Algselt postitas Jasper
Vaata postitust
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Rumalad küsimused ootavad vastuseid
Collapse
X
-
Mida peaks üks noor kooliealine kirjanik, kes kirjutab nii inglise kui ka eesti keeles suurepäraseid lugusid, aga ei julge oma loomingut laiemalt eksponeerida ning ei oma mingeid sidemeid, kuidas ja kus oma lugusid avaldada. Kuidas ma saakisn sellist inimest aidata?"Ajakirjaniku eelis on see, et tema saab oma arvamuse avaldamise eest raha, tavainimene aga peksa."
Kommentaar
-
Algselt postitas football2u Vaata postitustMida peaks üks noor kooliealine kirjanik, kes kirjutab nii inglise kui ka eesti keeles suurepäraseid lugusid, aga ei julge oma loomingut laiemalt eksponeerida ning ei oma mingeid sidemeid, kuidas ja kus oma lugusid avaldada. Kuidas ma saakisn sellist inimest aidata?
Kommentaar
-
Algselt postitas plekkpurk Vaata postitustKirjastustega ühendust võtta? E-mail olemas. Lugudest mingi lõik saata vms. Ma täpselt ei tea, kuidas need asjad käivad. Aga loogika ütleb, et julgel hundil ongi rasvane..
Ja kui jutt käib lühilugudest vms väiksema mahuga materjalist, siis meil on ju selleks ka oma ajakirjad olemas. Looming näiteks.armastan ma headust üle kõige vihkan lolle
Kommentaar
-
Algselt postitas Iceman Vaata postitustmis on lähim bussipeatus männiku halli juures?armastan ma headust üle kõige vihkan lolle
Kommentaar
-
Algselt postitas football2u Vaata postitustMida peaks üks noor kooliealine kirjanik, kes kirjutab nii inglise kui ka eesti keeles suurepäraseid lugusid, aga ei julge oma loomingut laiemalt eksponeerida ning ei oma mingeid sidemeid, kuidas ja kus oma lugusid avaldada. Kuidas ma saakisn sellist inimest aidata?
On tore, kui inimene kirjutab, see avardab tema keelt, maailmapilti ja eneseväljendusoskust. Aga nagu öeldakse, siis kirjutada on lihtne, lugeda raskem. Noore autori kõige tähtsam omadus on enesekriitika. Lugegu oma materjali selle pilguga, kas see võiks kedagi peale tema enda veel kõnetada. On see tõesti suurepärane? Ka inglise keeles? Sest ema või kaks sõpra ütlesid nii? No võib-olla, aga ma ütlen teile - tõenäoliselt siiski mitte.
Aga kui arvad endiselt, et töö on hea, siis saada muidugi mõnda kirjastusse. Näiteks Pegasusse. Nagu vince ütles, siis: kui suudad end meilis adekvaatselt väljendada, on lootust, et ka kirjatöö vähemalt vaadatakse üle. Meile tuleb kirjastusse nädalas paar-kolm meili noortelt Tammsaaredelt, või õieti Stephenie Meyeritelt, stiilis 'tsau, mina olen 15-a Tsärilyn, olen imeline kirjanik ja siin on minu saaga esimene osa, mille tahaksin tingimata avaldada'. Sellisel puhul ei hakka 99% tõenäosusega ennast keegi isegi attachi avamisega vaevama. SAAGA, no püüa olla.
Ütlen ausalt, et meile laekunud käsikirjadest vormub raamatuks heal juhul iga sajas. Ja ühel juhul tuhandest saab su raamatust bestseller. See on umbes sama tõenäoline, kui et Wigan võidab premmi, aga nii läks näiteks Margus Karuga. Avaldatud noori autoreid on muidugi rohkem, aga tema edulugu oli fenomenaalne. PS Noortest autoritest ja nende püüdlustest peaks lähiajal tulema lugu ka Pealtnägijas.
Ühesõnaga jõudu noortele kirjanikele - aga ärge unustage enesekriitikat!
Onu fittiWe have to disorganise their organisation so we have to be very creative.
Kommentaar
-
kui sa tahad kirjandusscenes ikka midagi olla,siis soovitaks, et ei maksa selle blogiga jännata. ükski kirjastus ei vaata neid blogipidajaid. ja jutt, et kui ei püüa raha teenida.... eestis ei teenitagi kirjutamisega raha (mõne julma erandiga), pead rahul olema, kui üldse avaldatakse, just nagu fitti ütles, siis üks sajast...
Kommentaar
-
Algselt postitas metssiga Vaata postitustükski kirjastus ei vaata neid blogipidajaid.
Kommentaar
-
Algselt postitas metssiga Vaata postitustükski kirjastus ei vaata neid blogipidajaid. ja jutt, et kui ei püüa raha teenida....
Milana päevik
KÕIK ON TÄIESTI PERSSES
90'ndate emotsioonide kogumik delfist
...
-e- Ruitlase Naine ka?
Kommentaar
-
Algselt postitas Jasper Vaata postitusttoo prostituudi bestseller
Milana päevik
KÕIK ON TÄIESTI PERSSES
90'ndate emotsioonide kogumik delfist
...
-e- Ruitlase Naine ka?
Ja see e-raamatu väljaandmine ei ole ka päris nii, et tõmbad mingi tasuta softi ja teed oma wordi doci epubiks ja saadad apollo@apollo.ee, et yo, pange müüki. Tuleb teha lepingud e-raamatute hulgimüüjaga (ehk serverite haldajatega) ja nende kaudu läheb siis edasi. Neid on Eestis kaks ehk siis Digira ja EDRK. Ja ka neil on oma filter.
Algselt postitas markofkin Vaata postitustMöhhhhhhh...
Aga seda nüüd küll ei ole, et kirjastuses töötaks inimene, kes kammiks päevast päeva noorte poetesside ja novelistide blogisid, lootuses sealt mingit uut wonderkidi leida.
E: sry, ajasin selle 'persses' segamini 'mis sul viga on'-nimelise üllitisega. See, et Tänapäev selle 'perses' välja andis, on tõepoolest huvitav juhtum, mis aga ilmselt ikkagi kinnitab erandina reeglit.We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.
Kommentaar
-
no just ma pidasingi silmas ikkagi nö klassikalise ilukirjanduse valdkonda kuuluvat, et selliseid blogijaid ei tea, et väga avaldataks(täpsustan, et esimese tükina, sest jah siin juba avaldatud härrased on jännanud ka nö online kirjutada, sauter, ruitlane jne, aga see pole ju meie teema, eksole). tore, et fitti võttis vaevaks seda asja lähemalt selgitada. aga tollele, kes plaanib üritada, kivi kotti!
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar