Algselt postitas plastic'99
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Investeerimine
Collapse
X
-
Algselt postitas $$$ Vaata postitustLihtsalt huvi pärast, et kas ma saan enamvähem õigesti aru.
'Ekspertide' loogika oli, et kuna pensionirahad kohe kohe tulevad siis balti börsil tuleb räme buum. Seega ostab popi coopi, et pärast ullikeste raha endale saada.
Päeval kui pensionirahad tulid, siis reaalne ekspert hakkas müüma ja tõmbas koti pähe samal ajal kui ullikesed ostavad aktsiate asemele uue teleka ja lastele saapad?
LHV foorumis praegu lootjaid kes juba vahepeal ostnud ja loodavad uuesti hinda 4 euri. Huvitav vaadata kuidas neil läheb.
Leave a comment:
-
Algselt postitas cabron Vaata postitustsee ju alati nii, kui kõik räâgivad ostmisest, siis oled juba rongist maha jâânud. Oodati et âssad ei realiseeri oma positsioone ja hind jääbki kõrgustesse kerkima?
p.s. seda retoorikat on läbi ajaloo kasutatud koguaeg. Viisemann 8 aastat juba räägib, kuidas kõik on kallis ja targem rahas istuda. Samal ajal vennad on iksides rekkaga raha koju toonud.
Leave a comment:
-
Algselt postitas LaRaBla Vaata postitustKuna börsil aktsiaid ostes ei ole vaja kirjutada, miks sa neid ostad, saame me rääkida vaid hüpoteesidest. Plastic siin ühe käis välja. Ma olen laias laastus nõus(v.a see meedia osa, ma pole börsi kontekstis neid pensioniraha lugusid näinud, pigem mingitest veidi alternatiivsematest investeerimisvõimalustest), aga mainiks lisaks, et tipp saabus päev pärast rahade kontole jõudmist. Ehk ilmselt mingi punt inimesi ostis end Balti aktsiatesse sisse ka pensionirahade eest ning on nüüd jube vihased.
Võimalik, et kõik meie spekulatsioonid on täielik pullisitt ja reaalsuses oli tegemist täiesti tavalise mulliga, mis ei sõltunud kuidagi pensionirahast. LHV puhul on ka üks teine aspekt: UK värk, sealne kasvupotentsiaal ja seetõttu institutsionaalsed investorid, kes seda vaikselt enda portfellidesse tiksutanud on.
Samas nii uue teleka kui ka Coopi aktsiaid ostnud võivad ilmselt oma otsusega rohkem rahul olla kui need tüübid, kes kasiinosse läksid...
Leave a comment:
-
Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustSeda Äripäeva narratiivi "investeerides võidavad kõik ja vaata, kuidas sai Endelist palgatööga miljonär (mis siis, et Endeli palgatöö oli suurfirma tippjuht)" oli märgata küll.
Samas enda näitel ma lükkasin ju tuimalt raha peale ja kui asi läks ikka väga püstloodis üles, siis müüsin kasumiga maha, maksin kõik enda vähesed võlad-laenud ära, maksin pooleks aastaks kommunaalid ette ära, lükkasin 3000 III sambasse ja ostsin end samadele positsioonidele sisuliselt. Et, noh, ma ei tea, kus ma nüüd midagi väga valesti tegin.
Sul oli muidu (ma lähtun nüüd puhtalt enda eelnevalt toodud teooria pinnalt) ideaalne müügiajastus samuti, kas siis tahtlikult või tahtmatult. Hästi tehtud!
Mind pigem ajab tilti see, kuidas keskmisest eestlasest on mingi madalalaubaline tehtud, justkui toimuks mingi ilgem amokki jooksmine. Seda ju tegelikult ei ole sellisel kujul. Tegelikkus vähemalt pankade enda sõnul olnud see, et inimesed maksavad ära suure intressiga laene (väga tublid minu arvates) ja okei, investeerivad võibolla kodusesse heaollu - miks ka mitte. Need kasiinod ja stripikad üksinäidetena, no siis on nii.
Et kui börsi juurde tagasi tulla, siis ajastuse osas on korrelatsioon, aga kange tahtmine on arvata, et bagholderiks ei jäänud täna mitte need pensionisambast välja võtnud vennad, vaid teine grupp inimesi. Samas narratiiv meedias ja kuskil FV gruppides on selline, et "ha - ha lollid sambast väljunud said lakki, näete nüüd, mis saab kui valitsus lolle otsuseid teeb".
Leave a comment:
-
see ju alati nii, kui kõik räâgivad ostmisest, siis oled juba rongist maha jâânud. Oodati et âssad ei realiseeri oma positsioone ja hind jääbki kõrgustesse kerkima?
Leave a comment:
-
Seda Äripäeva narratiivi "investeerides võidavad kõik ja vaata, kuidas sai Endelist palgatööga miljonär (mis siis, et Endeli palgatöö oli suurfirma tippjuht)" oli märgata küll.
Samas enda näitel ma lükkasin ju tuimalt raha peale ja kui asi läks ikka väga püstloodis üles, siis müüsin kasumiga maha, maksin kõik enda vähesed võlad-laenud ära, maksin pooleks aastaks kommunaalid ette ära, lükkasin 3000 III sambasse ja ostsin end samadele positsioonidele sisuliselt. Et, noh, ma ei tea, kus ma nüüd midagi väga valesti tegin.
Leave a comment:
-
Algselt postitas $$$ Vaata postitustLihtsalt huvi pärast, et kas ma saan enamvähem õigesti aru.
'Ekspertide' loogika oli, et kuna pensionirahad kohe kohe tulevad siis balti börsil tuleb räme buum. Seega ostab popi coopi, et pärast ullikeste raha endale saada.
Päeval kui pensionirahad tulid, siis reaalne ekspert hakkas müüma ja tõmbas koti pähe samal ajal kui ullikesed ostavad aktsiate asemele uue teleka ja lastele saapad?
Võimalik, et kõik meie spekulatsioonid on täielik pullisitt ja reaalsuses oli tegemist täiesti tavalise mulliga, mis ei sõltunud kuidagi pensionirahast. LHV puhul on ka üks teine aspekt: UK värk, sealne kasvupotentsiaal ja seetõttu institutsionaalsed investorid, kes seda vaikselt enda portfellidesse tiksutanud on.
Samas nii uue teleka kui ka Coopi aktsiaid ostnud võivad ilmselt oma otsusega rohkem rahul olla kui need tüübid, kes kasiinosse läksid...
Leave a comment:
-
Sattusin üks päev augustis õllelaua taha päris tarkade sektori inimestega, kellel endal ka skin in the game ning kõigi konsensus oli, et pigem on see loogika selline, et kõige rohkem saavad üle need, kes enne septembrit rongi peale hüppasid, lootuses "pensioniboomist" osa saada. Ja üle saavad ka need, kes lootsid oma müüki hoida septembrisse, sest siis tuleb "ostusurve".
Mis juhtus oli see, et PIK-ist natukene võeti ja see kauaoodatud loll raha maksis hoopis oma tarbimislaenud ära ning ostis uue teleka. Naised saunas rääkisid, et sellel va suurimal elektroonikeketil olid esimesed päevad võrreldavad jõulukampaaniatega. Sealjuures praegu kampaaniaid ei tehtud.
Et pmst what you said, aga enda tutvusringkonna eksperdid sellist arvamust ei omanud ja ma tegelt kahtlen, et ka n.ö. konsensus selline oleks olnud. Pigem selline kõlav pealkiri ja teemaarendus lihtsalt, mida sai milkida?
Leave a comment:
-
Lihtsalt huvi pärast, et kas ma saan enamvähem õigesti aru.
Leave a comment:
-
Pakuks, et esimene reaalne support võib tekkida Coopil 2.40-2.60 peal. Kui sealt ka läbi kukub, siis 2.15-2.25.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Kebab Vaata postitustTegeleks ka nõidade tuleprooviga ja ennustaks homseks Coopi hinnatõusu aga nädalalõpuks on hind 3 euri.
Leave a comment:
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitustOi vittu!
Shares in Hong Kong-listed firm slump 10% and bond trade suspended amid fears for shaky real estate market
Uute kodude müügiväärtus on Hiinas kukkunud kolme kuuga 20%. Arvestades, kui palju kummituslinnu seal veel on, siis neid triljoneid on seal ilmselt kõvasti. Meeldib ka eksperdi "too big to fail" hoiak.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Rudy Vaata postitustCoopi puhul homme hommikul buy the dip?
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: