Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
toredaid linke vol2
Collapse
X
-
Vastus teemale \'toredaid linke vol2\'
Õppige projekte kirjutama.
http://www.dzign.pri.ee/projekt.htm
Tere! Vabandan et tülitan ja ei soovi avaldada oma nime . Külastan üpris tihti interneti ja mul on tekkinud soov teha mõned pisikesed projektid . Kui neid nii nimetada võiks . Otsin kontakte firmadega kelle eelarves on mingid kindlad summad interneti reklaamiks ja ned summad on kindlasti vaja ära kulutada . Pakuks võimalust raha investeerida mitte bänner reklaamidesse vaid konkretsetesse projektidesse . Olen tegelenud loodava projekti väljamõtlemisega umbes kolm aastat . Selle aja sees olen külastanud umbkaudu kolmekümment tuhandet webilehte . Paljusi portaale külastan ja uurin seal toimuvat põhjalikult . Olen viibinud paljude webilehtede sünni juures ja jälgin seal toimuvat suure huviga. Vahel vestlen portaalide omanikega annan neile soovitusi ja uusi ideid . Mõned minu ideed toimivad ja toovad webilehtedele tulu ja kasutajaid . Paljud ideed mis mul kunagi olid on praegu juba mingil kujul internetis olemas . See tähendab , et olen teiste tegiatega teoreetilies osas samal tasemel või pisut eespoolgi . Jälgides pidevalt internetis toimuvat suudan kiiresti reageerida vastavalt uuele olukorrale .
Nüüd siis pisut projektist . Põhimõtteliselt ei saa luua midagi täiesti uut . Kõik uus on veidi täiustatud vana . Assju võib teha ainult veidi parekmaks , huvitavamaks , odavamaks , lõbusamaks jne. Ka antud projekt ei ole midagi uut ja ei too eriti midagi sisse . Kiire tulu teenimine ei ole minu eesmärgiks . Tegelen sellega hobi koras ja ei soovi ka mingit tasu selle eest . Peamine oleks , et tulud võrduksid kuludega . Kõik raha mis investeeritakse kulutan vastavalt eelnevale kokkuleppele . Hetkel saan avaldada ainult mingi kaudse nägemuse asjast . Põhi projekti osaks on kontode ja kodulehtedega suhtlus portaal . Ka siin pole midagi uut . Vahe on ainult selles , et selles projekt kuuluks mitte ühele omanikule ega firmale . Esma pilgul võib arvata et tegu on uue suhtlusportaaliga milliseid on juba kümneid .Vaid kuuluks firmade grupile kes pakuvad seal oma informatsiooni , teenuseid ja tooteid . Firmasid kes osa projektist võtavad võiks olla mitte paar ega kümme vaid sadu . Suhtlus portaal on ainult projekti keskus . Parimat meetodit kuidas ühendada suurt osa interneti kasutajaid ei ole aga lähemal ajal ka ei tule . Kuid se portaal hakkaks jagunema kõigepealt maakondade vahel siis firmade vahel , kuni üksik tegiani välja . See annaks võimaluse ka vastupidiseks toiminguks , See tähendab , et igal kasutajal on võimalik alustada toote , info või teenuse otsingut alt suundudes ülesspoole ja sealt uuesti alla kuni avastab , et teenust või toodet pakutakse kõrval tänavas . Asi tundub veidi segane . Ma loodangi , et keegi ei saa asjast eriti midagi aru kuna ma ei soovi ,et selle projekti keegi teine ellu kinagi viiks . Kõike lisa teenuseid ja loodavaid webilehti ei sa koondada ühe programmi alla ega ühte serverisse . Ka kogu informatsioon ei saa olla ühes serveris ega ühes programmis , See oleks liiga kallis keruline ja kõik jookseks ühel hetkel kokku . Kuna tegemist oleks vähemalt poole miljoni teenuse toote või muu informatsiooniga , Ka hooldada sellist projekti ei suudaks ükski üksik üritaja ja kuna teenused oleks tasuta kasutajatele siis vaevalt et ka mõni firma soovib sellega tegeleda . Esialgu võiks luua mingi asjast huvitatud osaliste grupi kus arutada neid teemasid . Lühidalt üeldes arutada milline peaks olema internet kolme , viie või kümne aasta pärast , millised võimalused peaks olema kõigil interneti kasutajatel , Milliseid tooteid ja teenuseid pakutakse viie aasta pärast internetis ja mil moel . Ka mingi pisike tulemus oleks näha alles kahe kuni nelja aasta pärast , paljuski määrab selle ka investeeringute suurus , Ka sihikindel soov luua midagi uut . Arutada võib iga firmaga eraldi ja hiljem ühiselt millised on just teie firma vajadused ja soovid , Esialgu võiks neid teemasid arutada eraviisiliselt , Ka projekti võiks alustada avaldamata firma nimesid ja kõike muud , Kui projekt kukub läbi siis ei sattu keegi löögi alla , aga kui õnnestub ka siis pole vaja kellegil midagi teada . Läbirääkimisi võiks pidada eraviisiliselt ja kogu informatsioon valdaks ainult mina . Miks peaksid ühinema selle projektiga ! Ka firmadel on omavaheline konkurents . Ükski firma ei oma nii suurt turu osa ,et võiks ennast kindlat tunda . Hetkeline stabiilsus ei pruugi kesta igavesti . Kuna webilehti tuleb iga päevaga aina juurde siis külastatavus hajub , Kõiki webilehti lihtsalt ei jõua enam keegi külastada ega läbi uurida , Kuid põhiline oleks siiski huvi asja vastu ja soov katsetada . Äkki õnnestub midagi uut luua ja selle juures olla . Projektis võivad osaleda paljud firmad , Siiski jääb neile kes liituvad projektiga alguses elis ja soodus , Kuigi teenust või toote gruppi ei sa ükski firma monopoliseerida . Siis kaotaks projekt kohe sisu olemuse ja oma alg idee . Ideks on luua süsteem mis oleks inimestele abiks . Aitaks leida kiiresti vajaliku informatsiooni , toote või teenuse tasuta . Ka firmadele oleks paljud teenused mille eest tuleb praegu natuke raha välja käia tasuta . See muidugi eeldab seda , et kunagi tuleb leida firma kes on nõus seda assja toetama .
Rahaline külg . Projekti elluviimist ei alusta täies mahus ega ka pole veel selge millest alustada ja milline peaks olema lõpp tulemus . Protsess on küllaltki pikk . Ühes kuus suudaksin kulutada kümme tuhat krooni .See oleks ainult programeerimis tööd . Kõik tööd tellin era ettevõtjatelt ja vabadelt programeeriatelt . Vajalikud sidemed ja koostöö kogemused selleks on loodud . Serverit esialgu ei rendi . Webimajutuse tasun ise . Ka disaini ei tule algul programmidele . Loome ainult puht funksionaalse osa , Programmid maksaksid kokku umbes 50-70 tuhat krooni . 30% kogu summast võtan enda kanda . Hiljem tuleb siiski luua mingi disain ja rentida server , Serveri rent on kaks tuhat krooni kuus . Sinna lisandub hooldus ja andmete kopeerimis kulud , Võimalik ,et vaja oleks kahte serverit , Arvan , et esilgu ei ületa projekti kulud paari aasta pärast kuus 5000 krooni ja kui projekt on saavutanud juba piisava külastatavuse on võimalik müia reklaami mis katab osaliselt kulud .
Kahe aasta peale siis umbes sada tuhat krooni . See jaguneks kõikide firmade vahel . Mida rohkem on firmasid seda väiksem summa tuleks investeerida igal firmal eraldi võttes , Kuna ise investeerin 35 tuhat jääks 75 tuhat hetkel õhku . Kuus teeks kulusi 4000 krooni kahe aasta peale , Siit siis võib teha mingid järeldused . Arvan , et tulevikus ühe firma kohta 1000 eek aastas ei oleks eriti koormav . Samuti on igale firmale ette nähtud reklaam pind mida võib kasutada ise või välja rentida , Ja lisaks veel palju võimalusi kuidas oma tooteid ja teenuseid müia ja reklaamida , Põhimõtteliselt on tegu osalusega programmis , Investeeringut võib võtta kui aksjate omandamist . Tividende maksan reklaam pinnaga . Võimalik ,et investeeringu suurused on eraldi kokkulepitavad . Hiljem võib investeeringu suuruse reklaam pinaks või reklaami ajaks ümber arvestada . Samuti juhul kul portaal läheb müüki peaks säilima firmadel osalus või siis on võimalus osalus maha müia , 30% Oleks alg investorite osalus 30% Peainvestori osalus 40% jääks mulle . Ja vastavalt sellele ka sooritataks tulevased tehingud ja lahendakse tulevasi probleeme . Kuid see on lihtsalt mingi algne prognoos . Kuna ma saadan selle kirja koopiad paljudele fimadele siis võipolla on kegi huvitatud omandama kohe mingi suurema osaluse projektis . Üleval kirjeldasin veidi projekti olemust ja sisu kuid se on ainult tühine osa kogu projektist mis on kolme aasta jooksul välja mõeldud . Arvan ,et kui kõik projekt täies mahus teostuks ja selle taga oleks piisav hulk tugevaid firmasi ( aga projekti pakun just nimelt ainult tugevatele firmadele kellel on suured rahalised ja muud võimalused ) ........
Miks peaks tava kasutaja külastama tulevast projekti ja miks kasu tema sellest saaks ? Selleks , et interneti külastajad liituksid antud programmiga tuleks välja panna igal fimal kes liitub projektiga või soovib reklaami auhind . Kõik kes loovad portaali konto osalevad loosimises , Külastavad näiteks firma kodulehekülge ja vastavad küsimusele mis firma on esutanud , Õige vastuse korral saab sisestada oma telefoni . Auhindu hakkame loosima alles siis välja kui on loodud teatud kogus kontosi , Kõik kontod autoriseeritakse , Tõenäoliselt saavad luua kontosi ainult täiskasvanud . Kui firmad otsustavad siis ehk ka noormad või neile luua eraldi potaal . Enamus tenuseid mis portaalis olema saavad on tasuta . Portaali tuleb mitte interneti pood ja ka mitte interneti kaubamaja vaid kauba keskus , Firmad Võivad sinna panna müüki tooteid , Kas tooteid hakatakse müüma otse portaalist või siis suunatakse sealt edasi firma kodulehele või otse poodi , See ei ole oluline ja se on vastavalt firma enda soovile , Kuid hakkab kehtima raudne reegel . Kõik tooted ja teenused vähemalt -10% Se tähendab et portaali võib hakta ka nimetama säästu portaaliks , Inimene valib portaalis toote kus on toote kood ja salasõna , Läheb poodi või firma kodulehele . Sisestades salasõna saabki 10% hinna alandust , Hinna alandus ei pea olema pidev kõikidele toodetele , Võib ka üheks tunniks hinna alla lasta või nädalaks , Sellise portaali võimalused on piiramatud , Kuna portaalis peaks olema palju firmasid on alati mingi asi loosimisel mingi hinna alandus või mingi kliendi mäng . Eesmärgiks on välja töötada protsess kui iga interneti külastaja kes siseneb interneti astuks portaalist läbi ja uuriks oma reklaami postkasti , sest pakkumised ei kesta igavesti . Nii ja veel paljde teiste metoditega saavutame portaali suure külastatavuse , Portaali tuleb oma kuulutuste ja info vahetuse süstem . Portaalis on võimalik müia ja osta autosi , kinnisvara ja kõike muud , Küsimus on ainult selles , kas kuulutamise ja informatsiooni süsteeme hakkavad pakkuma juba olemasolevad webilehed või tuleks valmistada samasugused kuulutuste süsteemid .Kui midagi mingi esialgne nägemus asjas on olemas . Teen ka pakkumised erinevatele olemasolevatele kuulutuste portaalidele ühinemise osas . Portaaliga võiks liituda ka umbes 200 väiksemat webilehte . Kus on piisav külastuste arv , Hakkaks toimima süstem kus kasutajd hoitakse võimalikult kaua projekti sees , Poojekti keskustest suunatakse kasutajad webilehtedele ja sealt tagasi . Võimalik , et firmad võiksid välja hakata andma interneti reklaam ajakirja , Selline süsteem pole ültse keeruline programmilises mõttes , Igale firmale 5 lehekülge ja sinna võib sisestada ni reklaami kui uudiseid ja pilte , Müia tooteid otse ajakirjast . Mittemingeid piiranguid ei tule .
Kogu selle projekti elluviimine on suur töö ja kulub mitmeid aastaid , Kolm on juba kulunud arvan et veel kolm aastat vähemalt , kokku siis kuus . Ma ei soovi selle töö eest mite midagi , Prim tasu oleks minujaoks töötav projekt millest on kõigil kasu . Kui projekt on põhimõtteliselt käivitunud , siis uute liituda soovivate firmadega ja uute projektidega on muidugi teised lood . See oli siis pisike ülevade pisikesest osast pisikesest projektist . Projektiga ühineda võib kohe või tulevikus see pole oluline , Kuigi reklaam pinda ja võimalusi saab olema kümneid kodi rohkem kui teistel webilehtedel ei ole ükski asi kummist . Ja ka poodides ei saa kõike kaupa paigutada nähtavale kohale leti taga . Kui teil on mingeid küsimusi siis vastan kõigile küsimustele hea meelega , Kuigi ei oska üelda millas vastata saan , kuna võtan paariks päevaks väikese puhkuse ja ei tea kui palju võib tulla vastukaja ja küsimusi . Kui te ei soovi osaleda hetkel projektis siis võiksite ka märku anda . Ma ei pane kedagi kuskile musta nimekirja . Võimalik , et teil pole aega hetkel või on puhkus või siis on palju muid tegemisi . Pregu on ju suvi kõik on arusaadav ja mõistetav , Ka pole mul midagi ette näidata ,et asi toimib , õigemini ei soovi . Ma olen eksperimentide ja õpingute käigus mõned webilehed valmistanud , see asta on neid külastanud sada tuhat inimest . Kas seda on palju või vähe ei oska üelda ja pole ka se mulle olulie . Kui te olete asjast veidike huvitatud siis võiksite ka koostöö partneritele selle kirja edasi saata , Loomulikult neile kes pole teie otsesed konkurendid , Projektiga võivad ühineda kõik , Alates FIE-st lõpetades suurfirmaga , Mida rohkem on infot teenuseid ja kaupu seda rohkem on külalisi tulevastel webilehtedel . Vabandust siis et tülitasin .Ka minu kirja oskus jätab veidi soovida ,kuid se ei tähenda et ma oleks mõni alaealine ja teks nalja , vaid lihtsalt üli pingeline internetis viibimine mõjub ajudele silmadele ja ka pole mul kirja oskust kunagi enne vaja olnud . Ka ei lase ma enda eest kedagil kirja ümber trükkida , Sest siis see poleks enam minu kiri . Peab lihtsalt asjaga harjuma , Endast niipalju . Et ei ole noor ja pole laisk . Ajan asju oma moodi ja mul on oma nägemus ja arvamus kõigest . Ei lase enast kellegil mõjutada ja kellegi arvamus minust mulle korda ei lähe , Kui on häid ideid kuulan ära jätan meelde . Ei ela ega ole kellegile võlgu . Ei ole kellegi all ja heaks kunagi töötanud . Mind pole võimalik ära osta kuna ei pea raha kõige olulisemaks asjaks elus . Ei usalda kedagi kuid samas püüan alati täita oma lubadusi . Ei avalda oma isikut . Võimalik ,et meid on mitu . Võimalik ,et teile vastab tulevikus keegi teine . Kuid mind on võimalik ikka ära tunda kirja vigade ja stiili järgi .
Lugupidamisega Leo RuudusWhen I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar