irww esimene poolaeg tundus, et meie vennad vaatavad, et lastega mängivad(järjest jooksud ja kahekordsed) Tore, et suutsite pinge tekitada ja võita:P On huvitavam vaadata:P
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Korvpall
Collapse
X
-
muuseas olen tähelepannud, et ega enam ei vilistata neid jookse, kandmisi ja kolmest sekundist et maksa rääkidagi. ja vel kohtunikud võiks selle mokalaada ära lõpetada mängijatel. krt peale iga vilet on kellegil miskit iniseda, vaatasin rocki punt oli vist kokku leppinud et ei käi mölisemas, mõni ikka läks, siis teine käis maapeale toomas. aga kalevi pambul ei ole muud kui perseli ja siis mölisema miks viga ei antud. kohtunikud on nagu mingid kuradi murumunad, keegi midagi vilistada ei julge. krt andku paarile aktiivsemale jutumoorile tehniline ära ehk keskenduvad mängule. läbi aegade muidugi paistab silma et võõrsilt tulnud mängijal on nagu rohkem õigusid kui kohalikel.
Kommentaar
-
Algselt postitas metssiga Vaata postitustmuuseas olen tähelepannud, et ega enam ei vilistata neid jookse, kandmisi ja kolmest sekundist et maksa rääkidagi. ja vel kohtunikud võiks selle mokalaada ära lõpetada mängijatel. krt peale iga vilet on kellegil miskit iniseda, vaatasin rocki punt oli vist kokku leppinud et ei käi mölisemas, mõni ikka läks, siis teine käis maapeale toomas. aga kalevi pambul ei ole muud kui perseli ja siis mölisema miks viga ei antud. kohtunikud on nagu mingid kuradi murumunad, keegi midagi vilistada ei julge. krt andku paarile aktiivsemale jutumoorile tehniline ära ehk keskenduvad mängule. läbi aegade muidugi paistab silma et võõrsilt tulnud mängijal on nagu rohkem õigusid kui kohalikel.
Kui minu teha oleks siis ma annaks ausalt Tsinnile täiega sisse, sellist eite pole ma veel üheski tiimis näind. Isegi Vaskys oli rohkerm mees kui see gruusia pleikar, kes oma naist korduvalt ja korduvalt petab.
Kommentaar
-
Tahaks öelda, et sellist jama on raske kommenteerida. Eilset mängu siis. Kohtunikud kohtunikeks, nende tase ei võimalda paraku tõesti nii närvilist mängu ohjes hoida. Juba aastaid kusjuures on see ilmne olnud. Miks mitte importida finaalseeriaks vilemehed Lätist või Leedust, aru ma ei saa. Ja ega mängijad ise ka paremad ole - uskumatult palju praaki, provotseerimist ja lapsikuid vigu. Ainuke, mis selles seerias head on, on intriig. Korvpallist on asi kaugel.Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.
Kommentaar
-
Tahaks teada, paljudel siinkirjutajatest ja lõpututest hädaldajatel mõni paber (millele eelneb ka eksam) kohtunikutegevuseks taskus on ning ka mõni mäng vähemalt III liiga tasemel vilistatud? Vahelduseks võiks muidugi basket.eest alla tõmmata reeglid, kuigi sealsed eestikeelsed on vananenud. FIBAst saab ka viimaseid mängusituatsioonide ja reeglite selgitusi/interpretatsioone, on olemas ka selline kaustik asi nagu kolme kohtuniku mehhaanika. Kokku u 300 lk lugemist. Kui keegi need viitsiks korralikult läbi lugeda, jääks siin sellist mõttetut ohkimist ja mölisemist meie kohtunike aadressil kindlasti vähemaks. Näiteid on siin foorumiski ajatud. Mõttetu tegevus oleks neid siin tsitaatidena esitleda. Aga enne asjatundlikku ohkimist võiks vähemalt end asjaga kurssi viia, see, et mõnes amatöörliigas õlle ja suitsu kõrvale mängite, ei anna küll asjatundja bumaagat.
Ja muudkui see Leedu ja Läti kohtunike jutt, paarkümmend postitust tagasi ei jõua kokku lugeda, kuidas BBLis need samad kiluvargad ja mindaugased vile suus lolli mängivad. Kõik eksivad, ka kohtunikud, täiuslikku vilet ei ole olemas. Videokordust kohtunikul ei ole, aga televaataja ei seisa ka kahe meetri kaugusel. Seda enam siis fänniprillidega tribüünilt kiikaja, kel õlletops suul.
Jah, meil ei ole veel Euroliiga kohtunikke, aga neid ei teki ka, kui korvpallikommentaari põhisisu on kohtunikega mölisemine ning sisukommentaariks on: mängiti sitasti.
P.S kolme sekundi reegli ja selle viimased interpretatsioonid võiks siin nii mõnigi mees endale selgeks teha."An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"
Kommentaar
-
Algselt postitas rixxer Vaata postitustTahaks teada, paljudel siinkirjutajatest ja lõpututest hädaldajatel mõni paber (millele eelneb ka eksam) kohtunikutegevuseks taskus on ning ka mõni mäng vähemalt III liiga tasemel vilistatud? Vahelduseks võiks muidugi basket.eest alla tõmmata reeglid, kuigi sealsed eestikeelsed on vananenud. FIBAst saab ka viimaseid mängusituatsioonide ja reeglite selgitusi/interpretatsioone, on olemas ka selline kaustik asi nagu kolme kohtuniku mehhaanika. Kokku u 300 lk lugemist. Kui keegi need viitsiks korralikult läbi lugeda, jääks siin sellist mõttetut ohkimist ja mölisemist meie kohtunike aadressil kindlasti vähemaks. Näiteid on siin foorumiski ajatud. Mõttetu tegevus oleks neid siin tsitaatidena esitleda. Aga enne asjatundlikku ohkimist võiks vähemalt end asjaga kurssi viia, see, et mõnes amatöörliigas õlle ja suitsu kõrvale mängite, ei anna küll asjatundja bumaagat.
Ja muudkui see Leedu ja Läti kohtunike jutt, paarkümmend postitust tagasi ei jõua kokku lugeda, kuidas BBLis need samad kiluvargad ja mindaugased vile suus lolli mängivad. Kõik eksivad, ka kohtunikud, täiuslikku vilet ei ole olemas. Videokordust kohtunikul ei ole, aga televaataja ei seisa ka kahe meetri kaugusel. Seda enam siis fänniprillidega tribüünilt kiikaja, kel õlletops suul.
Jah, meil ei ole veel Euroliiga kohtunikke, aga neid ei teki ka, kui korvpallikommentaari põhisisu on kohtunikega mölisemine ning sisukommentaariks on: mängiti sitasti.
P.S kolme sekundi reegli ja selle viimased interpretatsioonid võiks siin nii mõnigi mees endale selgeks teha.
Kindlasti pole Eesti kohtunike tase päris Euroopaga võrreldav, kuid mehed teevad seda tööd hobikorras ning saavad vägagi kenasti hakkama. Probleem on hoopis selles, et Eestis lubatakse mängijatel ja treeneritel täiesti lubamatult palju rahulolematust avaldada nii väljakul, kui väljaspool seda - ja see saab kahjuks juba alguse noorteklassides, kus treenerid üritavad noori kohtunike suruda pidevalt ning mängijad õpivad oma treeneri käitumisest ning on platsil samasugused. Ja siis kui satub noorte mänge vilistama mõni kogenud kohtunik, kes rikkumised reeglite järgi vajadusel ka tehnilise veaga ära karistab, siis ollakse üllatunud, pahased ja hakatakse igale poole kaebama.
NBA süsteem, kus tehnilise veaga väga lihtsalt mängijaid ära karistatakse ning hiljem ka trahvid määratakse, on kohtunikule palju suuremaks toeks.
Aga eks siin konnatiigis on raske vett lainetama lüüaNõmme Uskumatud!!!
Kommentaar
-
Algselt postitas Siimphoto Vaata postitustProbleem on hoopis selles, et Eestis lubatakse mängijatel ja treeneritel täiesti lubamatult palju rahulolematust avaldada nii väljakul, kui väljaspool seda - ja see saab kahjuks juba alguse noorteklassides, kus treenerid üritavad noori kohtunike suruda pidevalt ning mängijad õpivad oma treeneri käitumisest ning on platsil samasugused. Ja siis kui satub noorte mänge vilistama mõni kogenud kohtunik, kes rikkumised reeglite järgi vajadusel ka tehnilise veaga ära karistab, siis ollakse üllatunud, pahased ja hakatakse igale poole kaebama.
NBA süsteem, kus tehnilise veaga väga lihtsalt mängijaid ära karistatakse ning hiljem ka trahvid määratakse, on kohtunikule palju suuremaks toeks.
Aga eks siin konnatiigis on raske vett lainetama lüüa
Kommentaar
-
Kui vaadata Euroliigat, kohtunikke, treenereid ja mängijaid, siis ei jagata seal kahtekümmet tehnilist, kuigi Obradovic, Jasikevicius seletavad iga vile peale kaks korda valjemini ja väljendusrikkamalt kui meie teinid ja kangurid ja kuusmaad. Ei ole mingit reeglit, et sa ei või kohtunikuga seletada. Tegelikult on reeglites tehnilise koha pealt väga laiad interpretatsioonipiirid, on soovituslikult öeldud, et mängijate emotsioone tuleb mõista. Kuhu piir seada, pole kuskil öeldud. Siin on vaja kohtunikult isiksust, aga ka situatsiooni mõistmist. Kusjuures, kualisside taga käib tehnilise arutelu kõige kõrgemal tasandil (Fibas) üsna kaua aega juba, et mida teha "emotsionaalsusega". Vana trend ju, et spordis on viimasel ajal kõik üles ehitatud edukusele (võida iga hinna eest või saad kinga), ning kohtunikud on sellest tulenevalt jäetud külma kätte: nad saavad aru, et treenerid ja mängijad on surve all ning seeläbi survestavad nad ka kohtunikke, seega, tuleb sageli mõista, mitte hukkamõista. Aga nõustun Siimuga, sageli läheb asi käest noorte tasemel. Kõrgliigas on Eesti tiik väike, kohtunikud ja mängijad tuttavad ning sageli mõistetakse mängijaid ja lastakse ennast sõimata."An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"
Kommentaar
-
Sorry, Siim, aga see rixxeri postitus on just üks idiootsemaid siin teemas. Seda muidugi, et ega lugemus ju midagi halba tee ja soovitan ka kõigil reegleid ja värke lugeda. Aga hakata lärmama, et proovi ise jne pole küll kuigi asjalik. Esiteks mina isiklikult ei lärma iga valesti tehtud kohtunike otsuse peale ja ei süüdista oma lemmikmeeskonna kaotustes kohtunikke. Küll aga kobisen kui kohtunikud on teinud läbivalt sita partii. Ja selle all pean silmas ühtse joone mitte hoidmist. Eilses mängus ei teadnud enam ükski mängija mida võib ja mida mitte. Linehan ühel hetkel võis agressiivselt seljas elada, järgmisel vilistati pea olematust puutest viga. Ja see häirib. Selle märkamiseks ei pea ka neid kõiki reegleid ja mehhaanikaid ja mida kõike veel lugema - piisab sellest kui sa oled kossuhuviline ja oled näinud sadu ja tuhandeid mänge nii Eestist, Baltikumist, Euroopast, NBA-st ja suurvõistlustelt. Hr. rixxeri sõnavõtust jääb küll pigem mulje, et oli vaja eputada oma suurte teoreetiliste teadmistega (loodetavasti on ta ikka ise selle materjali kõik läbi töötanud ja selgeks õppinud, et äkki tulevikus meie kohtunike keskmist taset tõsta). Ahjaa, seda ka, et kuna kohtunikud on tasustatud, siis hobikorras tegemiseks ei tahaks küll asja nimetada.
Loodetavasti oli kokku sattunud lihtsalt kehvasti klappiv kolmik või oli muidu sitt päev ja edasised mängud selles seerias saavad korraliku vile.Uhke esimene Borussia Dortmundi avatari omanik
Kommentaar
-
Algselt postitas rixxer Vaata postitustJa muudkui see Leedu ja Läti kohtunike jutt, paarkümmend postitust tagasi ei jõua kokku lugeda, kuidas BBLis need samad kiluvargad ja mindaugased vile suus lolli mängivad.Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.
Kommentaar
-
Silverman toob kaks näidet, ja kohe ongi võimalus ära panna. Kui tahad analüüsida mingit tegevust, kahest näitest ei piisa. Reeglite järgi siiski vilistatakse, ja kui sa kommenteerid vilistamist reegleid sisuliselt tundmata, siis...lase käia. Ja see tuleb ka sinu postitustest välja (mitte ainult sellenädalastest). Jah, olen ka tegutsev kohtunik. Jah, olen need reeglid läbi lugenud. Jah, alati ei pea olema taga isiklik kogemus. Jah, võib ka niisama haukuda, reegleid tundmata, ja rääkida, et vaata, näen telkust, ja olen asjatundja. Jah, seetõttu ei peagi ma sinu arvamust adekvaatseks. Jah, ju ei peeta ka minu arvamusi adekvaatseteks. Seisukohtade paljusus, pluralism. Ja Veel. Kohtunike tasud... ja sellest elamine ja et tegemist ei olevat hobiga Eestis. Jällegi, kui ei tea asjast, siis... See on Eestis hobi ja maksad veel pealegi, mitte ainult ka rahas, vaid eelkõige ajas. Isegi, kui kõige kõrgemal tasemel vilistad.
Ja ei tasu kõike isiklikult võtta, minu postitus oli suunatud kõigile, kes enne sülitavad, siis mõtlevad, seda eriti kohtunike aadressil. Ja sedagi mitte ainult soccernet foorumis, vaid pigem kõiksugu muudes kommentaariumites. Tüütab. Ja seetõttu võtan seisukoha.
Aga tuleb nõustuda, et mõistsin Jüriöö postitust valesti, ei saa vastu olla seisukohale, et on vaja ka teiste kohtunike nn kogemust (mängijatele, aga ka tegelikult tegutsevatele kohtunikele), kuid arvan, et Baltist ja Eurost seda hetkel saadakse. Finaalid on ikkagi eesti asi, importimisega näitaks liit, et omi kohtunikke ei usaldatagi, vaid eelistatakse nagu 90. a alguses, kõike seda, mis valuuta eest saab. Vähendab veelgi motivatsiooni ja ei mõju kohtunike järelkasvule just hästi. Pole meil ju neid kõrgetasemelisi mänge nii palju, väike riik."An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"
Kommentaar
-
Ma ei saa aru, miks peab igal finaalmängul olema erinev kohtunikebrigaad. Kui finaali jõuavad kaks parimat meeskonda, siis võiks ka finaale vilistada ainult 3 hooaja parimat/stabiilsemat kohtunikku. Ma ei taha kellelegi liiga teha, aga kui nii pingelist mängu vilistavad koos noored Suslov ja Peerandi, siis on ju teada, et mäng läheb käest ära kahtlaste vilede ja mängijate vastuhaukumiste tõttu. Ja Peerandi on üleüldse nii tihedalt Tartu Rockiga seotud, et tema ei tohiks kohe kindlasti neid mänge vilistada (mehe mõne aasta tagune soov "Rock'i" fännidele: Käige kõikidel mängudel kohal ning elage häälekalt kaasa. Olge mõnusad edasi!). Olgu igal mängul Halliko-Matsalu-Uuehendrik/Nukka kolmik ja asi pilt oleks parem. Eesti pole lihtsalt nii suur, et siin oleks 6 tippkohtunikku.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar