no kui anna kalju kahjuks punase, siis ole mees ja julge anda ka flora mehele punane aga EI! seda meie kohtunik ei julgenud. olukordasid oli vast 2 tükki kus ta seda teha oleks võinud....dupikovile kui ta haavistu väravavõrku lükkas ning kellegile kes sõitis tükkile tallad ees sisse nii et isegi palli ei puutunud...aga unustage se ära nüüd, mäng on läbi ja võitja teada. enam ei muuda tulemust miski. hea mäng oli kokkuvõttes, sellest võitis kogu eesti jalgpall!!!
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Karikamängud 2008/2009
Collapse
X
-
Siinkohal pean nõustuma, vähemalt, mis sellesse Tükk'i episoodi puutub, seal lendas Flora mängija ilmselgelt sisse jalad ees. Selle väravas müramise peale oleks punane liigne olnud, kollane oleks sobinud. Mängu pilt oli muidu päris kole, eriti olid Kalju poolelt pettumust valmistavad isikud Novikov ja Maccari, kes soperdasid keskväljal ikka väga palju. Novikov teise poolaja lõpuks mingil määral oli ennast rehabiliteerinud aga üldpildis jäi ikka kuidagi mõru mekk man. Flora poolt oli päris ilus mäng. Mis Kaas'i puutub, siis sellist väravavahina ebastabiilsuse etaloni annab otsida, kord teeb hea tõrje ja samas jälle jookseb suvaliselt väravast välja kuskile seiklema, kui vastasmeekond ründab. Kalju poolt jäid kindlasti kõige positiivsemalt silma Nunes ja ka Terehhov enne punase hankimist.Algselt postitas tiriam Vaata postitustno kui anna kalju kahjuks punase, siis ole mees ja julge anda ka flora mehele punane aga EI! seda meie kohtunik ei julgenud. olukordasid oli vast 2 tükki kus ta seda teha oleks võinud....dupikovile kui ta haavistu väravavõrku lükkas ning kellegile kes sõitis tükkile tallad ees sisse nii et isegi palli ei puutunud...aga unustage se ära nüüd, mäng on läbi ja võitja teada. enam ei muuda tulemust miski. hea mäng oli kokkuvõttes, sellest võitis kogu eesti jalgpall!!!
Kommentaar
-
niih lubasin pikemalt kirjutada, aga läks, nagu aeg ajalt ikka, teisiti. vabandan. aga mõned üldisemad sõnad nähtu kohta, mis on pikemaajalised teemad.
esmalt oli tegu karikafinaaliga, mis jääb pikalt meelde, vähemalt võrreldes mõne möödunud aastaga. kõike oli, draamat ja vihast võitlust väljakul, möllu tribüünidel jne. kuigi jah mängust löödud väravaid ei olnud ainult kahjuks. kunagi Vaapo Vaher kirjeldas, et 0-0 mäng on justkui seks impotendiga, siis antud juhul see õnneks ei kehtinud
Ent suures meepotis oli ka paar tilka tõrva, mis ähvardasid kogu potti ära rikkuda, õnneks täielikult siiski ei suutnud.
paar ääremärkust siis.
Esmalt tunnistan, et ei kuulugi kummasegi fänniorganistasiooni (ei Kaljusse ega Florasse), ega toeta üht või teist fännigruppi otseselt ja istusin tribüünil täpselt mõlema grupi vahel.
kuigi nii Flora kui Kalju fänne oli meeldivalt palju tulnud, siis Kalju omad karjusid/laulsid rohe-valged üle.
paar kriitilist märkust aga Flora poolehoidjate kohta. esmalt võiks endale selgeks teha, et kas toetate omasid või olete vastaste vastu. kahjuks jäi aegajalt ikkagi domineerima Flora poolt hüüded Kalju vastu kui omade toetuseks. Kalju fännide poolt seda kuulda ei olnud. isegi siis kui kalju omad olid lahkunud juba ja Flora fännid tormasid piiretest üle mängijaile lähemale oli kuulda Kalju vastaseid hüüdeid mingi perioodi jooksul. see oli kummastav, kuigi õnneks mingil hetkel läks see üle. ühesõnaga natukene on mõtlemisainet. samas Kalju fännid olid mõnes mõttes ümber sündinud, tea kas tehti õigeid järeldusi ERRi spordiportaali artiklist või milles asi.
Ja üks asi mis mind jäi veel pikalt hinge närima oli see, mis toimus Flora fännide hulgas ajal kui Marcio läks penaltit lööma. Algas mingi ahvihäälitsuste tegemine. Õnneks tugev enamik fännidest olid siiski mõistlikud ja suutsid suhteliselt kiiresti ükskiküritajad n.ö. maha tõmmata ja vastu sellele hakata. Tubli! Ja tunnen siiralt kaasa neile flora fännidele (keda vist siiski õnneks on tubli enamik), kes mõningate kolleegide puhul peavad sellist käitumist taluma, saades ise nii ka süütult sitta kaela.
Siin natukene rassistlikele fännidele mõtlemisainet, s.h. ka kohvipaki-kesale:
Kohati, näiteks viimasel FC Flora mängul Viljandi Tuleviku vastu, oli õõvastav näha kiilakaid, tanksaabastes ja natsi-nahktagides (vähemalt nii mina neid kutsun) tegelasi. Seekord olid nad küll õnneks rahulikud. Aga oli ka näha, mida säärased tegelased on suutnud teha paljuski varem ühtse Flora fännkonnaga. 5. sektoris oli kokku võib olla vaid maksimaalselt 10 inimest. ülejäänud, nende hulgas ka mulle nägupidi tuttavaid fänne, olid hajunud üle küljetribüüni laiali. kõige valjemalt elasid mängule kaasa hoopis 8-liikmeline soomlaste seltskond.
Siiski loodan, et rohevalgetriibuliste toetajad ennast suudavad uuesti lähiajal korralikult formeerida ja tulla tagasi võimsana kui kunagi varem. eks seda siis näitab aeg.
Igatahes edu kõigile!
EDIT: Lisaks natukene infot saadud tagasisidele. See lõik kus kirjeldasin, et fännid läksid üle piirete, selles tõigas ei olnud midagi halba ja kõik oli õige. Jäädi ju ikkagi tribüünidele, mindi ainult mänguväljakule lähemale. Kui sellest valesti aru saadi, vabandan.
Minu mõte ja eesmärk ei ole kellelegi ära panna, vaid juhatada tähelepanu mõnele kitsaskohale, mis vaja lahendada ja mille üle võiks mõelda/arutleda. Peamine eesmärk on ikkagi see, et jalgpalliõhkkond staadionidel suureneks, et positiivsust oleks rohkem (ka tribüünidel) ja et jalgpalli, antud hetkel siis täpsemalt fännide mainet, ei kahjustataks avalikkuse silmis nii praegu kui ka edaspidi, mis pikas perspektiivis võiks valusalt kätte maksta.
Ja lõpetuseks, et kõik kirjutatu ei ole mingi absoluutne tõde, vaid olukord läbi minu (julgen öelda, et objektiivsete) silmade ning kirjas on see, mida antud hetkel mõtlesin, kuulsin, tunnetasin ja kuidas asjadest aru sain.
Kommentaar
-
Kuule mees nagu muiste.
Püüan mõista Sinu õõvastavat maailmavalu tanksaabaste, nahktagide jm. vastu.
Antifa?
Samas mis vahet, misssugust maailmavaadet fänn esindab. Peamine, et klubi fännab. Samas Flora fännid on alati olnud positiivses mõttes rahvuslikumad kui teistel klubidel.
Minu meelest on igatahes etem, et needsamad Sulle vastumeelsed poisid on tulihingelised Flora kui üdini eesti klubi ja Eesti Vabariigi pooldajad, kas oleks parem kui nad istuksid kuskil õllekas ja tegeleksid neegrite, juutide, homode, Paadamite vaenamisega.
Las elavad ennast välja parem staadionil.
Seda enam, et Flora on paraku ainuke alternatiiv venekeelse jalgpalli nõukajäänukina jäänud ülemvõimu mahasurumiseks.
Kalju, mis tundub Sulle sümpaatsemana on parim, mis Eesti jalgpallis viimastel aastatel tekkinud. Multikultuursetele, glamuuri ja show'd hindavatele, positiivsetele jalkasõpradele ideaalne valik.
Bush versus Obama. Konservatiivsus, rahvuslikkus vs (vasakpoolne, sorry) liberalism.
Ideaalne karkafinaal.
Ära muretse, Floral on kindel fännituumik olemas.
Viljandiga kohtumisel toimus lihtsalt naljakalt spontaanne püüd päikesesoojuse poole, mis killustas meie fännid küljetribüünile sooja kätte.
Hajumises polnud süüdi tanksaapad ja Sinu poolt osatatud kohvipaki-kesa.
Kommentaar
-
Minumeelest oleks parem kui neegrite, juutide, homode vaenamine jääks õllekatesse nagu Woodstock ja Bikers ning staadionile tullakse jalgpalli nautima, mitte välja elama. Eriti juhul, kui välja elamine tähendab muulaste mõnitamist ja muud säärast.Algselt postitas kesa Vaata postitustkas oleks parem kui nad istuksid kuskil õllekas ja tegeleksid neegrite, juutide, homode, Paadamite vaenamisega. Las elavad ennast välja parem staadionil.
Kommentaar
-
Minumeelest tegelevad poisid staadionil põhiliselt jalgpallile kaasaelamisega.Algselt postitas eika Vaata postitustMinumeelest oleks parem kui neegrite, juutide, homode vaenamine jääks õllekatesse nagu Woodstock ja Bikers ning staadionile tullakse jalgpalli nautima, mitte välja elama. Eriti juhul, kui välja elamine tähendab muulaste mõnitamist ja muud säärast.
Ja ma ususn, et olen Flora sektoris rohkem viibinud kui Sina.
Kommentaar
-
sellega on kõik öeldud.Algselt postitas kesa Vaata postitustMinumeelest tegelevad poisid staadionil põhiliselt jalgpallile kaasaelamisega.
Kommentaar
-
Ok, lisaks taolistele kõrvaltegevustele nagu ropendamine, ahvihäälitsused, joomine, suitsetamine, lasteahistamine jne.jne.Algselt postitas Jasper Vaata postitustsellega on kõik öeldud.
Kohutav!!
Juut, homo, neeger, Paadam, (Levadia)
Kommentaar
-
See lõik peaks kõik ütlema, pole mõtet vaielda. Igal ühel on õigus oma mõtteid avaldada ning erapooletu arvamus on alati tere tulnud. Me soovime siin kõik, et mängudel oleks järjest rohkem ja rohkem publikut.Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
Ja lõpetuseks, et kõik kirjutatu ei ole mingi absoluutne tõde, vaid olukord läbi minu (julgen öelda, et objektiivsete) silmade ning kirjas on see, mida antud hetkel mõtlesin, kuulsin, tunnetasin ja kuidas asjadest aru sain.
Kommentaar
-
kesa, kas siin räägib ikka see kesa keda mina tean ja kelle telefoninumber ka mul telefonis on või see teine? ma viimasel ajal olen siin foorumis pidevalt segaduses.
ma arvan, et sinu postitus rääkis enda eest ja ma ei pea seda pikemalt kommenteerima.
aga tule oma õige nime all välja ja ütle, et ma eksin. minu nimi ja tegevus siin foorumis ei ole just teab mis suur saladus.
ja nagu mainisin, siis ise ei kuulu ei Nõmme fännide hulka ega Flora fännide hulka. kui siis kuhugi, siis pigem vaprate karupoegade hulka. personaalselt isegi tunnen isegi flora fänne nägu ja nimepidi rohkemgi kui kalju omasid. arvan, et pooled flora fännidest teavd mind nii nägu kui nimepidi. kui oled kaine ja tahad asja rahulikult arutada, siis lase endale näidata kus ma parjasti istun.
Mul ei ole põhjust neid kiilakaid tanksaabastes mehi vihata. Siiani olen saanud nendega suhteliselt rahumeelselt läbi. Aga võib olla on tegu mingisuguse alateadliku hirmuga, kuna varasem kogemus näitab, et sarnased tegelased on oma käitumises ettearvamatud. Mulle pole nad midagi teinud ja üldist jalka asja kah veel pole väga palju kahjustanud. Aga on ohumärke ja sestap kirjutasingi, et neid eesolevaid ohte vältida.
Üks kogemus on näiteks see, milliseid pilte ja videokaadreid olen näinud mujalt maailmast, mida kuulnud kasvõi siinsamas Eestis mõnikord Flora tribüünilt (juba eelmine aasta ei tahtnud millegipärast sealt läbi tulla, et ajada fännidega natukene juttu teemal fännide laululahing jne. Lõpuks siiski läksin, kuna enamik Flora fännidest on ikkagi mõistlikud tegelased).
Samuti ei usu ma, et kui me kogemata Eesti fännidega lippude lehvides sisse astusime Sloveenias Domžales kohalike natside pessa, et maja ees olid terve minibussitäis kilpide ja nuiadega julgestuspolitseinikke, kes meie turvalisust valvasid ja sees korra inspekteerimas käisid näitamaks oma kohalolekut. Õnneks tookord läks kõik sõbralikult.
siiani pole mul ei paremäärmuslaste ja vasakäärmuslastega suhtlemisel probleeme olnud (kuigi radikaalseid vaateid ei poolda ühelt ega teiselt poolt), niikaua kuni nad on jäänud suhtlemisel viisakaks ja argumenteerivad oma tõekspidamisi. kuigi jah nii mõnegi puhul tuleb ohata nagu Churchill, et fanaatik ei suuda muuta oma arvamust.
Ja Viljandi mängu muljeid. Kas siis seepärast, et päikest võtta loobuvad fännid tribüünil kaasa elamast? Veider. Kusjuures ma ka kuulsin muidugi osade fännide puhul seal suitsunurga juures just seda sama arusaamatust, et mismõttes fännid ei tule kokku oma tribüünile kaasa elama. Võta nüüd siis kinni milles asi. Mina kirjutasin lähtuvalt sellest, mis moodi mina antud hetkel asjast aru sain.
Ja need tähelepanekud kõik olid ikkagi kirjutatud, et tulevikus oleks ka fännamisel ja fännidel enam positiivset fooni. Laiem eesmärk on ikkagi, et kitsaskohti parandada/vältida ja tugevamana edasi minna! Minu eesmärk ei ole kellelegi n.ö. ära panna.
Ja kesa, saan ka aru, et kui konnasilmale astuda, siis võib olla üpris valus. Ja kui sa nüüd pead mind ikka oma vaenlaseks (Levadia toetajaks!
kusjuures ei tunne kahjuks ühtegi nende fänni isiklikult), siis mõtle, mida ütles La Rochefoucauld: "Vaenlase arvamus meie kohta on tihti õigem kui meie endi oma."
Edu!
Kommentaar
-
Ja kas Sina oled kellegi jaoks mingi autoriteet/prohvet/maailmaparandaja kes arvab, et selle tekstiga siin midagi niisama lihtsalt muudab?
Vahi kodus oma nelja turvalise seina ja roosamannavahulise elu keskel veel paarkümmend tundi oma väljamaa jalkapättidevideoid ja palveta, et Eestis midagi sellist kunagi juhtuma ei hakka, sest siis järsku su palvetele vastatakse ja päike soojendab meie palgeid samamoodi ka homme ning ülehomme.
.................................................. ...............................................
Kurat, andke andeks, aga jubedalt vihale ajab see liberaalsete multikultimammonakummardajate teema. Kõik teised, va. fännid, kelle kohta paska aetakse, on jubedad teadjamehed ja moraalijüngrid.
Politsei samamoodi... Selline tunne on, et meie rahulikus Eestis on mingi kliki poolt "vanglad" ammu valmis ehitatud ning nüüd igal võimalikul hetkel üritavad erinevad tarkpead igasuguste ohtude eest hoiatada ja näppu viibutada, sellega ise teadlikult oma sihtmärke provotseerides.
Iga debiilik peaks aru saama sellest, et kui hõõguvaid tukke piisavalt kaua torkida, siis võib leek lahvatada ning esimestena saavad torkijad kõrvetada!Flora Parem Tiib #1..... Against modern football...
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse

Kommentaar