No liigasüsteeme võib välja mõelda igasuguseid, kuid kõigepealt peaks kokku leppima selles, et mis on liiga eesmärgid sportlikus mõttes (ma ei usu, et lähiaastail saab fännidelt või pealtvaatajatelt saadav raha ühegi Eesti klubi jaoks suurimaks sissetulekuallikaks) ehk siis süsteem, mis arendaks mängijaid. Praegust liigasüsteemi vaadates on minu arusaamist mööda need eesmärgid järgmised:
1. Meeskonnad saavad 30+ mängu hooaja jooksul;
2. Ühegi vastasega ei kohtuta rohkem kui 3-4 korda - kindlasti oleks pealtvaatajail huvitav rohkem tugevate meeskondade vahelisi mänge, kuid 5-6 mängu sama vastasega hooaja jooksul tähendaks sisuliselt seda, et iga 5-6 nädala tagant on sul vastas jälle needsamad mängijad.
Kas ja kuidas õnnestub need eesmärgid täita paremini kui praeguse 10-meeskonnalise PL süsteemi puhul oleks minu arvates peamine küsimus.
1. Meeskonnad saavad 30+ mängu hooaja jooksul;
2. Ühegi vastasega ei kohtuta rohkem kui 3-4 korda - kindlasti oleks pealtvaatajail huvitav rohkem tugevate meeskondade vahelisi mänge, kuid 5-6 mängu sama vastasega hooaja jooksul tähendaks sisuliselt seda, et iga 5-6 nädala tagant on sul vastas jälle needsamad mängijad.
Kas ja kuidas õnnestub need eesmärgid täita paremini kui praeguse 10-meeskonnalise PL süsteemi puhul oleks minu arvates peamine küsimus.
Kommentaar