Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

tähelepanekuid elust enesest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Suvaline Jope Vaata postitust

Ma olen tõenäoliselt rumal aga räägi lähemalt kuidas meie kliimas, kus jalgratas on ca.5-6 kuud aastas kasutatav, muudab kesklinnas autoteede arvelt ehitatud rattatee elukeskkonda paremaks? Narva mnt. on hea näide kuidas asjad tegelikult on - rattateid ei kasuta praktiliselt mitte keegi ning autode ja ühistranspordi ummikud on meeletud. Rattatee ei paranda meil mitte midagi sest rataste kasutamine on hooajaline ja marginaalne.

Selle asemel et arendada kiiret ja toimivat ühistransporti peedistatakse autojuhte. Kiiresti ja efektiivselt toimivat ühistransporti pole. Lahenduste asemel on inimeste karistamine. Praeguse ühistranspordiga ei ole auto mitte inimõigus vaid hädavalik.

PS. Käin jala, sõidan rattaga, ühistranspordiga ja autoga.
    Nende, kes kasutavad liikumiseks peamiselt kõnniteid. Praegu on päris okei isegi, sest tõuksid on talvekorteris. Ma liigun iga päev Tallinna südalinnas/kesklinnas. Noh, selline tunnine + ring. Ja nii aastaid. Auto alla oleks selle aja jooksul jäänud 3-4 korda. Neist kaks olid tegelikult linnaliinibussid, millede juhid on tihti kõige suuremad munnid liikluses
    Neid kordi, kui ma oleks kõnniteel ratta või tõuksi alla jäänud/löögi saanud jne ei suuda kokku lugeda. Ilmselt tuleb neid olukordi sama palju nädalas, kui muud liiklusvahendid aastas. Kokku.
    Ehk - rattateede olemasolu teeks mu elukeskkonna paremaks.

Kommentaar

Sa kirjeldad liikluskltuuri, liiklusteadlikust.
      see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Ma olen tõenäoliselt rumal aga räägi lähemalt kuidas meie kliimas, kus jalgratas on ca.5-6 kuud aastas kasutatav, muudab kesklinnas autoteede arvelt ehitatud rattatee elukeskkonda paremaks? Narva mnt. on hea näide kuidas asjad tegelikult on - rattateid ei kasuta praktiliselt mitte keegi ning autode ja ühistranspordi ummikud on meeletud. Rattatee ei paranda meil mitte midagi sest rataste kasutamine on hooajaline ja marginaalne.

Selle asemel et arendada kiiret ja toimivat ühistransporti peedistatakse autojuhte. Kiiresti ja efektiivselt toimivat ühistransporti pole. Lahenduste asemel on inimeste karistamine. Praeguse ühistranspordiga ei ole auto mitte inimõigus vaid hädavalik.

Ma ei ole ka mingi "ratta entusiast", aga ma hindaks, et linnaruumis oleks kohta nii jalakäiale, ratturile, autodele ja ühistranspordile. See kui palju ikka veel peavad ratturid kõnniteel rahva massi sees hakkama saama on suht halb ja ohtlik nii neile kui jalutajale. Mis mind sellest kõigest kõige rohkem kettasse ajab on, et kõik need projektid on ammu paberile pandud - suur töö tehtud ja raha kulutatud ja nüüd lihtsalt visatakse sahtlisse. Tõenäoliselt kaotatakse seal kuhjaga raha.

Kommentaar

Eelmine aasta oli mu esimene rattasõit 02.03 ja viimane vist 10.12. Sellise talvega ma enam ise ei sõida (pole vastav ratas ja ka varustus on puudulik ilma jaoks), kuid nooremana sai seda tehtud. Ehk jah heal juhul on selline 3 kuud ebamugavat rattailma. Kusjuures see talv olen üllatavalt palju rattureid näinud (kas väike seos paremini hooldatud teedega Tlnas?). Eile sõitis isegi mingi tõuksivend vastu.
          Probleem Tlnas hetkel on see, et öeldakse me ei tee pakkumata mingitki vihjet aga mida siis plaanitakse teha. Ei taha spekuleerida aga ilmselt plaan puudubki. Nii lühike, kui pikk plaan.
          Millega ma olen mööndustega päri on see, et rattatee ei pea olema peamagistraalil. Mööndus on see, et läheduses leitakse kõrvaltänavad, mis suuremal-määral kattuvad vajadusega punktist A punkti B pääseda. Narva mnt fine ei ole rattateed vaja, sest tegelikult Reidi teel on adekvaatne ja Gonsioris on mingi käkk ka, aga Raua tn võiks täitsa vabalt ka korralik rattatee olla. Ruumi on seal ka ilma puid maha võtmata. Liivalaial sellised alternatiivid otseselt puuduvad, aga midagi annaks ka seal nuputada. Rattatee ei pea olema mingi 1 riba mõlemalpool teed vaid saab kenasti ka kokku tõsta. Liivalaias on piisavalt lai kõnnitee, et natukene sealt juurde võtta ja veits autoteelt ja sul on ruum olemas (Olümpia, Stocki poolsel osal siis). Jne.

Kommentaar

Ma pole kunagi mõistnud, et millepärast on Raua tn kaks sõidurada.

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Metallica Master of Puppets 1985 aasta albumil on 8 lugu. Albumi kogupikkus 54 + minutit. Tänasel päeval on 3 minutiline lugu juba liiga pikk, sest ADD peksab peale muidu ning ei viitsita lõpuni kuulata.

Kommentaar

Imede ime, aga tegelikult on kuidagi läbi nende punaste asjadega ka midagi natuke hästi ka tehtud Tallinnas, mõnes kohas on täitsa hea (ja turvaline) nüüd tõuksi v rattaga liigelda, nii et ei peaks autodele ohtlikult kõrvale/ette jääma. Siiski, neid häid lahendusi on vähe ja paljudes kohtades on asi tehtud stiilis - keegi käskis ja siis pläuhhti mingi jura kuskile tõmmati. Oh well, tüüpiline sitt Tallinna manageerimisel aga jah, standardid ja ootused on nii madalad, et kui nägin häid arenguid paaris kohas (mis õnneks jäi ka mu tööle sõidu teekonnale), siis tundus see kõik kokku kui üks väike sentimeeter Euroopalikule linnale liikumise suunas isegi.

Ma olen ka automees ja meeldib sõita, aga see kuidas näen, kuidas inimesed oma masinatega kõnniteele seisma ronivad on küll asi, mis marru ajab ikka. Tra sa oled ikka peast nii peenis kui olla saab. Sul oli kiire ja "korraks" lükkasid ohutuled sisse jne, f off, tule oma mugavuse troonilt alla rsk ja pane oma kolakas paar meetrit eemale õigesse kohta ja kui seda pole, siis kaugemale rsk ja jaluta!

Alles eelmine nädal nägin kuidas ratastooliga inimene pidi minema käsi laiutama, set mingi eit maasturiga oli tema autole ligipääsu inva kohal ära piiranud - pindanuks filmima. See naine oleks nt tööl kolleegide poolt kindlasti suure "feimi" alla sattunud hehe. Sellised koerad muudmoodi ei arene ka kui ikka nende enda nina sita sisse vaja vajutada - klassika.

Oih see post vist pidanuks minema liikluse teemasse ...

Kommentaar

Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
                  Metallica Master of Puppets 1985 aasta albumil on 8 lugu. Albumi kogupikkus 54 + minutit. Tänasel päeval on 3 minutiline lugu juba liiga pikk, sest ADD peksab peale muidu ning ei viitsita lõpuni kuulata.
                  Üks tuttav elab Luksemburgis ja ta rääkis, et seal mingid noortepeod, kus mängitakse muusikat selliselt, et üks pala max 30 sekki, sest kui pole tuttav laul, siis peab kohe uus tulema ja siis uus jne jne. Lauludeks muidugi ainult top40 lood jne. Hästi omapärane.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust

Üks tuttav elab Luksemburgis ja ta rääkis, et seal mingid noortepeod, kus mängitakse muusikat selliselt, et üks pala max 30 sekki, sest kui pole tuttav laul, siis peab kohe uus tulema ja siis uus jne jne. Lauludeks muidugi ainult top40 lood jne. Hästi omapärane.
                    eika korraldab pidusi seal v?

Kommentaar

Nii saab mingi kolm pidu tunnis korraldada.

Kommentaar

Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust

Nii saab mingi kolm pidu tunnis korraldada.
                        No paned otsast peale listi jooksma, jah. Umbes nii ta ongi

Kommentaar

Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
                          Samas suht tihedalt laksatakse mahukamaid albumeid + üsna pea lisandub x sama artisti sama album remiksitult, laulab hoopis keegi teine jnejne. Et miskit ka seal töötab.

Kommentaar

Põhimõtteliselt on see siis juba tänapäevane Mashup - et kõik lood ühte suurde potti kokku segatud.

Kommentaar

Working...
                            X