Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Suitsetamine vol 2

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

osta ju võid, tähtis on et ei tõmbaks.
    nõrk inimene kes mõtleb et peaks maha jätma aga sellest hoolimata suitsetab edasi

Kommentaar

Algselt postitas ek Vaata postitust
      nõrk inimene kes mõtleb et peaks maha jätma aga sellest hoolimata suitsetab edasi
      või siis hoopis laisk et ei viitsi pingutada

Kommentaar

ei, laiskusele viitamine on ainult enese petmine

Kommentaar

ei tea....mul küll selline tunne et ei viitsi selle mahajätmisega tegelda. pigem siis tegu pohuismiga vist ikka.....kurat seda teab.

Kommentaar

Ma jätan maha suvel, kui enam pubides teha ei saa. Sest siis pole enam nagu asjal jumet.

Samas mine tea, vb säherdune kuri saatus, et ainult õues saab kimuda, liidab suitsetajad veel tihedamini kokku ja annab neile jõudu tubakavastastele vastu panna. Dublinis ma mäletan oli kohati pubi ukse taga rohkem rahvast, kui pubis sees. Kuigi ilm oli külm ja kole. Sest suitsu peab ju iga õlle jooksul vähemalt kaks korda tegema.
            We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

fitti aga suvel on ju soe ilm nii et siis on õues just hea suitsu teha ja väike õlle libistada, ega suvel eriti kusagil siseruumis ei tahagi passida

Kommentaar

kuna siin maha jätmise teemaks läks siis delfist väike copy paste:
                Tere. Olen suitsumees olnud juba aastaid 16 ja nüüd on kindel soov maha jätta. Olen ka ennem proovinud, kuid pole seni midagi välja tulnud. Pole ka endas seda tugevust et ise päevapealt maha jätta. Suitsu kulub päevas pisut üle paki seega päris kõva suitsumees. Ka laste pärast tahaks ära lõpetada kuigi ei suitseta nende seltskonnas aga ikka nad ju näevad ja teavad.
                Kuidas soovitate seda protsessi alustada ja kuidas toimida, et tulemus oleks positiivne? Kas kasutada plaastreid, nätse jms — need vist aitavad nn. jääknähte pehmendada ja kas neist üldse on abi ja kasu? Või on olemas ka paremaid retsepte?

Vastab kopsuarst Ülle Ani:
                Tere. Julge pealehakkamine on pool võitu! — tuleb lihtsalt alustada!
                Kui teie jaoks tundub, et eesmärk — jääda igaveseks ajaks ilma ühegi sigaretita, on liiga raske koorem, siis alustage loobumist teadmisega, et planeerite ühe suitsuvaba perioodi. Eks siis hiljem näe, kui pikaks see periood kujuneb. Iga proovitud katse on positiivne kogemus, mida arvestada järgneval loobumisel. Kui hakkate uuesti suitsetama, siis peate suitsetama 2 kuud, alles seejärel proovige uuesti.
                Ettevalmistusperiood praeguseks võiks olla 2 nädalat kuni 2 kuud, st. selle aja vältel te peate veel suitsetama, aga suitsetamise jaoks võtke täiesti eraldi aeg (mingi tegevusega koos ei tohi suitsetada, isegi mitte suitsetajatega koos puhkepausi tehes!).
                Mitte ükski ravim ei võta suitsetamist ära, küll aga on võimalik muuta loobumist veidikegi lihtsamaks.
                Suitsetades üle 20 sigareti päevas on eeldada, et teie nikotiinsõltuvus on tugev ja sel juhul soovitame nikotiinsõltuvusravimeid. Valida on nikotiinasendusravi (plaastrid ja nätsud) või bupropioon-tablettravi (viimane on retseptiravim).

Kui teile sobib nikotiinasendusravi, siis tuleb esimesest suitsetamisvabast päevast alates kleepida iga päev nahale üks nikotiinplaaster. Teie peate alustama kõige tugevamate plaastritega (kas 21mg päeva- või 24mg ööpäevaplaastriga, apteekri või nõustaja käest saate teada kummagi plaastri plusse ja miinuseid), vahel on vajalik esimestel päevadel hommikuti tarvitada üksikuid nätse lisaks.
                Kui teile sobib tablettravi, siis tuleb alustada tablettide võtmist 7 päeva enne esimest suitsetamisvaba päeva, s.t. alles kaheksas tablettravipäev on esimene suitsetamisvaba päev. Tablettide võimalike kõrvaltoimete kohta saate infot oma perearstilt või nõustajalt.

Lihtsam on anda täpsemaid soovitusi kui pöördute nõustamisele. Nõustamisel määratakse teie nikotiinsõltuvustugevus ja täidetakse küsimustik meeleolu muutuste kohta. Nende tulemuste alusel on lihtsam leida sobivam ravimeetod.
                Lisaks jagatakse soovitusi ettevalmistusperioodiks, ärajäämanähtudest ülesaamiseks, teil on võimalus telefoni teel infot saada kui loobumisprotsessis tekib küsimusi.

Kommentaar

Varsti siis 4 nädalat ilma suitsuta oldud.

Võtsin täna julguse kokku ja astusin kaalule. Olen juurde võtnud 5 kg ja kaalun 98(!) kg.

Kahe kilo pärast algab dieet :P
                  Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

oled sa varem niipalju üldse kaalunud?

Kommentaar

Algselt postitas Devil Vaata postitust
                      oled sa varem niipalju üldse kaalunud?
                      2 kiloga on rekord löödud
                      Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

tule trenni paks. rasvapolster peaks sind pakase eest ka kaitsma

Kommentaar

Mu töökaaslane teadis rääkida, et täna pidi olema SUITSUVABA PÄEV.

Samuti pidi üks suits sisaldama 4500 erinevat kemikaali.

Endal juba 1,5 kuud ilma suitsuta.

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust

Samuti pidi üks suits sisaldama 4500 erinevat kemikaali.
                            oleneb suitsust ning kui suitsule tuli otsa panna, siis nood kemikaalid hakkavad omavahel reageerima ning nende hulk.... kasvama, palju-palju.
                            see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Algselt postitas fitti Vaata postitust
                              Ma jätan maha suvel, kui enam pubides teha ei saa. Sest siis pole enam nagu asjal jumet.
                              Olen graafikust ees. Peale üht koledat maajoomat läks suitsuisu päris ära ja nüüd polegi ootamatult juba 3 nädalat pläru ette pannud. Kaal on langenud 1 kg. Terav suitsunälg oli viimati umbes viiendal päeval, pärast seda pole väga hullu olnud; ajavahemikku jäid näiteks Vene-mäng ja 1 sünnipäev - ei teinud ka napsi kõrvale. Naisega kaklesin vist tavalisest rohkem esimesel nädalal. Mingit aseainet ei kasuta (kommi, nätsu, plaastrit vms) ehk et seni läheb kenasti. Kõige raskem on vist töö juures, kui juhe kokku jookseb, ei oska nagu midagi peale hakata, enne läksid ikka trepile mõistust teritama.
                              We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

ma ka ilusasti üle kahe kuu ilma olnud. kui paar joomat muidugi välja arvata loodetavasti see jääb ka nii.

Kommentaar

Working...
                                X