Algselt postitas hofnar
Vaata postitust
Eks kõige täpsema vastuse saaks EKRE enda käest küsida, aga hetkel pole vist käimas olevas hüsteerias meie ajakirjandusel veel aega selliste pisiasjadega tegeleda... Siiski, niipalju kui mina olen aru saanud on eesmärk teha eelkõige Soome eeskujul paremini KVga kokku töötav organisatsioon. Nagu siin Jeti88 ära märkis oleks suht loll idee teha midagi vabariigi alguaastate PV sarnast, erinevalt temast ma siiski usun, et seal oli tollal ka palju aatelisi mehi, aga lihtsalt ajad on mitmes mõttes teised. Samas ei saa kuidagi nõus olla selle järeldusega, et kui kosmosetehnoloogiat täis idapiir valmis ehitada, siis kaob justkui vajadus üldse piiril midagi teha. Esiteks seda ulmelist raha saaks kindlasti palju efektiivsemalt kasutada riigikaitse muudes kitsaskohtades, tegu on tavalise poliitikute pokazuhhaga, mille käivitas Kohveri juhtum. Teiseks need mõned vietnamlased ja aafriklased on täiesti ebaolulised piiri valvamises, jutt käib eelkõige ikka salakaubaveo tõkestamisest igapäevaselt ja valmisolekust selleks variandiks kui tekib mingi tõsine kriis, kus on vaja palju elavjõudu piirile, aga olukord ei ole veel otseselt sõda. Hübriid-shmübriid situatsioonid ühesõnaga. Sellises olukorras on PPAl endalgi elavjõudu liiga vähe, KV ja Kaitseliit, aga võidakse esialgu välja jätta, et vastaspoolel ei tekiks ettekäänet olukorda eskaleerida, siin pole vaja näidet just väga kaugelt ajaloost otsida, Ukraina piirialadel toimunud ''rahvaülestõus''. Soomel on sellisteks stsenaariumiteks piirvalvel üle 10 000ne välja õpetatud reserv, ok neil väga hull pikk ja praktiliselt asustamata piir ka. Eesti numbrid tuleksid loomulikult kordades tagasihoidlikumad.
Kommentaar