Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga tulevikus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
    Põhiline probleem selle plaani juures on taseme võimalik ebaühtlustumine, mis on niigi murekoht. Kahjuks seni pole näha ka tendentsi, et alumise otsa klubid tippudele lähemale jõuavad. Aga ehk Viljandi ja Pärnu murravad selle tagumiste satside paigalseisu.
    E:Ratnikov juba kirjutas samal ajal sama asja põhjalikumalt.
    Täiesti nõus. Liiga suurendamine võiks kõne alla tulla, kui näiteks 5 aastat järjest pole olnud loobujaid (Jõhvi) ega punktimasinaid (Kalev) ning esiliiga tipp on tugevam ja laiem. Mitte sellepärast, et leidub veel mõni klubi, kes võiks meistriliiga viimastega enam-vähem samal tasemel olla. Saamatud põhjakoristajad on meistriliiga atraktiivsusele tugev löök.

Sel aastal on meistriliiga koosseis tõesti vinge ja võib eeldada, et kõik 10 klubi püsivad ilusasti pildil, aga eks iga aasta alguses ole seda loodetud ja tavaliselt nii siiski läinud ei ole.

Kommentaar

Saamatud põhjakoristajad olid meil ka siis, kui Meistriliiga oli 8 klubiline.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
        Saamatud põhjakoristajad olid meil ka siis, kui Meistriliiga oli 8 klubiline.
        Arvestades, et 10 klubiga meistriliiga alumine ots on 10 aasta järel endiselt väga ebaühtlane, siis võib-olla oli see ka kiirustatud samm. Ei tahaks, et 12 klubi peale minnes peab jälle 10 aastat ootama, kuniks tabelilõpp stabiilselt konkurentsivõimeliseks saab.

Kommentaar

Minu arust oleks vaja ikkagi liiga kaheks lüüa hooaja keskelt (Šotimaa, Belgia ja kõik muud sarnased näited). Oleks palju ühtlasem ja põnevamad mängud.

Kommentaar

Algselt postitas Felipe Vaata postitust
            Minu arust oleks vaja ikkagi liiga kaheks lüüa hooaja keskelt (Šotimaa, Belgia ja kõik muud sarnased näited). Oleks palju ühtlasem ja põnevamad mängud.
            krdi asi sul selle kaheks löömisega on? Mina olen küll selle debiilsuse vastu. Ise arvan,et kui nõrgad saavad tugevamatega madistada,siis ikkagi on neile sellest kasu.
            Kui keegi liiga kaheks lööb,siis mina seda lollust küll enam vaatama ei lähe! Ja uuel hooaja alguses pannakse kõik ühte patta ja taseme vahe esimese kuua ja teise poolega oleks veel suurem!
            Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
            Ott Järvela

Kommentaar

Lüükakse lahku paljudes liigades, võitlus liigasse püsimajäämise eest omasugustega on sama väärikas ja põnev kui võitlus medalitele.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
                Lüükakse lahku paljudes liigades, võitlus liigasse püsimajäämise eest omasugustega on sama väärikas ja põnev kui võitlus medalitele.
                Selle esimese poole väitele võib ju vastu öelda, et veel rohkemates liigades ei lööda lahku.

Mina tõrgun arusaamast, kuidas poolitamisega liiga põnevam on või kuidas meister ja väljalangeja ausamalt selguvad.
                "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
                  Selle esimese poole väitele võib ju vastu öelda, et veel rohkemates liigades ei lööda lahku.

Mina tõrgun arusaamast, kuidas poolitamisega liiga põnevam on või kuidas meister ja väljalangeja ausamalt selguvad.
                  Kui liiga pooleks lüüa, siis kaob tagumine pool lihtsalt pildilt. Allesjääva Premium liiga esimene pool heitleks siis enamasti Tallinnas koos ühe väljasõiduga Sillamäele, Sillamäe aga sõidaks Tallinna vahet. Tagumise poole võiks siis Ülejäänud Eesti liigaks nimetada.

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
                    Kui liiga pooleks lüüa, siis kaob tagumine pool lihtsalt pildilt. Allesjääva Premium liiga esimene pool heitleks siis enamasti Tallinnas koos ühe väljasõiduga Sillamäele, Sillamäe aga sõidaks Tallinna vahet. Tagumise poole võiks siis Ülejäänud Eesti liigaks nimetada.
                    Teist korda vist urmariga ühel nõul!
                    See poolitamine ei annaks taseme tõusu,pigem kasvaks see vahe veel suuremaks
                    Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
                    Ott Järvela

Kommentaar

Mina tõrgun arusaamast, kuidas poolitamisega liiga põnevam on...
                      Kas mitte sellel aastal polnud keiss, kus Levadia pidi tiitli võitmiseks viimased 2 mängu võitma (või pidi õigemini koperdamist vältima) ja võitis need a la skooridega 9:0 ja 8:1 vms. Noh, poolitamine aitaks äkki selliseid olukordi vältida.

Kommentaar

Jah, indiid läheb minusugune tüüp vaatama hooaja lõpus mängu Flora-Tammeka või Levadia-Kiviõli. Samas samasuguste muutujate heitlust isegi läheks vaatama.

Kommentaar

Vaadake liigamängude tulemusi ja saate isegi aru kuidas käesoleval hooajal mängud lõppesid. Alumine pool mängis omavahel võrdselt, (kasvõi tolle hetke liiga viimase Jõhvi võit Narva üle ja muud pingelised mängud) ja Ülemine pool mängis omavahel võrdselt.

Algselt postitas budu Vaata postitust
                          Mina olen küll selle debiilsuse vastu. Ise arvan,et kui nõrgad saavad tugevamatega madistada,siis ikkagi on neile sellest kasu.

Tallinna Kalevi poistel erilist arengut ei tekkinud kui kogu mängu jooksul saavad paar korda palli puutuda ja lihtsalt väljakul edasi tagasi joosta ja siis võrgust 9 välja noppida. Kui viitsiks kirjutaks kõik selle hooaja pakid siia ülesse aga hetkel ei viitsi. Sellisel liigaformaadil pole ka hetkel väga pointi kui amatöörsatsidest on vastast ainult hooaja alguses profiklubidele.

Algselt postitas urmar Vaata postitust
                          Hooaja esimene pool käiksid tippsatsid siis ju ka teistes linnades, niiet poleks hullu midagi. Aga hooaja teine pool kus amatöörsatsid alati ära lagunevad ja suurtele väga vastu ei suuda hakata (see hooaeg vist ainult Tammeka) liigale ka eriti juurde ei anna.

Samas kui liiga oleks 12 klubiline siis oleks poolitamine isegi šefim.

Kommentaar

No üldiselt, pole ju vahet, kes poolt ja kes vastu poolitamisele on. Praegu see päevakorral pole ja milleks siin vaielda selle plusside ja miinuste osas kui seda nagunii ei tule.
                            "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Algselt postitas Felipe Vaata postitust
                              Samas kui liiga oleks 12 klubiline siis oleks poolitamine isegi šefim.

Jätkuvalt lollus! Loodame,et jalkaliidus keegi sellist lolli ideed välja ei käiks!
                              Ott Järvela

Kommentaar

Tõsi küll, et Kalev sai suurtelt läbi hooaja korralikke pakke. Samas oskasid nad saada ka näiteks Jõhvilt 0:5, Tammekalt 1:6, Paidelt 2:6. Ja võtta ükskõik kellega mängides hamba peale hooaja viimased 19 mängu järjest. Et kas see ikka on nüüd parim näitaja. Lisaks see, et satub üks niisugune tolmuimeja punti ja ongi kellad selle "tagumises pooles ka põnev vaadata, kes välja langeb" teemaga.

Teine asi. Ütleme, et Tammeka jääb poolitamise hetkel tabeli teise poolde. Ehk siis alates juuli keskpaigast kuni hooaja lõpuni ei käi Tartus ei Flora, ei Levadia, ei Kalju... Sama lugu Viljandi, Pärnuga. Mismoodi see aitab nendes linnades liiga vaadatavust tõsta? Okei, fänn on igal mängul olemas, aga niinimetatud tavapealtvaataja tuleb staadionile meelsamini ikka suurte klubide peale. Ja ka vaatab telekast või arvutist mängu, kus üheks osapooleks on suurem klubi, ükskõik kui oluline või põnev näiteks Tammeka-Transi hooajalõpu mäng ka poleks. Mul on eelmise hooaja PMi numbrid ees - vaatajaid toob rohkem see, kui üks klubi on nn suurte seast. Võib muidugi jääda lootma, et Pärnu ja Viljandi vs Tallinna Kalev ja Jõhvi Lokomotiiv seda olukorda märgatavalt parandavad, aga minu hinnangul natuke naiivne unistus.

Ning Tammeka ja Flora septembrilõpu mäng (mis lõppes kusjuures Flora kindla võiduga) oli atmosfääri poolest üks mu isiklikke ägedamaid kogemusi eelmisest liigahooajast. Suhteliselt võimatu on samasugust atmosfääri oodata mängudest, kus vastaseks on "mees ja koer" tüüpi fännirühmitustega meeskonnad.

Ehk et on argumente poolitamise poolt võimalik välja tuua, aga on ka päris palju miinuseid, minu arvates. Lisaks tahaks kahe käega alla kirjutada mortani eespool avaldatud postitusele ja eriti mõtteterale "miks me seda jalgpallivärki üldse teeme". Muidugi selles osas on viimaste aastatega näha palju positiivset. Tore seegi.
                                armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Working...
                                X