Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga 2010

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas PETSINHO Vaata postitust
    Üks näide:
    Eelmisel suvel, kui oli mängitud juba pea pool kodusest liigahooajast, tegin natuke taustatööd ja uurisin mitmete III-IV liiga võistkondade käest, et paljud on külastanud juba Meistriliiga kohtumisi.

70% polnud käinud selleks ajaks mitte ühelgi kõrgliiga mängul
    20% olid käinud vaid ühe korra vaatamas
    10% oli käinud rohkem, kui 1 kord

Tegelikult peaks minu arvates olema just see seltskond, kes mängib nö pühapäevajalgpalli just õige sihtgrupp Meistriliiga pealtvaatajateks.
    Aga miks see nii ei ole..?
    Need, kes on juba abielus, neile ütleb abikaasa, et aitab sellestki, kui ise mängid, kahel päeval järjest ei lubata jalgpallile minna, eriti, kui nädalas veel mingid trennid ka on, jällegi õhtuti ja koju tullakse higisena ning õllelõhnalisena.

On ka selliseid inimesi, kes mängivad hea meelega ise, kuid ei vaata kunagi mängu lõpuni, kui välja vahetatakse. Isegi oma klubi mäng ei huvita, saati siis teiste.

Neid, kellel naist ei ole veel, eks need otsivad.

Eks huvipuudus just vaatamise vastu on ka see, et klubide noormängijad ei käi mänge vaatamas. Tahavad lihtsalt ise mängida.

Kui Flora puhul on üheks põhjuseks kindlasti see, et teda tahetakse näha meistrina, mis on juba unustatud saavutus, aga miks Levadial hoolimata neljast järjestikusest tiitlist ja igaaastasest promoüritusest ikka vaatajaid sama vähe on, see on imelik.

Kalju näide jälle tõestab seda, et igasugused massiivsed promomised ja tasuta piletite jagamine ei anna praktiliselt mingit kasu, kuna ilma promota langeb publikunumber tagasi olematusesse.

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
      Kalju näide jälle tõestab seda, et igasugused massiivsed promomised ja tasuta piletite jagamine ei anna praktiliselt mingit kasu, kuna ilma promota langeb publikunumber tagasi olematusesse.
      Õige Urmar. Aga mis siis, kui seda teha regulaarselt ja seda teeksid kõik klubid?
      "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
      www.facebook.com/jkkalju

Kommentaar

Algselt postitas -RoMaRiO- Vaata postitust
        Sihtgrupp on meil eestlastel kindlalt olemas, nüüd tuleb ka toode kuidagi nende inimesteni viia ning püüda mõista, mis on peale mängukvaliteedi "suurte tiimide" puhul atraktiivsem. Miks mitte selliste foorumikasutatajte jaoks ka küsitlus siin foorumis teha?
        Õige Mario, aga kuidas see toode viia nende inimesteni? Mida me saaksime selleks ära teha?
        "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
        www.facebook.com/jkkalju

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
          Küllap neis postkommunistlikes riikides pole väljaskäimise kultuuri. Kõiksugu eestlased ja venelased on pigem "joon naabriga köögis viina" kui "lähen sõpradega kuhugi välja lõbutsema" tüübid.
          Nõus, lisaks veel, et üle poolesajandilise eksperimendi käigus on hävitatud traditsioonid, aretatud ignorantne, mugav, laisk jne. inimtüüp, lõigatud läbi juured ja alla surutud heas mõttes kolkapatriotism.

Nõukaaegse tippjalgpalli iseärasus oli, et pea igal liiduvabariigil oli üks, mõnel paar rohkem tippklubi, sisuliselt koondist, mis mängis Nõuka Venemaa meistriliigas.
          Nende klubide/koondiste mängud olid muidugi publikurohked.
          Kohaliku tähtsusega liiduvabariigi jalgpall oli teisejärguline.
          Süsteem välistas tekkimast järjepidevat traditsiooni toetada kodukohaklubi.
          Muidugi lisaks veel nõukaaegne edukultus, mis välistas tunda rõõmu lihtsalt mängust enesest. Mentaliteet, et ainult medal on oluline, ülejäänud on rämps.

Miks meil ei külasta mänge keskealised mehed-naised, paar põlvkonda vutisõpru, kes mujal maailmas küljetribüünidel valitsevad.
          See on samuti üheks põhjuseks, miks tribüünid tühjad.

Kas kadunud põlvkondi on enam võimalik staadionile meelitada?

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
            aga miks Levadial hoolimata neljast järjestikusest tiitlist ja igaaastasest promoüritusest ikka vaatajaid sama vähe on, see on imelik.
            Üks päev aastas reklaami teha pole ikka piisav.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
              Nõukaaegse tippjalgpalli iseärasus oli, et pea igal liiduvabariigil oli üks, mõnel paar rohkem tippklubi, sisuliselt koondist, mis mängis Nõuka Venemaa meistriliigas.
              Nende klubide/koondiste mängud olid muidugi publikurohked.
              Kohalik liiduvabariigi jalgpall oli teisejärguline.
              noh, Venemaal on ju vutt piisavalt populaarne, kuigi ka NL ajal oli jäme ots pigem Ukraina klubide käes,
              aga kui väikeriigis a la Island moodustab rahvahulk täis staadionil juba märkimisväärse osa rahvastikust (noh nagu meil laulupeol),
              siis suurrahval on asjad teisiti, isegi Inglismaa ei mahu tabeli etteotsa- 6nnelikud piletiomanikud moodustavad mitmemilj-st rahvast palju väiksema %
              GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
              GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
              (Seinfeld, The Pitch)

Kommentaar

Algselt postitas vaikiv mees Vaata postitust
                noh, Venemaal on ju vutt piisavalt populaarne, kuigi ka NL ajal oli jäme ots pigem Ukraina klubide käes,
                aga kui väikeriigis a la Island moodustab rahvahulk täis staadionil juba märkimisväärse osa rahvastikust (noh nagu meil laulupeol),
                siis suurrahval on asjad teisiti, isegi Inglismaa ei mahu tabeli etteotsa- 6nnelikud piletiomanikud moodustavad mitmemilj-st rahvast palju väiksema %

Venemaal ju staadionid pooltühjad.
                samuti Ukrainas

Võrdle Inglismaaga.

või Saksamaaga

Sealkandis jäävad staadionid lihtsalt kitsaks.

Kommentaar

Kõigepealt pean ma tänama seda, et ei tulnud tüüpilisi ütlemisi, et mis sa seletad, kas see on ejl ametlik seisukoht jne.

Aga jah, see promomine on ikka väge keeruline ja suht tänamatu töö. Aga ega midagi muud vist välja ei mõtle ka.

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
                    Sina võid WTF küsida, kuid see näitab selgelt, et sa ei soovigi olukorra ja probleemide üle arutada ning mõista, miks inimesed ei soovi jalgpalli vaatama tulla.

Samuti ei ole ma isegi mitte poole sõnaga maininud peale iga mängu toimunud kaklusest.

Rääkides aga pealtvaatajate ära ajamisest, siis ma ei viitsi hakata konkreetseid kommentaare välja otsima. Kuid foorumis on korduvalt toodud välja lauseid stiilis: "kui ei meeldi, ära tule" ja "tennisepublikul ei ole jalgpalli juures kohta". Minu väited ei ole pastakast välja imetud.
                    1) Whatever you think. Kuigi ei saa aru kust kuradi otsast võetakse, et ma ei soovi probleemist aru saada.
                    2) "kaklused ja muu läbu kuulubki mängu juurde"....no mina loen siit küll välja, et pidevalt kakeldakse. Nagu sa ütlesid, et "kuulub mängu juurde". Kui mõtlesid seda, et keegi MÕTLEB (keegi siiski ei mõtle nii) siis...no ma ei tea kuidas see peaks inimesi peletama kui keegi oma peas ainult MÕTLEB (rõhutan veelkord: keegi ei mõtle nii).
                    3) Kui ei meeldi, siis ära tulegi! Väga lihtne ju. Ei ole raske. Kui mulle ei meeldi ooperit vaatamas käia siis ma järelikult EI LÄHE sinna. Miks käia vägisi kusagil kus ei meeldi nii, et veel maksad ka selle eest?
                    Tennisepublikul kui selle otsene mõiste tõesti ei ole kohta jalgpallis. Siin on mõeldud seda, et kui ma mängul laulan ja järsku mõni sell tuleb ütlema, et kuule te segate oma laulmisega mind (ja ise eemale ka ei istu vaid on fännisektoris edasi)....sellistel ei ole kohta staadionile!

Kommentaar

eesti jalgpallis on kujunenud mingi imelik väljend: fännisektor- see näitabki igasuguse kultuuri puudumist, et kui ma kõvasti lõugan, siis ma olen fänn ja kui ma vaikselt sihvkasid söön, siis ma olen mingi suvaline ahv

ega niisama ju inimene mängule ei lähe, kui talle ei meeldi
                      tell your mother, we are hooligans!

Kommentaar

Algselt postitas Shermann Vaata postitust
                        Ja muidugi pole praegune süsteem mängijate jaoks ka teab mis meeldiv. Seda arenemise paska pole mõtet ajada, üldjoontes on Meistriliiga tase sama sitt, kui mõned aastad tagasi. Vahet pole, et me mängime pool hooaega hangedes.
                        Njah, selle lausega sa juba ütled, et sinule ei ole mõtet/võimalik midagi selgitada. Lähed ka oma tööandja juurde lausega, et "see praegune töösüsteem ei ole teab mis meeldiv...noh talvel ikka külm tööle ronida ju"? Aga vaata jalgpallurid ongi tööl seal! Kuidas arenetakse? Mängupraktikat saades ja trenni tehes! Võtame neilt mitu kuud trenni ära sinu meelest või? Peab ikka eriline jobu olema arvamaks, et paar kuud trenni-mänge aastas teeb väga heaks mängijaks. See sinu lause, et sama sitt, kui mõned aastad tagasi - mis tase siis oleks kui palju vähem trenni teeks/mänge peaks? Ma pakun, et tase oleks ka palju sitem. Mitte keegi ei hakka välismaal halastusest eestlasi ostma, et näed neil saab aastas nii vähe ilma tõttu mängida, et noh ostame siis mõne mängija neilt vaesekestelt.
                        Ei kehti reegel, et harjutamine teeb harjutajaks ja meistriks sünnitakse.

Kommentaar

Algselt postitas mg Vaata postitust
                          eesti jalgpallis on kujunenud mingi imelik väljend: fännisektor- see näitabki igasuguse kultuuri puudumist, et kui ma kõvasti lõugan, siis ma olen fänn ja kui ma vaikselt sihvkasid söön, siis ma olen mingi suvaline ahv

ega niisama ju inimene mängule ei lähe, kui talle ei meeldi
                          Okei, mujal maailmas on ka mingid kummalised väljendid vist siis. Osa tribüünidest on need, kus toimub eriti suur lärm (curvad ja lojused) ja osa neid kus on vaiksemad inimesed (vanemas eas inimesed jne).

Väike link siis: http://en.wikipedia.org/wiki/Curva_(stadia)

Kommentaar

Algselt postitas ballack Vaata postitust
                            3) Kui ei meeldi, siis ära tulegi! Väga lihtne ju. Ei ole raske. Kui mulle ei meeldi ooperit vaatamas käia siis ma järelikult EI LÄHE sinna. Miks käia vägisi kusagil kus ei meeldi nii, et veel maksad ka selle eest?
                            Tennisepublikul kui selle otsene mõiste tõesti ei ole kohta jalgpallis. Siin on mõeldud seda, et kui ma mängul laulan ja järsku mõni sell tuleb ütlema, et kuule te segate oma laulmisega mind (ja ise eemale ka ei istu vaid on fännisektoris edasi)....sellistel ei ole kohta staadionile!
                            Noh, sellise suhtumisega ei tuldagi staadionile. Kui mingid tüübid karjuvad ja lärmavad ning peavad seejuures end ainsateks tõelisteks fännideks ja fännikultuuri alustaladeks, kui teistsugustele öeldakse, et teie jaoks pole kohta jne. Siis äkki lõpetaks selle vaidluse ära, sest ilmselgelt oleme vales kohas, jalgpalli meistriliiga on Ballackile ja paremäärmuslastest pedebandele ning lähme ja vaatame tennist edasi. Mis siin ikka tuuleveskitega võidelda.

Kommentaar

Ma teeks sellise ettepaneku, et võtame ühe huvitava vooru, kus näiteks omavahel kohtuvad Levadia-Flora, Sillamäe-Narva vmt ja EJL seaks klubidele sellise kohustuse, et pileti eest ei tohi raha küsida. Samas lisaks tasuta piletile teeksid klubid veel ohtralt reklaami ning usun, et võib tulla päris ilus tulemus.

Mitte et see piletihind inimestele ülejõu käiks, aga tasuta on ikka teine tera.

Kommentaar

Algselt postitas ballack Vaata postitust
                                See sinu lause, et sama sitt, kui mõned aastad tagasi - mis tase siis oleks kui palju vähem trenni teeks/mänge peaks?
                                Ma ei usu, et Leedus, kus hooaeg hakkab aprillis ja lõppeb oktoobris, olid näiteks ülemöödunud hooajal klubid meie omadest halvemad. Pigem paremad

Kommentaar

Working...
                                X