Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

USA Presidendivalimised

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
    Eestile on mõlemad valikud head

Mikser:

Kui Obama suudaks teha seda, mida Bill Clinton ja Madeleine Albright ei suutnud — taastada Washingtoni ja Teherani vahel mingi normaalse kahekõne –, siis oleks sellel maailma julgeolekule kindlasti positiivne mõju. Minnes sammu kaugemale ja kujutledes, et senine paaria õnnestub lülitada normaalselt asju ajavate riikide kogukonda, võiks see muuhulgas vähendada ka näiteks Venemaa võimet kontrollida Kaspia regioonist lähtuvaid nafta- ja gaasitransiiditeid.

Võib eeldada, et nii Obama kui ka McCain on presidendina oma globaalsetes ambitsioonides vähem idealistlikud ja ideoloogilised kui George W. Bush. Mõlemad mõistavad, et USA vajab maailmas sõpru ja et Euroopa on ameeriklastele kõige loomulikum liitlane. Euroopa liidrite enamik vaatab Obamat mõnevõrra suuremate ootustega, ent vähemalt selles suhtes, mis puudutab osa Ameerika senise hegemoonia Euroopale „ärakinkimist“, on need ootused naiivsed. Ja on vana tõde, et kõrgemate ootuste foonilt on ka pettumus lihtsam tulema.

Barack Obama ja John McCain on USA presidendina mõlemad Eesti jaoks head valikud, juhul kui nad suudavad edukalt teoks teha selle, mida on valimiskampaania jooksul lubanud: taastada USA majanduse hea käekäigu ja seista kindlakäeliselt USA julgeolekuhuvide eest maailmas. Aga ajad on keerulised ja teel on mitmeid karisid, millest möödapurjetamine nõuab selget visiooni, kindlat kätt ja lojaalseid liitlasi.
    Ma ei mõelnudki nii väga Eesti seisukohalt seda väites, kuigi Barack võib osutada heaks presidendiks, kuid siiski olen veidi skeptiline tema suhtes. Ära nüüd ainult Mikseri seisukohtadele ka toetu, seisukohti on viimasel ajal meediast läbi käinud kümneid, kui mitte sadu. Ei viitsi hakata pikemalt kirjutama hetkel sellel teemal.
    Algselt postitas budulojus
    kle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara Vaata postitust
      Ei saa teist aru.
      1. Miks on vaja tavalisel inimesel teada (eriti veel ookeani taga), mis on või kus asub Eesti? Võib-olla on see teile uudiseks, aga tegemist on täiesti tühise ja silmapaistamatu väikeriigiga, milliseid maailmas on kümneid.
      Malta, Burkina Faso, Laos või Eesti - vahet pole.
      Mulle on jäänud mulje, et suurriikide tavakodanikud on ikka väga enda riigi kesked ning neid enamasti ei kotigi, mis mujal maailmas toimub; väikerahvad on üldjuhul geograafiast teadlikumad. Võib-olla see viimane väide ei pea paika, aga esimene on mulle küll selgelt silma jäänud.
      Enda põhjal julgen küll väita, et tean midagi iga maailma riigi kohta.
      Algselt postitas budulojus
      kle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde

Kommentaar

Algselt postitas ALEKOK Vaata postitust
        Mulle on jäänud mulje, et suurriikide tavakodanikud on ikka väga enda riigi kesked ning neid enamasti ei kotigi, mis mujal maailmas toimub; väikerahvad on üldjuhul geograafiast teadlikumad. Võib-olla see viimane väide ei pea paika, aga esimene on mulle küll selgelt silma jäänud.
        Enda põhjal julgen küll väita, et tean midagi iga maailma riigi kohta.
        Keskmine eestlane teab tsipa rohkem kui keskmine ameeriklane geograafiast. Kuid neid, eestlasi protsentuaalselt, kes oskavad enam-vähem kõik maailma riigid kuskile ära paigutada on kordades rohkem, kui ameeriklasi.
        The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

Putka, võtmeosariikides Obama juhib.
          slimm.ee

Kommentaar

mis kamm on või on hoopis juuksehari? kuna president teatavaks tehakse?
            forever fooling, free and using, sliding down the slide that breaks a will

Kommentaar

jank ei luba mul öelda, kes võidab.

Kommentaar

Ei luba jah, rikud üllatusmomendi ära.
                slimm.ee

Kommentaar

Kommentaar

Obama on järgmine USA president. Palju Õnne.

slimm.ee

Kommentaar

Jääb üle vaid edukat valitsemist soovida
                      AILTON

Kommentaar

lõpuks ometi sai see jant läbi - alati suudab see paar aastat kestev kampaania isegi Eestis sellist tülgastust tekitada, et ei ome enam mingit eelistust - peaasi, et valimised läbi saaks!
                        BVB - Vaprus

Kommentaar

USAs tehti siis ajalugu Palju õnne Osamale ... ptui Obamale tahtsin öelda

Kommentaar

Ja nüüd anname sõna Blowflyle, kes esitab pala First Black President.

Kommentaar

Emotsioonid olid Obama kõnet kuulates hommikul väga üleval. Pisarad polnud kaugel. Suur ja ajalooline päev. Mina väga õnnelik.
                              the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                              because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

musita neegrit mardo

Kommentaar

Working...
                                X