Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kuldne lapsepõlv

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Kuldne lapsepõlv\'

Kui rääkida asjadest, mis minus õudust tekitasid, siis number üks oli Mary Poppinsi raamatu kaas. Jubedusttekitav tädi oli seal peal. Eks see pidi mingi 70-te trükk olema.

Aga Arabella on tõepoolest suurepärane film - pole midagi samalaadset kunagi välismaisena näinud. Olen tihti mõelnud, mis sellest tüdrukust saanud on, kes seal peaosa mängis.
    Aga mul tekib hirmus tahtmine sinna kappi vaadata, kus lapsepõlveraamatud tolmu koguvad. Usun, et siis on mul jälle midagi uut postitada.
    the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
    because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara

Aga Arabella on tõepoolest suurepärane film - pole midagi samalaadset kunagi välismaisena näinud. Olen tihti mõelnud, mis sellest tüdrukust saanud on, kes seal peaosa mängis.
      Minu arust võttis ta mingi 10 aastat tagasi osa saatest \"Kaks takt ette\".
      Ülim naiivsus – naiste mõtlemine, et kui nad sakummi ei anna, jääb meestel viin joomata

Kommentaar

värskendus, raamatud-kapsaks loetud Imeflööt, nagu Jaanilgi olümpiaraamatud, krt Seiklusjutte maalt ja merelt läks ludinaga, koomiks sellest MÕV-ist, beebilõuast, Tundel ja Kraaps ning kes seal veel kõik olid, mingi hetk ruulisid ka veel , Kuidas karastus teras(?), neljas tõke vms, üldse need tublid punalaste lood. Kuid eredaima mälestuse lapsepõlve lugemisvaramust jätsid kindlasti Lindgreni loomingud, alates Bullerby(oli vist nii) lastest lõpetades meisterdetektiivi endaga.

Kommentaar

Ole nüüd kade,mc!
          Nimelt, oli mul suur au kohtuda nimetatud filmi peategelase osatäitja Ingaga....Kuum tükk...Olin teenindaja ja tema minu klient. Esialgu oli mul väike kahtlus, et kas tegu ikka Arabellaga. Kui tehingud tehtud ja ostud ostetud, oli pilt selge, et mu vaist ei petnud mind...Ilusaks armsaks naisterahvaks on ta sirgunud. ja hea suhtleja oli ta ka muidugi. oleks vaid selliseid kliente rohkem....teevad päeva ilusaks...
          Auto oli tal ka ilus..ja suur...

Kui nüüd veel meenutada,siis kapsaks sai loetud terve muinasjutusarja \"Saja rahva muinasjutte\" väljaanded...terve posu oli neid ja loeti üha uuesti ja uuesti üle.

Kommentaar

lapsepõlvest.... raamatutest Viplala lood (tinistamine jne), natukene vanemana pakkusid huvi ka erinevad mütoloogiast ja vanaaja jumalatest (Kreeka jne) rääkivad raamatud. Televisioonist Must ja valge koer, Naksitrallid, Nu Pogodi... põhimõtteliselt siiski kõik multifilmid mis telekast tulid

kuna mul oli elukoht vene sõjaväeosa lähedal kus ka nende pered elasid siis mõnevõrra eredamalt on meelest kuidas sai aeg-ajalt venelaste eest ära joostud ja aeg-ajalt neid ka taga aetud ning siis omakorda nende suuremate vendade-õdede või isade eest ära joostud... igasugused kivisõjad ja puujuurikatega vehklemised sinna juurde :P

Kommentaar

Algselt postitas 13
              Oli pigem saatejuht kui vöttis osa. Pealekauba oli tal vanalinnas mingi nipsasjakeste pood. mcnamara peaks nüüd küll info ülekülluses suplema

Algselt postitas 13
              Aivar Pohlak tol ajal veel jalgpallibisnesit ei ajanud muidu oleksid ka tema arvatavasti siia lisanud.
              Oh sind 13 ja sinu irooniat Aga kuna teema on siiski pigem LAPSEpõlv eksju ja nostalgia, siis antud mehega mu lapsepõlv önneks kuidagi ei seostu.

Ainult, et tal olid maruveidrad luuletused.

Kommentaar

raamatud on vist kõik juba eelnevalt nimetatud. võibolla peaks rõhutama veel olümpiaraamatuid, sest neid sai loetud korda mitu.

aga tagasi mõeldes tulevad kõigepealt silme ette:

stepivorst.
                nõmme kino.
                kollased kaljavaadid valdeku poe kõrval (3 kopikat väike klaas, 6 kopikat suur).
                kalmistu tee juurviljabaas ning üle aia visatud arbuusid.
                õhtune ca 300 meetrine järjekord Õhtulehe ja Spordilehe järele.
                kalevi padjanätsud.
                leningradist toodud kaheksajalaga elektronmäng.
                kapten kloss ja kaalul on rohkem kui elu.
                minikatega suusahüpped kah Jaani moodi.
                õpetaja n. ning teises klassis vihikusse punasega kirjutatud ja allajoonitud \"nõukogude rahvaste vennalikus peres on kõige parem elada\".
                sooja saia pood.

Kommentaar

Algselt postitas yheksa

Algselt postitas 13
                  Oli pigem saatejuht kui vöttis osa. Pealekauba oli tal vanalinnas mingi nipsasjakeste pood. mcnamara peaks nüüd küll info ülekülluses suplema

Algselt postitas 13
                  Aivar Pohlak tol ajal veel jalgpallibisnesit ei ajanud muidu oleksid ka tema arvatavasti siia lisanud.
                  Oh sind 13 ja sinu irooniat Aga kuna teema on siiski pigem LAPSEpõlv eksju ja nostalgia, siis antud mehega mu lapsepõlv önneks kuidagi ei seostu.

Kas saate juhtimine polegi siis saatest osa võtmine???

Muideks Pohlaku luuletused on tõesti head.
                  Ülim naiivsus – naiste mõtlemine, et kui nad sakummi ei anna, jääb meestel viin joomata

Kommentaar

Algselt postitas yheksa

Algselt postitas 13

minul seevastu seos on, ise käisin 3-ndas ja siis 5-ndas klassis, Pohlak andis lõpuklassidele kirjandust, siis võttis kampa meid noori nagasid ja tegi meile vutitrenni, vist oli paar korda nädalas, igakord vudisin sama Erelijukasega mingi 10 kilti kodunt trenni, et saaks poistega vutti taguda.

Kommentaar

Algselt postitas tembuu

Algselt postitas fittibaldi

minu meelest oli dilidonidel ka oma kuri vahtkummist vesirott, aga vbla on mul need lasvastused mälus ühte kuidagi salvestunud.
                      Vesirott pani ju Anna-Liisa tibud tuuri Ja hakkas neile uueks emaks...\"Mis emme ma teile olen? Pigem juba issi...\" halas rotinäru...Nii lühike mei mälu ongi na?
                      vesirott oli pöialpoiste seiklustes. anna-liisa kambas oli lihtsalt rott

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking
                        sooja saia pood.
                        Minu eakaaslasi siin na vähe ju, aga lapsepõlvega seoses meenub üks eriline sai. Kõige kallim sai, mis poest saada oli. Mis ta võis maksta - mingi 20 kopikat koguni äkki? Või 18. Harva, kui mulle poekäiguks niipalju raha anti, et seda osta. Kaks triipu oli saial peal vist. Ja ta oli magus! Magus! Harukordne.

Ning muidugi sai poolvennaga rockbändi mängitud. Tegemist oli meie väljamõeldud riigi kõige kuumema bändiga üldse. Kogu aeg telekas ja edetabeli esimesel kohal. Meie esimese laulu nimi on ka meeles: \"Ljulja keedab\".
                        See väljamõeldud riik oli meil muuseas vinge. Asus saare peal Atlandi ookeanis, peamiselt põllumajandusfarmid ja paar suuremat linna ka. Vend oli mul vägev teoreetik (ma ise olin mingi 6-7 aastane alles vist) - ja meil oli kõik paigas: riigieelarve, linnaplaanid, peamised tööstusharud, spordimeeskonnad ka muidugi. Kõik. Kuna tollal olid moes ja äsja turule tulnud elektriautod, siis need olid meie riigis ainsana lubatud. Miks elektriautodest ikkagi asja ei saanud??? Maailm oleks puhtam paik praegu...
                        Olgu veel lisatud, et vennas oli vanema õigusega meie riigi president, mina peaminister.
                        the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                        because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking

kollased kaljavaadid valdeku poe kõrval (3 kopikat väike klaas, 6 kopikat suur).
                          suur klaas oli 5 kopikat

Kommentaar

Miks elektriautodest ikkagi asja ei saanud??? Maailm oleks puhtam paik praegu...
                            ameerika ühendriigid ja tema energiapoliitika. aga see käib hoopis teise teema alla

aga, et mitte teemat ära rikkuda tuleb tõdeda, et lapsepõlv nõukogudemaal oli tore. võrreldamatu tänase päevaga

Kommentaar

Algselt postitas eston#21

Algselt postitas tembuu

Algselt postitas fittibaldi

minu meelest oli dilidonidel ka oma kuri vahtkummist vesirott, aga vbla on mul need lasvastused mälus ühte kuidagi salvestunud.
                              Vesirott pani ju Anna-Liisa tibud tuuri Ja hakkas neile uueks emaks...\"Mis emme ma teile olen? Pigem juba issi...\" halas rotinäru...Nii lühike mei mälu ongi na?
                              vesirott oli pöialpoiste seiklustes. anna-liisa kambas oli lihtsalt rott

Haa!
                              We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Hetkel on silme ees piimapudelid, millel oli nii sheff hõbepaberist kork...

Kommentaar

Working...
                                X