Annad neegrile õnge, neeger müüb õnge maha.
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Keda valiksid kui valimised homme toimuks?
Collapse
X
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustkogu arenenud maailm tegeleb sotsiaalse ebavõrdsuse vastu võitlemisega. rikkused kogunevad järjest enam aina väiksema hulga inimeste kätte ja riigid mõtlevad kuidas selle vastu võidelda. vaadates kus on suuremad varanduslikud käärid jäävad silma kohe arengumaad. ka meile on neid kääre juba ette heidetud.
ma olen kahe käega poolt et tuleb võidelda selle vastu, et aina rohkem inimesi suudaks ise endaga hakkama saada. andkem siis nõrgematele õng. esialgu võiks tõsta tulumaksuvabamiinimumi miinimumpalganigi. esmatähtsusega toiduainetel viia käibemaks 5-10% peale. kompenseeritagu need luksusmaksudega.
Selline pilt avaneb Brasiilias, Sao Paulos, kus kõrvuti on megarikaste linnaosa ja üks linna kuulsaimatest faveladest Paraisopolis. Ma olen elanud Sao Paulos ja tõesti ei taha enam sellises absurdselt ebavõrdses keskkonnas elada, kus hommikust õhtuni räägitakse ainult klassiühiskonnast. Kus linna peal käies pead pidevalt kartma relvastatud röövi eest, kus õhtul koju tulles mõtled et oh täna läks hästi, jõudsin elusalt koju. Kus korruptsioon on norm. Kus iidolmaaks on USA ja kehtivad piltlikult "metsiku lääne" normid. Valitsused on aastaid elanud korruptiivset elu, kus soositi nn. ärimehi, jättes rahva mured täielikult tähelepanuta. Selline on siis tulemus. Alles nüüd hakatakse vaikselt mõtlema sotsiaalselt, võideldakse vähemalt näiliselt korruptsiooniga. Aga mulle tundub küll et juba on hilja.
Ma olen ennast suhteliselt ise üles töödanud, näinud ikka päris vaest elu (kolmekesi elada 2le mõeldud ühikatoas näiteks) ja ka normaalset elu. Mind ikka ajavad närvi küll jutud kuidas inimesed kes teenivad 2000-3000 euri on rikkad ja kui nad võimaldavad endale korteri ja auto, siis peaks need lisaks maksustama.
Ma saan väga hästi aru, et Eestis on ka peresid kes peavad väga väikse summaga hakkama saama ja iga sent on loetud.
Ma saan väga hästi aru, et nende elu peaks parandama, aga seda ei tohi teha inimeste/ettevõtete arvel, kes teenivad Euroopa mõistes kopikaid vaid seda peab tegema nende arvel, kes teenivad miljoneid. Päris suur vahe on, kas sa ostad liisinguga 30000 Avensise või uue Koenigseggi (üks muuseas võeti eelmine aasta Eestis arvele)
Kommentaar
-
Riik on nii rikas kui rikas on tema kõige vaesem kodanik. Vaadates sissetulekuid Eestis, siis 2000-3000 eurone sissetulek on kindlasti jõukama keskklassi sissetulek, mitte mingi tavaline igapäevane sissetulek, mis kasvõi kolmandikule kodanikest oleks saavutatav. Aga hästi, kui arvad et näiteks astmeline tulumaks on saatanast, siis mida välja pakud varandusliku ebavõrdsuse vähendamisega, või siis kasvõi pidurdamisekski? Nagu ma aru saan on kõik nõus et maksustada saab ainult rikkust, mitte vaesust. Praegune maksusüsteem on küll võrdne %-lt, kuid on selge et niimoodi vaesust maksustada pole mõistlik ja jõuakamad peaksid omale suurema koormuse võtma. Kuidas?Catalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustRiik on nii rikas kui rikas on tema kõige vaesem kodanik. Vaadates sissetulekuid Eestis, siis 2000-3000 eurone sissetulek on kindlasti jõukama keskklassi sissetulek, mitte mingi tavaline igapäevane sissetulek, mis kasvõi kolmandikule kodanikest oleks saavutatav. Aga hästi, kui arvad et näiteks astmeline tulumaks on saatanast, siis mida välja pakud varandusliku ebavõrdsuse vähendamisega, või siis kasvõi pidurdamisekski? Nagu ma aru saan on kõik nõus et maksustada saab ainult rikkust, mitte vaesust. Praegune maksusüsteem on küll võrdne %-lt, kuid on selge et niimoodi vaesust maksustada pole mõistlik ja jõuakamad peaksid omale suurema koormuse võtma. Kuidas?
Mis puudutab maksukoormust, siis päris kindlasti oleks esimene asi ettevõtete tulumaksu taastamine. Oma mõju on see tulumaksuvabastus ära elanud ja mingit uute firmade buumi Eesti turule pole ammu tulnud. Kindlasti ei tohiks see summa olla väga suur või ebaproportsionaalne ja kindlasti peaks dividendide väljavõtmisel endiselt kehtima suurem maksumäär.
Alkoholi ja tubaka maksustamise poolt olen samuti ja ka nn magusamaksu vastu pole midagi.
Samuti olen ma veendunud vajadusepõhilises sotsiaalses toetuses, olen päris kindel, et näiteks päris korralik osa noortest emadest ei pannud isegi tähele selle 19 eurose toetuse saabumist pangaarvele, samas kui mõnele perele oleks see suureks abiks.
Olete tähele pannud kui edukad kõik abivajamisprogrammid ja vabatahtlike tegevus Eestis on? Olen 100% kindel, et kui Eestis oleks võimalik vabatahtlikuse alusel annetada osa oma soodustustest sihtotstarbeliselt teistele, siis väga paljud kasutaks seda. Olen ise ka igakuine heategevusfondi annetaja, aga kui toimiks riiklikul tasandil kontrollitud resursside ümbersuunamine, siis kindlasti teeks seda paljud. Eestlased on südamest head inimesed, seda lihtsalt ei näidata välja.
Kindlasti vähendaks ka riigiaparatuuri, ministeeriumide arvu ning nii riigikogu kui ka kohalike omavalitsuste ametnike arvu. Palju on räägitud riigikogu 101 kohast, Tallinna linnavolikogus passivad ka 79 tegelast muuseas, niipalju kui ma olen kuulnud elust olust riigiametites (ja ei räägi hetkel siin välitöötajatest nagu päästeamet või politsei), siis vohab ikkagi bürokraatia ja mõttetuste tegemine ning asjade tegemine asjade tegemise pärast, mitte mingi suurema mõttega.
Põhiliseks probleemiks näen siin nii kohalike omavalitsuste kui ka riiklike ettevõtete ülipolitiseeritust. Liiga palju suvalisi tegelasi saab ametitesse lihtsalt oma parteilise kuuluvuse põhjal. Minu arust üks parimaid ideid mida ma viimasel ajal kuulsin oli olulisemate riigi ja omavalitsuse ametite depolitiseerimine. Ehk siis piltlikult valitakse näiteks mingi minister või linnapea tavalise konkursi korras oma ala spetsialistide hulgast. Eestis kiputakse üritama juhtida riiki nagu ettevõtet, aga kahjuks pole ükski ettevõte edukas kui seda juhib broiler, mitte valdkonna spetsialist.
Kindlasti oleks abiks ka maksuameti töö tõhustamine, samuti seadusandluse tõhustamine, mis ei võimaldaks firmade meelega pankrotti ajamist ja varade ümber kantimist.
Igatahes asi läheb pikale juba, minu põhipoint on ikkagi see, et 600 eurot teenivale inimese elu ei muutu sellest rikkamaks kui ta äkki saab 650 eurot. Asju tuleb mõelda pikemas perspektiivis ning riiklikul tasandil. Ei ole lihtsalt jätkusuutlik olla endiselt odavtööjõu maa kus tänase uudise valguses umbes 470000 inimest tegelikult teevad tööd, millega saaks ka masin hakkama (http://arileht.delfi.ee/news/uudised...ja?id=71182925).
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustPikk ja asjalik juttThe path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.
Kommentaar
-
Michal siis potentsiaalne taristuminister - seega ilmselt ka eesti raudtee "omanik-haldaja"
väike meenutus Michal'ist & raudteest - 1 miljoni euro küsimisest parteile:
kui nüüd veel meenutada eesti raudtee juhi äsjast vallandamist siis... tahtmatultki hakkad mõtlema, kas see ikka oli juhus
- - - - - - - - -
Eesti Raudtee endine omanik Edward Burkhardt väitis ETV saatele “Pealtnägija” antud intervjuus, et reformierakond küsis toetuse eest Eesti Raudtee taasriigistamisele firma omanikelt miljoni euro ehk üle 15 miljoni krooni suurust pistist.
Päev hiljem ütles ameeriklase kompanjon Guido Sammelselg Eesti Ekspressi veergudel, et selline asi oli ja seda summat küsiti.
“Pakkuja poolt mõeldi seda tõsiselt. Me arutasime seda ja keeldusime,” kinnitas Sammelselg Eesti Ekspressile.
Neljapäeva pärastlõunal distantseerus Sammelselg nädalalehele antud ütlustest, teatades, et ta pole kinnitanud reformierakonna-poolset altkäemaksu küsimist raudtee toonaselt enamusomanikult Baltic Rail Servicesilt. “Soovin kinnitada, et minu käest ega Jüri Käo käest reformierakond raha välja pressinud ei ole.”
Reformierakonna rahastamisega tegelev partei peasekretär Kristen Michal nimetas väiteid pistise küsimise kohta laimuks. (BNS)Seisan üksi mere ääres
jalas kollased sandaalid
valged, merevahust sääred
hüüan: "Elagu skandaalid!"
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustIgatahes asi läheb pikale juba...Hello! I´m mentaly ill.
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustJõukas keskklass Eesti mõistes ei saa kunagi jõukaks keskklassiks Euroopa mõttes kui seda nähakse lüpsilehmana.
Mis puudutab maksukoormust, siis päris kindlasti oleks esimene asi ettevõtete tulumaksu taastamine. Oma mõju on see tulumaksuvabastus ära elanud ja mingit uute firmade buumi Eesti turule pole ammu tulnud. Kindlasti ei tohiks see summa olla väga suur või ebaproportsionaalne ja kindlasti peaks dividendide väljavõtmisel endiselt kehtima suurem maksumäär.
Alkoholi ja tubaka maksustamise poolt olen samuti ja ka nn magusamaksu vastu pole midagi.
Samuti olen ma veendunud vajadusepõhilises sotsiaalses toetuses, olen päris kindel, et näiteks päris korralik osa noortest emadest ei pannud isegi tähele selle 19 eurose toetuse saabumist pangaarvele, samas kui mõnele perele oleks see suureks abiks.
Olete tähele pannud kui edukad kõik abivajamisprogrammid ja vabatahtlike tegevus Eestis on? Olen 100% kindel, et kui Eestis oleks võimalik vabatahtlikuse alusel annetada osa oma soodustustest sihtotstarbeliselt teistele, siis väga paljud kasutaks seda. Olen ise ka igakuine heategevusfondi annetaja, aga kui toimiks riiklikul tasandil kontrollitud resursside ümbersuunamine, siis kindlasti teeks seda paljud. Eestlased on südamest head inimesed, seda lihtsalt ei näidata välja.
Kindlasti vähendaks ka riigiaparatuuri, ministeeriumide arvu ning nii riigikogu kui ka kohalike omavalitsuste ametnike arvu. Palju on räägitud riigikogu 101 kohast, Tallinna linnavolikogus passivad ka 79 tegelast muuseas, niipalju kui ma olen kuulnud elust olust riigiametites (ja ei räägi hetkel siin välitöötajatest nagu päästeamet või politsei), siis vohab ikkagi bürokraatia ja mõttetuste tegemine ning asjade tegemine asjade tegemise pärast, mitte mingi suurema mõttega.
Põhiliseks probleemiks näen siin nii kohalike omavalitsuste kui ka riiklike ettevõtete ülipolitiseeritust. Liiga palju suvalisi tegelasi saab ametitesse lihtsalt oma parteilise kuuluvuse põhjal. Minu arust üks parimaid ideid mida ma viimasel ajal kuulsin oli olulisemate riigi ja omavalitsuse ametite depolitiseerimine. Ehk siis piltlikult valitakse näiteks mingi minister või linnapea tavalise konkursi korras oma ala spetsialistide hulgast. Eestis kiputakse üritama juhtida riiki nagu ettevõtet, aga kahjuks pole ükski ettevõte edukas kui seda juhib broiler, mitte valdkonna spetsialist.
Kindlasti oleks abiks ka maksuameti töö tõhustamine, samuti seadusandluse tõhustamine, mis ei võimaldaks firmade meelega pankrotti ajamist ja varade ümber kantimist.
Igatahes asi läheb pikale juba, minu põhipoint on ikkagi see, et 600 eurot teenivale inimese elu ei muutu sellest rikkamaks kui ta äkki saab 650 eurot. Asju tuleb mõelda pikemas perspektiivis ning riiklikul tasandil. Ei ole lihtsalt jätkusuutlik olla endiselt odavtööjõu maa kus tänase uudise valguses umbes 470000 inimest tegelikult teevad tööd, millega saaks ka masin hakkama (http://arileht.delfi.ee/news/uudised...ja?id=71182925).
Ja valimistest rääkides....ega enne see olukord parane kui Savisaar eest läinud ja reformil pole enam kellegagi vastanduda. Siiani ju elame hirmuvalitsemise allCatalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustsee kõik on väga ilus jutt ja ka mina annaksin sellele oma allkirja, kuid see tegelikkuses ei lahenda sotsiaalse ebavõrdsuse probleemi. üllas on loota ainult majandusliku olukorra paranemisele, jõukamad lähevad järjest jõukamaks, samas kui vaesemate ja nõrgematega ei tegelda, siis ongi pikemas perspektiivis terendamas getostumine. Kus on paljulubatud ümberõppevõimalused? Mingi supermarketi kassiir, kelle töökoht on ohus robotite tõttu. Kel on huvi ja tahet ning soovi end arendada ja ühiskonnale vajalikku ametit õppida võiks anda võimaluse ümberõppeks. Õppida näiteks IT-d.
Ja valimistest rääkides....ega enne see olukord parane kui Savisaar eest läinud ja reformil pole enam kellegagi vastanduda. Siiani ju elame hirmuvalitsemise all
Kõik ei olegi loodud IT vendadeks, igas riigis on vaja ka lihttöötegijaid, nende elukvaliteet lihtsalt saab tõusta ainult riigi keskmise rikkuse tõusuga. Niisama raha ühest taskust teise tõstmine ei too pikas perspektiivis midagi muud kaasa peale jätkuva frustratsiooni ja äärmuste esiletõusu.
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustkvaliteetsem haridussee ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
Kommentaar
-
Algselt postitas Daz Booob Vaata postitustHaritus, järelkasv, identiteet - need on rikkused. Raha on vahend. Eestlane on kohutavalt vaene.Ehk siis alustati mingi 10 euriga. Üldse läks ringlusesse ju ainult mingi 3-4 milli euro väärtuses raha. Et raha juurde saada on vaja midagi toota, raha oli tollel hetkel välismaal ja Eesti võttis suuna oma väärtuse maha müümises ja selle läbi uue raha ringlusesse toomises. Ettevõtted erastati, müüdi maad ja kinnisvara jne. Aga juba tol hetkel oli suund ikkagi selgelt odavtööjõu maa suunas, mis igatpidi ka loogiline.
Praeguseks aga on see rong läinud, raha enam ringlusesse ei tule, sest mujal saab odavamalt teha ja lõpptoodet/teenust müüb kahjuks Eesti ettevõte väga vähe, ainult mõned üksikud näited ongi edulugudest, nii ei saagi rikkamaks.
Kommentaar
-
Algselt postitas chac Vaata postitustselle asemel et arutada mida ja kuidas ehitada, saaremaa sild ja rail baltica või neljarealine tallinn-tartu maantee või tuumajaam omaenese energiatarbimise tarvis. teha midagi millest oleks järeletulevatele põlvedele ka ehk reaalselt kasu.
Ka jätkatakse Tallinna-Narva maantee renoveerimist.
«Rajame Tallinna-Pärnu ja Põltsamaa-Tartu maanteele 2+1 möödasõidurajad, ehitame välja Tallinna ringtee ja Tartu läänepoolse ümbersõidu. Suuname eurovahendid Haabersti ja Russalka ristmiku rekonstrueerimiseks ning Vanasadama ja kesklinna vahelise liikuvuskeskkonna arendamiseks (Reidi tee),» kirjutab kolmikliit oma leppes.The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustKindlasti vähendaks ka riigiaparatuuri, ministeeriumide arvu ning nii riigikogu kui ka kohalike omavalitsuste ametnike arvu. Palju on räägitud riigikogu 101 kohast, Tallinna linnavolikogus passivad ka 79 tegelast muuseas, niipalju kui ma olen kuulnud elust olust riigiametites (ja ei räägi hetkel siin välitöötajatest nagu päästeamet või politsei), siis vohab ikkagi bürokraatia ja mõttetuste tegemine ning asjade tegemine asjade tegemise pärast, mitte mingi suurema mõttega.
Ametnikke võib vähendada muidugi. Aga siis jääb suur osa tööst lihtsalt tegemata. Ministeeriumist tulevad seaduseelnõud on praegusest nõrgemad - kui neid üldse tuleb, kodanikul pole mõtet enam riigiameti poole pöörduda oma murega, peab ise hakkama saama. Ei kaitse keegi tarbijat, ravimiturg jääb reguleerimata, pole enam kaitset kaubamärkidele, kaitsepolitseinikud lähevad igapäevase leiva jahil Vene luuresse tööle ja makse ei kogu enam keegi. Tore utoopia.the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Kommentaar
-
Algselt postitas Stokmiks enam esimese lapse eest ei saa täiendavat tulumaksuvabastust?
Algselt postitas StokAga miks eluasemeintressid saab kuludeks kanda, s.t. miks maksab riik kaudselt ja osaliselt pangale meie intresse?
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar