Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Miks ei ole publikut Eestikatel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Miks ei ole publikut Eestikatel\'

Algselt postitas elx

Algselt postitas duff_K
    selleks läheks vaja reklaami, korraliku infrastruktuuri, atraktiivseid mängijaid ja eelkõige TULEMUSI euroopas......
    ja ilma publikuta seda kõike ei tule, sest publik on see mis toob klubile raha - kas siis kaudselt või otseselt.
    jah olen täiesti nõus ....seega ongi hetkel selline nõiaring...... ainuke mis sellest võib pääasta on üks aasta korraliku õnne ja läbi selle ka siis tulemusi
    fc pohmell

Kommentaar

Miks ei ole publikut? Ja lahendused.

1. Mängu tase. Liiga palju liiga lihtsaid vigu. Aeglane tempo. * Kuidas saada lahti lihtsatest vigadest? Tuleb anda aega. Eesti liiga areneb kogu aeg ja arvatavasti mõne aasta pärast mängu vaadates enam ei tundu, et saaks ise ka hakkama platsil. Muidugi rahaga saaks arengut kiirendada, kuid aja mõõda tase ikka tõuseb. Jääme ootama. * Tempo tõusmiseks on vaja väljakuid mis on tasased ja hea madalaks niidetud muruga. Ennem mängu väljaku kastmine tõstab ka tempot. Kuid see kõik vajab jällegi raha. Kuid siiski mitte eriti palju. Tempot saab tõsta ka kohtunik. Vähem vilesid - rohkem mängu. Ja pallipoisid peaksid toimetama outi läinud palli koheselt viskajale. Need kaks asja jällegi ei vaja raha.

2. 4 tugevat, 6 kesist. Tiimide taseme vahe liiga suur. * Eks liiga kasvab kogu aeg järjest tasasemaks. Aeg on jällegi see mille kulumist tuleb oodata. Kuid kuidas kiirendada nõrkade arengut? Üks huvitav süsteem võiks olla selline, et kasvõi kaks/kolm aastat meistriliigast ei kukku välja ükski võistkond. See annab aega väikestele ja vaestele areneda. Ühe suvega jah Dünamost ei saanud asja meistriliigas, kuid kahe aastaga? Miks mitte. Kui aga tekib olukord et esiliigas mingi/mõned tiimid on selgelt teistest üle, võiks need tõsta ühise otsusega meistriliigasse. Ja kui tuleb jälle see aeg, et meistriliigast võib kukuda välja, siis näeme kuidas areng on läinud ja kukutada välja 3-4 võistkonda kui enne seda hooaega muudatusi tasemes pole toimunud.

3. Staadionid. Murukate. * Hale! Staadionide ja ümbruskonna parandamiseks võiks kasutada samasuguseid trikke nagu A.Le Coq Arena ümbrusel oli. Murukate ja pinna parandamiseks tuleks igal klubil olla üks või kaks hästi väljakoolitatud experti, kellele makstakse korraliku palka. Eesti jalgpalliliit võiks kasvõi sponsoreerida seda. Või sundida võistkondi parandama olukorda ise, esiliigasse viskamise ohuga.

4. Reklaam. * Tänava servadel peaks raudselt olema püsti reklaamid oma linna võistkonna järgmisest kodumängust. Kui sellist süsteemi juba ei kasutata. Reklaame võib tuua silme alla mitmel viisil. Tuleb lihtsalt käia peale, vaeva näha.

5. Jalgpalli ajakirajanduse tase. Kirjanduse arvamus jalgpallist Eestis. * \"Flora-Levadia 1-1. Ahjupera 32\' - Zelinski 60\'. Flora ja Levadia mängisid viiki. Flora lõi esimese värava 32\' minutil. Värava tegi Ahjupera.....\" Sellise tasemega uudiseid lugedes hakab paha. Ausalt õeldes ei teagi milline see kirjutamise tase Eestis on, kuid Soomes on see küll kohati täiesti PASK.

5-6. Tähtede puudumine. * Praegu tavalisel ajakirjanikul/lugejal ei teki mingit huvi kirjutada/lugeda Jarmo Ahjuperast. Head mängijad tuleb tuua nähtavale ka muul viisil kui jalgpalliplatsil. Nendest tuleks teha toode, nagu Beckham. Soomes näiteks on hästi mitmeid selliseid mängijaid. Kodulinna poisid peaksid olema tänaval plakatidel reklaamimas Loreali. Tuleks korraldada skandaale. Mida iganes, pea-asi et päästa esilehele.

7. Euro sarjades kesine esinemine.
      Noh, see vajab vist nende kõikide eelmiste täitumist mingil määral ja head õnne.

(Tütarklubid?? Ausalt õeldes ei teagi mis see süsteem praegu on. Mis klubid kuuluvad ja kellele? Kuid sellistele tiimidele ei sündi iialgi fänne kes vahetavad iga aasta pooled meeskonnast välja ja muudavad nime ja omaniku ja kõike muud. Klubi peab olema iseseisev ja tugeva minevikuga. * Igatahes tütarklubide mängimine meistriliigas tuleks keelata ja asemele võtta üks puha kui sittad võistkonnad)

Selliseid hästi lühikesi mõtteid.

Kommentaar

Muidu nagu täitsa korralik jutt, aga nagu aru saada pole sa ise liigas mängimas. Mis fun on mängida esiliigas kui on kindel et lähema 3 aasta jooksul meistriliiga pääsu pole oodata? Ja see otsustamise värk, kui on tuntavalt tugevam sats esiliigas... mis sa arvad et pohlak laseb kedagi peale flora süsteemi sellisel juhul meistriliigasse?

ja see siin pole soome jalkaliit ega soome üldse, et jalkaliit sponsoreeriks siin midagi. See oleks küll tore, aga kui raha pole mida sa sponsoreerid?

Aga reklaami seisukohalt olen küll poolt. kui raske saab siis olla reklaamide väljapanek...(ma ei kujuta ette, muidugi, kui palju reklaamipind maksta võib). Kui selleks raha pole siis tänavavalgustuspostid on ju ikkagi olemas ja ma ei usu et sinna kleepides peab midagi maksma. Ja minu arust bussi peatustes olevad postid oleks väga kuum kaup, kuna mida sa ikka bussi oodates teed kui igavled ja niisama tuiad, samas kui saaks teavet järgmiste kohtumiste kohta oleks võimalus et vähemalt mõni inimene leiab tee statkale, eriti veel kui on huvitavat vastasseisu oodata.

Ja iseseisvaid klubisid on ka ikka vaja tõesti:?lik:
        JK Tallinna Kalev Meistriliigasse!!

Kommentaar

Aga mul tuli selline reklaamimõte, et klubid võiks mängupäeval paar tundi enne mängu algust saata klubi noored reklaamlehti jagama mängu infoga. Või on selline asi keelatud?

Kommentaar

Algselt postitas Erko

Aga mul tuli selline reklaamimõte, et klubid võiks mängupäeval paar tundi enne mängu algust saata klubi noored reklaamlehti jagama mängu infoga. Või on selline asi keelatud?
            Enne Flora II mängu käisime fännidega. u 10-15 inimest kutsututest olid kohal

Kommentaar

Noh siis oli sellest ikkagi mingit kasu. Kui teil juba Kuressaares tuli nii palju inimesi, siis tegelikult Tallinnas peaks palju rohkem rahvast kokku saama. Kui iga asjaga nii 10-15 juurde saada, siis saabki korraliku publiku kokku. Ega mingi ühe asjaga on raske publikut saada. Tuleb erinevale vanuse- ja huvigrupile ju reklaami teha.

Kommentaar

Mis on saanud suure suuga lubatud nn. Tippjalgpalli komisjonist,mis pidi tegelema Meistriliiga atraktiivsemaks muutmisega?
                Mis on saanud noorte jalgpalli arndamise komisjonist ,mis kutsuti kevadel korraks Sadama hotelli kokku ?
                Mis üldse toimub Eesti jalgpallis ? Kas ta saab ka kunagi endale presidendi ?
                Või jätkame samas vaimus nagu see hooaeg on möödunud. Vaikselt virevndav vesi,kui mitte arvestada Levadia edu UEFA-sarjas,mis jäi kahjuksd Jalgpalli Liidu juhatuse liikmetel märkamata . Peale eemale tõrjutud Indrek Käo ei külastanud Newcastli mängu rohkem ükski inimene EJL-juhatusest. On see normaalne ,küsin ma??
                Jah oli üks Meistriliiga teleülekanne ,mis möödus suurema kärata ehk siis puudus täiesti reklaam.
                EJL ei oska või pigem ei taha ühe Eesti klubi suurt edu ,üldise jalgpalli propageerimiseks ära kasutada. Siin ei saa märkimata jätta seda ,kui osavalt kasutas korvpalli liit kevadesi finaalmänge linnalt raha pumpamiseks.
                Jääme järjest rohkem publikuhuvilt alla mitte ainult korvpalli liigale ,vaid juba ka võrk ja ilmselt peatselt ka käsipalli liigale.
                Millised on eesmärgid ,mis suunas peaksime liikuma ,kuidas äratada huvi kohaliku liiga vastu,kuidas ja kus teha reklaami? Küsimusi on veelgi ja need püsivad juba aastaid õhus.
                Mina ei näe praegu isegi valgust tunneli lõpus
                FCF Forever

Kommentaar

Kurb on see, et kuigi Tallinn on Eesti suurim linn, on Tallinnas väga väike jalgpallihuvi, 4 suurest on 3 Tallinna klubid, kuid publikud käib vähe. Mitte väga tugevate Tartu klubide ja uustulnuka Vapruse mängudel käib rohkem raffast, kui enamustel Tallina klubide omadel. Pärnus ja Tartus võiks olla vähemalt 1 tugev klubi, ma arvan et see tõstaks publikuarvu märgatavalt. Nt. kossus käib ju Tartu-Tallinna vahel võistlus ja rahvaarvu on päris palju (täna oli 5000 inimest). Muidugi Jalgpalli Eesti Meistrivõistlustel on 5000 utoopiline arv, aga 1000 inimest keskmiselt oleks ka juba edasiminek.
                  Algselt postitas budulojus
                  kle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde

Kommentaar

No ma ei tea kui määrav asi see on, aga Flora vs. Vaprus piletihinnad on kah 50 vs. 25, kusjuures Vaprusel käivad õpilaste alla ka üliõpilased, floral vaid kuni 16a tegelinskid.

Kommentaar

Rootsi Kunni kurva mõtiskluse taustal tekkisid sellised mõtted:

Olen juba Aivar Pohlaku areenile tulekust saadik olnud tema vastu ja arvan, et tema ainuisikuliselt vastutab tekkinud olukorra eest. Olen kogu aeg häälekalt olnud tema vastu. Tõsi alguses oli mul ainult vastaseis, ilma näideteta, (ka paljud praegu soccerneti foorumis olnud meelt muutunud sõnakad kasutajad olid minu vastu), kuid praeguseks on olukord muutnud isegi hullemaks. Tõsi minu nüüdseks rohkem kui kümne aasta tagused esimesed Pohlaku tegemised tekitasid ilma seda inimest lähemalt tundmata vastuseisu. Need Pohlaku vastuseisu tundumused olid pigem sisetundest ajendatud ning reaalset põhja sellel polnud. Aastate ja vanuse juurdetulekuna on empaativõime kasvanud ja olen isegi Pohlaku tegemistega kohati nõus, kuid toonased tundmused on osutunud õigeteks: Pohlaku tegutsemine mõjub varem või hiljem Eesti jalgpallile negatiivselt. Praeguse seisuga on olukord järgmine: mitte keegi ei taha tegemist teha pohlakuga, ei sponsorid, ei poliitikud, isegi mitte sõprusmänge me enam ei saa! , sest keegi ei taha tegmist niivõrd konfliktse ja autoriteetse iskuga nagu seda liitu ainuisikuliset ja despootlikult valitsev Aivar Pohlak. Meie siin oleme marginaalne vähemus maailma populaarseimail spordialal! Ega väga raske on midagi teha ka, sest pohlaku tekitatud süsteemi ei ole enam mõtekas rämedalt lõhkuda, vaid ehitada kuidagi üles EJL-i uus imago. Minu ettepanek: vaatamata suurtele tekkivatele valudele lüüa minema Aivar Pohlak ja hakata asju uuesti ehitama. Ka see mõte on seotud riskiga, aga usun, et kokkuvõttes saame atraktiivse Eesti jalgpalli ja kõrgema taseme, sponsorite usalduse ja jalgpallifännluse kasvu.

Ootan foorumi kasutajate arvamusi ja kriitikat. Aga keegi ei saa eitada, et Eesti jalgpall teeb vähikäiku ja tunneli lõpus valgus ei paista. Oma arvamuse põhjustest selles küsimuses ütlesin ära ülalpool.
                      On ainult üks klubi - TARTU TAMMEKA!
                      I don’t care what you think of me!
                      Unless you think I’m awesome – in which case, you’re right! Carry on…

Kommentaar

Algselt postitas gamer Vaata postitust
                        No ma ei tea kui määrav asi see on, aga Flora vs. Vaprus piletihinnad on kah 50 vs. 25, kusjuures Vaprusel käivad õpilaste alla ka üliõpilased, floral vaid kuni 16a tegelinskid.
                        Nojah, see on määrav, aga see on peamine et käib raffast, präegu on oluline et inimestel tekiks huvi jalgpalli vastu, meistrivõistlustel käimine saaks harjumuseks ja igal klubil tekiksid võimalikult suured fännklubid.
                        kle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde

Kommentaar

Keegi kursis olev inimene oskab vastata, millistel Eesti meistriliiga meeskondade staadionil on korralik valgustus ?

Kommentaar

A le coq on ainult Korraliku valgustusega, ülejäänuid jäävad tollest K orralikust ikka veidi maha...
                            Parem georg otsas kui Paul keres.

Kommentaar

Miks ei ole eestikatel publikut?

Esiteks tuleks teavitada rahvast "eestikatest" sama massiivselt kui teavitab oma uuest turneest või helikonservist rahvakunsti ansambel "meie mees". Meistriliiga mängud peavad toimuma kindlal nädala päeval(del) ja kindlal kellaajal, et jalgpalli huvilistel hakkaks tekkima nn pavlovi refleks ala pühapäeval kell 16 muutud juba rahutuks ...

Teiseks tuleks üle vaadata piletite hinnad. Eestis ei ole nii sellist staaride meeskonda nagu "real money from madrid" kes võib oma mängude vaatamise eest sisse kasseerida ükssada euro liidus kehtivat raha ühikut...
                              Ehk siis vastavalt liiga tasemele oleks õiglane pileti maksumus 25 eeki. Lisaks võiks mõelda pileti pakettidele. Kas tõesti arvatakse et ühe Hyundai välja loosimine tõstab pealtvaatajate hulka??? Selle Hyundai väärtuses raha tuleks panna teavitus töö alla...

Kolmandaks peaksid klubid soodustama (aitama kaasa) fännklubide teket.

Neljandaks peaksid kõik soccerneti foorumi liikmed korraldama e-maili kampaania tv kanalite suhtes, et toodaks eetrisse tagasi meitriliiga mängud ja kord nädalas võetaks kokku eesti liigades toimuv 15 - 30 minutilise saatega. Eestis mängib jalgpalli igal nädalavahetusel ca 150 klubi... s.o. hinnanguliselt 3000 - 5000 inimest - mis on umbes sama palju kui võtab osa tartu rattarallist.

Viiendaks - eesti klubidesse on vaja karismaatilisi ja värvikaid tegelasi nagu olid Vinnie Jones või Eric Cantona - kelle vägitegude üle saavad kõik arutada. See, et Zelinski möliseb vähese mängu aega ei tekita just suuri emotsioone ja arutelusid. Igal juhul kui jalgpallur X läheb ja annab kohtunikule korraliku kõrvakiilu (näiteks) siis sellest pasundatakse ikka tükk aega...

Kommentaar

vostrjakov, su ülejäänud jutt on jumala õige, aga see viimane punkt, no sorry, paras BS. Esiteks ei käi sellised asjad vutiga kokku (ehkki neid seal esineb, aga ei tohiks), teiseks kerkivad need karismaatilisemad tegelased ise esile, selliseid asju ei saa forsseerida ega kunstlikult mingeid kohalikke Pekkameid või keda iganes tekitada. Värvi annavad sellised vennad nagu Pasi ja ei saa öelda, et teda vähe "ekspluateeritaks" - MMi kommentaarid, tsitaadid erinevates kohtades jne. Koledaid asju juhtub ju ka, üks mees saatis kohtuniku t*ra otsa ja klubist anti jalaga, no mis skandaali sa hing veel tahad. Nüüd küsimus - tuleb selline intsident vuti mainele kasuks või kahjuks? Ma arvan, et sa tead ise ka väga hästi vastust. Kossus on ka nende aastate jooksul vastasele sahtlisse pandud ja kohtunikke sinna-tänna saadetud, tähelepanu tõmbab üldjuhul ikka oskuste polest tasemel mängija, mitte see, kes platsil rohkem kraakleb.

Ka minu meelest on üks suur häda selles, et puudub reklaam ja sellest tulenevalt ka sisuliselt igasugune kajastus meedias, eriti muidugi audiovisuaalses. Parandage, kui eksin, aga nt TV3 spordiuudised vist ei pööra hetkel kodusele liigavutile praktiliselt üldse tähelepanu, kui just mingi ülitähtis mäng pole. Nuta või naera, eksole. Mis puudutab teleülekandeid - no saaks esialgu kasvõi iganädalase pooletunnise ülevaate, oleks ka ok. ETV Jalgpallipäevik on samuti lõplikult kärvand vist, seal oli vähemalt midagigi.
                                Aga. Kõigest muust võib mõistagi rääkida, kuid põhipunkt on see, et inimene on vaja staadionile saada. Sealt kasvab kõik edasi. Kuni sellest aru ei saada, kestabki samasugune keberniit nagu praegu. Kõik muu - piirkondlik patriotism, sügavam fännindus, laiem meediakajastus jne jne - tuleb koos publiku huviga. Ja teatavasti vägisi ei vea kedagi kuskile, igaühel peab endal huvi tekkima - kuid seda huvi tuleb siis ka äratada, mitte loota kurat teab millele. Praegu käivad stakal ainult fanatid, vaja oleks saada sinna ka keskmine kodanik. Keskmise inimese tähelepanu püüab aga teadupärast alati sada ja üks muud üritust. Et püüaks ka kodumaine vutt - viimaste aastatega pole minu meelest ei klubid ega liit selleks, vabandage mu prantsust, sittagi teinud. Või kui ongi, siis varjavad nad seda igatahes hiilgavalt...

edit: et mitte olla kellegi suhtes ülekohtune, siis lisan eelviimase lause täpsustaseks - enamik klubisid.
                                armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Working...
                                X