Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

pöff

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

ehk siis kokkuvötvalt:
    "Krimm oli ok endale võtta sest södureid ju ei tapetud, tasub uhke olla et venemaad siis selle eest ei sanktsioneeritud, emakest venemaad peab üldsegi armastama ja austama no matter what, ka aastal 2016 kui ta juba hunnik sitta Euroopas korraldanud, need kuradi eurooplased ei räägi isegi vene keelt ja osad isegi mitte inglise keelt, üldsegi on Euroopa nagu prostituut ja teengi nüüd filmi kus venelane vägistab Ukrainlasi ära aastal 2022"

vant on vant. Tegelikult selline mokk töllakil ja kapuutsiga suitsu küsiv vant on isegi normaalsem, sest sa saad tast kohe aru. Aga sellisest "heast venelasest" suslikust ei saa, tema suhtes tekib empaatia ja arvad et ta on kuidagi teistsugune, normaalne, nii nagu teised. Aga ei ole. Ta lihtsalt müüb ennast meie seltskonnas paremini, sest oskab oma tegelikku olemust hästi maskeerida.

Tegelikult ma ei saa üldse aru, kuidas peaks praegu ok olema vene kultuuri tarbida. Praegu on see tegelikult vaenlase relv. Peaaegu kogu vene maailm on üks šovinistlik pask ja löpeb ikka alati ühtemoodi, isegi kui midagi sealt korra meeldib. Pole mötet
    “Just because you're offended, doesn't mean you're right.”

Kommentaar

Algselt postitas kaala Vaata postitust

Tegelikult ma ei saa üldse aru, kuidas peaks praegu ok olema vene kultuuri tarbida. Praegu on see tegelikult vaenlase relv. Peaaegu kogu vene maailm on üks šovinistlik pask ja löpeb ikka alati ühtemoodi, isegi kui midagi sealt korra meeldib. Pole mötet
      Meister ja Margarita on ja jääb ilmselt pikaks ajaks mu lemmikraamatuks. Peaks ennast üle Narva jõe vedama? See kisa, et vene kultuuri peaks ära käntseldama on noh... selline.. väga libe tee.

Kommentaar

Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust

Meister ja Margarita on ja jääb ilmselt pikaks ajaks mu lemmikraamatuks. Peaks ennast üle Narva jõe vedama? See kisa, et vene kultuuri peaks ära käntseldama on noh... selline.. väga libe tee.
        Ma vaatasin ka kunagi Brat ja Brat 2 filme, siis oli cool ja kift. Nüüd tuleks seda teha kriitilise pilguga või üldse mitte, sest see levitab imperialistlike vene narratiive ja halvustab Ukrainat, nagu vene kultuuris üldiselt. Ka sinu mainitud teose autor. Kuna putin on selle kultuuri tulemus ja see viis Ukraina söjani, siis seda tuleks kui mitte vältida, siis vähemalt teadvustada endale selle kultuuri musti toone.

Kommentaar

Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust

Kodus loe oma lõbuks kasvõi Lenini kogutud teoseid. Küsimus on selles, et mingid humanitaarid tahavad marutõbiste orkide narratiividega hakata avaliku dialoogi pidama kasutades kultuuri ettekäändena. PS tagantjärgi tarkusena just ''kultuuri'' kaudu on näha kui perse see venemaa tüüris surmakultuse suunas juba viimased 15-20 aastat. Kas mõni kultuuritegelane hoiatas laiemat üldsust kanaarilinnuna? Persetki, kui kutse tuli venemaale, mis sisaldas majutust ja honorari, kablutati usinalt kohale.

Kommentaar

Ma vaatasin ka kunagi Brat ja Brat 2 filme, siis oli cool ja kift. Nüüd tuleks seda teha kriitilise pilguga või üldse mitte, sest see levitab imperialistlike vene narratiive ja halvustab Ukrainat, nagu vene kultuuris üldiselt. Ka sinu mainitud teose autor. Kuna putin on selle kultuuri tulemus ja see viis Ukraina söjani, siis seda tuleks kui mitte vältida, siis vähemalt teadvustada endale selle kultuuri musti toone.
            Eeeem what?! See läheb väga OT juba, aga ...
            Ma tahaks nüüd küll näha, kuskohas on Bulgakov olnud vene imperialismi kandja ja ukraina halvustaja.
            Tekkis suisa tahtmine endisele õppejõule kirjutada ja uurida temaltki.

Kommentaar

The Master and Margarita writer’s antipathy to Ukrainian nationalism has led to some demanding his old house be renamed or repurposed

Pole vaja kuhugi kirjutada, Bulgakov oli imperialist, sulle võibolla üllatusena, aga enamus Valgekaarti vihkas ideed mingitest rahvusriikidest oma ''pastlad ja kannel'' asja ajamas

Kommentaar

Algselt postitas vendetta Vaata postitust
                Kodus loe oma lõbuks kasvõi Lenini kogutud teoseid. Küsimus on selles, et mingid humanitaarid tahavad marutõbiste orkide narratiividega hakata avaliku dialoogi pidama kasutades kultuuri ettekäändena. PS tagantjärgi tarkusena just ''kultuuri'' kaudu on näha kui perse see venemaa tüüris surmakultuse suunas juba viimased 15-20 aastat. Kas mõni kultuuritegelane hoiatas laiemat üldsust kanaarilinnuna? Persetki, kui kutse tuli venemaale, mis sisaldas majutust ja honorari, kablutati usinalt kohale.
                Me räägime erinevatest asjadest. Üks asi on olla a la Mustonen teine X ajastu rahvaviis ja seda ümiseda. Mis humanitaare puudutab, siis ka reaali inimesed ajasid biznisit venelastega pärast Krimmi ja kõik oli kosher.
                Ja kultuuriinimeste hoiatused - ma olen Vsevjovi müstilist venemaad kuulanud viimased aastad alates esimesest saatest. Ta on pidevalt rääkinud, kuidas tänasel (olenevalt siis saate eetrisse minekust 90ndate lõpust kuni 2013 kus ma omadega hetkel olen) venemaal pole sittagi muutunud selle venemaaga võrreldes, mis oli alates 1917.

Disclaimer - ma ei ürita siin olla kellegi advokaat, aga personaalselt ei meeldi üldistav "tühistamiskultuur". Et noh, tegelikult võiks ka kogu läänemaailma kultuuri visata ajalooprügikasti sellises vaates. Alates inglastest ja ameeriklastest, lõpetades prantslaste ja sakslastega. Hiinlased ka veel siia otsa.

Kommentaar

https://www.theguardian.com/culture/...calls-to-close
                  Pole vaja kuhugi kirjutada, Bulgakov oli imperialist, sulle võibolla üllatusena, aga enamus Valgekaarti vihkas ideed mingitest rahvusriikidest oma ''pastlad ja kannel'' asja ajamas
                  Ei, ei tule üllatusena. Asjad tasub alati panna ka hetke ajastu konteksti. Neid autoreid, muusikuid, riigimehi ja mõtlejaid keda me vaataks ainult oma mätta otsast ja tänasest hetkest jääks parketikõlblikena päris vähe alles.
                  Haapsalus on ajalooline maja sildiga, et siin peatus Peeter 1. Pole vist palju hullemaid inimesi siinse maa jaoks olnud kui tema. Peaks maha tõmbama sellegi maja? Või on see osa Eesti ajaloost ja mälust?

Ukrainlaste õigustatud ja valulik reageerimine kõigele, mis on venemaaga seotud on täiesti arusaadav.

Kommentaar

Orbitaal, aga pane please alljärgnevad tsitaadid siis tolle ajastu konteksti ja selgita kuidas oli siis kosher nii möelda. Ja loomulikult kuidas selline tekst meid tänapäeval ei möjuta ja kölbulik on, eks. Ühtlasi paku, millise vene kirjaniku tekst see on:

"Vene maa kuulub venelastele, ainult venelastele... Vene maa omanik on ainult venelane (Suur-Venemaa, Väike-Venemaa, Valgevene - see kõik on sama) - ja nii see jääb igaveseks..."

"Venemaa uuendab maailma
                    Vene mõtte kaudu (mis on tihedalt põimunud õigeusuga, teil on õigus) valmistatakse ette suurt uuenemist kogu maailma jaoks ja see saavutatakse sajandi jooksul – see on minu kirglik veendumus. Selle suure teo elluviimiseks on vaja, et suurvene hõimu poliitilised õigused ja ülemvõim kogu slaavi maailma üle oleksid lõplikud ja juba vaieldamatud (Ja meie liberaalid jutlustage Venemaa lagunemist osariikideks, idioodid!

"Venemaa vs Euroopa
                    Kuid igal juhul on meie olemus selles osas eurooplaste omast lõpmatult kõrgem. Ja üldiselt on kõik venelaste moraalsed arusaamad ja eesmärgid euroopalikust maailmast kõrgemal. Meil ​​on vahetum ja õilsam usk headusesse kui kristluses, mitte mugavuse probleemi kodanikulahendusena."

"Peetri reformid lõid meile omamoodi statum in statu. Nad rajasid nn haritud ühiskonna, mis lakkas... mõtlemast Venemaale, ühiskonnale, mis sageli reetis rahva huve, mis oli massidest täiesti eraldatud. ja pealegi muutus nende vastu vaenulikuks... Pole kahtlustki, et Peetri reformid rebisid ühe osa rahvast teisest osast, põhiosast eemale."

Kommentaar

Just, kontekst. Kui kõik teised endised impeeriumid on aru saanud, et ajalooliselt täitsa vahvad tundunud sõjad ja võidud on veidi kahtlased tänapäeva moraalinormide järgi, siis venelastel pole see veel seni isegi aruteluks tulnud. Piltlikult, kui USA suutis juba 1979 teha filme nagu Apocalypse Now ja sakslasest ning muudest eurooplasest rääkimata, siis venelased on endiselt kinni kuskil Soomuslaev Potjomkini ja Kolbergi vahelises ajas.

Kommentaar

Orbitaal, aga pane please alljärgnevad tsitaadid siis tolle ajastu konteksti ja selgita kuidas oli siis kosher nii möelda. Ja loomulikult kuidas selline tekst meid tänapäeval ei möjuta ja kölbulik on, eks. Ühtlasi paku, millise vene kirjaniku tekst see on:

"Vene maa kuulub venelastele, ainult venelastele... Vene maa omanik on ainult venelane (Suur-Venemaa, Väike-Venemaa, Valgevene - see kõik on sama) - ja nii see jääb igaveseks..."

"Venemaa uuendab maailma
                        Vene mõtte kaudu (mis on tihedalt põimunud õigeusuga, teil on õigus) valmistatakse ette suurt uuenemist kogu maailma jaoks ja see saavutatakse sajandi jooksul – see on minu kirglik veendumus. Selle suure teo elluviimiseks on vaja, et suurvene hõimu poliitilised õigused ja ülemvõim kogu slaavi maailma üle oleksid lõplikud ja juba vaieldamatud (Ja meie liberaalid jutlustage Venemaa lagunemist osariikideks, idioodid!

"Venemaa vs Euroopa
                        Kuid igal juhul on meie olemus selles osas eurooplaste omast lõpmatult kõrgem. Ja üldiselt on kõik venelaste moraalsed arusaamad ja eesmärgid euroopalikust maailmast kõrgemal. Meil ​​on vahetum ja õilsam usk headusesse kui kristluses, mitte mugavuse probleemi kodanikulahendusena."

"Peetri reformid lõid meile omamoodi statum in statu. Nad rajasid nn haritud ühiskonna, mis lakkas... mõtlemast Venemaale, ühiskonnale, mis sageli reetis rahva huve, mis oli massidest täiesti eraldatud. ja pealegi muutus nende vastu vaenulikuks... Pole kahtlustki, et Peetri reformid rebisid ühe osa rahvast teisest osast, põhiosast eemale."
                        Ma ei mängi arvamismänge.

Kommentaar

Mida ma äkki ise mõtlesin, et kui poleks selle filmi pealt saagi käima tõmmatud, siis poleks keegi seda filmi märganud, hinnanud ega ka ilmselt vaadanud.

Kommentaar

Just, kontekst. Kui kõik teised endised impeeriumid on aru saanud, et ajalooliselt täitsa vahvad tundunud sõjad ja võidud on veidi kahtlased tänapäeva moraalinormide järgi, siis venelastel pole see veel seni isegi aruteluks tulnud. Piltlikult, kui USA suutis juba 1979 teha filme nagu Apocalypse Now ja sakslasest ning muudest eurooplasest rääkimata, siis venelased on endiselt kinni kuskil Soomuslaev Potjomkini ja Kolbergi vahelises ajas.
                            Jälle sa võrdled võrreldamatut. Bulgakovil on keeruline hukka mõista tänapäeva moraalireeglite järgi iseenda sõnu, 2MS sündmusi, rääkimata viimasel kümnendi. Sest noh, ta on surnud eksole.
                            Elus oleval inimesel on võimalik oma sõnu ja laused põhjendada, arvamust muuta ja vabandada. Surnutelt on seda keeruline oodata.

Ameeriklased ja britid võivad ju filme teha ja vabandust paluda, aga see ei muuda olematuks minevikus tehtut. Või vabandamine muudab antud riigi kodanikud enne ja pärast teatud sündmusi ja ajaperioodi patust puhtaks?

Minu jaoks on veider, et paljud (ma ei pea silmas ei sind ega kaalat, sest ma ei tea seisukohti), kes karjusid kui PIpi Piksukast kirjutati välja "neegerkuningas", sest rassistlik ja kontekst omas ajas, kisavad nüüd selle vastu kui kuskil öelda, et tegelikult mulle X vene laul, film või raamat meeldib. Go figure.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                              Mida ma äkki ise mõtlesin, et kui poleks selle filmi pealt saagi käima tõmmatud, siis poleks keegi seda filmi märganud, hinnanud ega ka ilmselt vaadanud.
                              Ja kui kiiresti kogu see teema unustusse vajus. Mis seal oli kaks päeva kisa enne linastust ja pärast seda vaikus. Kaasa arvatud linastumise ajal kui oleks võinud oma meelsust näidata. VÕi on sellised sündmused minust lihtsalt mööda läinud?

Kommentaar

Meister ja Margaita nüüd muu kirjeldatuga ei haaku, sest teos ise naeruvääristab toda sama Suurt Venemaad. Lisaks see, millal see valmis, millal ja kuidas avaldati (mõistagi on siin erinevad tahud). Ajas asjad muutuvad (mõtlejad, kulturnikud, teadlased on tihti Kurat-teab millepärast pendeldanud - on ka meil endil siin näiteid). Lisaks soovitan vaadata antud raamatu põhjal sel aastal avaldatud filmi (sest see on tehtud mega hästi ja ilusaid tisse on ka). Valmis 2021, kuid sõjaga seoses ei saanud eetrisse ja pööblile meeldib ning muule aparaadile mitte.

Mis puudutab aga seda va Pöff'i kaasust, siis hetkel tundub küll, et järgmise aasta ürituse toetusrahad võiks UA suunas juba teele panna.
                                see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Working...
                                X