Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Vabaduse sammas / Vabadussõja monument

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

rK presidendiks!

üks siuke sammas meil juba on. maarjamäel. kristallrist kraanaga otsa tõsta ja valmis. paistab mere pealt ka kätte

Kommentaar

sammas võiks olla suur kivist tamm

tegelt on mul pohlad

Kommentaar

oot kuidas sa sealt ristilt mingit natsisümboolikat leidsid rKonn?
        ja lause "ärge opereerige oma silma ise, vaid laske seda teha spetsialistidel." - sama hästi võib ju väita, et kui Imre Kosele maitseb sitt ja mulle ei maitse, siis on mul sitt maitse?
        Endal samba suhtes täiesti savi, pange ruttu püsti või lõpetage kogu see saaga ära, idiootseks kisub juba.
        Algselt postitas Iceman
        Hofnari maitse totside suhtes on ikka ülekõige.

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn Vaata postitust
          samba on kuulutanud ebasobivaks muuhulgas Arhitektide Liit, Eesti Kunstnike Liit, Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Humanitaarinstituudi kolleegium. need koosnevad inimestest, kes oskavad tavainimestest paremini monumentaalkunstile hinnangut anda. ehk siis teisisõnu, ärge opereerige oma silma ise, vaid laske seda teha spetsialistidel. inimestel on alati raske leppida asjaoluga, et nende ilumeel on persses. tuleks siiski proovida hetkel mõista, et arhitektid ja kunstnikud on sel teemal natuke pädevamad, kui keskmine ühsikonna liige. ei ole ju keeruline!
          Kus olid need spetsialistid siis, kui oli konkurss??? Tagantjärele kaagutamine on mõttetu ja tülgastav. Kui need samad spetsialistid ei soostunud osalema konkursil, siis on ainsad lambad nemad ise. Ja kui neid ei lastud jõuga ligi, siis miks nad sel momendil ei karjunud??? Teine küsimus on, kellele seda sammast tehakse - kas sellele samale kitsale ringile spetsialistidele (kes arvavad, et neil on tõe ja ilu monopol) või lihtsatele inimestele? Ja erinevad uuringud on selgitanud, et tavakodanikele see ausammas meeldib. Ehk, mõttetu on tagantjärele viriseda. Ühiskonnas on oluliselt teravamaid probleeme.

Kommentaar

Algselt postitas hofnar Vaata postitust
            ja lause "ärge opereerige oma silma ise, vaid laske seda teha spetsialistidel." - sama hästi võib ju väita, et kui Imre Kosele maitseb sitt ja mulle ei maitse, siis on mul sitt maitse?
            Endal samba suhtes täiesti savi, pange ruttu püsti või lõpetage kogu see saaga ära, idiootseks kisub juba.
            monument ei sisalda natsisümboolikat, vaid sümboolikat, mis on väga sarnane natside poolt kasutatule. piisav sarnasus tekitab vääritimõistmist, ning vabadusele pühendatud monument võiks soovitavalt hoiduda segaduse tekitamiseks. eesmärk ei ole ju eestimaalaste lõhestamine, vaid monument, mida kõik saaksid eesti vabaduse sümboliks pidada.

imre kosele muide ei maitse sitt, ning kui sulle tundub tema maitse liiga sitt, siis on vastus jah. jah, sinu maitse on mööda, mitte tema oma. pedetsegu palju tahab, süüa oskab ta teha küll.
            «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
            «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
              Kus olid need spetsialistid siis, kui oli konkurss??? Tagantjärele kaagutamine on mõttetu ja tülgastav. Kui need samad spetsialistid ei soostunud osalema konkursil, siis on ainsad lambad nemad ise. Ja kui neid ei lastud jõuga ligi, siis miks nad sel momendil ei karjunud??? Teine küsimus on, kellele seda sammast tehakse - kas sellele samale kitsale ringile spetsialistidele (kes arvavad, et neil on tõe ja ilu monopol) või lihtsatele inimestele? Ja erinevad uuringud on selgitanud, et tavakodanikele see ausammas meeldib. Ehk, mõttetu on tagantjärele viriseda. Ühiskonnas on oluliselt teravamaid probleeme.
              konkursi korraldas sõjaministeerium, kelle konkursite korraldamise kogemus pärineb liiga teisest valdkonnast. samuti ei tulnud abiks see,et sõjamin on harjunud asju läbi viima sõjaväelastele kohaselt elik jõupositsioonilt. sitalt ja ülbelt pandi paika osalemise tingimused ja komisjoni koosseis. sõdurid ei saanud aru, et kunstnikega tuleb pisut teisiti asju ajada, kui teiste sõduritega. tulemuseks oli konkursi ignoreerimine paljude poolt, ning sealtkaudu ka konkursi tagasihoidlik tase. lisaks kõigele valiti konkursitoode hulgas välja suht sitt. valik oli väidetavalt tugevalt mõjutatud kiriku esindaja tugevast positsioonist komisjonis.

teema ühiskonnas arutlemine on igati õige tegu. mis mõttes ei vääri arutlemist?! bullshit! on teisigi arutlemist väärt teemasid, aga see on seda samuti. kas siis sinu arvamuse kohaselt peaks nt Arhiektide Liit olema vait, kui püstitatakse monumenti, mis eesti arhitektide katuseorganisatsiooni arvates on linnaruumi sobimatu?

Kommentaar

leia kümme erinevust:

Kommentaar

monument ei sisalda natsisümboolikat, vaid sümboolikat, mis on väga sarnane natside poolt kasutatule. piisav sarnasus tekitab vääritimõistmist, ning vabadusele pühendatud monument võiks soovitavalt hoiduda segaduse tekitamiseks. eesmärk ei ole ju eestimaalaste lõhestamine, vaid monument, mida kõik saaksid eesti vabaduse sümboliks pidada.

imre kosele muide ei maitse sitt, ning kui sulle tundub tema maitse liiga sitt, siis on vastus jah. jah, sinu maitse on mööda, mitte tema oma. pedetsegu palju tahab, süüa oskab ta teha küll.

minesagaperse, seda risti kasutati enne III Reichi juba eestlaste poolt ning seda näitet svastikaga pole mõtet tuua.
                  Ning seisukoht, et kui mingisele kindlale kunstieliidile midagi ei meeldi siis tohi lihtrahvale ka meeldida on samuti väga idiootne.

edit : kas mitte uuemas kavas pole selle kaardi asemel Eesti Leegioni märk?
                  Algselt postitas Iceman
                  Hofnari maitse totside suhtes on ikka ülekõige.

Kommentaar

tulemuseks oli konkursi ignoreerimine paljude poolt, ning sealtkaudu ka konkursi tagasihoidlik tase. lisaks kõigele valiti konkursitoode hulgas välja suht sitt.
                    Kui ignoreeriti, siis miks üleüldse kisatakse??? Ma võin ka midagi ignoreerida, kuid sellega eemaldan ennast ka kõigest muust sellega seonduvast. Kas konkursi korraldamises ei osalenud see eelnimetatud Arhidektide Liit??? Kellele see ausammas püstitatakse - kas elanikele või pisikesele hulgale kodanikest, kes võtavad endale õiguse määratleda, mis on ilus, mis mitte??? Selle vaidluse näol on tegemist pseudoprobleemiga ja mõttetusega. Kui see sulle ei meeldi, siis ei meeldi ja sa suutsid selle ka selgeks teha. Kuid see ei tähenda, et näiteks tädi Maalile see ei peaks meeldima. Minul on täiesti ükskõik, kas ja mis kujul see ausammas püstitatakse. Kuid mind häirib väga tõsiselt tagantjärele vingumine. Kui õigel ajal ei soovitud osaleda, kuigi võimalus anti, siis on need samad konnatiigi kunstispetsid ise süüdi. Õigel ajal tuleb suu lahti teha ja mõistust liigutada. See oli vist seitsmes konkurss - paranda kui ma eksin. Igal korral on mingi jama olnud. Aeg on see jama lõpetada ja viia lõpuni. Inimestele see sammas meeldib ja see peaks olema juba piisav argument. Katsu oma kompleksidest üle saada ja alla neelata pettumus.

Kommentaar

Sammas püsti ja kõik!

Ja vingumise asemel saaks ju äkki siis paremaid ideid/variante välja pakkuda? Aga ei - niisama iniseda on lihtsam. Kaks aastat pärast samba püstitamist on kõik juba harjunud ja rahul.
                      Which ship has never docked at Liverpool?
                      The Premiership.

"Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer" - Arnold Schwarzenegger, 1975

Kommentaar

ma võiks parema ehitada... andke 100 milli ja panen siukesed diskosamba, et juudid ka ei jonni.

ülejäänud raha eest ostan endale viimsisse maja, la coste tossud ja bmw

Kommentaar

minesagaperse, seda risti kasutati enne III Reichi juba eestlaste poolt ning seda näitet svastikaga pole mõtet tuua.
                          Lihtsalt remargi korras: kasutati küll enne Reichi, kuid vaevalt, et eestlaste poolt. Tegu on teutooni ristiga, mis sai 12. sajandil loodud Saksa ordu sümboliks. Vahest oled koolis õppinud, et üks Saksa ordu haru - Liivi ordu - käis ka siin meie kandis paganatele tule ja mõõgaga õigeid uskumisi ja kombelist käitumist õpetamas. Laiemas plaanis on muidugi kena, et tänu nende ennastsalgavale tööle on mõnedsajad aastad hiljem endistest paganaist saanud sähendune suurepärane kultuurrahvas nagu me oleme - näiteks on ju meie ehitusmeistrid nõutud üle terve Skandinaavia, aga see on hoopis teine jutt - kuid asetada seesinane rist eestlaste vabaduse auks, mälestuseks ja kinnituseks püstitava postamendi otsa on kuidagi kohatu. Aga noh, vahest on ikkagi kaunis vaadata, kuidas päike kristallmenhiril sillerdab; ja igal juhul saab tulem parem kui praegune Vabaduse väljak, mis teatavasti hoopis parkimiseväljak on.
                          We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

kõige paremini sobiks aljoša
                            Rien en ce monde ne peut arrêter OM!

Ken Lee tulibu dibu douchoo

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
                              Inimestele see sammas meeldib ja see peaks olema juba piisav argument. Katsu oma kompleksidest üle saada ja alla neelata pettumus.
                              kohati oled sa suutnud mingitel teemadel suht mõistlikult kaasa rääkida, aga täna ei ole see päev.

esiteks võid persse pista argumendi "tuleb ära teha kuna kahele kolmandikule elanikkonnast see meeldib". kolmandikule ei meeldi, ning sellise asja jaoks on see liiga suur vastuseis. mul pole sellega mingit isikliku probleemi, küll aga on probleem sellega, et kunstiringkondi ignoreeritakse kunsti puudutavas küsimuses, ning kasutatakse lihtsalt toorest jõudu.

selle sambaga on juhtunud kõige halvem asi,mis temaga juhtuda sai. nimelt on ta lõhestanud rahva, kelle ühiseid ideaale ta kandma pidi ning enam pole vahet kas ta teha või mitte. persses on sellega niikuinii. seejuures pole ma isegi kindel, mis võiks olla parim lahendus, aga nt arhitektide Liit soovitas teha uue konkursi, ning see võibolla oleks hetkel hea mõte. ma tõesti ei näe mõtet sambal, mis püstitatakse vaatamata nii suurele vastuseisule. on mõningad otsused mida võib teha häälteenamusega, aga selliste küsimuste taga võiks olla pisut laiem mandaat.

samas olen ma kindel, et sammas tuleb, kuid oleks vastutustundetu oma rahulolematus väljendamata jätta.

Kommentaar

Siinkohal on hofneril siiski õigus. Kui me räägime maitsest siis ei ole tähtis, kui spetsialist inimene mingil alal on. Imre Kose oskab küll minust paremini süüa teha, aga seda, mis mulle rohkem maitseb, oskan paremini hinnata ikkagi ma ise. Ühtlasi ei mõjuta minu muusikaeelistusi muusikakriitikute arvamus ja väga tõsiselt ei saa võtta ka moe asjatundjate hinnanguid selle kohta, et rohelised alt laiad püksid on palju ilusamad, kui sinised alt kitsad püksid, eriti kui 5 aasta pärast võib ta täpselt vastupidist juttu rääkida.

Kommentaar

Working...
                                X