Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
see nn \"traditsiooniline peremudel\" on end siiski aegade jooksul tõestanud, kui kõige elujõulisem järeltulejate eest hoolitsemise vorm. selle indikaatoriks on kasvõi asjaolu, et enamik maailmas teistele reegleid kirjutavatest riikidest põhinevad just sellel mudelil. kui see mudel hakkab oma aktuaalsut kaotama, siis võib tegemist olla hoopis märgiks, mis osutab sellest loobuva sotsiaalse grupi jõudmisele stagnatsioonifaasi. valge rassi osakaal ühendriikides kahaneb väga kiiresti. see \"naised tööle, et saaks rohkem raha ja seeläbi rohkem tarbida. lapsed on mõttetu kulu\" suhtumine on indiviidi tasandilt igati mõistetav, kuid ühiskonna jaoks tervikuna siiski suht destruktiivne.
ning see kõik ei tähenda, et ma vihkaks homosid või arvaks, et naised peavad kodus sünnitama. sugugi mitte. riiklikult tasandilt vaatatuna on aga moraalinorme järgiv ja traditsioonilist peremudelit kasutav ühiskond siiski parim variant. jube nõme on kuulata, kuidas jumalasulased promovad oma kümmet käsku, kuid mis seal salata - kui teised inimesed su ümber neid järgivad, siis on sinu elu mõnevõrra mõnusam. et siis proovige aru saada ka põhjuseist, miks seadusandja just nii otsustab, nagu ta otsustab.
jäin siin mõtlema, et homoperedele lapendamise küsimuses on minu seisukohta ilmselt päris palju mõjutanud mu oma lapsepõlv. ma olen ikka harjunud, et on olemas ema, isa, koer, roheline muru ja lippidest aed. seetõttu ei taha nagu eriti meeldida mõte kahest hardivolmerliku habemega issist. no ja vist ka seetõttu, et ka minu lastel on ema, isa, roheline muru ja lippidest aed. ainult koera, raisk, ei ole - see õues sita sisse astumine ei lähe minu arusaamaga pereidüllist hästi kokku.
«Kuule, konn, kas vesi on soe?»
«Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»
See, et lubataks homoabielud ei tähenda ju, et ka heteroseksuaalne abielu muuduks või kaoks. Samuti ei tule homoseksuaalid ju heteroseksuaalse pere juurde ning ei võta last neilt käest ära. Laps võetaks riskantsemast grupist nagu lastekodulapsed ning muidu normaalse koduta lapsed.
Homoseksualism on ju alati eksisteerinud ning ka jääb eksisteerima ning ma ei näe, et miks peaks seda kuhugi kalevi alla peitma. Ka mina ei kujuta ette, et mind kaks hardivolmerit kasvatavad, kuid samamoodi ei kujutaks ma ka ette, et ma oleks kasvanud lastekodus või perevägivalla all kannatavas peres. Kui mul oleks valida nende kolme variandi vahel, siis ma valiks iga kell need hardivolmerid. Sest lapsendajad peavad alati läbima kontrolli, sest see ei käi nii et suvaline paar astub kuhugi sisse ja kisab, et andke meile laps. selline ette planeerimata lapsesaamine käib just rohkem nö. normaalsete ini8meste mõttemaailma.
Ehk kas sina kui heteroseksuaal jätaksid seepärast abiellumata või lapsi saamata, et ka homod sama teha võivad?
See, et lubataks homoabielud ei tähenda ju, et ka heteroseksuaalne abielu muuduks või kaoks. Samuti ei tule homoseksuaalid ju heteroseksuaalse pere juurde ning ei võta last neilt käest ära. Laps võetaks riskantsemast grupist nagu lastekodulapsed ning muidu normaalse koduta lapsed.
Homoseksualism on ju alati eksisteerinud ning ka jääb eksisteerima ning ma ei näe, et miks peaks seda kuhugi kalevi alla peitma. Ka mina ei kujuta ette, et mind kaks hardivolmerit kasvatavad, kuid samamoodi ei kujutaks ma ka ette, et ma oleks kasvanud lastekodus või perevägivalla all kannatavas peres. Kui mul oleks valida nende kolme variandi vahel, siis ma valiks iga kell need hardivolmerid. Sest lapsendajad peavad alati läbima kontrolli, sest see ei käi nii et suvaline paar astub kuhugi sisse ja kisab, et andke meile laps. selline ette planeerimata lapsesaamine käib just rohkem nö. normaalsete ini8meste mõttemaailma.
Ehk kas sina kui heteroseksuaal jätaksid seepärast abiellumata või lapsi saamata, et ka homod sama teha võivad?
kindlasti on võimalik tuua palju positiivseid näiteid korralikest homoperedest. kindlasti on võimalik tuua näiteid paljudest lastekodust välja kasvanud korralikest inimestest. joodikpered pole siinkohal olulised, sest lapsi ei antaks homoperedele ju ikka otse vaid selleks peaks nad eelnevalt lastekodusse jõudma. need, kes oma joodikust isa käest peksa said, kuid kohaliku sotsiaaltöötaja vaateväljast välja jäid, saavad seda ka edaspidi. et siis juhtum juhtumilt olukordadele lähenedes on kindlasti võimalik tuvastada mingi hulk homoperesid, kus elu oleks ilus.
aga.. homodele lapsendamise võimaldamine oleks siiski midagi paju enamat. see oleks seadusandja tasandil otsustamine, et just sellist eestit me tahame. tegelikult vist väga ikka ei taha. isegi minusugune liberaalne inimene peab tõdema, et ma saaks sellega elada, kuid ega see väga ei meeldiks. rahva enamiku õiglustunnet riivaks see ilmselt mõnevõrra enam, ning see poleks enam soliidne.
«Kuule, konn, kas vesi on soe?»
«Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»
kindlasti on võimalik tuua palju positiivseid näiteid korralikest homoperedest. kindlasti on võimalik tuua näiteid paljudest lastekodust välja kasvanud korralikest inimestest. joodikpered pole siinkohal olulised, sest lapsi ei antaks homoperedele ju ikka otse vaid selleks peaks nad eelnevalt lastekodusse jõudma. need, kes oma joodikust isa käest peksa said, kuid kohaliku sotsiaaltöötaja vaateväljast välja jäid, saavad seda ka edaspidi. et siis juhtum juhtumilt olukordadele lähenedes on kindlasti võimalik tuvastada mingi hulk homoperesid, kus elu oleks ilus.
aga.. homodele lapsendamise võimaldamine oleks siiski midagi paju enamat. see oleks seadusandja tasandil otsustamine, et just sellist eestit me tahame. tegelikult vist väga ikka ei taha. isegi minusugune liberaalne inimene peab tõdema, et ma saaks sellega elada, kuid ega see väga ei meeldiks. rahva enamiku õiglustunnet riivaks see ilmselt mõnevõrra enam, ning see poleks enam soliidne.
Ehk jätkame siis nö. rahva enamiku õiglustunde järgimist. Juudid ahju, neegrid orjadeks, rätikpeadele raketti, liberaalid vardasse, naised sünnitama. Sellise suhtumisega oleks meil endiselt pärisorjus, sest enamus nö. ühiskonnast oli pärisorjuse säilitamise poolt. Vabastamise initsiatiiv tuli just ülevalt poolt. See on nagu Platoni koopamüüt, kus üks inimene räägib millist ilu ta väljaspool koobast nägi, kuid selle peale löödi ta lihtsalt maha, sest teised pidasid teda imelikuks.
Sotsiaaltöötajad näevad tglt üsna palju probleemperesid ära, kuid nendega tegelemine kannatab just seetõttu, et lastekodud on ülerahvastatud, kuna laste lapsendamisets pole keegi huvitatud. Seni kuni last just poolsurnuks ei peksta ning ära ei vägistata jäävad nad oma vanemate juurde. Kui oleks korralik inimgrupp, keda huvitaks lapsendamine, siis kokkuvõttes laste olukord paraneks, ehk neil oleks mingigi inimlik alternatiiv. Lastel on vaja korralikku kodu, et tal oleks juuri, kuid end surnuks joovad vanemad või lastekodu elanikud seda ei oma ning see muudab nad ühiskonna jaoks üsna suureks riskigrupiks.
Kust võtab laps, keda kasvatavad kaks habemikku, kes ühes voodis magavad, terved ja puhtad pereväärtused? Kui ta on poiss, kas ta saab aru, et tema ülesandeks on leida kaunis naine ja abielluda, soetada lapsi, anda neile ettevalmistus eluks.
Hullaku kinniste uste taga ja ärgu eksponeerigu ennast,tegu ikkagi hälbega.Ei mingeid laulatusi ega lapsendamisi!
Kust võtab laps, keda kasvatavad kaks habemikku, kes ühes voodis magavad, terved ja puhtad pereväärtused? Kui ta on poiss, kas ta saab aru, et tema ülesandeks on leida kaunis naine ja abielluda, soetada lapsi, anda neile ettevalmistus eluks.
Hullaku kinniste uste taga ja ärgu eksponeerigu ennast,tegu ikkagi hälbega.Ei mingeid laulatusi ega lapsendamisi!
Kuskohast leiab normaalsed pereväärtused laps, kui tema vanemad lahutavad, joovad või kaklevad päevad otsa? Ma saaks aru, kui tõesti oleks tavaperedes olukord nii korralik ja ideaalne, kuid see on umbes samamoodi, kui mingi katoliku preester paneb noort last ning räägib tunni pärast, kuidas inimesed peaksid oma hinge eest seisma. Nõme ja silmakirjalik jutt ühesõnaga.
Pere ülesandeks peaks olema anda lapsele armastav ja rahulik kodu, mitte näidata, et mehed panevad naisi jne. Isegi loom saab sellest aru, et kuidas seksida jne. Selleks ei pea neil kindlasti 20 aastat ema ja isa silme ees olema, et selleks lõpuks aru saada. Kas inimesed on sis kehvemad?
Kuskohast leiab normaalsed pereväärtused laps, kui tema vanemad lahutavad, joovad või kaklevad päevad otsa? Ma saaks aru, kui tõesti oleks tavaperedes olukord nii korralik ja ideaalne, kuid see on umbes samamoodi, kui mingi katoliku preester paneb noort last ning räägib tunni pärast, kuidas inimesed peaksid oma hinge eest seisma. Nõme ja silmakirjalik jutt ühesõnaga.
Küsimusele vastamise asemel alustad täiesti mõttetu demagoogiaga. Väga nõrk.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!
Mida sa dannar nüüd tõestada tahad?
Seda et homopaaride elu on ilus ja harmooniline ning adopteeritud laps tunneb ennast seal täiusliku pereliikmena? Homod ei joo, ei kakle, ei peta?
Miks siis juba mitte lubada zoofiilidel kapist välja tulla?
Mees/naine armastab looma, mis seal siis halba on?
"Good sex is like good Bridge: if you don't have a good partner, you'd better have a good hand." - Mae West
Martinile, mis küsimusele ma vastama pidin?
Lumele. Kui inimene lapsendab, siis neile tehakse tavaliselt üsna karm kontroll, seega ei saa lapsendada inimesed, kes lapse kasvatamisega hakkama ei saa. Homoseksuaal, kes joob jne, ei viitsi tõenäoliselt seda pikka protseduuri üldse läbigi tegema hakata, mis lapsendamiseele eelneb. Ning oma zoofiilide tekstiga võite kuu peale sõita, sest homoseksuaalsus on kahe inimese vaheline tegevus, kus pole nö. initsiaatorit ning \"kannatajat\" ehk isikut, keda tema tahtmata ära kasutataks. Seksuaalne tegevus, mis ei toimu mõlema poole vabal tahtel on hälve, mitte kahe täiskasvanu ja mõtleva inimese tegevus.
See nagu homod hakkaks lapsi ära kasutama on ka üsna ebatõenäoline, sest tegu pole pedofiiliaga.
Tõestada üritan seda, et tegelikult pole homoabielude ja lapsendamise puhul kannatajaid ning ühiskond saaks lõpuks edasi liikuda. Kaua võib mingi tobeda asja pärast karjuda ning mingeid ahju ja saarele saatmise möla ajada. Homoseksuaalid on üsna suur subkultuur igas ühiskonnas ning võiks lõpetada neile läbi sõrmede vaatamise.
Esiteks tahaks kaks sõna selle kohta öelda, miks see teema alati nii palju vaenulikke kommentaare kaasa toob. Tore on ennast Hollandi-suguste vabameelsete ühiskondadega võrrelda küll, aga mõelgem siiski hetkeks, kust me tuleme. Meil on vaevalt viisteist aastat läänelikku ühiskonda seljataga, ei saa tahta, et kõik see, mida aastakümneid pähe peksti, sealt nii kiirelt kaoks. Tolerantsus tuleb ajaga, mitte vägisi seda nõudes. Mul isiklikult pole midagi seadustatud homokooselude (mitte küll abielu nime all) vastu, aga mind sageli päris tugevalt häirib see, et asja propageeritakse kui midagi uut ja lahedat. Umbes et kui me seda oma ühiskonnas nüüd kohe omaks ei võta, siis oleme eriti tagurlikud. Elage ja olge, aga ärge käige igal pool teistele oma orientatsiooni nina alla hõõrumas ja karjumas, et \"aktsepteerige nüüd meid\".
Samas mis puutub nendesse tulihingelistesse pereväärtuste hoidjatesse, siis ei teagi, kas nutta või naerda. Omal ajal oli teatavasti kombeks väljaspool abielu sündinud lapsega naised ka pagendusse saata, äkki peaks selle kombe ka uuesti juurutama? Või pärisorjuse taastama? \"Alati on nii olnud\" ei ole iseenesest küll argument. Ja mingit kirikujuttu ärge üldse hakakegi mulle ajama, meie ühiskonna jaoks on kristlikud väärtused viimane asi, mida au sees hoida. Valitsev panen-kõike-mis-liigub-mentaliteet teeb \"pereväärtustele\" kordades enam kahju kui kaks kooselavat meest. Ja neid ringihoorajaid on meil hetkel kindlasti märksa rohkem kui homosid.
Mõnel jälle on Eesti rahva iibe pärast nii kange mure. Ja arendavad teooriat, et kuna loodus on nii teinud, et kaks samasoolist järglasi ei saa, siis seega nad koos elada ka ei tohi. Kamoon, loodus on nii mõnedki heteroseksuaalid viljatuks loonud, seega soojätkamise osas neist asja pole - kas peaks need kah ära üksiku saare peale saatma? Sama loogika ju.
Ja üks asi veel - kui te kõik karjute, et vähemus-vähemus-vähemus, siis on teil ju tegelikult õigus. Tegemist on ühe vähemusgrupiga, võrdlemisi marginaalsega pealegi. Mind küll ei koti, kas naabrimees elab rahumeelselt koos Ülle või Üloga. Miks peakski? Oma mure, kui pole piisavalt tolerantsust, suhtumaks neisse kui \"minu naabrid\", mitte \"need peded\".
Aga noh, eks eestlane on alati igas asjas kõige targem, eriti mis teiste elu puudutab - küll tema juba teab, kuidas parem ja õigem on. Kui miski ei meeldi, siis vahitakse altkulmu ja ussitatakse. Ja niimoodi suremegi ära siia oma kitsarinnalisuse kätte seda \"normaalset\" otsides. Krt elage ise ja laske teistel ka elada, muud polegi öelda.
Kommentaar