Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga tulevikus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Mängijaid Raasikust tuleb aga paraku on Welco klubina atraktiivsem.
    Võõrsilmängu keskmine publik:
    Welco - 57 vs. Joker - 38
    Kusjuures Welco võõrsilmängu keskmist suudavad Teises liigas kodumängu keskmisega ületada ainult uue staadioniga Raasiku - 119 ja Welco ise - 78.
    Sisuliselt on Welco atraktiivsem kui Santos, mis aste kõrgemal meelitas võõrsilmängudel kohale keskmiselt 58 pv-t.

Raasiku Joker on tubli, klubi tundub toimivat ja uue staadioniga on kohalikud päris kenasti tee staadionile leidnud..
    Publikut kodus keskmiselt rohkem kui Jõhvis, Tallina Kalevil , Viljandis, Rakveres, Kuressaares, Kiviõlis ja rohkem kui fännideta ilmetul Tartu Santosel.

Eks näis, kuidas Esiliiga B-s 18 kodumänguga hakkama saavad, kas rahvas tüdineb nagu Vändras või mitte

Kommentaar

Jah, peavad endale bussi muretsema võõrsilmängudele minemiseks. Pm on Raasikul kõik korraliku klubi jaoks olemas. Mõned ehitussoojakud staadioni kõrvale ja töötab nagu Narva Trans.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
        Mängijaid Raasikust tuleb aga paraku on Welco klubina atraktiivsem.
        Võõrsilmängu keskmine publik:
        Welco - 57 vs. Joker - 38
        Kusjuures Welco võõrsilmängu keskmist suudavad Teises liigas kodumängu keskmisega ületada ainult uue staadioniga Raasiku - 119 ja Welco ise - 78.
        Sisuliselt on Welco atraktiivsem kui Santos, mis aste kõrgemal meelitas võõrsilmängudel kohale keskmiselt 58 pv-t.

Raasiku Joker on tubli, klubi tundub toimivat ja uue staadioniga on kohalikud päris kenasti tee staadionile leidnud. Eks näis, kuidas 18 kodumänguga hakkama saavad, kas rahvas tüdineb nagu Vändras või mitte.
        Publikut kodus keskmiselt rohkem kui Jõhvis, Tallina Kalevil , Viljandis, Rakveres, Kuressaares, Kiviõlis ja rohkem kui fännideta ilmetul Tartu Santosel.

http://sonumitooja.ee/raasiku-jalgpa...likurekordeid/
        See on kuidagi nii veider. Kesa numbrid on tegelt väga ägedad, kuid iga kord, kui ma neid näen, paneb see mu silmad pöörlema, et keegi võrdleb publikuhuvi 57 vs 38 ja teeb sellest veel ka järeldusi, et kes on parem. Nagu roiskunud toidu võrdlemine, et mis siis ikka natuke paremini mekib.
        When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas realking Vaata postitust
          Jah, peavad endale bussi muretsema võõrsilmängudele minemiseks. Pm on Raasikul kõik korraliku klubi jaoks olemas. Mõned ehitussoojakud staadioni kõrvale ja töötab nagu Narva Trans.
          Raha pole. Ja see on kõige tähtsam küsimus.

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust
            See on kuidagi nii veider. Kesa numbrid on tegelt väga ägedad, kuid iga kord, kui ma neid näen, paneb see mu silmad pöörlema, et keegi võrdleb publikuhuvi 57 vs 38 ja teeb sellest veel ka järeldusi, et kes on parem. Nagu roiskunud toidu võrdlemine, et mis siis ikka natuke paremini mekib.
            Jah, nagu see 18% rohkem inimesi kes külastas mänge. Aga keskmine külastus: 256 (2014) vastu 215 (2013)...
            Rumori di Spogliatoio - Estonian football in English
            Premium Liiga Clubs News
            Facebook
            Twitter

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust
              Martin, ma ei loeks neid numbreid naeruväärseteks kui arvestada, et tegu on Eesti jalgpalli 4. leveliga, nii Raasiku kui Welco publikuarv on pea samast klassist kui Soome, Rootsi, Norra jt. riikide sama leveli paljude klubide publikuarvuga.

Küsimus on pigem selles, miks Eestis jäävad Premium Liiga ja Esiliiga mitmete klubide keskmised 4. leveli klubidele alla?
              Miks toob Tartus sportlikult edukas ja Tartu esindusstaadionil mängiv Santos hooajal keskmiselt ainult veid rohkem publikut staadionile kui sportlikult vähem edukas ja Tammeka kitsal treeningmurul palliv aga atraktiivse fänniseltskonna ja kuvandiga Welco?
              Võib-olla siin peitubki vastus, miks meil PL keskmine on selline nagu ta on.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
                Küsimus on pigem selles, miks Eestis jäävad Premium Liiga ja Esiliiga mitmete klubide keskmised 4. leveli klubidele alla?
                Ma muidugi lihtsustan, kuid üks vastus on aastatepikkune ja jätkuv tegemata töö, mida üks või kaks erandit ei suuda kunagi murda.

Teine osa on tõenäoliselt vanuses, et kui oleks 17 ja veri vemmeldab, siis jääb daamiga paar pikkanikku pidamata ning lähen semudega statale möirgama, sest platsil on teised mu semud ja selline ühistegevus on tore. Siis tuleb aga töö ja peab naisega kinos käima ning üleüldse on profileeris juba isikud, kellega mul pole sittagi ühist, kui paar käeplaksu pärast mängu välja arvata. Seega ei pea neid ka iga korda vaatama.

Ja see toob meid selle esimese põhjuseni, et klubid ei paku variante seda ühisosa leida.

Nagu öeldud, lihtsustatult.
                When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Kui nüüd põhjanaabrite staadionibuumi juurde korraks tagasi tulla, siis avaldati ka järgmisel aastal ehitusse mineva Vaasa staadioni pilt. Tundub ka üsna optimaalse mahu ja arhidektuuriga olevat. Antud staadion ehitatakse siis 100% linna rahadega.

Kommentaar

Hea lugeda,et vähemalt mingi plaan olemas ja eriti meeldib see,et Pohlak liiga poolitamist ei poolda!
                    Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
                    Ott Järvela

Kommentaar

See, et pooled klubid saavad 33 voorulisel hooajal ühe kodumängu rohkem, pole probleem.
                      Taanis, Soomes, Slovakkias ja nähtavasti ka mujal, saavad ühe kodumängu rohkem eelmise hooaja 6 edukamat klubi.

Kommentaar

Idee iseenesest pole paha, ka tähtajad on mõistlikud, kuid siiski ma ei usu et isegi 6 aasta pärast saab liiga 12liikmeliseks.
                        Hetkel liiga võib inimestele huvi pakkuda vaid tänu sellele, et 4 korda aastas omavahel kohtuvad ntx Flora-Levadia, Levadia-Kalju, Flora-Kalju, head et lisandusid Sillamäe Infonetiga. Aga nende tagant ei paista kedagi olevat - Transil läheb aega et taas konkurentsi pakkuda - Paide kohtumistes liidritega on pigem null ja nii edasi.
                        Selleks et oleks meil huvitav põnev ja edukas 12liikmeline liiga, oleks vaja, et vähemalt 8 meeskonda suudaksid üksteisele ja publikule midagi pakkuda - et lahingud oleksid põnevad et saaks kompenseerida asjaolu, et enam liidrid 4 korda aastas omavahel ei kohtu.
                        Meil muidu saab huvitav olla vaid tabeli tagumine pool, kardan, et punktivahe 4nda ja 6-7nda tiimi vahel taas saab olla mingi 30+. Sellisel juhul 12liikmelisel liigal pole tulevikku. Ka 2 eraldi kuueliikmelist gruppi ei ole hea väljapääs.
                        Nii et siin on kõvasti mõttetööd ja ka prakitlist tööd kõigile - klubidele ja EJL'le

Kommentaar

Põhiline probleem selle plaani juures on taseme võimalik ebaühtlustumine, mis on niigi murekoht. Kahjuks seni pole näha ka tendentsi, et alumise otsa klubid tippudele lähemale jõuavad. Aga ehk Viljandi ja Pärnu murravad selle tagumiste satside paigalseisu.
                          E:Ratnikov juba kirjutas samal ajal sama asja põhjalikumalt.

Kommentaar

Lisaksin,et isegi 6 aasta pärast meil pole kusagilt võtta 240 kvaliteetset kodumaist mängijat. Liigasse peab raha tulema, aga kust sa seda võtad, kui paljud teenida raha ei oska, sponsoreid vähe, TV raha sisse ei too jne

Kommentaar

Ma ütleksin oma vaatenurgast, et kõik (superklubi, laiem liiga, Balti liiga, publiku staadionitele toomise teema jne) taandub väga lihtsaks: kuniks klubidel pole pädevusi või vahendeid ja ideid pädevuse hoidmiseks, siis ei ole ka raha, publikut ega mõtet liigat laiendada.

Mis on pädevus? Oskus pabereid täita, raha taotleda, lobitööd teha, turundada, eri sorti artikleid kirjutada, meelelahutust välja mõelda ja läbi viia, inimesi kaasata. Mis on idee? Arusaam, miks me jalgpalliklubi teeme, kellele ja milliste eesmärkidega ning millise arengukavaga. Muuhulgas aitavad head ideed teha mingi hulga asju väiksema hinnaga ja tõmbavad ligi lisapädevust.

Nii noorte- kui tippsport ei teki, püsi või arene iseenesest, vaid see on aastatepikkune, mitmetasandiline ning paljude inimeste input'i nõudev protsess. Praegu maadlevad paljud kõrgemate liigade klubid minu arvates kahjuks aga algtaseme probleemidega nagu et kas staadionil saab tee- ja pirukamüük korraldatud või et kas üks inimene saab kuidagi viie inimese töö pinnapealselt tehtud.

Sportliku taseme hoidmine ja kasvatamine (eriti väljaspool Tallinnat/Tallinnas elavaid mängijaid), ettevõtjatele ideede maha müümine ning publiku staadionile toomiseks vajaliku kultuurinihke ellu viimine on aga näiteks toodud pirukamüügist väga palju keerulisemad ettevõtmised.

Siit ka minu arvates kõige olulisemad küsimused: kuidas kasvatada klubide pädevust? Miks pole klubidel tugevaid ideid?

Kommentaar

Algselt postitas mortan Vaata postitust
                                Ma ütleksin oma vaatenurgast, et kõik (superklubi, laiem liiga, Balti liiga, publiku staadionitele toomise teema jne) taandub väga lihtsaks: kuniks klubidel pole pädevusi või vahendeid ja ideid pädevuse hoidmiseks, siis ei ole ka raha, publikut ega mõtet liigat laiendada.

Mis on pädevus? Oskus pabereid täita, raha taotleda, lobitööd teha, turundada, eri sorti artikleid kirjutada, meelelahutust välja mõelda ja läbi viia, inimesi kaasata. Mis on idee? Arusaam, miks me jalgpalliklubi teeme, kellele ja milliste eesmärkidega ning millise arengukavaga. Muuhulgas aitavad head ideed teha mingi hulga asju väiksema hinnaga ja tõmbavad ligi lisapädevust.

Nii noorte- kui tippsport ei teki, püsi või arene iseenesest, vaid see on aastatepikkune, mitmetasandiline ning paljude inimeste input'i nõudev protsess. Praegu maadlevad paljud kõrgemate liigade klubid minu arvates kahjuks aga algtaseme probleemidega nagu et kas staadionil saab tee- ja pirukamüük korraldatud või et kas üks inimene saab kuidagi viie inimese töö pinnapealselt tehtud.

Sportliku taseme hoidmine ja kasvatamine (eriti väljaspool Tallinnat/Tallinnas elavaid mängijaid), ettevõtjatele ideede maha müümine ning publiku staadionile toomiseks vajaliku kultuurinihke ellu viimine on aga näiteks toodud pirukamüügist väga palju keerulisemad ettevõtmised.

Siit ka minu arvates kõige olulisemad küsimused: kuidas kasvatada klubide pädevust? Miks pole klubidel tugevaid ideid?
                                Ei ole ideid sest pole pädevaid inimesi või inimesi kes hakkavad klubi arenguga tegelema. 10 PL klubist on selliseid vaid Floral, Tammekal ja Kaljul. Infonet üritab midagi ette võtta, Paide vist ka.
                                Selleks et klubidel oleksid tugevad ideed peab olema hea managment. Töötajad tahavad ka süüa-juua - kuna klubidel pole raha sellistele inimestele palka maksmiseks, siis tulemus selline nagu on. Lisaks mõned klubid on konkreetne inimese lõbu ja suguti pikendaja, naiivne oleks oodata, et selline inimene investeerib klubi mainesse - sellistel klubidel tavaliselt ka sponsorid oma tutvuskondadest - kellele kuumaks köetud saunas pakutakse, et kle viska veits raha - saab sust ka uhke klubi kaasomanik vms.

Kommentaar

Working...
                                X