Algselt postitas eston maravilha
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Minu Eesti
Collapse
X
-
see aasta peabki ju jutumees olema.Algselt postitas mcnamara Vaata postitustJutumees nii eelmisel, sel kui järgmisel aastal.
Kommentaar
-
Olen kunagi Tommi kasutanud ja ka selle järglast osale.ee-d. Kahjuks on nende rahva seast tulnud ideedega see probleem, et praktikas pole üldjuhul võimalik neid isegi parima tahtmise korral rakendada. Mõistagi ei saa eeldada, et iga suvaline tegelane suudab kõiki nüansse aduda, kuid enamasti unustatakse ideedekeerises ära sellised väikesed tõsiasjad nagu näiteks Eesti liikmelisus Euroopa liidus või selline pisiasi nagu põhiseadus. Inimesed lasevad oma kahtlemata reaalsest murest kantud ideed lendu ning need jõuavad lõpuks mõne vaese ametniku lauale, kellel pole üldjuhul võimalik nendega midagi peale hakata, kuna:Algselt postitas Maarek Vaata postitustUmbes 8 aastat tagasi tehti suurepärane kodanikualgatusportaal TOM, kus inimesed saavad esitada omi häid mõtteid ja pidi olema lootus, et need kunagi ka seaduseelnõuks vormistatakse. Paar aastat tagasi rääkis keegi sellest kui läbipõlenud üritusest, sest meie riigis käivad asjad poliitilise tahte järgi ja kui koalitsioon ikka populimist nõretava koalitsioonilepingu kokku on susserdanud, siis ei hakata nende heade ideedega midagi peale.
Väga asjalik portaal küll, kui rohkem kui 5000 korda vaadatud ideele, ei tule riiklikust sektorist mitte ainsamatki vastukommentaari
Vastus stiilis "sellest ja sellest paragrahvist lähtuvalt on see asi kehtiv ja plaan lähiajal midagi muuta pole" muidugi palju etem pole.
a) esitatud ideed on juba hetkel nö võimalikud või reguleeritud
b) esitatud ideed pole võimalik rakendada, kuna oleme Euroopa Liidu liikmed
c) esitatud ideed lähevad mõne teise õigusakti või praktikaga vastuollu
Näiteks, ükskord pöördus minu poole üks vanahärra ja soovis, et nüüd ja kohe tuleks kiiresti Eesti Vabariigis kehtestada internetiseadus, mis reguleeriks tema mingit personaalset lepingulist vaidlust. Või, võtame näiteks need suurepärased Tomi ja osale.ee kaudu tulnud ideed. Küsitakse mingit konkreetset asja, inimeste tagasiside ja mõtted on hoopis mingist teisest asjast, millega pole küsimustel mingit seost ning mis on mõne teise õigusaktiga (näiteks võlaõigusseadusega) Eesti Vabariigi algusest juba reguleeritud.
Ma olen siiani olnud küll üldsuse kaasamise osas toetaval seisukohal, kuid praktikas on tavaline, et see, mis nö rahva poolt tuleb, on lihtsalt asjatundmatu ja seega ka kõigi osapoolte jaoks ajaraiskamine.
Kommentaar
-
Täiesti võimalik. Samas mulle tundub, et suur osa kodanikke suleb hea meelega oma silmad kui on vaja kaasa lüüa ja otsustada. See ei pea niimoodi igaveseks jääma.Algselt postitas Silver Vaata postitustMcnamara, kas sa elad silmad kinni?the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Kommentaar
-
Kas sa probleemi sisust oled üldse aru saanud? Kodanikuühiskond on iseenesest hea idee, aga niikaua kui enamike meie kodanikest moodustab, vabandage väga, idiootne prolekari, kelle ainus lootus ettepanekuid tehes on naabrile käru keerata, endale rohkem krabada ja arvamus, et tema ongi see ainus ja õige kelle ideed peaksid realiseeritud saama, siis pole selle ühiskonnaga midagi peale hakata.Algselt postitas mcnamara Vaata postitustTäiesti võimalik. Samas mulle tundub, et suur osa kodanikke suleb hea meelega oma silmad kui on vaja kaasa lüüa ja otsustada. See ei pea niimoodi igaveseks jääma.
Kommentaar
-
Ja sina oled endale vastu rinda tagudes valmis karjuma: olen teist kõigist parem, hoolivam, targem ja ilusam. Sinul on silmad lahti.Algselt postitas lenc Vaata postitustKas sa probleemi sisust oled üldse aru saanud? Kodanikuühiskond on iseenesest hea idee, aga niikaua kui enamike meie kodanikest moodustab, vabandage väga, idiootne prolekari, kelle ainus lootus ettepanekuid tehes on naabrile käru keerata, endale rohkem krabada ja arvamus, et tema ongi see ainus ja õige kelle ideed peaksid realiseeritud saama, siis pole selle ühiskonnaga midagi peale hakata.the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Kommentaar
-
Darrenil on kindlasti tuline õigus - suur osa rahva seast tulevatest ettepanekutest on mitterakendatavad. Eriti, kui valdkond osutub juba iseenesest keerukaks ja vastuoluliseks nagu riigi rahandus vms. Samas on palju teemasid, kus just kodanikud saavad midagi korda saata ja just asja ühine arutelu ja tegutsemine ongi see, mida nad vajvad. Mulle kirjeldati hiljuti, kuidas ühes väikekülas on korraldatud naabrivalve. Lahendus oli mitmetasandiline, hästi korraldatud ja andis soovitud tulemuse. Eelduseks oli tungiv vajadus (lähedal asuva linna pätid) ja edu pandiks ühine valmidus küla turvalisusesse panustada. Igasuguseid selle taseme probleeme saavad kodanikud suurepäraselt lahendada ning mis kõige olulisem - see võib tekitada mõningatel juhtudel isegi teatud ühtsustunde. Viimane ongi aga ilmselt üks kõige olulisematest eestlaste probleemidest.«Kuule, konn, kas vesi on soe?»
«Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»
Kommentaar
-
Ei. Ma ei väida end olevat riigi kõige targem, tegijam vms. Aga kas ma tunnetan suure osa elanike puhul idiootsust, madalalaubalisust ja asjadest mitte aru saamist? Jah, absoluutselt.Algselt postitas mcnamara Vaata postitustJa sina oled endale vastu rinda tagudes valmis karjuma: olen teist kõigist parem, hoolivam, targem ja ilusam. Sinul on silmad lahti.
Kommentaar
-
Lisan ka oma tagasihoidliku seisukoha, miks ma väga positiivsest hinnangust antud ürituse suhtes väga skeptiliseks muutusin. Mõned päevad tagasi lugesin ühe minu igapäevase tööga väga lähedalt seotud teemagrupi tutuvustust ja selle juhi seisukohta. Tegemist oli väga kallutatud ja kahjuks ääretult asjatundmatu ning rumala sõnavõtuga. Inimesed, kes on veidi tuttavad igasugustel avalikustamistel ja mujal rahvakogunemistel toimuvaga teavad, et alati kerkib esile mõni inimene, kes vaatamata vähesele teemavaldamisele tahab hoolega kaasa rääkida ning esitab oma väiteid väga jõuliselt. Praegusel juhul osutus üks sellelaadsetest inimestest rühmajuhiks. Üldjuhul ei kannata sellised inimesed vastuväiteid ükskõik, kui argumenteeritud need ka on. Seega on oodata ainult suurt kisa ja tulemust mitte vähimatki. Teisedki minu eriala puudutavad teemad olid suures osas jalgratta leiutamise tasemel. Ma kardan, et muudeski spetsiifilistes valdkondades on teema asjakohasus sama madalal tasemel. Seepärast ei ole aruteludest oodata muud, kui tavapärast kisa ja virisemist, mille peamine tulemus on tõdemus, et tuleb teha teistmoodi. Samalaadsed mõttetalgud toimuvad igapäevaselt kõikvõimalike planeeringute, arengukavade ja kõige muu arutelude käigus.
Kommentaar
-
Täiesti nõus! Kuid Churchill on öelnud: "Demokraatia on halbadest riigivormidest parim." Igal vormil, süsteemil, on omad vead.Algselt postitas lenc Vaata postitustEi. Ma ei väida end olevat riigi kõige targem, tegijam vms. Aga kas ma tunnetan suure osa elanike puhul idiootsust, madalalaubalisust ja asjadest mitte aru saamist? Jah, absoluutselt.
Võib ju rääkida kõikidest riigivormidest ning arutleda ja mõelda, milline neist parim on, kuid lõpptulemus on üpriski shokeeriv: ainus variant on lasta kõik seadused vabaks ning jätta riigi rolliks vaid infrastruktuuri ülevalhoidmine.
Ehk siis, me hakkaksime elama Nietzsche filosoofia järgi, kus peamine on vaid enda heaolu. Teoorias ongi ju see kõige parem.
Pole mingit 'karjainstinkti'. Hetke olukorras ligi 99% inimestest käituvad ning lasevad mõjutada end teistest isikutest. See on iseloomu nõrgaks omaduseks. Inimestel puudub konkreetselt oma mõtlemine. Laias laastus võibki seda 'karjainstinktiks' pidada.
Samuti kaoksid ära mõisted moraal ning autoriteetsus. Inimesed ei tunnistaks enam kedagi ning kahtleksid kõiges. Kahjuks aga ei saa praktikas see kunagi töötada, kuna kui kõik võtaksid seisukoha, et "mina kedagi ei kuula, mina olen kõige erilisem", siis selle mõtte järgi hakkaksid kõik inimesed käitma. Lõpuks olekski olukord automaatselt sealmaal, kus kõik oma 'erilisusele' on tekitanud taaskord ühiskonna, kus toimib 'karjainstinkt'.
Isiklikult ma ei poolda Nietzsche vaateid mitte mingil juhul. Ma leian, et enda heaolu ei saa kahjuks alati kõige olulisemaks pidada ning mingid normid peaksid meil maailmas siiski kehtima. Seega, demokraatia peab jätkuma.
Peamine probleem mis tegelikkuses valitseb, on see, et inimesed ei mõtle absoluutselt valima minnes. Valitakse 'karjainstinkti' alusel. Ei mõelda oma peaga vaid ollakse lihtsalt meedia, sõprade ja kes teab mille mõjusfääris. Ma ei tea, kuidas sellisest suhtumisest lahti saada, kuid sellise suhtumise jätkudes ei saabugi mitte kunagi Eesti riiki valitsust, kellega rahvas rahul oleks. Tuleks ikka vähekene enne valima minemist mõelda erakonna poliitika peale ka, mitte selle peale, mida teeb proua Evelin Ilves või Vilja Savisaar.
Olgu, läks vist tsipa teemast mööda, kuid sain oma arvamuse avaldatud.
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.
Kommentaar
-
Ise nad valisid, selle valitsuse.Algselt postitas mcnamara Vaata postitustEi no muidugi. Rahvas olgu tähtsates küsimustes vait ja kirugu riiki seljataga edasi. Sobib kõigile osapooltele.
Nagu ütles konn, siis tegelikult ma ka ei mõista neid inimesi, kes on täielikult vastu sellele üritusele. Aga suva on asjast küll...
Kommentaar
-
mina olen ka see "poohui" esindaja - krt päevast-päeva rassid ajugümnastikaga, siis kohe üldse ei taha oma vabal päeval mingit ajurünnakut teha. seda enam, et teades mis on saanud nendest kokkukuhjatust prügimägedest (ootavad siiani käitlemist), siis kas nendest mõtetest saab midagi paremat?BVB - Vaprus
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar