Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Keda valiksid kui valimised homme toimuks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
    ühine nimetaja- hind ja ka suurus. Autode puhul ehk igasugu dziibid ja ütleme näiteks üle 30000 eurose väärtusega autod. Kinnisvara puhul- kui su pere on näiteks kolmeliikmeline ja elad üle 100 ruuduses elamises, mis maksab näiteks üle 150000 euro.
    Rõhutaks et need numbrid ei pea sellised olema nagu siin välja toodud. Ja iga olukord peaks olema hinnatud vajaduspõhiliselt. Suurele perele on vaja suuremat elamist ja suuremat autot ehk jne.
    Sa vist ikka ei saa mu poindile pihta, autode puhul dziibid? On olemas ka selline vahva masin nagu Suzuki Jimny, igatpidi väärikas maastur ja rohkem maastikuvõimeline kui mingi suvaline CRV. Kas see läheks maksu alla lihtsalt seepärast et on maastur? Mis teema üldse nende maasturitega on, üldlevinult on "luksusautod" ikka midagi Mersu S-klass, audi a8 jne, mis maksavad ka ikka 100k ringi. Rav4 ei ole luksauto, ega ei ole ka Eestis enimostetud CRV, quashwhatever või mis iganes muud pillid. Need on tõesti nime poolest linnamaasturid, aga tavalisest sõiduautost eristab neid ainult mõnevõrra kõrgem kliirens, mis eriti talvel Tallinnas tõesti ka vajalikuks osutub. Enamik müüdutest pole isegi neljarattaveolised. Kas need on siis see luksus mida peab maksustama?
    Summa poolest 30000? Selle eest saab ilusasti kasutatud S-klassi kätte kui vaja, võibolla isegi mitu.

Mis iganes see summa on, ühel või teisel moel on see absurdne ja ebaloogiline.

Ja kui see sinu näites kirjeldatud pere saab 2 last veel? Kas ikka peavad plekkima luksusmaksu, kuigi iseenesest täiesti vahva pere, tõstab iivet ja 100 ruutu 5 lapse peale pole nii väga palju midagi.

Igasugused reeglid tekitavad segadust märksa rohkem kui nendest kasu võib olla.

Isiklikult olen veendunud, et kui üldse mingi luksusmaksustamine ette võtta, siis selle eest võiks ka tegelikult luksust maksustada, mitte asju, mis Lääne-Euroopas on suht tavaline keskklassi unistus.

Kommentaar

Algselt postitas Redman Vaata postitust
      Las ma arvan: Elad alla 100k väärt korteris, sõidad 5-6 aastat vana autoga (sakslane ilmselt) ja saad palka 1000 euro ringis?
      Korter on tõesti umbes 100k ringis, hetkel suuremat pole vaja, auto vanus ka õige, aga jaapanlane, palganumber on umbes täpselt 2 korda suurem pakutust.

Kommentaar

Pole mõtet võrrelda meid lääne-euroopaga. Mis seal tavaline ongi meil luksus. Ja ütlen veelkord et summad ja piirid ongi kokkuleppe koht. ja asjade keerukus ei saa olla mingi asja mitterakendamise põhjuseks
        Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Tsahknal ilmselt kaua ei lasta rahulikult minister olla. Pole tal kõrgharidustki.

Kommentaar

Algselt postitas keenjus250 Vaata postitust
            Tsahknal ilmselt kaua ei lasta rahulikult minister olla. Pole tal kõrgharidustki.
            Ainus positiivne asi Tsahkna edutamisel valitsusse on asjaolu, et Kalle Muuli pääseb Riigikokku.
            The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

Pole mõtet võrrelda meid lääne-euroopaga. Mis seal tavaline ongi meil luksus. Ja ütlen veelkord et summad ja piirid ongi kokkuleppe koht. ja asjade keerukus ei saa olla mingi asja mitterakendamise põhjuseks
              Kui asi on nii keerukas, et selle rakendamine toob kaasa rohkem kulusid kui tulusid, siis ilmselgelt peaks seda mitte tegema. Kui maksumuudatus tooks aastas sisse 10 miljonit, aga selle teostamiseks oleks vaja palgata 50 uut ametnikku, ehitada uus büroohoone ja teha 30 milline IT arendus, siis pole nagu väga mõtet.
              Eesti maksusüsteemi on juba pikalt kiidetud selle poolest, et see on niivõrd lihtne, et iga inimene peaks ise ka sellest aru saama, ei näe mingit põhjust miks seda keerulisemaks ajada. Kui kuskil on raha puudu, siis tuleb optimeerida olemasolevate maksudega, mitte genereerida lollusi.
              Olen iseenesest nõus, et kui juba midagi maksustada, siis pigem rikkaks olemist, aga mitte rikkaks saamist, aga mingi auto omamine ei ole küll nüüd rikkaks olemise näitaja. Kinnisvara teatud määral jah, aga ikka jupp vahet on mingitel magnaatidel ja ettevõtetel, kellel on lademetes maad ja varandust vs inimene, kes on võtnud pangast laenu, et osta endale ja oma perele elamine, sõltumata sellest, kui suur see on, makse maksab ta selle eest juba niikuinii.

Kommentaar

ega meil polegi mõtet stagneeruvat euroopat pimedalt kopeerida. selleks et kiiremini areneda peame leidma oma tee - efektiivsema ja perspektiivikama.
                mida kasulikku riigi arengu seisukohalt toob järjekordne maks, keegi selle ka oskab ära põhjendada? loomulikult pole rakendamise keerukus põhjus loobumiseks, aga konkreetne põhjus üldse kehtestada on olemas?
                palju huvitavam oleks teada saada (selle asemel et kuidas koguda) - KUHU see raha peaks minema, kas vaesematele väljajagamiseks, või on mingi tasuvam idee ka olemas?

mu meelest - suur vahe on kas taguda kinni kreeka võlgu või panna raha jordaania põlevkivisse - esimesest midagi tarka ei sünni, põlevkivist aga võib areneda välja tehnoloogia mille oskusteavet meil võimalik tulevikus üle maailma müüa, umbes nagu hollandlastel oma merevee juhtimise ja tammiehituse tehnoloogiaid.

koguda raha lihtsalt selleks et oleks rohkem mida välja jagada - ei ole minu meelest mõtet.
                sajandi-paari taguse kümnise asemel maksta täna kahekümnis või enamgi... kuhu see raha lõpuks ikkagi läheb?
                riigiaadel muidugi leiab igale eurole "oma" kasutuse, selles pole mõtet kaheldagi.

ma näeksin eesti riiki palju parema meelega inseneride ja teadlaste riigina kui maksukogujate ja sotsiaalabist elatujate riigina.
                Seisan üksi mere ääres
                jalas kollased sandaalid
                valged, merevahust sääred
                hüüan: "Elagu skandaalid!"

Kommentaar

Algselt postitas chac Vaata postitust
                  ma näeksin eesti riiki palju parema meelega inseneride ja teadlaste riigina kui maksukogujate ja sotsiaalabist elatujate riigina.
                  Parem rikas ja ilus kui vaene ja kole. Nojah siis. Miks mitte.

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking Vaata postitust
                    Parem rikas ja ilus kui vaene ja kole. Nojah siis. Miks mitte.
                    sa ei saanud mu pointist ilmselt aru.

me mitu lehekülge vaidleme siin juba automaksu või luksusmaksu teemadel.
                    saamata aru et see meie elu siin riigis suurt muhvigi ei muuda.

selle asemel et arutada mida ja kuidas ehitada, saaremaa sild ja rail baltica või neljarealine tallinn-tartu maantee või tuumajaam omaenese energiatarbimise tarvis. teha midagi millest oleks järeletulevatele põlvedele ka ehk reaalselt kasu.

muide kogu see tiraad läkski ju lahti sellest et ma tõin konkreetse näite - MKM alusdokumendi aastast mingi 2006 kus oli otsus ehitada saaremaa sild ja alustada ehitamisega hiljemalt 2012.
                    äkki oleks nüüd, 2015, see aeg juba käes?

aga ei, kellegi meelest tundus järjekordse maksu kehtestamine tähtsam teema...
                    Seisan üksi mere ääres
                    jalas kollased sandaalid

Kommentaar

Õige suured soovid. Üldiselt on nii, et igas riigis on kõiki. Nii neid, kes tahavad õppida ja inseneriks hakata, nii neid kes tahavad hirmsasti äri teha kui ka neid, kes tiksuvad rahus riigiametis kui ka neid, kes piirduvad sotsiaalabiga. See ongi mõnus, et kõik inimesed pole ühesugused. Riik peaks suutma kõigi nende ühiskonnagruppide heaks midagi teha ja Eesti pole sugugi kõige hullemini selle ülesandega hakkama saanud. Minu eelistus on, et mida rikkamaks riik muutub, seda enam ta muutub hoolivaks nii inimeste kui keskkonna suhtes. Samuti on minu eelistus, et riik suunab, heatahtlikult, samale teele ka rikkureid ja neid, kes muidu eluga hästi hakkama saanud.
                      the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                      because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

see on ka muidugi õige et igas riigis on kõike, ja igasuguseid inimesi.
                        samas, mu meelest ei tasu meil riigina ikkagi kaotada fookust, kaotada sihte.
                        "kõigile midagi" - see tähendabki üldjoontes ju seda et polegi mingit ideed, pole eelistusi, pole prioriteete.
                        ei saa olla edumeelse ja areneva riigina - mingi amorfne & suuremate sihtideta hall mass.

praegu - valitsusläbirääkimised , mingi 15-20 inimest on üle kuu aja usinalt tööd teinud ja pmst ainuke tulemus - tõstetakse mõnikümmend eurot mingeid toetusi, või maksumäärasid. kas nagu tõesti mitte midagi paremat ei suudeta? võtta ja sõnastada ära mingid konkreetsed suuremad projektid?
                        kasvõi näiteks tallinn-tartu maantee esimesed 100km ehitada 4-realiseks? ehitada miski alternatiivne elektri- v tuumajaam kuskile kaugemale vene piirist? saaremaa sild? nope.

selle asemel et emiteerida ise pikaajalisi riigi võlakirju - tänase laenamiseks praktiliselt ideaalsete intresside seisuga, ja selle eest endale midagi vajalikku ja kasulikku ehitada - ostame kokku kreeka/saksa/kelleiganes laene....
                        Seisan üksi mere ääres
                        jalas kollased sandaalid

Kommentaar

praegu - valitsusläbirääkimised , mingi 15-20 inimest on üle kuu aja usinalt tööd teinud ja pmst ainuke tulemus - tõstetakse mõnikümmend eurot mingeid toetusi, või maksumäärasid. kas nagu tõesti mitte midagi paremat ei suudeta? võtta ja sõnastada ära mingid konkreetsed suuremad projektid?
                          kasvõi näiteks tallinn-tartu maantee esimesed 100km ehitada 4-realiseks? ehitada miski alternatiivne elektri- v tuumajaam kuskile kaugemale vene piirist? saaremaa sild? nope.
                          Valdavalt on riigieelarve ju lukus. Kindlad väljaminekud igal aastal, millest pääsu pole. Ei ole mõtet arvata, et millestki miljardeid kokku hoiab. Asjad, millest räägid, neid teeb ainult massiivse euroraha toel. Seda ei ole enam kuigi kaua ega kuigi palju tulemas.
                          the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                          because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

ehitada miski alternatiivne elektri- v tuumajaam kuskile kaugemale vene piirist?
                            Palju sul neid elektrijaamu siia vaja on? Parts alles tellis ühe ju.

Kommentaar

ega meil polegi mõtet stagneeruvat euroopat pimedalt kopeerida. selleks et kiiremini areneda peame leidma oma tee - efektiivsema ja perspektiivikama.
                              mida kasulikku riigi arengu seisukohalt toob järjekordne maks, keegi selle ka oskab ära põhjendada? loomulikult pole rakendamise keerukus põhjus loobumiseks, aga konkreetne põhjus üldse kehtestada on olemas?
                              palju huvitavam oleks teada saada (selle asemel et kuidas koguda) - KUHU see raha peaks minema, kas vaesematele väljajagamiseks, või on mingi tasuvam idee ka olemas?

mu meelest - suur vahe on kas taguda kinni kreeka võlgu või panna raha jordaania põlevkivisse - esimesest midagi tarka ei sünni, põlevkivist aga võib areneda välja tehnoloogia mille oskusteavet meil võimalik tulevikus üle maailma müüa, umbes nagu hollandlastel oma merevee juhtimise ja tammiehituse tehnoloogiaid.

koguda raha lihtsalt selleks et oleks rohkem mida välja jagada - ei ole minu meelest mõtet.
                              sajandi-paari taguse kümnise asemel maksta täna kahekümnis või enamgi... kuhu see raha lõpuks ikkagi läheb?
                              riigiaadel muidugi leiab igale eurole "oma" kasutuse, selles pole mõtet kaheldagi.

kogu arenenud maailm tegeleb sotsiaalse ebavõrdsuse vastu võitlemisega. rikkused kogunevad järjest enam aina väiksema hulga inimeste kätte ja riigid mõtlevad kuidas selle vastu võidelda. vaadates kus on suuremad varanduslikud käärid jäävad silma kohe arengumaad. ka meile on neid kääre juba ette heidetud.
                              ma olen kahe käega poolt et tuleb võidelda selle vastu, et aina rohkem inimesi suudaks ise endaga hakkama saada. andkem siis nõrgematele õng. esialgu võiks tõsta tulumaksuvabamiinimumi miinimumpalganigi. esmatähtsusega toiduainetel viia käibemaks 5-10% peale. kompenseeritagu need luksusmaksudega.

Selline pilt avaneb Brasiilias, Sao Paulos, kus kõrvuti on megarikaste linnaosa ja üks linna kuulsaimatest faveladest Paraisopolis. Ma olen elanud Sao Paulos ja tõesti ei taha enam sellises absurdselt ebavõrdses keskkonnas elada, kus hommikust õhtuni räägitakse ainult klassiühiskonnast. Kus linna peal käies pead pidevalt kartma relvastatud röövi eest, kus õhtul koju tulles mõtled et oh täna läks hästi, jõudsin elusalt koju. Kus korruptsioon on norm. Kus iidolmaaks on USA ja kehtivad piltlikult "metsiku lääne" normid. Valitsused on aastaid elanud korruptiivset elu, kus soositi nn. ärimehi, jättes rahva mured täielikult tähelepanuta. Selline on siis tulemus. Alles nüüd hakatakse vaikselt mõtlema sotsiaalselt, võideldakse vähemalt näiliselt korruptsiooniga. Aga mulle tundub küll et juba on hilja.
                              Catalunya is not Spain!

Kommentaar

kogu arenenud maailm tegeleb sotsiaalse ebavõrdsuse vastu võitlemisega. rikkused kogunevad järjest enam aina väiksema hulga inimeste kätte ja riigid mõtlevad kuidas selle vastu võidelda. vaadates kus on suuremad varanduslikud käärid jäävad silma kohe arengumaad. ka meile on neid kääre juba ette heidetud.
                                ma olen kahe käega poolt et tuleb võidelda selle vastu, et aina rohkem inimesi suudaks ise endaga hakkama saada. andkem siis nõrgematele õng. esialgu võiks tõsta tulumaksuvabamiinimumi miinimumpalganigi. esmatähtsusega toiduainetel viia käibemaks 5-10% peale. kompenseeritagu need luksusmaksudega.

Selline pilt avaneb Brasiilias, Sao Paulos, kus kõrvuti on megarikaste linnaosa ja üks linna kuulsaimatest faveladest Paraisopolis. Ma olen elanud Sao Paulos ja tõesti ei taha enam sellises absurdselt ebavõrdses keskkonnas elada, kus hommikust õhtuni räägitakse ainult klassiühiskonnast. Kus linna peal käies pead pidevalt kartma relvastatud röövi eest, kus õhtul koju tulles mõtled et oh täna läks hästi, jõudsin elusalt koju. Kus korruptsioon on norm. Kus iidolmaaks on USA ja kehtivad piltlikult "metsiku lääne" normid. Valitsused on aastaid elanud korruptiivset elu, kus soositi nn. ärimehi, jättes rahva mured täielikult tähelepanuta. Selline on siis tulemus. Alles nüüd hakatakse vaikselt mõtlema sotsiaalselt, võideldakse vähemalt näiliselt korruptsiooniga. Aga mulle tundub küll et juba on hilja.
                                Õng on pededele. Vaestele peaks kondoome jagama.

Kommentaar

Working...
                                X