Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Oksjon: osta riigiorden

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Oksjon: osta riigiorden\'

Sellega olen ma kusjuures nõus, et ordeneid antakse liiga palju, kuid mis teha. Ordeni väärtus on aastatega pidevalt devalveerunud niiet pole midagi teha. Kuid ma ei leia, et saab jagada ordenisaajaid nende (mitte)kommunistliku mineviku pärast sobivateks autasu saajateks ja mittesobivateks.

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Sellega olen ma kusjuures nõus, et ordeneid antakse liiga palju, kuid mis teha. Ordeni väärtus on aastatega pidevalt devalveerunud niiet pole midagi teha. Kuid ma ei leia, et saab jagada ordenisaajaid nende (mitte)kommunistliku mineviku pärast sobivateks autasu saajateks ja mittesobivateks.
      tänud oma vastuse eest

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Algselt postitas eestimees

Algselt postitas dannar

Vabadusvõitleja on üsna suhteline mõiste. Kas Eestile oli näiteks rohkem kasulik Rüütli sugune poliitik või näiteks see metsavend kes 70-il ära tapeti? Või näiteks omal ajal oli suur vabadusvõitleja ka krt. nüüd ei meenu nimi, no see Lihula vallavanem, kuid nagu tänapäeval näha, on tegu lihtsalt elukutselise dissidendi ning räuskajast populistiga. Ma arvan, et mina oleks ka omal ajal sinimustvalge kuskilt korstna otsast maha võtnud, sest sellised \"vabadusvõitluse\" aktsioonid toovad minimaalselt kasu ning võivad tuua üsna palju kahju.
        Vabadusvõitlus on midagi muud kui martlaarilik seintele \"Elagu Eesti\" kirjutamine. Selleks on vaja natuke ka mõtlemist ning diplomaatiat, mitte lihtsalt kisendada mingeid loosungeid ja lippe üles toppida.

kuule sa kaldud teemast kõrvale siin arutatakse ordenite andmise üle mitte rüütli eluloost! Parem ütle kas need ordenite andmised on õigustatud siis?
        palju sa tegelikult tead nende meeste elutööst, kes ordeneid saavad? Kas näiteks see lipurüvetaja tegeleski kogu elu ainult ühe lipu alla kakkumisega? ma arvan, et mehel oli ka konkreetseid teeneid ning arvatavasti teab Rüütel või tema kaaskond seda paremini kui meie.
        Tilk tõrva rikub rikub meepoti ära.

Minul igatahes on häbi, et meie riigi presidendiks on endin kommunist. Presidendiks sai ta suuresti tänu sellele, et valijamehed kes ta valisid olid enamuses samasugused kommunistid nagu tema ise. Loodetavasti sügisel teda tagasi ei valita. Oma panuse sellese olen ka andnud mina. Nimelt hääletasin kohalikel omavalitsuse valimistel Isamaa poolt kui asi peaks jälle minema valijameesteni, siis vähemalt nemad ei hääleta endise kommunist poolt.
        Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Jaan

Soovitan lugeda THIlvese artiklit tänases Ekspressis.
          Tiina Kaalepi juhtkiri tänases Ekspressis on kah päris hea.
          Y R A

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Vabadusvõitleja on üsna suhteline mõiste. Kas Eestile oli näiteks rohkem kasulik Rüütli sugune poliitik või näiteks see metsavend kes 70-il ära tapeti? Või näiteks omal ajal oli suur vabadusvõitleja ka krt. nüüd ei meenu nimi, no see Lihula vallavanem, kuid nagu tänapäeval näha, on tegu lihtsalt elukutselise dissidendi ning räuskajast populistiga. Ma arvan, et mina oleks ka omal ajal sinimustvalge kuskilt korstna otsast maha võtnud, sest sellised \"vabadusvõitluse\" aktsioonid toovad minimaalselt kasu ning võivad tuua üsna palju kahju. ehk nö. lipukisuja võis kaalutletult vaadates Eestile rohkem kasu teha kui lipuheiskaja, sest Eesti oli üks liberaalsemaid NSV-sid ning nö. näidisliiduvabariigi staatuses. Kui selliseid vabadusvõitlejaid oleks rohkem olnud, siis oleks meist võinud vabalt saada mingi Moldova laadne ühe karmi käega kindrali kubermang.
            Vabadusvõitlus on midagi muud kui martlaarilik seintele \"Elagu Eesti\" kirjutamine. Selleks on vaja natuke ka mõtlemist ning diplomaatiat, mitte lihtsalt kisendada mingeid loosungeid ja lippe üles toppida.
            Mismoodi on vabadusvõitlus Rüütli stiilis tribüünillehvitamine, küüditajatele medlaite jagamine ja musta Volga tagaistmel mööda ENSV-d sõitmine.
            Y R A

Kommentaar

see endiste komunistide teema on jah hell teema, eriti veel euroopas. kui siin need kommud ida-euroopas võimule said järgemööda, siis ikka muu euroopa vangutas vaikselt päid
              Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas mikk
                Mismoodi on vabadusvõitlus Rüütli stiilis tribüünillehvitamine, küüditajatele medlaite jagamine ja musta Volga tagaistmel mööda ENSV-d sõitmine.
                See, et selliste kohalike \"kommarite\" juhtimisel muutus ENSV kõige parema majandusega ning kõige liberaalsemaks liiduvabariigiks. Härra Karl Vaino suguste venemaalt pärit kommunistide juhtimise all oleks asi palju hullem olnud. See on Eesti omariikluse saavutamisel palju olulisem kui mõnede inimeste seinale Eesti lipu joonistamised jms.
                Minu arust on tobe, et meil üritatakse vabadusvõitlejatena näha inimesi, kelle võitluseks oli ainult näiteks mingi ausamba sodimine, lipu kuhugi üles heiskamine jms tühitähi.

Kommentaar

Algselt postitas dannar
                  See, et selliste kohalike \"kommarite\" juhtimisel muutus ENSV kõige parema majandusega ning kõige liberaalsemaks liiduvabariigiks. Härra Karl Vaino suguste venemaalt pärit kommunistide juhtimise all oleks asi palju hullem olnud. See on Eesti omariikluse saavutamisel palju olulisem kui mõnede inimeste seinale Eesti lipu joonistamised jms.
                  Lihtsalt repliigina olgu öeldud, et ENSV-d juhtiski Karl Vaino koos Bruno Sauli ning viimaste eelkäijatega ja sugugi mitte Arnold Rüütel. Sa oled kusagil millestki väga valesti aru saanud. Meil ei eksisteerinud siin mingisugust \"inimnäolist kommunismi\". Kui nüüd Vaino Väljase aegne lõpuagoonia unustada, sest sellel polnud enam vähimatki tähtsust.
                  the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                  because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Algselt postitas Rein
                    Presidendiks sai ta suuresti tänu sellele, et valijamehed kes ta valisid olid enamuses samasugused kommunistid nagu tema ise.
                    Presidendiks sai ta tegelikult ühe eesti poliitika suurima farsi läbi. Nimelt oli kõigil tollal tugevatel poliitilistel jõududel oma presidendikandidaat. Olid Tulviste, Savi, Kreitzberg, Tarand ja mõni vähetähtis veel. Kõigi nimetatute toetus oli Rüütlist suurem nii valijameeste, kui rahva seas. Siiski juhtus nii, et keegi ei olnud nõus oponendi kandidaadiga olgugi, et kõik nimetatud oleks olnud Rüütlist parem valik. Arnoldi kasuks otsustati põhimõttel - ise ei saa ja teistele ka ei anna. Nii saimegi endale tippkommarist esinemisvõimetu presidendi.

Nii piinlik polnud mul meie rahvaesindajate pärast veel varem olnud. Või noh, äärmisel juhul tookord, kui Isamaaliit Linnavolikogus Mõisa linnapeaks valides kasutas salajasel hääletusel värvipliiatseid.
                    Jack of all trades, Master of nuns

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Algselt postitas mikk
                      Minu arust on tobe, et meil üritatakse vabadusvõitlejatena näha inimesi, kelle võitluseks oli ainult näiteks mingi ausamba sodimine, lipu kuhugi üles heiskamine jms tühitähi.
                      Ei arvagi, et mingi lipuheiskamine mingi suur vabadusvõitlus oli. Aga jutt mingist paremast majandusest on stiilis, et meie sitt haises vähem kui kusagil mujal.

Ja sinu loogika viibki välja lõpuks selleni, et kõige suuremad vabadusvõitlejad oli L.I. brezhnev ja K.Vaino ise, kes oma saamatusega õõnestasid NSVL-u seestpoolt.
                      Y R A

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Algselt postitas mikk
                        oi dannar see on küll valus...
                        kui sa tahad midagi positiivset õitsvale kommuajastule inkrimineerida, siis äärmisel juhul võid teha seda, et nad ei saanud hakkama rahva lõpliku venestamisega. aeg sai enne lihtsalt otsa. ja see, et aeg sai otsa ei ole küll kuidagi vanade punanärude teene. pigem saamatus.
                        rääkida, et nende käe all muutus Eesti \"majandus parimaks ja kõige liberaalsemaks\" on pehmelt öeldes räme. liberaalsus, my ass. teine SDV, kui sa seda silmas pead siis jah.
                        14. september 2006, Tallinn

Kommentaar

Tegelikult oli olemas ka palju negatiivsem stsenaarium Eesti NSV arengus. Minu teada oli meil kõik aeg kõige väiksem välistööliste arv. Samuti oldi minu mälu järgi Eesti enamuste reformide algusaeg ülejäänud N-liidust eespool. Äkki tõesti püsis venelaste arv meie riigis ja riigistruktuurides keskmisest madalamal lihtsa kokkusattumuse tõttu, kuid siiski on minu arvates ka tollal Eestis aktiivselt tegutsenud inimesed väärt rohkem austust ja tänu, kui need, kes tegelevad siiani endale nö. vabadusvõitleja sildi külge kleepimisega sel näol, et väidavad nagu nende sambasodimise klassist aktsioonid võimaldasid Eestil vabaks saada.

ja tglt on viimane 50 aastat alati ajaloos üsna kahtlane arutelu allikas, sest kõiki kipuvad segama emotsioonid, omaaegne kasvatus jne.
                          Tõe huvides pean mainima, et ma pole kasvanud nö. punakodus ega pole ka rahvaliidu toetaja ega Rüütli sugulane.

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Tegelikult oli olemas ka palju negatiivsem stsenaarium Eesti NSV arengus. Minu teada oli meil kõik aeg kõige väiksem välistööliste arv. Samuti oldi minu mälu järgi Eesti enamuste reformide algusaeg ülejäänud N-liidust eespool. Äkki tõesti püsis venelaste arv meie riigis ja riigistruktuurides keskmisest madalamal lihtsa kokkusattumuse tõttu, kuid siiski on minu arvates ka tollal Eestis aktiivselt tegutsenud inimesed väärt rohkem austust ja tänu, kui need, kes tegelevad siiani endale nö. vabadusvõitleja sildi külge kleepimisega sel näol, et väidavad nagu nende sambasodimise klassist aktsioonid võimaldasid Eestil vabaks saada.
                            Tegelikult on nii, et nendel lõpuaastatel ei olnud laiemas mõttes vähimatki tähtsust. Kõik oluline tehti varem. Kaheksakümnendad olid vaikse allakäigu aeg kogu endises Liidus.
                            Ma ei näe mingit põhjust siin enne 88. aastat valitsenud tegelaste kohta midagi positiivset öelda. Nad juhtisid oma liiduvabariiki kõrgemalt tulnud juhiste alusel. Üpris pimedate käsutäitjatena. President Rüütel oli enne 88. aastat mõttetu esindusfiguur. Mina ei süüdistaks teda eriti milleski, aga ei tõstaks ka esile. Sest temast ei sõltunud tõepoolest mitte midagi. ENSV-d juhtis ALATI kompartei esimees.
                            the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                            because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Tegelikult oli olemas ka palju negatiivsem stsenaarium Eesti NSV arengus.

Kui oled põlvini pasa sees, siis võib veel sitemini minna. Nimelt kui oled kaelani pasa sees. Kokkuvõttes pole ju vahet kas oled natuke pasa sees või oled palju pasa sees.
                              Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

fakt on fakt et kommud saavad ordenid ja see on eesti iseseisvuse mõnitamine ja eesti mineviku eiramine

Kommentaar

Working...
                                X