Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Taani karikatuurid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Taani karikatuurid\'

Algselt postitas Jyrka

Algselt postitas Devil

Ma oleks õnnelik, kui kõik saaksid oma kontingentidel rahulikult elatud ja ei torgitaks teiste perseid oma mõttetute süüdistustega.
    Päriselt...
    Mul on idee!

Nagunii need Mosud elavad vaking kõrbes ja kuivand heina vahel. Anname neile Marsi, las kakerdavad ja heietavad seal. Juudid asustame kuule, las ehitavad müüre ja kaitserajatiseid täis. Venelased, nemad asustame Veenusele, hea lähedal põrgule, nad ju harjunud happevihmade ja kõiksugu mürgiste kemikaalidega.

Kui teadus on edasi arenenud, paigutame eri usundid meie galaktika erinevatesse piirkondadesse ning probleem on lahenenud.

.. Või.. tuleb ehitada selline suur-suur asumlaev kuhu mahuksid kas kõik moslemid peale ja aidaa... las otsivad omale sellise planeedi kuhu nad ära mahuksid.
    ---
    Probleem süveneb siis kui maa on otsast otsani ülerahvastatud ning me ära ei mahu siia. Praegusel hetkel on sõjad ja epideemiad asja veel enamvähem balansis hoidnud aga peagi on asi hapu

Kommentaar

Algselt postitas uvv
      Ja meie Sinuga oleme sõdiva riigi kodanikud. Sõdib meie kristliku kirikuga riik moslemiriigi vastu. Seega, kui Sulle peaks tänaval vastu astuma nooruk, kelle põues on koraan ja andma Sulle molli, siis peaksid Sa tänulikult kakluse vastu võtma ja mitte kraaksuma, et Sulle on liiga tehtud. Täpselt nii samuti, kui teeb Eesti sõdur Iraagis. Ja meie läksime ju sinna esimesena.
      Millise moslemiriigiga me siis sõjas oleme? (ei ole nagu kuulnud kuskilt)
      Ja kui oleme ning koraanidega noorukitel on õigus Eesti kodanikele molli anda ja neid õhku lasta, siis peaks meil olema õigus kõik need tolle moslemiriigi kodanikud ja/või noorukid (kellel on põues koraan) spioonide pähe hukata, sest nad ei kanna eraldusmärke, mis identifitseeriks neid kui tolle moslemiriigi eest võitlejaid (kombatant oli vist õige nimi) ja nad viibivad riigi territooriumil, mille vastu nende riik võitleb. Viimasel juhul neid rahvusvahelise õiguse alusel vist hukata ei tohi.

Algselt postitas uvv
      Devil, mis on nii, et meie sõdur on seal sõdur, aga see moslem, kes Sulle molli annab või Tallinna kesklinnas näiteks nr3 trollibussi Estonia ees õhib, on terrorist?
      See on nii sellepärast, et sõduritel on vorma ja/või vähemalt mingid eraldusmärgid, mille alusel saab teda identifitseerida kui ühe osapoole võitlejat. Aga moslem on tsiviilriietes ja tapab tsiviilisikuid ning selle pärast on ta terrorist. Kui ta laseks ennast (sõja ajal) õhku kuskil tanki all, siis ta ei oleks terrorist.
      Kuud ja päikest
      It says so in the scriptures!

Kommentaar

Colbert Report: Kidding

Kuidas kellelegi, mulle meeldis.
        "The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom". - Danny Blanchflower, legend

Kommentaar

Algselt postitas Jorgan

Algselt postitas uvv
          Ja meie Sinuga oleme sõdiva riigi kodanikud. Sõdib meie kristliku kirikuga riik moslemiriigi vastu. Seega, kui Sulle peaks tänaval vastu astuma nooruk, kelle põues on koraan ja andma Sulle molli, siis peaksid Sa tänulikult kakluse vastu võtma ja mitte kraaksuma, et Sulle on liiga tehtud. Täpselt nii samuti, kui teeb Eesti sõdur Iraagis. Ja meie läksime ju sinna esimesena.
          Millise moslemiriigiga me siis sõjas oleme? (ei ole nagu kuulnud kuskilt)
          Ja kui oleme ning koraanidega noorukitel on õigus Eesti kodanikele molli anda ja neid õhku lasta, siis peaks meil olema õigus kõik need tolle moslemiriigi kodanikud ja/või noorukid (kellel on põues koraan) spioonide pähe hukata, sest nad ei kanna eraldusmärke, mis identifitseeriks neid kui tolle moslemiriigi eest võitlejaid (kombatant oli vist õige nimi) ja nad viibivad riigi territooriumil, mille vastu nende riik võitleb. Viimasel juhul neid rahvusvahelise õiguse alusel vist hukata ei tohi.

Algselt postitas uvv
          Devil, mis on nii, et meie sõdur on seal sõdur, aga see moslem, kes Sulle molli annab või Tallinna kesklinnas näiteks nr3 trollibussi Estonia ees õhib, on terrorist?
          See on nii sellepärast, et sõduritel on vorma ja/või vähemalt mingid eraldusmärgid, mille alusel saab teda identifitseerida kui ühe osapoole võitlejat. Aga moslem on tsiviilriietes ja tapab tsiviilisikuid ning selle pärast on ta terrorist. Kui ta laseks ennast (sõja ajal) õhku kuskil tanki all, siis ta ei oleks terrorist.
          Kuud ja päikest
          njah, islamiriiki mõtlesin ma loomulikult. minu viga.
          tööpäev, nii need vead sisse lipsavad.
          aga need sõja pidamise reeglid, millega oleme meie ehk ristirahvas harjunud, ei pea ju olema au sees teiseusulistel. seega ei tee eraldusmärgitus sõdurit terroristiks. vaatamata sellele, et meile selline mõte ei meeldi. muide, arvestades, et eesti parlamendis on olemas tšetšeenide toetusgrupp, võiks venemaa oma väed suht lihtsalt eestisse sisse tuua. põhjust oleks rohkem kui ameeriklastel koos meiega Iraaki minna.
          14. september 2006, Tallinn

Kommentaar

Algselt postitas uvv

njah, islamiriiki mõtlesin ma loomulikult. minu viga.
            tööpäev, nii need vead sisse lipsavad.
            aga need sõja pidamise reeglid, millega oleme meie ehk ristirahvas harjunud, ei pea ju olema au sees teiseusulistel. seega ei tee eraldusmärgitus sõdurit terroristiks. vaatamata sellele, et meile selline mõte ei meeldi. muide, arvestades, et eesti parlamendis on olemas tšetšeenide toetusgrupp, võiks venemaa oma väed suht lihtsalt eestisse sisse tuua. põhjust oleks rohkem kui ameeriklastel koos meiega Iraaki minna.

Aga meie nimetamegi asju nende nimedega, mis me harjunud oleme kui Eestis öeldakse et lupus lupus on hunt (ei ole kindel et ma selle ladinakeelse nime õigesti kirjutasin), siis see et teiseusulised seda kuidagi teistmoodi nimetavad ei muuda seda, kuidas meie toda looma nimetame. Kellegi terroristiks nimetamise juures ei olegi nii oluline eraldusmärgitus, kui see et ta ründab kaitsetuid tsiviilsihtmärke.

Minu meelest ei ole me ka ühegi islamiriigiga ametlikult sõjas. Ja kellega näiteks need üle islamimaailma kokku tulnud fundamentalistid sõdivad, kes ennast Iraagis kuskil turu peal õhku lasevad, eriti kui seal ei ole ühtegi okupatsioonisõdurit vaid ainult iraaklased.

Muide, kas siis kui kristlane tapab mõne relvastatud moslemi maha, siis moslem läheb märtrina taevasse oma neitsite juurde ja kristlane läheb põrgu, kuna tappis inimese. Seega oleks see moslemite jaoks kõige parem taktika, juhul kui nad muidugi on ikka tõsiusklikud. Aga kui nad kasutavad oma religiooni ainult eriõiguste saamiseks, siis nad nii kiiresti surema ei kipu (mõned lollid välja arvatud).
            It says so in the scriptures!

Kommentaar

demagoogia.
              Eesti osaleb Iraagi okupeerimises. Ja see on fakt, millele on keeruline vastu vaielda.
              Kas valdav enamus Eesti metsavendi olid vabadusvõitlejad/sõdurid või terroristid, kui nad 40-ndate lõpus punastele kommaritele tuld andsid? ja ei andnud ainult mundris kommaritele, andsid ka kaasajooksikutele, mundrita punavennikestele, arnoldrüütellikele kaasajooksjatele, kes käisid talusid natsionaliseerimas ja viimast vilja aidas kokku korjamas. Siis ikkagi terroristid? Vabadusvõitluse eest antud ordenid tuleks tagasi korjata?
              ja kui minna demagoogias veel kaugemale, siis see troll nr 3 ei olegi niiväga tsiviilobjekt. Igal juhul mitte rohkem kui need koolimajad, need haiglad, mida usa õhujõud on oma rünnakute käigus \"kogemata\" purustanud. Täpsema statistika krjeldet rünnakute kohta leiad iga viimasel ajal peetud sõja kronoloogiast.

Kommentaar

Peaaegu sama põnev nagu Iraagi sõja teemas kunagi!!

Noh, Jorgan ütles paljud mu mõtted juba ära.

uvv võib muidugi meile meedias manipuleerimisest rääkida, ta teab Ma siiski seda eriti ei usu. Üldiselt ma natuke tõmbasin praegusest asjast järeldusi ning proovisin üldisemalt rääkida, aga lõppes see vist aed-aiaauk vestlusega. See selleks. Praegu kirjutada ei viitsi, aga me võime seda kunagi teinekord sõbralikult arutada!
                “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
                The Special One

Kommentaar

muidugi, Jaan.
                  peale seda näiteks, kui me oleme villastel ninad kuklataha käänanud. ehki seda ei õnnestu vist pealt vaadata.

Kommentaar

Ma nägin BBC pealt, debatti kus selle Taani ajalehe toimetaja ja Taani islamikogukonna liider vaidlesid. Sealt sain ma küll niimoodi aru, miks see asi mitu kuud hiljem rahvusvaheliseks sai. Alguses peeti debati kohapeal ja kui rahuldavat lahendust ei tulnud, läksid need Taani muhameedlased Araabimaadesse tuurile (varem nad ei teadnud nad sellest midagi). Siis avastati probleem. Kutsuti tagasi saadikud jne jne. Siis läks asi lumepallina veerema.

Üldisel olen aga samal seisukohal nagu Jaan - Roomas käitu roomalsena ja see enesel tuha pähe raputamine käib närvidele. Seda võis näha ka nt Londoni metroopommitamise aegu või siis kui Pariisi lähedal need rahutused olid.
                    Y R A

Kommentaar

mina ei saa jälle aru, milles Sa mikk näed tuha päheraputamist?
                      ausalt ei saa aru.
                      kas valge maailm ei ole aasta sadu kottinud n.ö. värvilist maailma?
                      ja kui nüüd see värviline pool hakkab kehtestama omi reegleid läheme me lihtsalt närvi. närvi, sest pole nagu millelegi toetuda. usku pole ja TTR viljad on kõik varsti hiina laual...
                      meil ei jäägi muud kui kraaksuda, et kerige oma maale tagasi, meil ei lähe teid enam vaja!

edit: lolli järjekindlusega aga ma olen üdini veendunud, et kui sa norid kaklust, siis sa seda varsti ka saad. me oleme liiga kaua norinud

Kommentaar

mina ei saa mis asi on see värvilise maailma valge maailma aastasadu kestnud kottimine
                        Minevik on minevik ja selle hindamine tänäpäeva standardite järgi on nõme. Mina näiteks ei heida türklastele, pärslastele või aarablastele nende minevikku ette, mis muuseas ju kõigil väga vallutusterohke, imperialistlik ja vägivaldne.

Ja samas on see suhtumine minu arvates alandav ka selle nö värvilisel maailmale. Pooled Aafrika riigid on tänu sellele õpitud abitusele perse keeratud vaatamat sellel, et paljud on juba 50 aastat iseseisvad.
                        Araabia riikidel vähemalt see eelis, et nad on maavararikkad, aga ega neistki pole paljud seda mõistlikult kasutanud.

Aga see tuha päheraputamise näide tuli mulle meelde Londoni pommide ajal. Kui üks politseijuht ütles, et islamikogukonna liidritel on aeg endale näkku vaadata ja küsida, mida nemad on teinud selleks et selliseid asju ei juhtuks. Tema vastus oli mõeldus alanud nutulaulu kontekstis, et riik pole piisavalt raha eraldanud, et sotsiaalsüsteem lonkab, et integratsioon ei toimi, et on eelaravmused, et araablasi ei kohelda õiglaselt jne jne Ta sai muidugi selle arvamuse eest mööda päid.
                        Ja küsimus pole mitte selles, et poleks eelarvamusi või et võõraste integreerimsiel oleks kõik okei, aga need asjad on kahepoolsed. Ei sa aolla koguaeg nii, et võõrustajad on need, kes pole piisavalt hästi võõrustanud.

Ja lõpuks on neid keda ajalugu kottinud ju enamus rahvaid, ometi ma ei tea, et hindud või eestlased või sajad teised, kes ajaloos kannatanud, seda pommide panemisega välja elaksid.
                        Y R A

Kommentaar

Hei..kõva teemaarendus. Ma ei ole siin üldse mitte teemas sees, aga mõned mõtted siiski. Mis mulle ei meeldinud, et sa uvv selgelt halvustasid devilit, kui ta pakkus enda poolseks näiteks Maldini kõikvägevama asemel.
                          Ma ei mõtle võrdluses moslemiga - tema jaoks on see kindlasti hoopis midagi muud, aga kes siin meie maal midagi usub??? Comaan...parem natuke aega Maldinit, kui kogu elu midagi, milles pole ühtegi tõde peale inimese enda usu sellesse. Ja kõrvalvaatajal on kurb seda vaadata. Muidugi olen ma muus osas selle asja käsitlusega rahul - kui usumehed mind ei tülita, siis ei näe mina põhjust ka neid riivata millegiga, aga samas et head ajalehte teha on ennegi üle piiri mindud. Ja see selleks - mina arvan, et neid sarnaseid joonistusi on ennegi eri maailma nurkades välja antud, aga nüüd on kellegi osav käpp need õigel ajal valesse kohta toimetanud.

Kas keegi teab seda islami asja paremnini? On see nii, et inimestel ons eal vähe asju millele loota ja see tõttu on usk neile nii oluline ja siss ekasvanud neisse? Samas olen kuulnud inimestest, kes on tulnud välismaale õppima, näinud ilma ja nende usk on ainult tugevnenud. Kas on üldse võimalik III.Maailmasõda vältida? Kas miski muutuks, kui USAS midagi konkreetselt teisiti hakataks tegema kui praegu?

Kommentaar

Algselt postitas mikk

mina ei saa mis asi on see värvilise maailma valge maailma aastasadu kestnud kottimine
                            Minevik on minevik ja selle hindamine tänäpäeva standardite järgi on nõme. Mina näiteks ei heida türklastele, pärslastele või aarablastele nende minevikku ette, mis muuseas ju kõigil väga vallutusterohke, imperialistlik ja vägivaldne.

Ja samas on see suhtumine minu arvates alandav ka selle nö värvilisel maailmale. Pooled Aafrika riigid on tänu sellele õpitud abitusele perse keeratud vaatamat sellel, et paljud on juba 50 aastat iseseisvad.
                            Araabia riikidel vähemalt see eelis, et nad on maavararikkad, aga ega neistki pole paljud seda mõistlikult kasutanud.

Aga see tuha päheraputamise näide tuli mulle meelde Londoni pommide ajal. Kui üks politseijuht ütles, et islamikogukonna liidritel on aeg endale näkku vaadata ja küsida, mida nemad on teinud selleks et selliseid asju ei juhtuks. Tema vastus oli mõeldus alanud nutulaulu kontekstis, et riik pole piisavalt raha eraldanud, et sotsiaalsüsteem lonkab, et integratsioon ei toimi, et on eelaravmused, et araablasi ei kohelda õiglaselt jne jne Ta sai muidugi selle arvamuse eest mööda päid.
                            Ja küsimus pole mitte selles, et poleks eelarvamusi või et võõraste integreerimsiel oleks kõik okei, aga need asjad on kahepoolsed. Ei sa aolla koguaeg nii, et võõrustajad on need, kes pole piisavalt hästi võõrustanud.

Ja lõpuks on neid keda ajalugu kottinud ju enamus rahvaid, ometi ma ei tea, et hindud või eestlased või sajad teised, kes ajaloos kannatanud, seda pommide panemisega välja elaksid.
                            Olgu. viimane kiri sellesse teemasse. proovin Sulle vastata.
                            Enne Aramisele: ma ei tahtnud kuidagi Devilit solvata. Ta lihtsalt tõi võrdluse Maldiniga kohas, kus teisele kaalu poolele jäi Jumal. Ja see võrdlus oli täiesti kohane. Meie/euroopa jumalad ongi tänaseks kahjuks sellised, kes lähevad peagi kõige nadi teed. Paavstid, maldinid jne. Usku on selles olematul määral, ainult vaimustus.

Olgu. mõtle natukene sellele, kuidas on maailm käitunud viimase paarisaja aasta jooksul. Inglismaa valdustele aasias, indias jne. mõtle orjakaubandusele, sellele, kuidas musti veet ameerikasse. veel kaugem aeg. mõtle kolonialismipoliitikale kogu 20 sajandil ning ka enne seda. mismoodi tänased standardid muudavad toonast käitumist? ei muuda. valge on kasutanud värvilist maailma kui ressurssi, nagu kaevandanud kulda, puurinud naftat jne. kuni selleni välja, et valge maailma jõujooned, ka külma sõja aegsed jõujooned ei hoolinud suurt sellest, mida piirkonnas tegelikult asjadest arvataks (vietnam, korea, afganistaan jne)
                            see kõik on olnud agressiivsem ja pikaajalisem, kui me julgeks endale tunnistada.
                            aga see kõik on köömes selle kõrval, mida on teinud valge päritoluga kapital. Sa tood näite abitutest aafrika riikidest. Mis on suures osas selle abituse alus? 3. maailma võlgade teemaga oled sa ehk kursis. see on teadlikult tekitatud olukord, kus suured territooriumid, meeletud rahvahulgad on seatud sõltuvusse esimese maailma riikidest. me ise oleme nad sellisesse olukorda seadnud. nende 50 aastat kestnud iseseisvus on näiline. nad on sõltuvuses abist. nende võla intressid on sadades kordades suuremad kui võlad ise.
                            rääkides nendest, kes on sattunud euroopasse. valdav enamus neist on siin kahel põhjusel: esiteks suurriikide agressiivne värbamispoliitika ajal, kui töökäte vajadus oli veel pööraselt suurem tänasest, teiseks avatud immigratsiooni poliitika. enamus euroopa riike võttis põgenike vastu äärmise sübralikkusega.
                            kes meist ei istuks kaetuda lauda, kui kõht on tühi ja vaba koht laua ääres on ootamas ja keegi ei keela?
                            ja minu meelest kolmas ja kõige olulisem põhjus. me/valged on läinud oma demokraatia ja vabaduse ekspordiga liiale. õieti, seda silti on kasutatud lihtsalt alatult. parim näide on Iraagi sõda. kus on see keemiarelv, mille järele Georg sinna tirtsuparve saatis?
                            selle viimase taustal ei ole äärmusrühmitustel just eriti keeruline värvata endale liikmeid. seda enam, et usk on meestel olemas.
                            oeh. nüüd on vist kõik öeldud. enam ei ütle. enamusasju on ilmselt kirjas

Kommentaar

Vägagi huvitav vaidlus siin. Argumendid on mõlemil väga tugevad ja seetõttu olen sattunud segadusse. Kas keegi oskab suunata mind ning nimetada mõned lihtsad küsimused mida peaksin endalt küsima, et aru saada kuhu poole kaldun?
                              jokers to the right
                              clowns to the left of me

Kommentaar

uuv, just see mõtteviis mida sina kannad võid minu arvates olla üheks kolmanda maailma hädadae põhjusesse. sa ei suhtu neisse kui võrdsetesse vaid nagu mingisuguse puudega subjektidesse.

Minevikus sonkimine on mõttetu, mitte seepärast et ülekohut pole olnud, vaid seepärast et see on lihtsalt mõtetu ajaviide. See on lihtsam tee aga ei vii edasi. Kui elus ebaõnnestunud inimene võib kah langeda enesehaletsemisess, raske lapsepõlv jne, aga ühel hetkel tuleb siiski oma jalul seista ja vastutada.

Ja endiselt arvan, et tänapäeva suhtumisega pole mõtet minevikku hinnata. Kasvõi seesama orjakaubanduse näide. See on eksiteerinud kõikide rahvaste, kõikide rasside juures. Venemaal kaotati orjandus hiljem kui Ameerikas. Kui orjalaev saabus Aafrikasse, siis ostis see kaupmees oma orjad teiste aafrikalste käest - suguharupealikud müüsid omaenda ülearuseid orje või sõjavange.

\"3. maailma võlgade teemaga oled sa ehk kursis. see on teadlikult tekitatud olukord, kus suured territooriumid, meeletud rahvahulgad on seatud sõltuvusse esimese maailma riikidest. me ise oleme nad sellisesse olukorda seadnud. nende 50 aastat kestnud iseseisvus on näiline. nad on sõltuvuses abist. nende võla intressid on sadades kordades suuremad kui võlad ise.\"

Kas nad ise ei tahtnud neid võlgu võtta, kas keegi surus vägisi neile raha pihku. Kas sinu arvates on laenuvõtja mingi puudega, kes ei saa aru mida ta teeb.
                                tegelikult tehti seda ju nii andja kui võtja poolt heas usus. Suur osa neist võlgadest on ju niikuinii maha kantud ja need, mis pole pole jäetud mitte seetõttu, et sellest midagi väga teeniks. Enamus on ju neist täiesti lootusetud, vaid seepärast kui võlad lihtsalt kustuda, siis veelgi süvendada suhtumist, et laseme aga uued laenud peale ja kui häda käes kanname jälle maha - õpitud abitus. Nii nagu ka see, et mõnes Aafrika piirkonnas aravtakse, et toit kasvab taevas, mida siis jumal mürisevate inglite abil alla loobib.

\"rääkides nendest, kes on sattunud euroopasse. valdav enamus neist on siin kahel põhjusel: esiteks suurriikide agressiivne värbamispoliitika ajal, kui töökäte vajadus oli veel pööraselt suurem tänasest, teiseks avatud immigratsiooni poliitika. enamus euroopa riike võttis põgenike vastu äärmise sübralikkusega.\"

Jälle unustad teise poole ära. kas nad toodi vägisi. kas nad olid sinu aravates puudega, kes ei saanud aru mida nad teevad, kas neil pole sinu arvates omaenda vabat tahet?

Ma ei taha öelda, et ei tuleks abistada, toetada, mõista. Aga kui keegi tahab hakkama saada ei saa ta lubada endale mugavust minevikku ülekohut kilbile tõsta.
                                Kas meie eestlastena peaksime ennast ahletsema. Kelle meie arve esitame Mõõgavendade Ordule, Vene tsaarile või Rootsi kuningale.
                                Oleks ju mugav enesehaletusse laskuda ja arvestades rootslaste pehmeloomulisust saakimegi ehk veel humanitaarabi. Mei ei tee seda, aga tänu sellele saame rootslastega suhelda kui sõprade, partnerite, vahel konkurentide aga igal juhul võrdsetena.
                                Y R A

Kommentaar

Working...
                                X