Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Derbyd

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Replying to Topic \'Derbyd\'

Originally posted by Jaan

Originally posted by fittibaldi

tegelikult võiks ju vastastikuse abi korras mõned tutvustavad lõigud võõramate derbide kohta ää tõlkida ja siia teistelegi lugemiseks panna? kui ma just momendil välja ei läheks, teeksin kohe nt Flu ja Fla derbiga algust..maybe later then.
    No ega ma tausta uurima hakanud, lihtsalt vaatasin, et kus linnas siis klubid pesitsevad. Kui keegi tõesti ise guugliga hätta jääb, olen aga loomulikult nõus aitama ja vihjeid andma.
    ei ma ei pidand isegi silmas seda, et vastuse otsimisega hätta jääks - nt meli ülevaadet saksa derbidest ja nende taustast oli igavesti huvitav lugeda.
    tuntumatest muu maailma derbidest on enamik () ikka siitsealt lugenud, aga kuigi asi mind huvitab, ei oleks mul ilmselt aega pühenduda materjali otsimisele meie jaoks (ennekõike geograafiliselt aspektist siis) vähemtuntud derbide tagamaade kohta (kes keda millal ja miks).

ehk et kui keegi juba guuglisse ennast harima läks, siis võiks lahkest südamest teistelegi teadmisi jagada.

hommikul seda derbide testi tehes jõudsin fla-flu derbini, hakkasin igaks juhuks selle kohta infi otsima (oli ta nüüd rio või sao paulo) ja kuigi teades varasemast, et flamengo ja fluminense vastasseis kujutab endast rahva ja aristokraatia vahelist vastuseisu, jäin lugema seda lugu ja siis kogu ülejäänud saiti, niipalju kui päeva jooksul jõudsin. lugemist seal igaljuhul jätkub, ja sugugi mitte igavat!

We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Derby\'de osas pakub huvitavat lugemist FourFourTwo. Igas numbris. Aga eks need enamus vastasseise suuresti töölisklass/keskklass ole, seda just väljaspool Briti saari. Seal rohkem geograafiline areaal ja usuline kuuluvus määravad.
      “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
      The Special One

Kommentaar

45 õiget. Hinnang: keskmine foorumlane . Lõuna-Ameerika linnad on nagu puder ja kapsad

EDIT: kontrollimisel selgus, et olin paari linna puhul tähevea teinud, sestap paar õiget juures
        Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Andestage mulle mu laiskus ja uudishimu aga mul on üks mure.Nimelt,kas keegi viitsiks mulle ära seletada Londoni nimelise metropoli jalka meeskondade geograafilise paigutuse ja nende \"main rivals\"
          Niipalju ma tean et;Põhja-London=Arsenal vs Hotspur....
          vist oli veel West Ham vs Millwall Ida-Londonja vot ongi kõik minu teadmised,ahjaa Chelsea jäi ju läände.
          Aga kuhu jäävad QPR;Crystal Palace;Fulham ja Charlton (üks neist oli vist kunagi iseseisev linn aga kumb?).
          On ju veel Leytoni sugused väikeklubid aga nemad las jäävad.

Kommentaar

mitte et qpr ja c palace väikeklubid poleks.. geograafilisest vaatepunktist peetakse chelsea ja fulhami mängu derbiks.. kuigi mis derbi ta nüüd nii väga on..

Kommentaar

mitte et qpr ja c palace väikeklubid poleks
              sedant nüüd küll aga eks nad on minu jaoks veidi \"glamuursemad\" ja ajaloo ürikutes on rida \"runners up\" rohkem silma jäänud

Kommentaar

Tegelikult on rivaliteet paljudel klubidel pidevalt muutuv... Mingi uurimuse kohaselt peavad näiteks Arsenali fännid tänapäeval oma suurimaks rivaaliks Man Unitedit mitte traditsioonilist Tottenhami. Sama asi on Chelseaga, kelle tänaseks tähtsaimaks rivaaliks peavad toetajad Arsenali, mitte traditsioonilisi Fulhamit ja Tottenhami. Suurel määral oleneb fännide nägemus rivaalidest sellest, millises divisjonis parasjagu mängitakse ja kellega kõige suurem võitlus positsioonile käib.
                Omast käest tean rääkida, et veel paar hooaega tagasi, kui Brighton mängis 3. divisjonis, siis peeti kõige vihasemaks konkurendiks ikkagi Leyton Orienti, nüüd ei ole enam küsimustki - fännide \"südamed on vallutanud\" Palace.

Uurimus siin (mis olevat THE LARGEST EVER SURVEY INTO CLUB RIVALRIES) räägib Londoni metropoli tähtsamate klubide rivaalide kohta järgmist, seda just fännide seisukohti kokku võtvalt:

THE RIVALS – WHO ARE THEY? (1ST, 2ND & 3RD RIVALS)

Arsenal - Man Utd, Tottenham, Chelsea
                Charlton - Millwall, Crystal Palace, West Ham Utd
                Chelsea - Arsenal, Tottenham, Man Utd
                Crystal Palace - Brighton, Millwall, Charlton
                Fulham - Chelsea, QPR, Brentford
                Leyton Orient - Southend, West Ham Utd, Brighton
                Millwall - West Ham Utd, Crystal Palace, Charlton
                QPR - Chelsea, Fulham, Brentford
                Tottenham - Arsenal, Chelsea, West Ham Utd
                West Ham - Millwall, Tottenham, Chelsea

Kommentaar

Originally posted by efafan
                  Arsenal - Man Utd, Tottenham, Chelsea
                  Tegelikult on see hirmus, kuhu oleme jõudnud - Arse esmane \"vaenlane\" ei olegi enam Spurs? Raske uskuda, et pikemate traditsioonidega fännid nii arvavad. Aga eks Arsel ole neid \"tõusikfänne\" muidugi omajagu. Nende jaoks on olulised ainult ManU ja aina enam ilmselt Chelsea.
                  Ja \'pooli ei viitsi enam Londonis keegi vihata - nojah, mis mõttega?
                  the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                  because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Tegin ka testi ära, kätte sain 43 60st pluss mõned linnad, mille nimekuju ei suutnud välja mõelda: Saloniki, Lissabon, Varssav, Brüssel. Ning Roversi ja City linna ei suutnud välja mõelda. Teiste ilmajagude kohalt tuli vist vaid Porto Alegre meelde.
                    Kurat seda teab, äkki on hoopis jumal.

Kommentaar

Working...
                    X