Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kellest võiks saada uus EV president?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Kellest võiks saada uus EV president?

Kuna uus Kadrioru peremees/perenaine selgub juba napi paari kuu pärast (ei usu, et keegi Riigikogust 68 häält saab), siis igati paslik ka vastav teema luua.
    Erakondade (enim spekuleeritud) kandidaadid-

Mart Helme- EKRE
    Allar Jõks- IRL, Vabaerakond
    Marina Kaljurand- Reformierakond?
    Siim Kallas- Reformierakond?
    Eiki Nestor- SDE
    Urmas Paet- Reformierakond?
    Mailis Reps- Keskerakond
    77
    Mart Helme
    20,78%
    16
    Allar Jõks
    22,08%
    17
    Marina Kaljurand
    18,18%
    14
    Siim Kallas
    20,78%
    16
    Eiki Nestor
    15,58%
    12
    Urmas Paet
    1,30%
    1
    Mailis Reps
    1,30%
    1

The poll is expired.

Elu on lühike, pidu on pikk.

Mart Helme - no comments. Ei taha

Allar Jõks - Väga tugeva analüüsivõimega ning näpuga täpset joont ajav isiksus tundub olevat, mis pigem ei sobi presidendile. Inimesed tahaksid pigem sellist, kes oleks ka siiras ning meeldiv suhtleja ning läheks ka enda maneeridega rahvale peale. Arvan, et liiga square selle ameti ning Eesti esindamise jaoks.
    Pigem ei taha.

Marina Kaljurand - Hea diplomaat ning suhtleja. Inimestele läheb peale, tundub loomult selline people person. Kindlasti suudab ka vajadusel nagu lülitist võimu ja rusikat näidata. Tunneb välispoliitikat ehk kanditaatidest koos Paetiga kõige paremini. Praegusel ajal on Venemaaga pareerimine eriti oluline ja seda peaks ta hästi oskama.
    Kindlasti minu number 1 valik.

Siim Kallas - Osav poliitik aga presidendi amet on natukene midagi muud. CV on tugev aga kes tahaks mingisugust võimu- ja auahnet karjääriredeli ronijat riigi etteossa. Mina ei tahaks. Miinuseks ka väga rokane minevik. Plussiks kindlasti kusagil kolmandajärgulisel juhtival kohal olemine EU bürokraatiamasinas. Poliitiliste skeemitamisosavuse tõttu suudab koos Kaljurannaga ilmselt lõpuni välja panna.
    Pigem ise ei tahaks, kuigi tugevaim kandidaat sellele kohale.

Eiki Nestor - Tore ja meeldiv papi. Kindlasti üsna hooliv ning inimlikkust välja näitav isiksus. Noh, eluaegne sots ikkagi. Samas jälle praegune poliitiline kliima Euroopas ei vasta eriti tema tugevustele. Võib-olla jääb liiga pehmoks, kui on vaja selg sirgu ajada mõnel kriitilise tähtsusega sise- või välispoliitilisel otsusel.
    Pigem ei taha

Urmas Paet - Jällegi hea diplomaatiline taust ning laialdased suhted välismaa kolleegidega. Samas midagi tema puhul häirib. Kas tema stoilisus või midagi. Taust on tal väga tugev, aga presidendina teda eriti ette ei kujutaks, kuigi Kallase ja Kaljuranna järel ehk sobiks kolmandana.
    Pigem ei tahaks.

Mailis Reps - Liiga Läti minu jaoks. Tundub liiga talupoeglikku poliitikat terve elu ajanud ning oleks liiga enda elemendist väljas. Üldse ei lähe mulle isiklikult peale.

Pigem ei taha.
    Inter - ausaim klubi Itaalias.

Kommentaar

Sinu number 1 valik on lapse mõistusega. Lihtsalt kõige markantsem näide: http://publik.delfi.ee/news/inimesed...em?id=74715543

Kommentaar

minu meelest võiks üldse sellise ametikoha nagu EV president ära kaotada
        Fino alla fine FORZA JUVE

Kommentaar

Hea teema, vastan meeleldi.

Mart Helme (EKRE) - Ei.
          Allar Jõks (IRL, Vabaerakond) - Päris puhas poiss ei ole keegi, aga kui valima peab, siis sellest nimekirjast tema. Kahju, et IRLi kandidaat, sest see kahmab kohe kamalutäie krediiti ära.
          Marina Kaljurand (Reformierakond) - Totaalne ei. Hillary kodumaine tulemine. Matrjoška - seest siiruviiruline, pealt mittemidagiütlev. Peab normaalseks parteilist "karjääri", sobib hetkelisele domineerivale poliitjõule. Ilves vol. 2 või veel nilbem. Naisekaart ei ole teema, kuigi on käesolev aasta.
          Siim Kallas (Reformierakond) - Vunts, kes ei mäleta midagi. Ei. Ei taha oma musta pesu ära pesta ja ma saan sellest aru. Temagi võiks taibata ja mitte kandideerida.
          Eiki Nestor (SDE) - Sots. Rohkem kommentaare ei vaja.
          Urmas Paet- (Reformierakond) - Pelmeen. Eestlased on rassistid jne. Igal juhul ei.
          Mailis Reps (Keskerakond) - Ei. Reps on naljakas, aga siiski mitte nii palju. Samas, lahkuv võttis Lätist noorema naise, miks siis ei võiks järgmine president olla lätlase naine ja lätlane esimene härrasmees (leedi).
          # 21 - El Flaco

Kommentaar

Algselt postitas nodisco Vaata postitust
            Marina Kaljurand (Reformierakond) - Totaalne ei. Hillary kodumaine tulemine. Matrjoška - seest siiruviiruline, pealt mittemidagiütlev. Peab normaalseks parteilist "karjääri", sobib hetkelisele domineerivale poliitjõule. Ilves vol. 2 või veel nilbem. Naisekaart ei ole teema, kuigi on käesolev aasta.
            Poleks saanud paremini öelda.

Kommentaar

Jõks oleks hea kandidaat sisepoliitilises võtmes, tundub suhteliselt iseseisev ja suudab otsustes selleks ka jääda, aga minu arust vajab Eesti siiski pigem tugevat välispoliitilist presidenti, sest peale esindusfunktsiooni eriti ju presidendile midagi teha ei ole. Variante siin on mitmeid, jättes eemale natsid, pehmod ja lambad jääb põhimõtteliselt ainult Kallas.

Kommentaar

Kui võrrelda meie kandidaate muude Lääne-Euroopa kandidaatidega, siis meil pole eriti kedagi kes seisaks rahva eest. Ja rahvas ongi riik.
                Meil on suht kehvad valikud. Oleks Jõks peale riigikontrolöri ametit mitte advokaadiks hakanud, siis oleks ideaalne kandidaat.
                Neist kehvadest valikutest oleks siis enda noppimisjärjekord selline- Jõks, Nestor, Kaljurand.
                Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Jõks tundus kuni süstlafiaskoni soliidne inimene olema. Kuna president on meil rohkem selline isehakanud valitseja, siis üks tore rõõmurull sobib hästi. Pealegi saavad teiste riikide kroonitud pead peale mõnda pitsi temast fantaseerida.
                  see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Kõik on kehvad valikud. Parim ehk Reps, aga kahtlane seegi. Nestor tõmbas endale lõplikult vee peale pärast intervjuud KUKU finaalieelses jalkapäevikus, vähemalt minu silmis. Aga meie käest ju ei küsita nagunii.

Kommentaar

Ma olen nüüd kolme presidendikandidaati näinud külalispeatoimetajana. Kallas oli neist kõige põnevama jutuga, aga leheideid tal polnud praktiliselt üldse. Helmel oli ka ideid üsna vähe, üritas koosolekut väga kiirelt juhtida, aga kui oli võimalik jaurata islami ja Venemaa teemal, siis mölises pikalt-pikalt. Mulle see koosolek üldse ei meeldinud, kuna meenutas mingit suguvõsa kokkutulekut, kus mingi vallavolikoguliige jaurab, kuidas ta kogu riigi ära muudaks, aga ta ei viitsi. Jõksil oli kõige rohkem ideid, kõige rohkem arvamusi, aga ka natuke närviline. Samas ta jaurab üsna lahedalt.

Kommentaar

Jõksil oli kõige rohkem ideid, kõige rohkem arvamusi, aga ka natuke närviline. Samas ta jaurab üsna lahedalt.
                        Heheh, ma ei suuda jätta meenutamata, et eelmise aasta märtsis kirjutasin mina: Mulle meeldiks Allar Jõks. Jõerüüt on liiga flegma ja pehmo nagu ka Nestor, Laar tõbine, Kallas aferist, Lauristin ebasobiva perekondliku taustaga. Sina vastasid: Ükski erakond ei tahaks Jõksi. Lauristin oleks inimesena ilmselt ideaalne, aga see perekondlik taust on tal kiviks kaelas tõesti.

Lihtsalt tuli meelde, et kunagi ammu sai siin Jõksi üle midagi jauratud ja huvi pärast otsisin üles.

Kommentaar

Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
                          Heheh, ma ei suuda jätta meenutamata, et eelmise aasta märtsis kirjutasin mina: Mulle meeldiks Allar Jõks. Jõerüüt on liiga flegma ja pehmo nagu ka Nestor, Laar tõbine, Kallas aferist, Lauristin ebasobiva perekondliku taustaga. Sina vastasid: Ükski erakond ei tahaks Jõksi. Lauristin oleks inimesena ilmselt ideaalne, aga see perekondlik taust on tal kiviks kaelas tõesti.

Lihtsalt tuli meelde, et kunagi ammu sai siin Jõksi üle midagi jauratud ja huvi pärast otsisin üles.
                          No ükski erakond ei tahakski Jõksi. IRL tegi lihtsalt sundkäigu, et endale natukenegi tähelepanu saada.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                            No ükski erakond ei tahakski Jõksi. IRL tegi lihtsalt sundkäigu, et endale natukenegi tähelepanu saada.
                            Vabaerakond on koguaeg Jõksi tahtnud. Nad on ise lihtsalt niivõrd sisemises segaduses, et ei oska seda kuidagi formuleerida.
                            Giggs will tear you appart.

Kommentaar

Sry, pole viimasel ajal kuigi pingsalt uudiseid jälginud, aga kas Jaak Jõerüüt on kandideerimisest loobunud või pole ta piisavalt tõsiseltvõetav kandidaat, et teda siin ära märkida?

Kommentaar

Working...
                              X