Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Oksjon: osta riigiorden

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Oksjon: osta riigiorden\'

Algselt postitas eestimees

fakt on fakt et kommud saavad ordenid ja see on eesti iseseisvuse mõnitamine ja eesti mineviku eiramine
    Kas ka Leedu andes \"kommudele\" ordeneid mõnitaks oma iseseisvust?
    jokers to the right
    clowns to the left of me

Kommentaar

Algselt postitas Jasper

fakt on fakt et kommud saavad ordenid ja see on eesti iseseisvuse mõnitamine ja eesti mineviku eiramine
      Kas ka Leedu andes \"kommudele\" ordeneid mõnitaks oma iseseisvust?
      kle kes kukutasid eesti? kommunistid, i rest my case..ma ei saa üldse aru miks eesti suhtub nii mõistvalt kommudesse?!?! oleks see minu teha siis..........parem ei räägi

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Tegelikult oli olemas ka palju negatiivsem stsenaarium Eesti NSV arengus. Minu teada oli meil kõik aeg kõige väiksem välistööliste arv. Samuti oldi minu mälu järgi Eesti enamuste reformide algusaeg ülejäänud N-liidust eespool. Äkki tõesti püsis venelaste arv meie riigis ja riigistruktuurides keskmisest madalamal lihtsa kokkusattumuse tõttu, kuid siiski on minu arvates ka tollal Eestis aktiivselt tegutsenud inimesed väärt rohkem austust ja tänu, kui need, kes tegelevad siiani endale nö. vabadusvõitleja sildi külge kleepimisega sel näol, et väidavad nagu nende sambasodimise klassist aktsioonid võimaldasid Eestil vabaks saada.

ja tglt on viimane 50 aastat alati ajaloos üsna kahtlane arutelu allikas, sest kõiki kipuvad segama emotsioonid, omaaegne kasvatus jne.
        Tõe huvides pean mainima, et ma pole kasvanud nö. punakodus ega pole ka rahvaliidu toetaja ega Rüütli sugulane.
        välistööliste arv ehk mitte, aga nende osakaal rahvastikust oli meil siiski üks kõrgemaid, jäädes alla ilmselt ainult üksikutele liiduvabariikidele, sh Lätile.

mis puutub ekskommunistidesse, siis on igati arusaadav, et paljud neist olid igati tegusad inimesed. ning kindlasti olid paljud neist parteis ainult seetõttu, et teatud ametikohad seda lihtsalt eeldasid. kas aga peab neile formaalselt kollaborantidele nüüd medali andma \"teenete eest EV iseseisvuse taastamiel\"? nõustun teemaalgatajaga, et see pole päris soliidne.
        ma ei arva, et need medalid tuleks anda madissonidele/tartotele. ei, need oleks võinud lihtsalt andmata jätta.
        Jack of all trades, Master of nuns

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Algselt postitas dannar

Vabadusvõitleja on üsna suhteline mõiste. Kas Eestile oli näiteks rohkem kasulik Rüütli sugune poliitik või näiteks see metsavend kes 70-il ära tapeti? Või näiteks omal ajal oli suur vabadusvõitleja ka krt. nüüd ei meenu nimi, no see Lihula vallavanem, kuid nagu tänapäeval näha, on tegu lihtsalt elukutselise dissidendi ning räuskajast populistiga. Ma arvan, et mina oleks ka omal ajal sinimustvalge kuskilt korstna otsast maha võtnud, sest sellised \"vabadusvõitluse\" aktsioonid toovad minimaalselt kasu ning võivad tuua üsna palju kahju.
          Vabadusvõitlus on midagi muud kui martlaarilik seintele \"Elagu Eesti\" kirjutamine. Selleks on vaja natuke ka mõtlemist ning diplomaatiat, mitte lihtsalt kisendada mingeid loosungeid ja lippe üles toppida.

kuule sa kaldud teemast kõrvale siin arutatakse ordenite andmise üle mitte rüütli eluloost! Parem ütle kas need ordenite andmised on õigustatud siis?
          palju sa tegelikult tead nende meeste elutööst, kes ordeneid saavad? Kas näiteks see lipurüvetaja tegeleski kogu elu ainult ühe lipu alla kakkumisega? ma arvan, et mehel oli ka konkreetseid teeneid ning arvatavasti teab Rüütel või tema kaaskond seda paremini kui meie.
          dannar kommunist on kommunist ja \"patu palk on surm\" nagu ütles anarhist emil henry! see kes kisub eesti lipu alla on kommunist! tõsiselt ei huvita, mis nad ennem tegid nagu sa mainisid, kommunist on ikka kommunist nagu muna on muna! ja kommunistidel pole eesti ühiskonnas kohta. ja see kuradi kommunistide ausammas, tundmatu sõdur vms, tuleks õhku lasta ja keelata 9 mai tähistamine ära. eesti tuleks teha suurpuhastus kommunistidest ja kommunistlikest sümbolitest!!! kuradi värdjad sellised tähistavad oma pidupäeva eesti pinnal raisk......mu vanaisa oli vabadusvõitleja ja kes ta kinni võttis metsavendluse ajal? eesti kommunistidid, 30 aastat sai eesti kommarite poolt, ja need ei kommunistid ei erine 80-90ndate kommunistidest!!! kurat see et mingid kommud saavad ordeneid solvab mind tõsiselt...ja see pole andestatav rüütli poisu

Kommentaar

eestimehele:

Lihtsalt uudishimust küsin, mida sa arvad näiteks Lihula ausamba saagast ja ausamba enese kujutisest (ehk siis saksa kiiver ja MP40). Ausammas seisab praegu Lagedil (Vabadusvõitluse muuseum oli vist asja täpne nimetus)
            308

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Tegelikult oli olemas ka palju negatiivsem stsenaarium Eesti NSV arengus. Minu teada oli meil kõik aeg kõige väiksem välistööliste arv. Samuti oldi minu mälu järgi Eesti enamuste reformide algusaeg ülejäänud N-liidust eespool. Äkki tõesti püsis venelaste arv meie riigis ja riigistruktuurides keskmisest madalamal lihtsa kokkusattumuse tõttu, kuid siiski on minu arvates ka tollal Eestis aktiivselt tegutsenud inimesed väärt rohkem austust ja tänu, kui need, kes tegelevad siiani endale nö. vabadusvõitleja sildi külge kleepimisega sel näol, et väidavad nagu nende sambasodimise klassist aktsioonid võimaldasid Eestil vabaks saada.

ja tglt on viimane 50 aastat alati ajaloos üsna kahtlane arutelu allikas, sest kõiki kipuvad segama emotsioonid, omaaegne kasvatus jne.
              Tõe huvides pean mainima, et ma pole kasvanud nö. punakodus ega pole ka rahvaliidu toetaja ega Rüütli sugulane.
              kurat, su jutt on KAPO uurimist väärt.....
              räme vale.
              näiteks Leedus oli oluliselt väiksem hulk võõrtöölisi. leedus ei ole hetkel kusagi piirkonda, kus oma riigi keeles hakkama ei saa.
              Tänu on sul väärt see RIIGI PRESIDENT, kes ei suuda eristada Võidupüha Vabariigi aastapäevast.
              Eesti on roosa riik. ja just tänu sellele, et need kaasajooksikuid on meie praeguses võimustruktuurides liiga palju.
              Dannar, ma loodan südamest, et ükski nendest, kes on pidanud käima Siberis, keda küla taga põllul on mõnitatud selle eest, et neil oli kaks hobust ja neli lehma rohkem kui külas keskmiselt, ei peaks kuulma Su \"teraseid\" mõtteid. Ah jaa küüditajad ja uue korra ehitajad olid sinu pool palavalt armastatud arnoldrüütlid.
              14. september 2006, Tallinn

Kommentaar

Algselt postitas Markko

eestimehele:

Lihtsalt uudishimust küsin, mida sa arvad näiteks Lihula ausamba saagast ja ausamba enese kujutisest (ehk siis saksa kiiver ja MP40). Ausammas seisab praegu Lagedil (Vabadusvõitluse muuseum oli vist asja täpne nimetus)
                saksa kiiver saksa kiivriks ausammas oli püstitaud eesti meestele mitte sakslastele! minu pärast olgu kas või tongo mundris vaid tähtis on see et see on püstitatud eesti meestele kes võitlesid eesti vabaduse eest! mis siis et see saksa kiiver? ega see ei tähendab et nad võitlesid hitleri eest! nad läksid saksa sõjaväkke et võidelda komunistidega!

mu vanaisa liitus ka saksa sõjaväega et võidelda kommudega ja sai selle eest 30 a. igastahes et kommudele antakse ordeneid ja see tundmatu sõduri ausammas pole maha kisutud ja 9 mai pole ära keelatud solvab mind väga väga! kas sellist vaba eestit me tahtsimegi kus meie vallutavajad saavad ordeneid, tähistavad 9 maid ja tundmatu sõduri ausammas püsib siiani? mina ei tahtnud

Kommentaar

Algselt postitas uvv

Algselt postitas dannar

kurat, su jutt on KAPO uurimist väärt.....
                  räme vale.
                  näiteks Leedus oli oluliselt väiksem hulk võõrtöölisi. leedus ei ole hetkel kusagi piirkonda, kus oma riigi keeles hakkama ei saa.
                  Tänu on sul väärt see RIIGI PRESIDENT, kes ei suuda eristada Võidupüha Vabariigi aastapäevast.
                  Eesti on roosa riik. ja just tänu sellele, et need kaasajooksikuid on meie praeguses võimustruktuurides liiga palju.
                  Dannar, ma loodan südamest, et ükski nendest, kes on pidanud käima Siberis, keda küla taga põllul on mõnitatud selle eest, et neil oli kaks hobust ja neli lehma rohkem kui külas keskmiselt, ei peaks kuulma Su \"teraseid\" mõtteid. Ah jaa küüditajad ja uue korra ehitajad olid sinu pool palavalt armastatud arnoldrüütlid.
                  tõsi tõsi dannar mis sa püüad siin meie tänapäeva kommuniste õigustata vä?

Kommentaar

Mis aastast see ilus tsitaat sm. Arnoldi poolt oli kus ta rääkis kuidas eesti nsv püsib vankumatul kommunismi teel.Ärkamisaeg oli ja iseseisvus polnud mingi utoopia aga tema kangutas edasi.
                    Ja millise võidupüha puhul täna pataljone tervitati?
                    Kas \"Õnnitlen Vabariigi aastapäeva puhul\" poleks õigem olnud?
                    INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

Eestis ei taunita kommunismi piisavalt ega pole julgust see ära keelata! väärtustakse meie vanaisade võitlust vähe, kisuks selle kommude ausamba seal maha ja paneks oma vabadusvõitlejate ausamba sinna, kas või voitkade oma eile nägin ühel CCCP sümbolit kandmas mõtlesin et lähen kallale talle, on jultumust, vanemad ka ei ütle nagu et see vale jne

Kommentaar

24.02.1988 palus Arnold Rüütel igatahes USA-l mitte sekkude Eesti NSV iseasjadesse. Et Eesti rahvas tahtvat jätkata kommunismi vankumatul kursil jne. Siit edasi tuleb meelde, et sama aasta veebruaris, noorem publik ehk ei teagi, olid Tartus tänavatel miilitsakoerad, et rahvast laiali ajada. Samal ajal tugevdas ideoloogilist võitlust kodanliku natsionalismi vastu EKP Tartu linnakomitee org.osakonna juht (või oli ta ideoloogiasekretär) Sm. Ansip, Andrus.
                        “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
                        The Special One

Kommentaar

saksa kiiver saksa kiivriks ausammas oli püstitaud eesti meestele mitte sakslastele! minu pärast olgu kas või tongo mundris vaid tähtis on see et see on püstitatud eesti meestele kes võitlesid eesti vabaduse eest!
                          mina sellisest seisukohast aru ei saa. küsimus ei olnud ju selles, et kusagil on üks saksa okupatsiooni ajal püstitatud monument, ning nüüd me väidame, et see on püstitatud vabadusvõitlejatele, ning saksa sümboolika on oma aja märk. tegemist on siiski mõned aastad tagasi valminud monumendiga, kus taotluslikult kujutati natsisümboolikat. tegemist on kas lausidiootsusega või siis taotlusega natsireziimi kuidagi romantiseerida. mõttetu. seda oleks saanud teha normaalselt.

vähemalt sama suur kala oli muidugi ka samba mahavõtmisaktsioon. esimest korda vabariigi ajaloos aeti politsei rahva kallale. vali kord!

Kommentaar

Algselt postitas terroriBanaan

saksa kiiver saksa kiivriks ausammas oli püstitaud eesti meestele mitte sakslastele! minu pärast olgu kas või tongo mundris vaid tähtis on see et see on püstitatud eesti meestele kes võitlesid eesti vabaduse eest!
                            mina sellisest seisukohast aru ei saa. küsimus ei olnud ju selles, et kusagil on üks saksa okupatsiooni ajal püstitatud monument, ning nüüd me väidame, et see on püstitatud vabadusvõitlejatele, ning saksa sümboolika on oma aja märk. tegemist on siiski mõned aastad tagasi valminud monumendiga, kus taotluslikult kujutati natsisümboolikat. tegemist on kas lausidiootsusega või siis taotlusega natsireziimi kuidagi romantiseerida. mõttetu. seda oleks saanud teha normaalselt.

vähemalt sama suur kala oli muidugi ka samba mahavõtmisaktsioon. esimest korda vabariigi ajaloos aeti politsei rahva kallale. vali kord!
                            ahh see ausammas oli täiesti hea mis sümboliseeris eesti vabadusvõitlejaid mitte mingit saksa natsi reziimi!! see on idiootsus et hakkati karju et vaadake natsi jama jne lihtsalt kardeti kommude viha ei midagi muud! eesti mehed võitlesid saksa armees kommude vastu, mis munder seal oleks pidanud siis olema KOLUMBIA? kõik oli õige ja korras ja selle maha kiskumisega mõnitati vabadusvõitlejad ja meid kõikki eesti rahvuslasi!

Kommentaar

mis munder seal oleks pidanud siis olema KOLUMBIA?
                              Estonia monumendil ei ole laeva...

kõik oli õige ja korras ja selle maha kiskumisega mõnitati vabadusvõitlejad ja meid kõikki eesti rahvuslasi!
                              see oli tõesti inetu lugu

Kommentaar

tundub, et dannar on liiga noor, et ta pole ajalooga nii palju kursis kui meiesugused vanad \"peerud\". Jaan soovitas siin ühte head lugu lugeda Ekspressist.

Siinkohal soovitaks kõigile ja eriti dannaril lugeda eilset (laupäevast) SL Õhtulente. Täpsemalt võtke lahti see lehekülg kus on lugejate kirjad ja seal kirjutab härra Tsahkna nimeline vennike hea loo. Lugege seda ja eh see suudab teid natuke valgustada.
                                Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Working...
                                X