320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Nõmme Kalju

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas Juanito Vaata postitust
    Mind kummitab natuke see, vähemalt mulle jäi nagu mulje, et osad mängijad alahindasid vastast.. Aga jh, see minu loll kiiks arvatavasti
    Mille pealt Kalju mängijad Honkat alahindama oleks pidanud? Esimese mängu pinnalt, kus pall käis sisuliselt ühe värava alla ja teine meeskond tegeles 90 minutit kaitsetööga?
    "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

    Kommentaar


      Nõmme Kalju võiks teha uued fännilaulud:


      KALJU ON PIIMAAUTO!!!!



      Selllele viisile, mis algab 4:38 pealt Ne-nenenenenene-neemelo, ne-ne-ne-ne-ne-ne-neemelo.



      Ma olin teismeline Jevdokimov ja see meeldis mulle! Ma jooksin ihualasti amokki öisel Nõmmel.

      Kommentaar


        Ma olen Sander Puri kaksikve-e-end ja see meeldib mulle!

        Kommentaar


          Algselt postitas eika Vaata postitust
          Ma olen Sander Puri kaksikve-e-end ja see meeldib mulle!
          Õige, see läkski meelest.

          Kommentaar


            Algselt postitas Mällar Vaata postitust
            Kas Honka teise värava puhul võis olla suluseis ...
            299195

            Kommentaar


              Käisin siis ka mina eilsel Kalju euromängul. Esmalt suured tänud Soccernet.ee-le ja JK Nõmme Kaljule kahe priipääsme eest. (Kusjuures kui mälu ei peta, siis oli ka mul alles esimene kord, kui selle va kurikuulsa Nõmme Kalju oma silmaga (staadionil lives) ära nägin. Tavaliselt olen Kalju ja teiste ML klubide omavahelisi mänge teleri vahendusel jälginud. Muidugi, eks vahelduva eduga käin ka kohapeal mänge kaemas, kuid see selleks.)

              Eilse ilusa jalgpalliõhtu, mida Eestis (klubitasemel) just tihti ei näe, üheks positiivsemaks asjaks oli kindlasti soliidne publikunumber (2250). (Viimati viibisin staadionil nii suure inimmassi keskel vist koondisemängul. ) Kalju juhtkonda peab kiitma hea töö eest - tore, et Eestis leidub ikka klubisid, kes tahavad ja suudavad publikut staadionile meelitada. Hea töö ja jätkake samas vaimus. (Küll need va resultaadid jalgpallimurul kh lõpuks tulema hakkavad!)

              Ise istusin põhimõtteliselt kohe Kalju fännisektori kõrval. Kohati oli lärm ikka nii kõva, et näiteks poolajal ei saanud ma üldse aru, mida see teadustaja vms seal pobises.

              Ahjaa, kiidaks ka kõiki Kalju aktiivseid fänne, kes lõid staadionil päris mõnusa õhkkonna (vähemalt minu sektoris ). Ka Honka meeskond saadeti riietusruumi toetavate/tunnustavate plaksutuste saatel, mis näitab, et ka kaotada osatakse.

              Mängust nii palju, et muidugi kahju, et eile imet ei sündinud ja Kalju järgmisesse vooru ei pääsenud, kuid peab tõdema, et Honka vääris seda võitu. Kuigi jah, Kalju mängijate poolt oleks tahtnud näha võib-olla väheke julgemat mängu, kuid usun, et lõppkokkuvõttes anti endast parim. Ju siis tase pole veel NII hea, kuid seis on lootustandev.

              Staadionilt lahkudes nägin (silmanurgast) ka Henrik Ojamaad. (Võin ka eksida, sest otseselt teda jõllitama ei hakanud, vaid kõndisin temast lihtsalt mööda, kuid usun, et mu silmad mind seekord ei petnud.) Kuna ma polnud teda varem oma silmaga näinud, siis oli üllatus, et ta minuga ühepikkune või väheke lühem on. Youtube videote põhjal paistis ta kuidagi pikem, jässakam/turskem kindlasti.

              Anyway, oli tore elamus ning üritan ka tulevikus Kalju kodumänge külastada.

              Edu!

              Kommentaar


                Mulle jäi pigem silma, et üritati liiga kaua palli enda käes hoida, selle asemel, et lähedal olevale vabale mehele sööta ning pall liikuma saada. Samuti jäi silma see, et kui keskväljal mingi ime läbi pall õnnestus hankida, siis esimene sööt oli kindlasti tagasi (ehk see 0:0 hoidmine). Ja omamoodi kurb oli vaadata teisel poolajal kuidas kaks kaljukat söödavad omavahel edasi-tagasi, vastased muudkui lähenevad ning polegi mujale sööta, sest kogu muu meeskond seisab paigal, vaatab seda söötmist pealt ning sügab mune. ÜHesõnaga tugevam võitis ning oleks äärmiselt ebaõiglane olnud, kui Honka poleks edasi aanud.

                Honka fännidest ka - päris kenasti tegid häält ning ülikorralikud turvad said neid isegi mitu korda korrale kutsuda (seejuures tehti seda eesti keeles), sest neile ei meeldinud pinkide ees oleva käsipuu peal seismine. Päris mängu lõpuks tuli nende juurde isegi härrapolitseiametnik, kes ühe fännidest sealt maha tõukas. Õnneks midagi teravat ei tekkinud, fännide juhfiguur rääkis mõned sõnad politseinikuga ja fännihüüd kõlas sama moodi edasi.
                BVB - Vaprus

                Kommentaar


                  + Neemelo on hea. Võitis vist küll kõik õhuvõitlused. Kunn.
                  + Palju rahvast ja kena õhkkond. Hakkab nagu looma juba.

                  - Kaotus. Põhipõhjus minu hinnagul see, et keskväli ja ääred ei suutnud palli rünnakutsoonis äärde viia, kust teha korralik tsenderdus Neemelo peanupu peale. See oli ainumõeldav taktika. Samas seda ei tehtud vähemalt IIpa kordagi. Ühe hea tsenderduse andis Neemelo ise.
                  Neemelo pikendas küll tagant kaitseliinist antud palle aga ees ei saadud neid enam kätte.
                  - Konsa oleks pidanud ära lööma aga klass ei võimaldanud.

                  Tore oli ikka. Edu Kaljule.
                  Piraajadel on teravate kolmnurksete hammastega võimsad lõuad, tema hambaread meenutavad saagi. Ohvrit otsivad piraajad lõhna järgi ja tungivad talle kallale. Nad võivad looma või inimese ära süüa või tekitada eluohtlikke vigastusi.

                  http://www.jkpiraaja.ee/

                  Kommentaar


                    +Konsa, Alan ja Neemelo - Neemelo eriti - ainuke miinus tema mängus on ta kiirus.. st seda tal ei ole.
                    -Jüri, Sander, Koogas, Prins, Wakui esimene pool

                    Ja mario ära enam rohkem peale võta. Need eilsed kommentaarid olid teiselt planeedilt.

                    Kommentaar


                      Kui mängu tulemus välja arvata, siis oli üks üdini tore päev koos Kaljukatega.

                      Fänlus oli eesti mõistes mega ja usun, et tavapealtvaatajaile oli vägagi mõnus atmosfäär mängule loodud. Eriti tore, et rahvast nii meeldivalt palju kohaletulnud oli ja vähemalt publikuarvuga trumpasime Vantaas toimunud mängu üle. Käigem ikka põnevaid meistriliiga lahinguid nüüd ka nautimas, Hiiul peaks ju ruumi nagu küllalt olema, seismiseks
                      Aga see selleks..
                      Langetaksin oma mahajoodud Tammeka mütsi Kalju fännide ees, kes enamuses end hingetuks fännasid ja suure-suure energia, raha & ajakulu kogu sellesse ettevõtmisse terve nädalajooksul panustasid. Ise andsin ka endastoleneva, et Kaljut piisavalt toetada ja vähemalt fännide osas minul mingeid etteheiteid küll pole. Üle 15 lipu, erinevate kõlaga trummid, trompet, ruupor ja kõik muu säärane atribuutika olemas. Mida veel tahta, Super!

                      Kahjuks peale 0:2 sündinud väravat me tõesti enam ei leidnud motti lõpuni fänlust teha ja lasime kohaletulnud sommidel siis ka särada. Õnnetuseks olid nad selle ära teeninud ja õnnitlused nende leeri.

                      Aga Kalju fännid, ärge te nüüd ainult päid norgu laske ja andke ikka endast parim, et Kalju suudaks sel hooajal veel meistriliigas midagi unustamatut korda saata, ma mõtlen klubi ajaloos. Selle fänluse pealt saab ainult edasi minna ja küll hakkavad tulevama ka suured võidud. See on ainult aja küsimus nagu on ka TTÜ staadioni valmimine!

                      Olee ole ole ole Tartu Tammeka! Olee ole ole ole Me sinised-valged!


                      Kommentaar


                        Kaljule oleks kibe-kibe vaja keskele kedagi, kes suudaks natukene loovamalt mängida. See Puri-Rantanen paar kohe üldse eile ei toitnud, alati tagasisööt kaitsjatele, kes seda niisama söötma jäid ning kas pikk pall ette või Küttile.
                        Inter - ausaim klubi Itaalias.

                        Kommentaar


                          Mulle meeldis see ka, et mingi 12-aastane tahtis olla jube ülbe vend ja karjus Soome aafriklasele "Neeger!", aga selle peale sai ta umbes kümnelt vanemalt härrasmehelt noomida ja seejärel oli tüüp nii õnnetu, et ta ei julgenud tükk aega midagi öelda.

                          Kommentaar


                            Rantanen on üks parimaid kaitsvaid keskväljal mängijaid, kes olen näinud. Kahjuks aga pole kaljul kaitsvaid keskvälja mängijaid vaja. Sellistes mängudes vähemalt.

                            Kommentaar


                              Silma hakkas peamiselt see, et Kalju mängijad ei avanenud, keegi justkui ei tahtnudki palli saada. Samas ei usu, et see tahtmise taha kinni jäi, füüsist ei paistnud lihtsalt jätkuvat. Igaljuhul meeldiv jalgpalli õhtu oli.

                              Kommentaar


                                Minu paar kopikat.

                                Mängupilt
                                Iseenesest oli kohtumine põnev. Publikut Eesti mõistes väga palju, mõnus jalgpallimelu ning 48 minutit pinget. Üks meeskond otsis võimalust vormistada võit ja liikuda järgmisesse ringi, teine lootis kontratele ja õnnele, et ehk juhtub ime.

                                Kokkuvõttes Honka vääris võitu. Meeskondlikult suudeti Kalju nurka suruda ning lõpuks oma võimalused ära kasutada. Savage ja Duda tõestasid leegrionäridele omaselt, miks selliseid mehi sisse imporditakse.

                                Suhtumine, aukartus või elustiil?
                                Profimängijad, kes teevad 7 päeva nädalas trenni, elavad 24h jalgpalli sees peaksid natukene vähem praaki mängudes tegema ning vastase austamise asemel ka endasse rohkem uskuma. Kalju mängis kokkuvõttes nii nagu oskas, omas mitmeid häid hetki ja poolvõimalusi, kuid ära ei löödud ning tõsiselt ohtlikult vastase väravavat ei rünnatud. Samas meelde jäävad mitmed väga ohtlikud eksimused, mis Honka ründajate suutmatusest realiseerimata jäid.

                                Eesti kuttide jaoks oli tegemist küll osadel esimese Euro mänguga, aga sellegipoolest oleks võinud vastasesse vähe lugupidamatult suhtuda. Liiga palju aukartus ja "mis-ma-nüüd-teen" olukordi. Kui Jevdokimov (peaks nagu tahtma?), Konsa (kas enam tahab?), Puri (iseenesest võiks?), jne tahavad veel jalgpalli nuusutuda ka väljaspool Eestit, siis sellise mänguga agentidele silma küll ei jääda.

                                Arvestades, et Tallinnas toimub hetkel täitsa arvestatav jalgpalliturniir Rapidi, Genki, Wisla ja Flora vahel, siis usun, et ka Kalju mängu oli kaema tulnud hunnik erinevaid agente, kes vabal päeval oma aega sisustasid.

                                Füüsiline vorm ja reaalsus?
                                Oskuste poolest oli Honka üle, aga et füüsilise pealt niimoodi meie mehi ära lükatakse, seda poleks uskunud. Kohati jäi mulje, et Kalju mehed ei jõua üldse musta tööd teha ja vastast suruda. Üksikud olid korrad, kus tehti pressingut terve meeskonnaga. Rääkimata avanemistest? Kui ikka ei avane, siis palli ka ei saa. Kasvõi küsi, saa pall ja lükka tagasi. Enamasti jäid ääred ja Jevdokimov lootma imele, et pall kukub neile sülle. Seda siiski ei juhtunud.

                                Tuleb tõdeda, et keskpärased Soome mängumehed, peamiselt vanuses 22-25 mängisid Eesti poisid ilusti üle. See näitab kohati ka meie taset. Samas Kalju on minu silmis see hooaeg üllatavalt stabiilne ja tugev võrreldes varasemaga. Meeskond annab esimest korda "meeskonna" mõõdu välja. Au ja kiitus selles osas. Samas võib öelda, et väga pikk tee on veel minna.

                                Konsa 1:1 võimalus
                                Reaalsus on see, et Kalju on meeskond, kes on ühtlaselt tugev, aga ei oma individuaalselt piisaval määral mängumehi, kes võiksid otsustada mängu saatuse. Puudu on karakteritest nagu oli Nunes (Honkal praegu Savage), kes vajadusel suudavad mängu just enda meeskonna kasuks keerata olukorras, kus kõik tundub juba lootusetu. Samasuguse võimaluse sai ka Konsa, kes suutis oma 1-1le olukorra ära puterdada. Küsimus oli kas tõusta tuhast või langeda mutta? Antud juhul ära ei realiseeritud ja 1:1 tulemust tabloole ei saadud. Kui oleks Konsa ära löönud, mis oleks saanud? Seda võib ainult oletada. Võimalused tagasi tulla ja võit võtta? Imesid sünnib, aga mitte eile Lillekülas.

                                Sportlik pool jõuab järgi
                                Samas ei tahaks liiga kriitiline ka olla. Eelnevatel aastatel turundusele varju jäänud sportlik pool on nüüd tugevalt esile kerkinud ning võrdsustunud. See on minu meelest väga suur samm edasi. Nüüd ei saa öelda, et Kalju on ainult turundusmull, sest tegemist on ikkagi väga lühikese ajaga Eesti jalgpallimaastikule tekkinud klubiga, kes tahab ja oskab fänne tuua staadionile, tehes seda erinevas võtmes, võrreldes oma konkurentidega. Samas astutakse tugevalt kandadele "Baltikumi suurklubi" Florale.

                                Ka Aivar Pohlak tõdes eile, et üllatavalt palju on publikut? Nüüd võiks visata veksli Flora kapsaaeda, teil on Euro mäng tulemas, tehke järgi!

                                Respekt ja tänud
                                Kunole, Petsile, Helenile, Igorile ja teistele asjapulkadele suur kiitus. Mõnus jalgpallielamus oli - palju on veel teha, samas julge ja suur samm on astutud edasi parema Kalju ja Eesti jalgpalli tuleviku nimel. Kaljukindlalt edasi.
                                Last edited by Silver; 08.07.11, 16:55.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X