Algselt postitas LeeRomeno
Vaata postitust
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Päevapoliitika
Collapse
X
-
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustÜks kõnekamaid fotosid, mis näitab varanduslikku ebavõrdsust
https://www.theguardian.com/cities/2...h-paraisopolis
Aga mulle vägisi tundub, et kõik taandub lõpuks sellele, et astmelise tulumaksu kehtestamine on vajalik, sest muidu juhtub meil nagu Brasiilias. See on äärmiselt ohtlik arusaam ja teekond.
Ma olen ka elanud riigis, kus on rikkamate ja vaesemate vahel käärid. Meie tore idanaaber Venemaa. Minu meelest ei ole tulumaksu ja maksude loomus üleüldiselt see, mis elamiskeskkonna võiks parandada või midagi ennetada. Ehk siis pole primaarne viis, kuidas vaesemat elanikkonda aidata saaks.
Algselt postitas diver Vaata postitustSisuliselt on meil endiselt ühetaoline tulumaks.
Kommentaar
-
Algselt postitas diver Vaata postitustSisuliselt on meil endiselt ühetaoline tulumaks. Maksuvaba miinimum oli juba enne olemas, selle tõstmine ei tekitanud mingit uut tüüpi maksusüsteemi. Valitsuse viga polnud mitte selle maksumuudatuse tegemine (millest valdav osa inimesi rohkem või vähem on võitnud), vaid selle puudulik lahtiseletamine. Samas oli suur osa ajakirjandusväljaandeid maailmavaatelise kallutatuse tõttu pigem huvitatud segaduse suurendamisest kogu asja ümber ja võimalike negatiivsete tagajärgede rõhutamisest ning positiivsete pisendamisest.
Meie praegune süsteem pole kumbki. Kindlasti on hullemaid näiteid, aga saab ka paremini.
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustHea maksusüsteem on minu jaoks 1) lihtne ja arusaadav (kõik, kes tahavad teada, saavad kergelt aru palju nad makse maksavad ja saavad seda võrrelda saadud riiklike teenuste vastu 2) selline, et ei toeta ümbrikupalkade vohamist ja rikkuse kasvamist kõikidel ühiskonna liikmetel. Rikkaks saamist ja ambitsiooni ei tohi karistada.
Meie praegune süsteem pole kumbki. Kindlasti on hullemaid näiteid, aga saab ka paremini.
Kommentaar
-
Algselt postitas cannuman Vaata postitustHea maksusüsteem on minu jaoks...selline, et ei toeta...rikkuse kasvamist kõikidel ühiskonna liikmetel ???
Kommentaar
-
Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
Sisuliselt on meil just astmeline tulumaks.
Võib-olla on mul mingi oluline nüanss jäänud kahe silma vahele, ei saa seda kindlalt välistada. Kuid kui seda juhtunud ei ole, jään oma esialgse väite juurde.
Kommentaar
-
Algselt postitas cannuman Vaata postitust
Mitu häält saad? mis eesmärk ja prognoos on?
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustHea maksusüsteem on minu jaoks 1) lihtne ja arusaadav (kõik, kes tahavad teada, saavad kergelt aru palju nad makse maksavad ja saavad seda võrrelda saadud riiklike teenuste vastu 2) selline, et ei toeta ümbrikupalkade vohamist ja ei takista rikkuse kasvamist kõikidel ühiskonna liikmetel. Rikkaks saamist ja ambitsiooni ei tohi karistada.
näitajaid (eks need ka erinevad, aga no põhinäitajad on näiteks: arusaadav, lihtne koguda, õiglane ja efektiivne (need on vastanduvad ja siin ongi keskosa leidmine vaja leida)).
Need on põhilised näitajad. Praegune valitsus eksis esimese punkti vastu, teise vastu (skeemitamine hakkas, sh. ümbrikupalgad) ja kolmas oli siis oma põhiolemuselt kaldu õigluse poole. Efektiivne on teadupärast fiks. summa. St, öeldakse, et tulumaks ongi 500€ ja punkt. See oleks kõige efektiivsem näitde.
Aga jah, varasemalt oli meil esimene täidetud, kolmas oli rohkem efektiivsuse poole kaldu (õiglase on siis lineaarselt kasvav, õiglane ja efektiivne sõnastus on mälu järgi, seal võib ka miskit muud olla). Teine punkt oli ka paremini täidetud.
Nii et imho on praegune süsteem ikka väga käkk.
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustEesmärk on 100 häält, praegu ei oska midagi prognoosida.
Kommentaar
-
Algselt postitas Sambaz Vaata postitustKus kandis sulle sheerida saab häält? Ühe Allahi poolt õnnistatud protestihääle ma võin küll sheerida, peaasi, et need EKRE raiped saaks ühe vähem.
Kommentaar
-
Algselt postitas lenc Vaata postitustSeda ma tahaks nüüd küll teada kuidas üks lisahääl teisele erakonnale tähendab EKRE-le ühte vähem häält? Kas muidu, kui sul ei õnnestu kuidagi E200 poolt hääletada, siis läheks sinu hääl mõnele EKRE raipele? Või mis soga sa ajad?
Kommentaar
-
Algselt postitas lenc Vaata postitustSeda ma tahaks nüüd küll teada kuidas üks lisahääl teisele erakonnale tähendab EKRE-le ühte vähem häält? Kas muidu, kui sul ei õnnestu kuidagi E200 poolt hääletada, siis läheks sinu hääl mõnele EKRE raipele? Või mis soga sa ajad?
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar