Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Spordiportaalide apsakad

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Veerplau edestas teiseks jäänud norralast Jon Kristian Dahli ees kaheksa sekundiga, vahendab Sportnet. Kolmas oli norralane Odd-Bjørn Hjelmeset (+15,9) ja neljas võistluse korraldaja Jaak Mae (+15,1).

Jälgige kirjavigu, esimese lause ehitust ja seda, et Hjelmeset oli kolmas kaotusega võitjale 15,9 sek., aga Mae neljas kaotusega 15,1 sek.!!!

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
      Tubli. Eemaldasid ...

Nii oleks korrektne kirjutada! Võiksid seda rohkem järgida, et peale koma või punkti on tühik. Tühiasi küll, aga meeldiv.
      Miks sa keset lauset punkti panid? Või unustasid lihtsalt öeldise ära? Ja sa ei tea endiselt, mis vahe on sõnadel "peale" ja "pärast"? Õige oleks nii:

"Võiksid seda rohkem järgida, et pärast koma või punkti on tühik - tühiasi küll, aga meeldiv."

Kommentaar

Algselt postitas Peppone Vaata postitust
        Miks sa keset lauset punkti panid? Või unustasid lihtsalt öeldise ära? Ja sa ei tea endiselt, mis vahe on sõnadel "peale" ja "pärast"? Õige oleks nii:

"Võiksid seda rohkem järgida, et pärast koma või punkti on tühik - tühiasi küll, aga meeldiv."
        Hea küll, ega ma ei kavatse sinuga kemplema hakata. Nii palju ma keeleteadlane ka ei ole. Lihtsalt peale punkti võiks tühik olla, muud midagi.

Kommentaar

Hea küll, ega ma ei kavatse sinuga kemplema hakata. Nii palju ma keeleteadlane ka ei ole. Lihtsalt peale punkti võiks tühik olla, muud midagi.
          Pärast punkti võiks tühik olla. Minu teada, mitte peale punkti.

Kommentaar

Algselt postitas dannar Vaata postitust
            Pärast punkti võiks tühik olla. Minu teada, mitte peale punkti.
            No siin ma küll mingit vahet ei näe. Kes veel üritab?

Kommentaar

No siin ma küll mingit vahet ei näe. Kes veel üritab?
              peale = lisaks

peale ei võrdu pärast

ÕS (http://www.eki.ee/dict/qs2006/index....le&F=M&O=0&E=0)
              .peale. ▪ Laua peale. Haige keeras külje peale. Läks linna peale (linna). Poisid läksid paadiga järve peale (järvele). Sai kõrge koha peale (kõrgele ametikohale). On (hea) järje peale saanud. Selle töö peale kulub kaks päeva. Pandi vee ja leiva peale. Ärkasin kära peale (üles). Kobina peale, ehku peale = ehku+peale, hea õnne peale. Sai käima peale jäi rasedaks. Pika ootamise peale (järel). Mis sa selle peale kostad? Oli minu peale tige. Mängiti raha peale kaarte. Päeva peale läheb soojemaks (päeva poole). Selle aja peale on kõik unustatud. Tegi eksami viie peale. Sai naha v kere peale sai peksa. Tänasest, lapsest peale, siit+, sealt+peale (alates). Peale minu on veel teisi, parem kui lisaks minule. Kõik peale Jüri olid kohal.

Ajaliselt: {peale}→ pärast lõunat, pühi, kooli, seminari. Andis kaubale peoga kommi peale v andis peoga kommi peale+kauba. Uni kipub v tikub peale. Tegime saarele ringi peale. Jõi õlut peale. Auto sõitis jalakäijale {peale}→ otsa. Olgu peale, jäägu peale (pealegi). Koha+, pika+, see+, mis+, kust+, tihti+peale. Peale+ehitis, +kasv, +trükk, +tõstja, +võtt. Vt ka peal, pealt ja eraldi artiklitena esitatud .peale-verbid
              When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Paistab, et teoorias on kõik selge, kahju vaid, et ajalehtedes see õigekiri eriti ei kajastu (mitte etteheide Martinile, vaid üldiselt).

Aga ilma ÕS-ita, kui Saag välismaale läheb, mida siis sööma hakkad?

Kommentaar

Aga ilma ÕS-ita, kui Saag välismaale läheb, mida siis sööma hakkad?
                  Midagi ei söö, dieedile lähen. Palju kasulikum.
                  When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Pole päris spordiportaal, aga tänase EPLi esilehel on ilus kiri: "Kuidas Eesti sportlased valmistuvad Pekingi MM-iks?"

Kommentaar

Mainimist väärivad

Keda olümpiavõitjatest teenis Aleksander Klumberg-Kolmpere?
                      Raudteelase perest pärit Kusy mängis koolipoisina mitme Varssavi klubi eest jalgpalli, kergejõustikuga alustas 1928 spordiklubis Sarmata, treeneriks eestlane Aleksander Klumberg-Kolmpere. (see lisaks, et ikka oli treenimise, mitte teenimisega tegu)

1973 Frýdek-Místekis Tšehhi jalgpallur (poolkaitsja) Tomáš Galásek. Debüteeris Tšehhimaa koondises märtsis 1995 ning oli 2007. aasta lõpuks pidanud 457 mängu (1 värav). - Ma ei teadnudki, et Galasek on ülekaalukalt edukaim mängumees oma rahvuskoondises, täielik Maailmarekord.
                      Tundmatu - ehk mida mina ka tean

Kommentaar

Ühe pildi alkirjaks on pandud:
                        (15 / 15) -
                        Marco Asmer (EST) BMW Sauber F1 and Robert Kubica (POL) BMW Sauber F1.08 BMW Sauber F1.08 First test, Valencia, Spain, 15 January 2008. World © Patching/Sutton

Kommentaar

Algselt postitas Mask Vaata postitust
                          http://www.formula1.com/gallery/testing/2008/219.html

Ühe pildi alkirjaks on pandud:
                          (15 / 15) -
                          Marco Asmer (EST) BMW Sauber F1 and Robert Kubica (POL) BMW Sauber F1.08 BMW Sauber F1.08 First test, Valencia, Spain, 15 January 2008. World © Patching/Sutton
                          Väga levinud viga muideks, aga mida sa ikka loodad, kui peaosaline ise oma rõivastel sellist nime kannab:

Kommentaar

Suri endine male maailmameister Bobby Fischer
                            18.01.2008 ETV Sport http://etvsport.ee/index.php?0566335

Tiitlit ei õnnestunud Fischeril aga kaitsta, sest kolm aastat hiljem pidi tunnistama ta teise venelase Anatoli Karpovi paremust.

Siin see suur viga on, sest Fischer mitte ei kaotanud Karpovile, vaid lihtsalt loobus mängimast. Miks ta nii tegi, on iseasi, aga malelaual ta ei kaotanud.

Kommentaar

Algselt postitas lenc Vaata postitust
                              Väga levinud viga muideks, aga mida sa ikka loodad, kui peaosaline ise oma rõivastel sellist nime kannab:

Nojah.....

Kommentaar

Suri endine male maailmameister Bobby Fischer
                                18.01.2008 ETV Sport http://etvsport.ee/index.php?0566335

Tiitlit ei õnnestunud Fischeril aga kaitsta, sest kolm aastat hiljem pidi tunnistama ta teise venelase Anatoli Karpovi paremust.

Siin see suur viga on, sest Fischer mitte ei kaotanud Karpovile, vaid lihtsalt loobus mängimast. Miks ta nii tegi, on iseasi, aga malelaual ta ei kaotanud.
                                Samast uudisest veel:
                                "Fischer oli taas laiema üldsuse tähelepanu keskmes 2001. aasta 9. septembril, kui pooldas New Yorgi terrorirünnaku korraldajaid."
                                20 LEGEND

Kommentaar

Working...
                                X