Samas Põhikommentaator on ju niikuinii Kalkun või Tiisler, aga kui valida kas kõrval on Zelinski või Sarap, oleks ma siiski Sarapi valinud.
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
ETV
Collapse
X
-
Algselt postitas krissu04 Vaata postitustTäiesti suurepärane algus mängule! Tiisler on lihtsalt võrratu! Tüüp on kahe kuuga õppinud rohkem kui kaljuveer 8 aastaga...Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
Ott Järvela
Kommentaar
-
kõigile, keda häälduse asi huvitab.
Tähejärjend ll – traditsioonilises hispaania standardhäälduses palataalne (pingsalt pehme) l’, mille vastena kasutame eesti lj-ühendit: Villa > vil’ja, Sevilla > sevil’ja, Carvallo > karval’jo Murdehääldusest pärit moenähuna levib Hispaanias paikkonniti (sh mõnedes linnades, ka Madridis) hääldusviis hüüdnimega yeismo, kus keeleasend ll-i hääldades on tõusnud niivõrd eespoolseks, et pehme l-i asemel kostab pingeline [j] (vijja, sevijja, karvaijo). Üldiseks muganduseeskujuks ei sobi see hääldusviis üsna mitmel põhjusel: esiteks eeldaks see meilt suuremat pingutust, koguni hääldusaluse muutmist, võrreldes tavapärase lj-ga (olen sellest palju rääkinud, et mugandusreeglid peaksid võimaldama võõrnime hääldada võimalikult lihtsalt, eesti keele hääldusele omaste võtetega; hispaaniapäraselt pinges, peaaegu hõõrduvat suulaeheli sünnitav [j] lihtsalt ei sobi meile). Teiseks on ll>lj lähemal kirjapildile ja seega paremini arusaadav, ta teeb võimalikuks selge vahetegemise kombinatsioonides nagu alla – aya, ello – eyo jms (neid, kes keelt tõeliselt valdavad, säärased kokkulangemised harilikult ei häiri, küll aga kipuvad nad eksitama keda tahes võõrast!) Kolmandaks, kultuurkeeltes on võõrkeelendite häälduse jaoks kindlad traditsioonid, mida niisama heast peast ei muudeta (vt J. Aavik, “20 Euroopa keelt”, lk 65); meil kalduvad j-list hääldamist eelistama eeskätt need, kes traditsioonist midagi pole kuulnud – võrdluseks: traditsioonilist palataalse l-iga mugandamist nt sakslastel soovitab ka Dudeni hääldussõnastiku uusim, 2005. aasta täienduste ja parandustega uustrükk). Neljandaks, kui tahaksime truualamlikult järgida kõiki kohalikke murdeerinevusi, nõuaks see väga põhjalikke teadmisi mis tahes hääldusnähtuse levikust – seesama yeismo näiteks ilmutab end Kesk-Ameerikas ja Argentinas paiguti ka “žeismona” (ll vasteks olnud [j] on omakorda muutunud pehmeks ž-ks või dž-ks: vidža, karvadžo!) Tekst: Einar Kraut, ERR keelenõustaja
Kommentaar
-
Algselt postitas EgoTrip Vaata postitustikerman?
Name: Iker Casillas
Fullname: Iker Casillas
Nickname: Ikerman, San Iker - Saint Iker, El Gato - The Cat
INTER ARMA CARITAS
Kommentaar
-
Kusjuures takka järgi pean ütlema , et need mängud ,kus enda süda ei põksunud kummalegi poole, mulle täitsa istus Lembsi ja Sarapi selline muhe teema.
Aga ega Kalkun finaaliks ka paha pole , samas ma ei tahaks uskuda, et Tiisler nüüd enne MM vutist nüüd nii võhik oli et pidi nullist justkui tagama hakkama tarkust pähe.Muidu täitsa norm vend aga Reali kallal nokkis liialt.Felix: Oh, bollocks!
Elmo: Dog's bollocks?
Felix: No, just plain fucking bollocks!
Elmo: No dog involved?
Kommentaar
-
Algselt postitas maanus Vaata postitustKusjuures takka järgi pean ütlema , et need mängud ,kus enda süda ei põksunud kummalegi poole, mulle täitsa istus Lembsi ja Sarapi selline muhe teema.
Aga ega Kalkun finaaliks ka paha pole , samas ma ei tahaks uskuda, et Tiisler nüüd enne MM vutist nüüd nii võhik oli et pidi nullist justkui tagama hakkama tarkust pähe.Muidu täitsa norm vend aga Reali kallal nokkis liialt.
kes 3nda koha mängu kommneteerivad?Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
Ott Järvela
Kommentaar
-
Algselt postitas budulojus Vaata postitust
kes 3nda koha mängu kommneteerivad?
Kommentaar
-
Algselt postitas budulojus Vaata postitustNo Reali kallal nokib iga normaalne inimene kuna see mis seal toimub ei saa nimetada normaalseks.Felix: Oh, bollocks!
Elmo: Dog's bollocks?
Felix: No, just plain fucking bollocks!
Elmo: No dog involved?
Kommentaar
-
Huvitav, mispärast sel MM-il on moeväljendiks kujunenenud "sissekeriv-väljakeriv nurgalöök"? Varasematelt suurturniiridelt ma ei mäleta, et sellele nüansile ETV kommentaatorite poolt mingit rõhku panduks aga tänavu peetakse seda vajalikuks rõhutada pea iga korneri puhul, kusjuures erinevate meeste poolt.
Kommentaar
-
Algselt postitas Gallacher Vaata postitustHuvitav, mispärast sel MM-il on moeväljendiks kujunenenud "sissekeriv-väljakeriv nurgalöök"? Varasematelt suurturniiridelt ma ei mäleta, et sellele nüansile ETV kommentaatorite poolt mingit rõhku panduks aga tänavu peetakse seda vajalikuks rõhutada pea iga korneri puhul, kusjuures erinevate meeste poolt.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar