Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga 2010

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

EJLi peaeesmärgiks tundub olevat lihtsalt see võidukarikas ära anda ja siis öelda, et arendame Eesti jalgpalli.

Kommentaar

Algselt postitas mazz Vaata postitust
      Ühesõnaga oled nõus, et huvi on kõige suurem alguses ja lõpus, aga kuigi publikunumbrid on täpselt vastupidise trendiga, siis ei pea sa ilma oluliseks teguriks?
      Ma ei ütleks, et see trend niivõrd vastupidine on. Mõndadel juhtudel kindlasti ja seal on süüdi pigem sportlikud tegurid.

Toome kõigi lemmiklapse Nõmme Kalju siin näitena:

Eelmine hooaeg avamäng Floraga, tõeliselt jalgpallivaenulik ilm, no külm oli kohe, aga näe, 380 inimest tribüünil nagu naksti. Ei heidutanud see ilm kedagi.

Tulid suvekuud ja Hiiu staadionil nii naljalt sellist publikuhulka enam ei näinud. Miks? TVMK vastu 250, Flora vastu 200, Tallinna Kalevi vastu 180, Pärnu Vapruse vastu 100 jne jne jne.

Selge näide, et süüdi pole mitte ilmad, vaid pigem sportlikud tegurid. Kalju fännid ajasid endal enne hooaega vinna ja unistasid lausa tiitliheitlusest. Reaalsus jõudis kohale suveks ja seda kajastavad ka publikunumbrid.
      "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Loomulikult on teistel teguritel ka oma mõju, aga keskmised numbrid näitavad ilmaolusid võrreldes selgelt kuni mitmekordset vahet ja siin ei ole midagi vaielda.

Kommentaar

Publiku seisukohalt algab hooaeg liiga vara, lõppeb liiga hilja ja on liiga palju mänge. Üheski naaberriigis pole 36 mängu ja selles on asja tuum. Mis siin 36 mängust rääkida, enamus liigades on alla 30 mängu. Loogiline, et Eesti inimesed kaotavad liiga vastu üsna pea huvi, kui hooaeg venib ajuvabalt- miks peaks üks mõistuslik jalgpallifänn neli korda vaatama oma klubi madistamist Kuressaare või Paidega (ma loodan, et liiga ei teinud Teile )

Kommentaar

Minul fännina on küll pohhui, kas mu lemmik mängib Kuressaarega või Floraga, esmane on see, et mu lemmik mängib. Paraku selliseid Eesti Meistriliiga hulle ei ole palju ning tuleks mõelda ka tavalise jalgpallisõbra peale, kes tahestahtmata ei soovi iga nädalavahetust jalgpalliga siduda.

Variante on palju, sest praegune süsteem on tohutult praak, kahjuks on aga Liidus tööl inimesed, kes usuvad, et selline variant kella 11ste ning kella 2ste mängude näol juulikuus toimib ning muutusti ei ole vaja.

Tehke ükskõik mida, aga tehke miskit, sest rohkem metsa asja ajada pole võimalik

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
              ja mismoodi peaks see kergitama näiteks narvalaste huvi, kui reaalne kodumäng võetakse paljalt ilma pärast ära ja viiakse Tallinna?
              Ma arvan, et siinkohal peaks ikkagi murdma seda levima hakanud valefakti, et Transilt võeti kodumäng ära. Tegelikult on lood ikka sellised, et Transi palvel toimus see asi. Ja Kuno võiks tulla ja öelda välja, et äkki oli Kalju kodumänguga sama lugu?

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
                Ma arvan, et siinkohal peaks ikkagi murdma seda levima hakanud valefakti, et Transilt võeti kodumäng ära. Tegelikult on lood ikka sellised, et Transi palvel toimus see asi. Ja Kuno võiks tulla ja öelda välja, et äkki oli Kalju kodumänguga sama lugu?
                Kuskil eespoole Kuno juba mainis asja:
                Algselt postitas marcello Vaata postitust
                Kuno, kas Flora keeldus kodumänge vahetamast või olid muud tegurid, et ei saanud teise ringi võõrsilmängu kodumänguks vahetada?
                Algselt postitas Kuno Vaata postitust
                Keeldus viidates juhendile. Pole hullu
                Pigem on nii, et väljak on sitas seisus ja EJL ütleb selle peale "mängige Flora koduväljakul" ja klubil endal pole midagi teha (loe: võimalust mängu edasi lükata või mäng võõrsilmänguks saada). Vähemalt mulje jääb selline, vabandan, kui nüüd valesti asjast aru sain.

Kommentaar

nagu ma juba varem olen öelnud, et ilmselt ei soovinud Flora oma teise ringi murumängu kunstmurul mängida ja kui reglement seda ei nõua, siis on kõik selge. See kodumängude vahetamise idee ei leia vist kuskil erilist kasutust. Juhtusin eile kuulma, et Pareiko koduklubi väljak ei luba seal mängida ja nad peavad esimesed kodumängud kuskil mujal mängima, mitte küll Sportland Arenal , aga mitte ka Tomskis.

Kommentaar

to eika, ära oleta lambist. Kuno pole öelnud, et neil polnud võimalust lasta mäng edasi lükkata, aga see on ju ilmselge, et telemäng toob raha rohkem sisse , kui tavamäng ja seega peeti mäng algsel ajal ja korralikul staadionil, sest muidu oleks kaotatud telemäng.

Kommentaar

Algselt postitas $$$ Vaata postitust
                      to eika, ära oleta lambist. Kuno pole öelnud, et neil polnud võimalust lasta mäng edasi lükkata, aga see on ju ilmselge, et telemäng toob raha rohkem sisse , kui tavamäng ja seega peeti mäng algsel ajal ja korralikul staadionil, sest muidu oleks kaotatud telemäng.
                      Mismoodi see telemäng nüüd rohkem raha sisse toob, niimoodi et inimesed otsustavad külmetamise asemel soojas kodus Kalev Sporti vaadata? Meil ei ole päris Inglismaa jalgpallikultuur.

Kommentaar

Ma võin küll puusse panna, aga minu teada ei luba juhend üldsegi kodu- ja võõrsilmängude vahetamist.

Kommentaar

Algselt postitas -RoMaRiO- Vaata postitust
                          Mismoodi see telemäng nüüd rohkem raha sisse toob, niimoodi et inimesed otsustavad külmetamise asemel soojas kodus Kalev Sporti vaadata? Meil ei ole päris Inglismaa jalgpallikultuur.
                          Reklaam otseloomulikult. Kodumeeskonna reklaamid on ju kogu mängu ulatuses telekas. Telemänguga on võimalik müüa reklaami väga paljudele firmadele, publikust tuleb tegelikult kahetsusväärselt väike osa rahast.

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
                            Ma arvan, et siinkohal peaks ikkagi murdma seda levima hakanud valefakti, et Transilt võeti kodumäng ära. Tegelikult on lood ikka sellised, et Transi palvel toimus see asi.
                            kui nii oli, siis ma kaldun küll arvama, et Transil oli pohhui oma toetajatest. või kas Transi fännidelt ka küsiti?

see, et jalgpalliklubidel pole kõlblikke väljakuid...no see ongi see küsimus, et miks peab liiga nii vara algama?
                            Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas $$$ Vaata postitust
                              Reklaam otseloomulikult. Kodumeeskonna reklaamid on ju kogu mängu ulatuses telekas. Telemänguga on võimalik müüa reklaami väga paljudele firmadele, publikust tuleb tegelikult kahetsusväärselt väike osa rahast.
                              et pohhui see pealtvaatajaskond, peaasi, et kaamera töötab? varsti ei taha enam keegi ülekannet ka teha, sest pole ju fänne staadionitel.
                              Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
                                kui nii oli, siis ma kaldun küll arvama, et Transil oli pohhui oma toetajatest. või kas Transi fännidelt ka küsiti?

see, et jalgpalliklubidel pole kõlblikke väljakuid...no see ongi see küsimus, et miks peab liiga nii vara algama?
                                Täpselt, õigeid väljakuid ei ole ja Transile oli palju kasulikum mängida Tallinnas, kui asuda võõrale Ahtme staadionile kokku tassitud lund ära vedama. Ja eks Kaljul oli täpselt sama, jäist väljakut oli raske korralikuks teha. Kuigi sellest võiks Kuno ise rääkida.

Kommentaar

Working...
                                X