lastetoetuse mõte ei ole olla vajaduspõhine toimetulekutoetus. sellest võiks ikka aru saada.
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Päevapoliitika
Collapse
X
-
Algselt postitas El President Vaata postitustlastetoetuse mõte ei ole olla vajaduspõhine toimetulekutoetus. sellest võiks ikka aru saada.
Aga ok, las jääda. Saan aru, et enamus vanematel, eriti neil, kellel 3 last, läks see pilt 700 EUR peale virvendama ja nüüd ei taha kuidagi lahti lasta enam, sest sai juba lubatud ja eelarves arvestatud.
- Likes 1
Kommentaar
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
Sellest võiks aru saada, et pott on üks.
Kommentaar
-
Algselt postitas El President Vaata postitustlastetoetuse mõte ei ole olla vajaduspõhine toimetulekutoetus. sellest võiks ikka aru saada.
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
Mis selle mõte täpselt siis on?
kui lastetoetus oleks vajaduspõhine, siis see sisuliselt tähendaks seda, et las sigivad ennast vaeseks, kui huvi on, vajadusel viskame väikse kopka, et päris ära ei kooleks. nagu see sisuliselt oligi ennemuiste 90ndatel. oravad oleks rahul, sest neil on suured pähklivarud ja teised käiks neilt kerjamas.
Kommentaar
-
Algselt postitas El President Vaata postitust
väärtustada lapsi, panustada iibesse, vähendada vaesusriski jne.
kui lastetoetus oleks vajaduspõhine, siis see sisuliselt tähendaks seda, et las sigivad ennast vaeseks, kui huvi on, ja siis viskame väikse kopka, et päris ära ei kooleks. nagu see sisuliselt oligi ennemuiste 90ndatel. oravad oleks rahul, sest neil on suured pähklivarud ja teised käiks neilt kerjamas.
Kui riik tahaks lapsi väärtustada, siis kindlustaks ta neile korraliku hariduse sõltumata nende sünnikohast ja vanemate võimalustest, organiseeriks piisavalt võimalusi ja toetusi, et ka vähemjõukatest peredest lapsed saaksid osa võtta huviringidest, spordilaagritest jms, organiseeriks piisava vaimse nõustamise abi igasse kooli jne jne. Neid asju, kuhu laste väärtustamiseks raha võiks investeerida on hulgim ja kõik on märksa parema tulemusega kui antud lahendus.
Eesti lastetoetused on anyways Euroopas ühed suurimad. Kõige suurem on see üldse Luksemburgis, kus laste arv ema kohta on uskumatu 1.45.
Ja ei, kui lastetoetus oleks vajaduspõhine, siis saaks raha reaalselt need pered, kellel seda vaja läheb, hetkel on läheb see lihtsalt jälle valimiste-eelse poliitikute poolt lubatud rahakülvi kategooriasse. Mis on eriti irooniline, kuna elame ajaloolise inflatsiooni ajal. Mis veel parem lahendus oleks, kui kütame inimestele veel valimatult raha juurde.
Kommentaar
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
Ma ei näe ühtegi kohta, miks mõistlik inimene peaks sellest esimesest osast järeldama "ära ole vaene", mitte "see ei ole õiglane" või "see ei ole mõistlik". Välja arvatud muidugi siis kui see olekski ainukene lause olnud. Tegelikult aga oli seal paar muud mõtet juures. Aga igale ühele oma muidugi.
Et ja, ma tõepoolest ei leia, et ühiskondlikult on mõistlik rahakasutus see kui kõrgema sissetulekuga inimesed saavad veel 700 EUR 3 lapse eest nende samade vaesemate inimeste maksuraha, kes näiteks oma lapsed on tänaseks ülesse kasvatanud.
Ma vast andsin mõista ka, et ma su n.ö teist poolt panin tähele ikka ka ja sain isegi aru ja nii tegelikult vistist eksju
Muide. Tuletan meelde. On meil siin riigis olemas päris tubli kultuursusega erinevaid heategevuse organisatsioone/kooslusi, kes aitavad maa ja taeva vahel olevaid lapsi jne.see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
Selline tavaline valmiste eelne jutt.
Ma ei hakka süvenema inimeste, erakondade motiividesse, kuid selle mõtte, suhtumisega lihtsalt olen päri. Sest see tuhat korda mõõdan, et mõõta edasi. Niggaz please.
see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
Kommentaar
-
Algselt postitas kaala Vaata postitust
Pole küll majandusteadlane, aga suht kindel, et kui kütsi ja tubakamaksud vahele jätta siis nende hinnad langevad. Samamoodi oleks toasoe odavam, kui CO2 makse poleks
Samas tänapäeval peab paberitega bioloog olema, et mehel ja naisel vahet teha seega see info ei loe midagi.
Ehk lühidalt - riik saab vähem raha, tarbija maksab ikka tuimalt.
Kommentaar
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustHetkel tundub, et iibeprobleem on meil tegelt tavapärane heaoluühiskonna probleem, kus põhirõhk on indiviidil, edukusel, eneseteostusel jne. Ehk probleem on väärtushinnangutes.“Just because you're offended, doesn't mean you're right.”
Kommentaar
-
Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
Eesti kaupmehed on näidanud imho piisavalt meelsust tõsta hindu igal võimalusel ning "tarbija maksab kõik kinni" suhtumist. Ma ei näe, et nad kukuks ilgelt hindu alandama, või siis korraks.. Tootjad/kaupmehed keeravad need maksulangetusd kiiresti vabanduste "tööjõumaksud ja sisendhinnad on tõusnud" jutu taha.
Ehk lühidalt - riik saab vähem raha, tarbija maksab ikka tuimalt.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar