Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
Kokkamine
Collapse
X
-
Tehke Tiramisù'd, hea ja lihtne.
Tegin selle retsepti jargi ning itaallased kiitsid.
link http://ricette.giallozafferano.it/Tiramisu.html
See on kùll itaalia keelne, kuid seal on pildid valmistamise etappidest juures jne.
Vaja làheb:
300g savoiardisid
100g suhkrut
4 muna
kanget kohvi (kui omad mokat, siis sellega ja void lisada suhkrut kohvile, kui soovid)
500g mascarponet
kaunistuseks kakaod
Kuidas teha:
Eralda munakollane ja munavalge ning vahusta molemad lisades kummalegi vordselt suhkurt.
Vahustatud munakollasele lisa supilusika kaupa mascarponet ja sega vaikselt samal ajal, kuniks saad uhtlase kreemja massi, siis lisa sellele vahustatud munavalge ja sega vaikselt ka see sisse, kuniks saad jalle uhtlase natuken vedelam massi.
Valmista kange kohv ja vala see taldrikule, kus saad savoiardisi leotada.
Vali kas vaiksemad kausid voi moni lamedam vorm kuhu teha.
kreem- savoiardid- kreem- savoiardid jne.
Ma olen kasutanud vaikseid klaas kausse ja olen teinud 3(2) kihti savoiardidega 4 (3)kreemiga.
Kuna on tegemis rammusa desserdiga, siis see sobib hommiku alusutuseks vaga hasti.
Salute!! 24/05/2017 da GenovaLeave a comment:
-
-
Täitsa kogemata õnnestus üpris hea salat kokku vorpida.
Esimese asjana kuumuta ahi mingi 80 kraadi juurde, lõika tomatid sektoriteks ja pane koos sibula, küüslaugu, oliivõli ja soola pipraga ahjuplaadile. Kui kodus vedeleb siis igasugused värksed ürdid teevad asja aint paremaks(loe: Tüümjan, rosmariin, oregano). Pane tomatid ahju... ja las nad olla seal mõnda aega. Kui seda ei viitsi teha sobivad ka poest ostetud päikesekuivatatud tomatid.
Järgmisena mine poodi ja osta mõned maisitõlvikud, piparmünti, koriandrit, chorizot, laimi, loorberit, kuuspakk meelepärast õlut...
Grilli maisitõlvikuid, puhasta ja pane koos loorberi, mõne sibula, natukese küüslaugu ja paari värske laimisektoriga vette hauduma... nii umbes 20-30 minutit peaks minema. Kurna... eemalda sibul laim jne.
Ava ahi ja vaata mis tomatid teevad...
Lõika chorizo viiludeks, kuum pann, natuke õli... pruunista, lisa mais... sool, pipar, värke laimimahl ja robustselt hakitud piparmünt ja koriander.
Serveeri koos ahju/päiksekuivatatud tomatitega.
Aega võib natuke võtta aga tulemus on päris maitsev.Leave a comment:
-
Pruun riis, jahutatud broileri rinnaliha ja muskaatkõrvits = ideaalne õhtusöök.Leave a comment:
-
Veiseliha sisefileelõigud. Vürtsita maitse järgi. Prae korraliku panni peal või sees väljast pruuniks ja seest medium rare nii et veri ikka voolab veel. Õigele ajastusele pihta saamine on raske - ma veel harjutan tundub et nii 3 minti mõlemalt poolt mitte täistulel. Söö. Lisandid on ebaolulised. Soovitavalt ohtralt juurikaid maitse järgi. Sama võib ka välisfileega teha, on odavam ja tulemus ka rahuldav. Aga sisefilee on mahlakam muidugi.Leave a comment:
-
Tervislikust aspektist lähtudes väldiksin ma tänapäeval üldse elamist, veelvähem toitumist. Kui just maale ökofarmi pidama ei taha minna siis tuleb alla neelata tõsiasi, et poeletid on täis igasugust gmo-toitu, pestitsiidide ja muude mürkidega üleküllatud puu-ja juurvilju. CocaColast ja kummikommidest rääkimata. Liha kuumtöötlemine on kantserogeenne, teflonpann kuuldavasti samuti.
Eile käisin Rimis, ostsin sektori seemneteta arbuusi(gmo), paki varssellerit(hunnik pestitsiide) ja kassas seistes lugesin ajakirja esikaanelt, kuidas hiljutine uuring näitas, et päikeseprillid põhjustavad vähki.
Muidugi on ka variant otsida mingi taimetoitlaste-hipsterite kommuun, kus toit on orgaaniline, värske, keemiavaba. Nõusid pestakse seal ilmselt sinepiga, kemikaalides leotatud teksapükse seal ei kanta ja kui väljas sääsed on siis lapatakse ennast lavendriõliga kokku.
Ma päris ausalt väga ei muretseks, kui korra kuus kuskile üks väike puljongikuubik sisse visata, kõike arvesse võttes. Ja kui mure puljongikuubiku ees osutub ületamatult suureks, siis osta fondi - see peaks vähe 'tervislikum' olema.Leave a comment:
-
Noh, tahtmata kritiseerida, siis tervislikust aspektist ma väldiksin igasugu puljongikuubikuid.Leave a comment:
-
Maitse üle ikka vaieldakse jah. Mõni kasutab toidutegemisel ainult soola-pipart ja toiduainete enda naturaalseid maitseid. Kiiduväärt. Mulle meeldib maitsekam toit. Tee näiteks seenepüree suppi, kõigepealt lihtsalt soola ja pipraga ja siis lisa seenepuljongit, no on maitsvam lihtsalt.
Unustasin lisada, et redutseeri seenemöks meelepärase konsistentsini ja gratineeri seejärel ahjus. Midagi kahtlast ei ole.Leave a comment:
-
Milleks?Annab hea maitse. kalasuppi panen ka kalapuljongit/fondiLeave a comment:
-
Vabalt lisan. Annab hea maitse. kalasuppi panen ka kalapuljongit/fondi. Ahjaa, sibul läheb ka seente ja peekoniga pannile, obv.Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: