Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Mis ma oskan öelda, olen olnud ka juba maast madalast Veerpalu fänn, aga viimased uudised teevad küll kurvaks. Esimest korda kuulsin ma tema võimalikust dopingutarbimisest juba mitu nädalat tagasi. Alguses oli muidugi selline reaktsioon nagu suurel osal suusatamise fännidest (EI, SEE EI OLE VÕIMALIK, SEE ON LAIM, VÕIMATU), aga mida rohkem selle peale mõtlesin ning asja ühelt ja teiselt poolt kaalusin, siis jõudsin kahjuks ülimalt negatiivse järelduseni.
Need viimase aja artiklid on kahjuks ainult kindlust juurde toonud. Jääb ainult üks küsimus: Kas see ongi Eesti suusatamise lõpp ?
.. ei , see ei ole lõpp... soomlased jäid ju ka Lahti MMil kobarate viisi dopiga vahele - näe nüüd sõidavad jälle nagu muiste.
.. ei , see ei ole lõpp... soomlased jäid ju ka Lahti MMil kobarate viisi dopiga vahele - näe nüüd sõidavad jälle nagu muiste.
Loodame. Aga eks mastaabid ole natukene erinevad ka. Ma võtan nüüd küll mälu järgi ja väga umbkaudselt, aga kui Eesti meistrivõistluste maratonile startis 35 suusatajat, siis Soome meistrivõistlustel oli osalejaid 135. Ja põhiliselt pidasin silmas seda, et sponsorite huvi on peale kolme suure lõpetamist nagunii vähenenud, aga kui nüüd see dopingujutt ka tõeks osutub, siis langeb see ju päris nulli.
Loodame. Aga eks mastaabid ole natukene erinevad ka. Ma võtan nüüd küll mälu järgi ja väga umbkaudselt, aga kui Eesti meistrivõistluste maratonile startis 35 suusatajat, siis Soome meistrivõistlustel oli osalejaid 135. Ja põhiliselt pidasin silmas seda, et sponsorite huvi on peale kolme suure lõpetamist nagunii vähenenud, aga kui nüüd see dopingujutt ka tõeks osutub, siis langeb see ju päris nulli.
.. ma nagu seda oma eelmist posti kirjutades olin selline irooniline ka Loomulikult on peale n.ö suure kolmiku + Alaveri + hooldetiimi laiali jooksmisel + võimalik doping = surmahoop meie suuskamisele millisest tõustakse vast mõneküme aasta pärast (äkki Shmigunni järeltulijad või Veerpalu pojad-tütred) kui üldse...uusi Ants Antsoni järglasi uisutamises meil ju 50 aastat pole sündinud, samuti on suhteliselt p....s kahevõistlus (v.a. ehk Nurmsalu juuniorimedalid).
Veerpalust on kahju, aga neist kõigist pasakommentaatoritest küll pole. Väike õppetund, et anonüümsete allikate puhul uuritakse taust palju tihedamalt läbi ja seetõttu võib enamasti neid lugusid rohkem usaldada, kuna seal riskib ajakirjanik ka enda nimega. Kui võtad rahuga mingi x-kategooria arsti kommentaari, kes enda nime alt paska ajab, siis seda võib ka delfi ajakirjanik teha ja millegi eest ta ei vastuta.
Veerpalust on kahju, aga neist kõigist pasakommentaatoritest küll pole. Väike õppetund, et anonüümsete allikate puhul uuritakse taust palju tihedamalt läbi ja seetõttu võib enamasti neid lugusid rohkem usaldada, kuna seal riskib ajakirjanik ka enda nimega. Kui võtad rahuga mingi x-kategooria arsti kommentaari, kes enda nime alt paska ajab, siis seda võib ka delfi ajakirjanik teha ja millegi eest ta ei vastuta.
Jään ikkagi enda juurde- ühele allikale toetudes ning sisuliselt mingeid muud tõendeid (ainsaks garantiiks allika usaldusväärsus, pluss kahtlased käitumismustrid ja kommentaarid) mitte esitades kombati sel juhul ikkagi piire. Võiks õigustada, et ootamise korral oleks ootama jäädudki, et küll siis oleks kõik maha vaikitud ja kinni mätsitud, aga lugedes pressiteadet, siis oleks asi välja tulnud 6. aprillil, ükskõik, mida suusaametnikud oleks püüdnud teha või mitteteha.
Seekord läks ajakirjanikel muidugi õnneks, aga ma usun, et kõik nad vastavad, et luck had nothing to do with it. Olen näinud ka TKd vabandamas, mis iseenesest on hea, aga ka see lugu toetus "usaldusväärsele" allikale.
"An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"
Kommentaar