Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Taani karikatuurid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Taani karikatuurid\'

hemmmm. ma arvasin, et ma enam siia ei kirjuta, sest mul ei ole justkui midagi öelda.
    aga ikkagi. ma katsun kuidagi kokku võtta.
    1) valge maailm on praeguse olukorra põhjustaja. seetõttu ei ole meil võimalik taganeda ja öelda, rätipead, käige siit minema. me oleme ise viinud nad majanduslikku sõltuvusse meist, me oleme ise õpetanud neile, kui mõjuvõimas vahend on meedia, me oleme ise neile relvi müünud.

2) see et me oleme süüdi ei tähenda, et me peaks endale tuhka pähe raputama. me peame vaatama olukorrale silma ja mõistma, et vanal meetodil edasi ei saa. me ei saa kasutada enam väljendit Te Peate, Sest Meie Nõuame Nii. Häda ongi peamiselt selles, et me käsitleme neid orjadena ja endeid peremeestena. tegelikult on olukord vastupidine, nemad on peremehed, sest neil on usk, religioon. Kelle silmad säravad, kas selle, kes usub, et pärast surma on õndsus Jumala juures, või see kes teab, et ta kondid mädanevad? retooriline küsimus. vastata ei ole vaja. pealegi on neil nafta. ja see peremehele ei sobi.

3) see, et lääs ei ole tekitanud kõnelusi islamimaailmaga võrdsetel alustel näitab lihtsalt meil kehtiva majandussüsteemi ebastabiilsust ja ebaotstarbekust. ainukene kes praegusest olukorrast kasu lõikab on kapital. ebastabiilsed ajad toodavad kõige suuremaid kasumeid. seetõttu ei ole korralike suhteid moslemimaailma mõistlike enamusega.

4)meie reaktsioonid on läbikasvanud äärmuslaste poolt tekitatud kuvandist. ja see oli ka nende taani karikatuuride häda. maailmas on tuhandeid kordi rohkem neid, kes ei ole iial käinud ühelgi demonstratsioonil, põletanud ühtegi lippu, süüdanud ainsatki autot. need on need moslemid, kes viina ei joo ja käivad nõutud kord arvi palvetamas, aga peale seda vaatavad sati pealt jalkat ja rõõmustavad kui mõni \"nende\" mees värava lööb.

edit: tüüpilne (lõbus!) näide ongi see karikatuur siin all. see ongi valge maailma kujutlus moslemist. aga nad ei ole ju sellised! see oleks ilmselt sama kui keegi, võtaks eestlastest arvata, et me oleme vägistaja rahvas sellepärast, et kodanikud sidorov ja männiste vägistasid kuus aastat tagasi noore tütarlapse Kreenholmi vabriku väravas. Mina ei ole ju sellepärast vägistaja? või olen? (ooh demagoogia, mu magus klimbisupp)
    14. september 2006, Tallinn

Kommentaar

Kommentaar

See nutt ja hala ei vii ka kuhugi, kui idas kurdetakse, et teie seal läänes olete kõigis meie hädades süüdi ja meie siin raputame endale tuhka pähe, et jah oleme küll ning saadame neile natuke (sest palju ei taha ka ära anda) abi. Selline olukord ei vii kuhugi. Näiteks eestlased olid 600 aastat saksa mõisnike orjad. Lisaks on maa sõdade ajal korduvalt paljaks röövitud. Näiteks I maailmasõja ajal tegid sakslased maa tühjaks ning peale iseseisvuse saavutamist ei old see olukord sugugi roosiline. Aga saime hakkama ja ei käinud Saksamaal halamas, et teie olete kõiges süüdi jne. Maksti isegi endistele mõisnikele kompensatsiooni, et oma kunagise maa tagasi võtsime neilt. Peale taasiseseisvumist olime (oleme) Euroopa riikidele odavaks tööjõuks aga me ei nuta kogu aeg, et nemad on süüdi, et meil on AIDS ja tööpuudus. Ise tuleb ikkagi vaeva näha, mitte röökida ja lippe põletada või siis kuskil hurtsikus istuda ja oodata, et millal järgmine toiduabi saadetis tuleb.
        It says so in the scriptures!

Kommentaar

see sõda ja terror ei lõpe enne kui inimkond saab aru, et kõige halva juur on KÄTTEMAKS
          Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas Jorgan

See nutt ja hala ei vii ka kuhugi, kui idas kurdetakse, et teie seal läänes olete kõigis meie hädades süüdi ja meie siin raputame endale tuhka pähe, et jah oleme küll ning saadame neile natuke (sest palju ei taha ka ära anda) abi. Selline olukord ei vii kuhugi. Näiteks eestlased olid 600 aastat saksa mõisnike orjad. Lisaks on maa sõdade ajal korduvalt paljaks röövitud. Näiteks I maailmasõja ajal tegid sakslased maa tühjaks ning peale iseseisvuse saavutamist ei old see olukord sugugi roosiline. Aga saime hakkama ja ei käinud Saksamaal halamas, et teie olete kõiges süüdi jne. Maksti isegi endistele mõisnikele kompensatsiooni, et oma kunagise maa tagasi võtsime neilt. Peale taasiseseisvumist olime (oleme) Euroopa riikidele odavaks tööjõuks aga me ei nuta kogu aeg, et nemad on süüdi, et meil on AIDS ja tööpuudus. Ise tuleb ikkagi vaeva näha, mitte röökida ja lippe põletada või siis kuskil hurtsikus istuda ja oodata, et millal järgmine toiduabi saadetis tuleb.
            sitt võrdlus. asi selles, et me oleme nii väiksed, et \"vana sõpruse poolest\" võib meid rikaste hulka lubada. üldiselt on aga VIP ruum võrdlemisi pisike, ning tasuta jooke jätkub vaid valituile. vaene maailm ei saa \"vaeva näha ja rikkaks saada\", sest surssi on võrdlemisi vähe. mcnamarautopistliku elukorralduse juures oleks veel kuidagi võimalik, et kogu maailm elab ühtlaselt halvasti. praktikas kukub aga asi välja ikkagi kuidagi nii, nagu ta preagu on. ühed \"halavad\" ja teised \"saadavad neile natuke\". see, et meie sinna paremale poolele sattusime on natuke nagu loteriivõit.

et siis nutt ja hala ei vii kuhugi, aga see on ka ainus mida nad teha saavad. pealegi on see väga inimlik. küllap loobiks ma ise ka noore moslemina Molotovi kokteile ja kiruks Taani riiki nii ropult, kui usk lubab.

ja jõudsimegi järeldusele, et kõik see mis hetkel toimub on normaalne, ning seda tuleb võtta paratamatusena. samamoodi nagu MYKOPLASMA URETRHITISesse nakatumist.
            Jack of all trades, Master of nuns

Kommentaar

kusjuures araabiamaailmal on kõik võimalused asi peapeale pöörata- tõstku aga nafta hinda ja asi kombes.
              räägite siin mis tasemel elab pakistan ja veel mingid aasia riigid. võta kasvõi iraaklasi. aga vaadake mis tingimustes nende kallid juhid elavad. saddam? brunei sultan? saudi araabia? ka aafrika riigipead? see on paljas propaganda.

ja veel kaootilist juttu. araablasest tuttav, kes elab londonis, tema näiteks ei saa üldse seljakotiga linna peal käia ja seda just oma kaasmaalaste toredatele tegudele.
              Catalunya is not Spain!

Kommentaar

nafta hinda enam eriti tõsta ei saa. see on juba praegu suhteliselt lähedal piirile, mis muudab mõttekaks bensiini tootmise mõnest muust toormest.
                «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

ok, väga hea. kui araabia maailmal pole midagi meile pakkuda, siis ehk lõpeb ka lõpuks sõda, eelkõige usa poolelt, sest siin ju räägitakse, et asja põhjuseks on ikkagi nafta või kuidas?
                  Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas uvv

hemmmm. ma arvasin, et ma enam siia ei kirjuta, sest mul ei ole justkui midagi öelda.
                    kirjutada võib ikka, need on mõistlikud argumendid, isegi siis kui mina isklikult nendega ei nõustu.

Aga sellest \"meie süüdi\" kompleksist ei saa ma küll aru. Kuidas Tony Balir saab vastutata mingite ammu surnud kuningate tegude eest. Või veelgi enam mingi Birminghami tehasetööline või Yorkshire kaevur - nende elu ei ole just meelakkumine täis punaseid Ferrarisid ja päikesest pruune suuretissilisi blondiine, üsna vastupidi.
                    Ja kuspool rindejoont on siis eestlased. Kas peaksime nendesamade taanlaste avstu protestima (oma lipugi said nad siit Tallinna alt), Rootsi kuningalt kompensatsiooni nõudma või Moskva metroosse pomme paneme (CIA-le, Kaitsepolitseile, Mossadile ja vabamüürlastele, kes paranoikude arvates interneti träkiva ja maailma juhivad, see oli retooriline küsimus.)

Mulle lihtsalt ei meeldi sellised üldistused \"meie tegime, meie oleme süüdi, meie laenasime, meie müüsime\" justnagu vastaspool oleks mingid vastutusvõimetud infantiilid.
                    Ja kuna enamus Aafrika sadistidest diktaatoreid on Läänes hariduse saanud ja selle lugulaulu selleks õppinud, siis juhtubki et kui nad on järjekordselt pool oma rahvast tapalavale saatnud ja riigi persse keeranud, siis pannakse see vana plaat jälle peale. Ja nii juba 50 aastat järjest. Võibolla see ongi üks põhjuseid, miks tulemust ei tule.

Algselt postitas terroriBanaan

sitt võrdlus. asi selles, et me oleme nii väiksed, et \"vana sõpruse poolest\" võib meid rikaste hulka lubada. üldiselt on aga VIP ruum võrdlemisi pisike, ning tasuta jooke jätkub vaid valituile. vaene maailm ei saa \"vaeva näha ja rikkaks saada\", sest surssi on võrdlemisi vähe.
                    Neid näiteid, kes altpoolt \"rikaste klubisse\" pääsenud on tõesti vähe, aga neid ikka on. Euroopast Soome, Norra, Iirimaa, siis L-Korea ja Jaapan, Singapur ja veel mõned väikeriigid. Endal on neist resurssi ainult Norral.
                    Rikkaks on saanud ka Araabia Ühendemiraadid, Saudi Araabia, Qatar ja Kuveit, esimene on riiki minu aravates kõige mõsitlikumalt arendanud. Toime tulevad ka Tuneesia, viimasel ajal Maroko. Türgi on huvitav eksperiment. Ja kui üleüldse võtta arvesse riigid, kes pole ehk rikkaks saanud, kuid toimetulevad, siis neid on veel ju päris mitmeid, eriti Aasias.
                    Ainuke, kes rikaste klubist välja kukkunud on Argentiina.
                    Y R A

Kommentaar

see ladina-ameerika on uldse uks suur mustika, seda teemat ma voin valgustada, sest ise mingil maaral seotud sellega..

brassid naiteks kusivad portugaallastelt kus on nende kuld, mis nad votsid neilt kui nad kuulusid veel portugali alla..ja huvitav on see, et portugal pole sellest kullast midagi kasu saanud nailiselt..
                      louna-ameerika uks rikkamaid riike oli tegelt paraguai, aga soda brassidega laastas neid pohjalikult..
                      brassid aga ei suuda kuidagi nii suurt riiki paremaks kujundada..kusjuures koolides toimib selline asi, et opilastele on kiirtoidulouna-burger,friikartulid,coca-cola tasuta, sest muidu ei tuleks opilased koolidesse..suurlinnades ara uldse kai peale 10 ohtul valjas, sest void lihtsalt alaealistelt nuga saada, kuna tuubid ei karda midagi, sest seadus neile ei kehti kuna alaealised ja vanemaid ei tea keegi kus on
                      Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Vot see Maroko on üks huvitav näide araabiamaade osas. Kuningas tahab läbi viia eeskujulikke majandusreforme, rahva paneb see tagajalgadele, suureneb ekstremism jne. Madriidi pommipanijad, näiteks, olidki Marokost. Et siis majanduslik argument justkui ei müüks? Mis see on siis, mida nad tahavad? Vist ikka va islamistlik kord. Palun, tehke seda siis, aga mitte Euroopas.

Tegelikult võiks ju veel paljustki kirjutada, mis eile keelel oli, aga aega polnud. Nagu, et miks ikkagi oli vaja neil Taani tontidel ise juurde joonistada asju (BBC andmed) jne. Kui aega oleks paneks maailma keskmise SKP ka kokku, et näha, et võrdseks olemisel on ainuke tulemus võrdne vaesus, nii et mcnamara võiks siis kohe oma varanatukese laiali jagada ja alustuseks kasvõi Valgevenesse kolida, et võrdne olla. Või siis sellest, kuidas Zimbabwe oli 1965.aastal, diktaator Smithi (?) valitsemise ajal palju paremas olukorras. NIi et mitmed mustad võtaks tollase apartheidi praeguse nälja asemel. Ja nii edasi...
                        “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
                        The Special One

Kommentaar

Algselt postitas Jasper

Mina nagu oma mõtetega kaugel äärmustes...nagu ma aru sain siis kariatuurid olid Taani kohalike islamlaste tehtud. Tundus nagu uvv suunaks mõtte selleni, et see on USA poolne ajupesu. Mõtlesin seejärel, et kes siis sellest asjast kasu sai...äärmused. Mõlemad rinded saavad värvata uusi inimesi võitlema oma sõjas. Äkki on see osapoolte vaheline vandenõu? Tuli liiga utoopiline jah? OK
                          tramalähenhulluks
                          Kuule Jasper ära mõtle liiga palju Võib veel halvasti lõppeda ja mõtled end targaks kohe.

Sry OT

Mul on tegelikult umbes sama pikad arvamused sel teemal kui härradel Heartbreak Ridge, Pool ja Kermit, aga ei jaksa kohe pikalt kirjutada.
                          ¡No Pasarán!

Kommentaar

Algselt postitas dieter

Algselt postitas Jasper

Mina nagu oma mõtetega kaugel äärmustes...nagu ma aru sain siis kariatuurid olid Taani kohalike islamlaste tehtud. Tundus nagu uvv suunaks mõtte selleni, et see on USA poolne ajupesu. Mõtlesin seejärel, et kes siis sellest asjast kasu sai...äärmused. Mõlemad rinded saavad värvata uusi inimesi võitlema oma sõjas. Äkki on see osapoolte vaheline vandenõu? Tuli liiga utoopiline jah? OK
                            tramalähenhulluks
                            Kuule Jasper ära mõtle liiga palju Võib veel halvasti lõppeda ja mõtled end targaks kohe.

Sry OT

Mul on tegelikult umbes sama pikad arvamused sel teemal kui härradel Heartbreak Ridge, Pool ja Kermit, aga ei jaksa kohe pikalt kirjutada.
                            No ma lõpetasin mõtlemise ära ja hakkasin ennast ausalt lolliks pidama.
                            aga näe siin vihjab minu teooriale ka Karl Rebane
                            jokers to the right
                            clowns to the left of me

Kommentaar

Mma ei tea, kas see on siin olnud. Ei viitsi uurida ka.

How many newspapers published Mohammed cartoons?

An ongoing international row over cartoons and freedom of expression and of the press is still raging after 5 months. The Editors\' Weblog has compiled a provisional list of the newspapers that have printed some or all of the cartoons since 30 September 2005, date of publication of 12 cartoons of the prophet Mohammed in Danish newspaper Jyllands Posten. The main conclusions are that:

- a minimum of 42 newspapers published some or all of the 12 cartoons in 27 countries

- Europe was the continent where the most newspapers published the cartoons: at least 30 papers

- Arab newspapers were also involved in the controversy from the very beginning, with the first reprint on 17 October 2005. A total of 8 Arab newspapers published the cartoons

- the rest of the world, America, Asia, Africa and notably the UK, - (see previos posting) prefered not to re-print the cartoons... with some exceptions.

September 30th 2005, Denmark: Jyllands Posten (top daily in Denmark) publishes 12 cartoons of the prophet Mohammed

October 17th 2005, Egypt: Al Fager newspaper publishes Mohammed cartoons

End of October 2005, Holland: De Volkskrant (daily, 2nd largest circulation in Holland) publishes three Mohammed cartoons

November 2005, Jordan: Al-Mihwar newspaper (weekly) re-prints Mohammed cartoons

November 2005, Denmark: Weekendavisen, Sunday version of daily Berlingske Tidende (3rd largest circulation in Denmark) prints ten satirical drawings of Islam

December 22nd 2005, Holland: Trouw publishes four Mohammed cartoons

January 10th 2006, Norway: Magazinet, Christian publication, re-prints Mohammed cartoons
                              February 1st 2006, French daily France Soir reprints Mohammed cartoons (managing director sacked after publication of cartoons) (see previous postings here and
                              here)

February 2006, Mohammed cartoons are published in the following countries and newspapers:

Europe:
                              Austria: Die Presse (daily, 6th largest circulation in Austria)
                              Belgium: De Standaard (daily, 10th largest circulation in Belgium)
                              Bulgaria: Novinar (daily, 8th largest circulation in Bulgaria)
                              Croatia: (newspaper not known)
                              Czech Republic: Dnes (daily, 2nd largest circulation in Czech Republic), Hospodarske Noviny (daily, 7th largest circulation in Czech Republic)
                              France: Le Monde (top national daily), Libération (daily), Charlie Hebdo (weekly)
                              Germany: Die Welt (daily)
                              Holland: NRC Handelsblad (daily, fourth largest circulation in Holland), De Telegraaf (top daily in Holland)
                              Hungary: (newspaper not known)
                              Ireland: The Irish Daily Star (Irish version of UK daily tabloid, fourth largest daily circulation in Ireland)
                              Italy: La Stampa (daily, 5th largest circulation in Italy), Il Corriere della Sera (Italy\'s top daily)
                              Portugal: (newspaper not known)
                              Spain: El Pais (top daily), ABC (daily, 4th largest circulation in Spain), El Mundo (Spain\'s n°2), El Periodico (daily, 7th largest circulation in Spain)
                              Sweden: Dagens Nyheter (daily, 2nd largest circulation in Sweden)
                              Switzerland: La Tribune de Geneve, Blick (Switzerland\'s top daily)
                              Ukraine: Segodnia (daily, 2nd largest circulation in Ukraine)
                              United Kingdom: only Gair Ryhhd, University of Cardiff student newspaper (newspaper recalled, editor and three other journalists suspended after one cartoon was published) (see previous posting)

Arab and Muslim Countries:
                              Algeria: Essafir (weekly), Errissala (weekly) (both newspapers were closed down and their editors arrested for publishing Mohammed cartoons)

Jordan: Al-Shihan (tabloid, editor fired, arrested, and charged with blasphemy after Mohammed cartoons were published) (see previous postings here and here)

Malaysia: Sarawak Tribune (English language Borneo daily, suspended indefinitely after cartoons were published) (see previous posting)

Yemen: Yemen Observer, Al-Hurriya, Al-A\'am (all three papers have had their publishing licences revoked for printing the cartoons and the editors for the Yemen Observer and Al Hurriya have both been detained and an arrest warranted has been issued for the editor of Al-A\'am)

Rest of the World:
                              Australia (?)

New Zealand: The Dominion Post (daily, 2nd largest circulation in New Zealand), The Press (daily, 3rd largest circulation in New Zealand) (both newspapers apologised for the publication of the cartoons in the wake of protests)

South Africa: unique situation with a \"national ban\" decided by a high Court. South African publications, including the Sunday Times, were barred by a high court order from publishing the cartoons. Muslim leaders also said they would continue their boycott of the Independent Newspapers group because of an article published in The Sunday Argus that they deemed offensive to Muslims. The newspaper group apologised later in its daily publication, The Argus.

United States: only The Philadelphia Inquirer (regional daily) and The New York Sun (tabloid) (see previous postings here and
                              here)

Please send us more information if the list is not exhaustive.

Source: AFP (registration required), AllAfrica.com and the Editors\' Weblog
                              When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

jõu, pensionile minek.
                                The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

Working...
                                X