Algselt postitas kuuraa
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Vabaduse sammas / Vabadussõja monument
Collapse
X
-
Poleks me seda praegu ära teinud, siis oleks see plaan jäänud kauaks seisma.Algselt postitas kuuraa Vaata postitustma pole eelnevaid poste muidugi lugenud, aga minu arvamus:
kui raha oleks riigil siis miks mitte, praeguses seisus ei.
Kommentaar
-
Tsitaat Dr. Hjalmar Mäe raamatust " Kuidas kõik teostus "Algselt postitas eika Vaata postitustVabandage mu nõrka Eesti ajaloo tundmist, aga kuidas on omavahel seotud Vabadussõda ja Eesti SS Leegioni "käsi mõõgaga"?
1943. aasta sügisel teatati mulle, et Himmler tuleb lennukiga Tallinna ja soovib minuga kohtuda. Kohtusime Kadriorus. Mina arvasin, et ei tea milline tähtis asi arutada on. Selgus, et tema tuli vaid selleks, et minuga kokku leppida meie SS-meestele leegionis vajalike eraldusmärkide kuju mundri krae peal. Küsis minult ettepanekut. ma ütlesin, et meil ju nüüd jälle samasugune võitlus käimas, nagu see oli Vabadussõjas. Kohane oleks seepärast võtta märk, mis tuletaks meelde Vabadussõda, kõige paremini meie sõdurite vahvuse aumärgist. Teener tõi meile Eesti Entsüklopeedia ja vaatasime siis vabadusristide pilte. Kõige tüüpilisem oli mõõk käega, mis meeldis ka Himmlerile. Ta laskis tuua lehe paberit ja pliiatsi ning joonistas raamatust selle pildi maha. Pean ütlema, et tema joonistas kiirelt ja hästi... Kui see tehtud oli, siis rääkisime veel natuke olukorra üle. Tema küsis, kas on mingeid küsimusi, milles tema aidata saab. Ei olnud momendil ja ta lendas Berliini tagasi. Mina imestasin, tema oli ju Saksa siseminister, peale selle SS-i ülemjuhataja ja ei tea mis veel - ja temal on keset sõda, keset kindlasti väga kiireid ja olulisi ametialaseid kohustusi aega lennata Tallinna vaevalt üheks tunniks sõdurite kraemärkide pärast. Kui see küsimus temale tõesti nii südamelähedane ja oluline oli, siis pean tänama tema hea tahte eest meile!
Kommentaar
-
vabadage väga, aga kõik inimesed, kes nimetavas seda risti natsi märgiks on debiilikud. See on eesti riikliku autasu Vabaduseristi II liigi 1. järgu koopia.
Kui neid autasusid välja anti (mitte seda, II liigi 1. järku ei ole antud. Kes ei tea, siis II liigi autasuid anti lahingus näidatud vapruse eest) esimese eesti ajal, siis ei olnud natse veel olemas.
Kommentaar
-
NATS!!Algselt postitas DexMex Vaata postitustvabadage väga, aga kõik inimesed, kes nimetavas seda risti natsi märgiks on debiilikud. See on eesti riikliku autasu Vabaduseristi II liigi 1. järgu koopia.
Kui neid autasusid välja anti (mitte seda, II liigi 1. järku ei ole antud. Kes ei tea, siis II liigi autasuid anti lahingus näidatud vapruse eest) esimese eesti ajal, siis ei olnud natse veel olemas.
Kümme tähemärki
Kommentaar
-
Lihtsalt, et näidata toetust, avaldan ka omalt poolt seda. Rahas ei saanud küsimus olla - lepingud tehti enne seda, kui tekkis nö. kriis, alternatiiv oleks olnud maksta lepingurikkumise trahve, mis polnud mitte väikesed ja seejuures mitte midagi saada.
Lahendusest - rist - jah, ka mulle see ei meeldi, kuid kui võtta aluseks, et tegemist on vabadussõja monumendiga ning tegemist on autasu kujutava kujundiga, siis olen sellega rahul. Lisaks vatamata enda uskmatusele elan pigem euroopalikus kristlikus eluruumis ja hea on, kui tulevikus see sammas tuletab ka siinsetele moslemitele jt. meelde, kus nad elavad.BVB - Vaprus
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
.. ajateenijana..maaväe vormis.. päris vahva üritus.. meile pandi peale päris suur vastutus.. kindral-leitnant isiklikult käis meid juhendamas
Kommentaar