist nii teha ei saa, et "Viljandi Tulevik On24"? Sama Big Pank analoogia, mingi tühise 150k eest aastas saab meisterklubi nimeõigused, kellel on üle baltikumi võistlused ja kelle nime kajastatakse meedias üle baltikumi läbi võrkpalli. On24 ainult särgil aga ei tekita väga suurt bang for bucki turunduse mõttes.

                  Neid ridu kirjutades - Delfi esilehel: "Bigbank teeb Selveriga, mida ise tahab...".

                  Kommentaar


                    Algselt postitas eika Vaata postitust
                    Kusjuures Kalev/Cramo teeb sotsiaalmeedias lvl välismaa tippklubid tasemel tööd, aga see publikunumbrites ei kajastu..
                    Selles suhtes, et kui sa valede mängijate toomisega ning endale garanteeritud lepingute pähemäärimisel torbikute puhul kaotad ära reaalse sportliku võime konkureerida ning lükkad piletihinna ikkagi no utoopilistesse ja debiilsetesse kõrgustesse ning ei avalda ka peatreenerile kordagi survet mängitada Eesti oma vendasid + ei suuda leida raha, et vaba Henri Drelli, kes oleks meie spordimaastiku ideaalseim sportlane sotsiaalmeedias turundamiseks, siis ausalt ma ei näe antud momendil isegi mingit põhjust, miks rääkida sotsiaalmeedia mõjust publikunumbritesse kui kõik muu on cramos hetkel täielik sitt.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Nasfal Vaata postitust

                      Selles suhtes, et kui sa valede mängijate toomisega ning endale garanteeritud lepingute pähemäärimisel torbikute puhul kaotad ära reaalse sportliku võime konkureerida ning lükkad piletihinna ikkagi no utoopilistesse ja debiilsetesse kõrgustesse ning ei avalda ka peatreenerile kordagi survet mängitada Eesti oma vendasid + ei suuda leida raha, et vaba Henri Drelli, kes oleks meie spordimaastiku ideaalseim sportlane sotsiaalmeedias turundamiseks, siis ausalt ma ei näe antud momendil isegi mingit põhjust, miks rääkida sotsiaalmeedia mõjust publikunumbritesse kui kõik muu on cramos hetkel täielik sitt.
                      Eksole. Meeskond pääses meistrite liigasse, kus võitis kuuest mängust kaks. Euroopa tugevuselt teises kohalikus liigas (mida VTB vist on) on nad esimesena play-offi joone all. Aga seis on ilmselgelt nii sitt, et selle vaatamiseks oma rahakotirauda küll ei ava. Aga Eesti seitsmendat vutiklubi tahavad kõik sponsoreerida, sest raha vedeleb maas, aga ei osata küsida? Üsna loogiline, jep.

                      Kommentaar


                        Algselt postitas eika Vaata postitust
                        Eksole. Meeskond pääses meistrite liigasse, kus võitis kuuest mängust kaks. Euroopa tugevuselt teises kohalikus liigas (mida VTB vist on) on nad esimesena play-offi joone all. Aga seis on ilmselgelt nii sitt, et selle vaatamiseks oma rahakotirauda küll ei ava. Aga Eesti seitsmendat vutiklubi tahavad kõik sponsoreerida, sest raha vedeleb maas, aga ei osata küsida? Üsna loogiline, jep.
                        Cramo puhul sa ilustad hetkel asja ja ma olen ikkagi selles paadis, kes ütleb, et raha ei vedele maas ja see ongi lollus.

                        Kommentaar


                          Jah, raha on riigis korralikult + oman ühes ettevõttes Viljandis osalust(pika ajalooga, täitsa ok käibe ja bilansiga, mingi suurkontsern pole), ei tea, et keegi oleks käinud küsimus abi kogukonnas või rahalist abi. Ning see mis veel väljatoodud lisaks, et noortetöö pole ju ka mitte midagi erilist olnud. Millega need inimesed siis veel tegelenud on? Premium liiga jaosk raha ei ole, noorte jaoks aega ei ole, mis toimus siis? Tahan arvatavasti liiga palju aga süües kasvab isu, nahhui siis üldse roniti kuskile.

                          Kommentaar


                            Huvitav, millest see surve tuleb, et Viljandi oleks pidanud Premmis koos välismaalastega aina üles poole pürgima nii kiires tempos? Kas see on reaalselt selle tõttu, et kui sa ei tee neid investeeringuid siis relegatsioon on liiga lähedal? See just tegelikult räägikski 12 meeskonnaga premmi kasuks, et need alumise otsa satsid oma noortega saaks mängida ja ehitada tiimi üles nii, et ehitatakse klubis süsteemi, infrat ja panustatakse oma noortesse ilma, et kardaks et kui oma noortega mängida siis lendad liigast välja. Kui sul see raha on, siis on mõistlik hoida mingit reservi ja pikema plaaniga opereerida. Ei saa öelda, et liiga naiivne oli selline lähenemine, sest ilma nende investeeringuteta ilmselt oleks Tulevik võinud sportlike tulemuste pärast lõpetada esiliigas. Selles mõttes ma eelistaks ikkagi pikemat plaani kus sul tiimid võib-olla on lähiajaloos nõrgemad aga ehitavad pikaajalist projekti ja süsteemi (ja ei kardaks välja kukkuda kohe Premmist).

                            Võttes lahti Tuleviku mehed, siis mängijad keda teised klubid võiks endale võtta ja kes esiliigas tõenäoliselt ei jätka: Kazeem Bolaji, Daniil Petrunin, Nikita Komissarov, Abubakir Muydinov, Herol Riiberg (Floras pole niikuinii ruumi talle), Kaimar Saag.


                            Kommentaar


                              Tegin jälle väikest uurimust. Järgnev tabel on siis spordiregistri järgi tegelevad lapsed klubis, andmed on 2021a. kohta.
                              PREMIUM LIIGA
                              FC Levadia - 305
                              FC Flora - 1313

                              Paide LM - 292
                              Nõmme Kalju FC - 432
                              TJK Legion – ???
                              Narva Trans - 251
                              FC Kuressaare - 350
                              Viljandi JK Tulevik -327
                              Tartu JK Tammeka - 640
                              Pärnu JK Vaprus – 550

                              ESILIIGA A
                              Maardu LM - 83
                              JK Tallinna Kalev - 790
                              FC Nõmme Utd - 246
                              FC Elva - 331
                              Pärnu JK - 183
                              Tartu JK Welco/Santos - 397



                              ESILIIGA B
                              Viimsi JK - 410
                              Harju JK Laagri - 777
                              Ida-Virumaa FC Alliance - 194
                              FC Tallinn - 312
                              JK Tabasalu - 320
                              Läänemaa JK - 59
                              Vändra JK Vaprus - 129

                              Madalamad liigad:
                              Pärnu JK Poseidon – 260
                              Saku Sporting - 448
                              Keila JK - 248

                              Põhja-Tallinna JK Volta - 304
                              FA Tartu Kalev - 187
                              JK Sillamäe Kalev - 57
                              Võru FC Helios - 483
                              Rakvere JK Tarvas - 395
                              Tartu FC Helios - 268
                              Raplamaa JK - 295
                              Saue JK - 326
                              Raasiku FC Joker - 70
                              FC Ararat - 547
                              Jõhvi FC Phoenix - 130

                              Kommentaar


                                Algselt postitas Hyrax Vaata postitust
                                Huvitav, millest see surve tuleb, et Viljandi oleks pidanud Premmis koos välismaalastega aina üles poole pürgima nii kiires tempos? Kas see on reaalselt selle tõttu, et kui sa ei tee neid investeeringuid siis relegatsioon on liiga lähedal? See just tegelikult räägikski 12 meeskonnaga premmi kasuks, et need alumise otsa satsid oma noortega saaks mängida ja ehitada tiimi üles nii, et ehitatakse klubis süsteemi, infrat ja panustatakse oma noortesse ilma, et kardaks et kui oma noortega mängida siis lendad liigast välja. Kui sul see raha on, siis on mõistlik hoida mingit reservi ja pikema plaaniga opereerida. Ei saa öelda, et liiga naiivne oli selline lähenemine, sest ilma nende investeeringuteta ilmselt oleks Tulevik võinud sportlike tulemuste pärast lõpetada esiliigas. Selles mõttes ma eelistaks ikkagi pikemat plaani kus sul tiimid võib-olla on lähiajaloos nõrgemad aga ehitavad pikaajalist projekti ja süsteemi (ja ei kardaks välja kukkuda kohe Premmist).

                                Võttes lahti Tuleviku mehed, siis mängijad keda teised klubid võiks endale võtta ja kes esiliigas tõenäoliselt ei jätka: Kazeem Bolaji, Daniil Petrunin, Nikita Komissarov, Abubakir Muydinov, Herol Riiberg (Floras pole niikuinii ruumi talle), Kaimar Saag.

                                Selliseid klubisid on meil ka, näiteks Pärnu Vaprus ja Tallinna Kalev. Küll nad vaikselt sinna premmi tulevad, kui noortest tuleb väga tugev seltskond peale mingi aasta tänu heale õnnele või tugevale noortetööle, siis jäävad lõpuks püsima ka ehk paariks aastaks.

                                Herol võib Floras veel ühe võimaluse saada küll ja ehk sellise Rauno Alliku suguse karjääri teha, kui piisavalt mehi välismaale ära läheb.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X