Üleilmne kriis võib tulla ja võib ka mitte tulla. Või siis saab nii ka öelda, et kriis tuleb alati, me lihtsalt ei tea millal täpselt. Aga targutamise juurest kriisi mis on juba käes
Minu paljukiidetud Stora Enso on mulle lühikese ajaga -14% teinud. Rsk kas ma tõesti pean liituma kampaaniaga oktoobris ei joo, et seda miinust kuidagigi tagasi teha?
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Investeerimine
Collapse
X
-
Algselt postitas vtp Vaata postitustSiin teemas ei tegeleta selliste negatiivsete mõtetega, eksole. Positive vibes only, turg tõuseb igavesti.
Muidu kirjutasin Evergrande’i kaasusest siia paar nädalat tagasi ka ja minu viide Lehmanile polnud päris tühja koha pealt. Pean seda viimase kümnendi suuremaks riskikohaks, sest:
1) Räägitakse, et Evergrande’i võlg pole probleem, kuna ettevõtte varad katavad seda. Kas nendele varadele leidub üldse ostja ja mis hinnaga? Kes Hiina kummituslinnadesse elama lähevad?
2) Evergrande on vaid üks paljudest sama probleemi ees seisvatest kinnisvaraarendajatest Hiinas. Praegused numbrid (300 miljardit) on jäämäe tipp.
3) Kui kinnisvara hinnad pööravad järsult langusesse, siis pankade laenuportfellid lähevad punasesse ja see jama levib kõikjale.
Ma tegelikult ei näe, kuidas siit kadudeta välja vingerdatakse. Kogu see lugu on väga ‘07 subprime fiiliga.
Leave a comment:
-
Algselt postitas vtp Vaata postitustGlobaalse finantskriisi teeb globaalseks paraku kõigi osaliste kollektiivne süü, nii et selle najal väga sõdu ei alusta.
Ühest kriisist ollakse väljumas, kuid teistesse (?) sisenemas.
Vaadates seda, kuidas käesolevas on suur kandepind vastandumises, mis kollektiivsele ajule mõjub punase rätikuna/värvina, siis ma olen pessimistlikum. Võimu ihaldavaid huvigruppe ja destabiliseerimist ihkavaid riike vast jagub.
Leave a comment:
-
Algselt postitas kaala Vaata postitustKöik varsti pu***s jah? Hiinlased veel süüdi, kas see on hea materjal WW3 jaoks? pilukad, venkud, taliibid, pärslased ja paks koreast VS jänkid, konnasööjad, juudid, englunnid ja aussikad - kes vöidab?
Leave a comment:
-
Algselt postitas vtp Vaata postitustSiin teemas ei tegeleta selliste negatiivsete mõtetega, eksole. Positive vibes only, turg tõuseb igavesti.
Muidu kirjutasin Evergrande’i kaasusest siia paar nädalat tagasi ka ja minu viide Lehmanile polnud päris tühja koha pealt. Pean seda viimase kümnendi suuremaks riskikohaks, sest:
1) Räägitakse, et Evergrande’i võlg pole probleem, kuna ettevõtte varad katavad seda. Kas nendele varadele leidub üldse ostja ja mis hinnaga? Kes Hiina kummituslinnadesse elama lähevad?
2) Evergrande on vaid üks paljudest sama probleemi ees seisvatest kinnisvaraarendajatest Hiinas. Praegused numbrid (300 miljardit) on jäämäe tipp.
3) Kui kinnisvara hinnad pööravad järsult langusesse, siis pankade laenuportfellid lähevad punasesse ja see jama levib kõikjale.
Ma tegelikult ei näe, kuidas siit kadudeta välja vingerdatakse. Kogu see lugu on väga ‘07 subprime fiiliga.
Leave a comment:
-
Siin teemas ei tegeleta selliste negatiivsete mõtetega, eksole. Positive vibes only, turg tõuseb igavesti.
Leave a comment:
-
Algselt postitas vtp Vaata postitustKui 2008 oleksid Lehmani ostnud, siis anna minna.
Leave a comment:
-
Algselt postitas j6u1uv4n4 Vaata postitustEvergrande buy the dip?
Leave a comment:
-
Algselt postitas Malfoy Vaata postitustKeegi lollpea ostis täna lhv märkimisõigust 40-ga. 370 midagi tükki. Hea diil.
Leave a comment:
-
Keegi lollpea ostis täna lhv märkimisõigust 40-ga. 370 midagi tükki. Hea diil.
Leave a comment:
-
Krt pean ausalt ütlema, et mingi 1/3% likviidsusest hetkel stonkside all, 1/3 kõrge intressiga laenudes ja 1/3% sulas ning mõtlen, kas peaks siin mõneks ajaks cashi minema stonkside osaga. Ei suuda kuidagi seda poolikut olekut endale ära ratsionaliseerida. Samas ei suuda otsustada kummas suunas liikuda.
Kui eeldad langust, siis no mida hoida, kui loodad tõusu, siis munad pihku ja vajuta, eksole. Hedgemine tundub selline suht eidelik move. Oled mees või ei ole! Hullemaks teeb, et kõik fin sektori sõbrad/tuttavad on samuti sellises hedgetud positsioonis.
Leave a comment:
-
Kõik mu ümber ja uudisteportaalides: Oi hullu, elekter on nii kallis ja jääbki kalliks. Mina: hea aeg Ignitist juurde osta.
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: